Vi vill att du ska känna dig trygg. Därför anpassar vi kontinuerligt arbetssätt, kundmöten och visningar efter rådande situation. Läs mer Jag förstår
Objektbild

Sofiaplan 24, Gävle

Trivsam 1,5a om 39 kvm med egen uteplats i omtyckt förening på Söder!

Pris:

1 395 000 kr

Som utgångspris

Månadsavgift 2 006 kr/mån Inkl. värme, vatten och bostadsrättstillägg. - Bredband ingår mot ett obligatoriskt tillägg på 165 kr/mån. - Kabel-TV (grundutbud) ingår mot ett obligatoriskt tillägg på 84 kr/mån. - Föreningen har enhetsmätning av elen som läggs på avgiften varje månad. Förening står för nätkostnaden.

Bostadsrättslägenhet - Gävle

Rum: 1 rok

Våning: 1 av 4 , hiss finns inte

Byggår: 1954

Boarea: 39 m2

Varmt välkommen till denna 1,5a med låg avgift i omtyckt förening på Söder! Här bor du på 39 väldisponerade kvadratmeter där du inte saknar något! Stort fint kök med matplats för 4 personer där kök och vardagsrum möts genom en "bardisk" som ger öppenhet och rymd till hela bostaden. Ljust vardagsrum med utgång till uteplatsen i soligt söderläge och smart sovalkov som inte inkräktar på vardagsrummets sociala ytor. Badrummet är utrustat med dusch, wc och handfat. Hallen ger en fin överblick av bostaden där du genast ser både köket och delar av vardagsrummet, här finns även en stor garderob som löser förvaringen. Föreningen Anders Salt är en populär bostadsrättsförening med låg belåning och låga avgifter. Avgiften om 2006 kronor/månad inkluderar värme, vatten och bostadsrättstillägg. Bredband ingår mot ett obligatoriskt tillägg på 165 kr/mån och Kabel-TV (grundutbud) ingår mot ett obligatoriskt tillägg på 84 kr/mån. Bostaden är belägen på söder, ett av Gävles mest attraktiva områden. Runt omkring Södermalmstorg erbjuds ett stort utbud av restauranger, caféer och matbutiker. Boulognerskogen erbjuder stadsbad, utegym, promenadstråk mm och nås enkelt via en kort promenad. För den som önskar når du även Gävle centralstation och Högskolan via cykel på ett par minuter. Här finner du allt som kan tänkas behövas inom gångavstånd.

Läs mer

Pris

1 395 000 kr

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Stefano Pierrou

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0722-288034

  stefano.pierrou@lansfast.se

  Extra kontaktperson

  Matilda Handell

  Mäklarassistent

  Mobil: 0703-750150

  matilda.handell@lansfast.se

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Hall

   Rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter via stort garderobssystem.

   Vardagsrum

   Ljust och trivsamt vardagsrum med sovalkov som separerar sovplatsen från övriga vardagsrummet. Här finns gott om plats för soffgrupp med matplatsen mellan vardagsrummet och köket. Uteplatsen i soligt söderläge nås via vardagsrummet.

   Kök

   Snyggt kök utrustat med häll, fläkt, diskmaskin, kyl/frys och varmluftsugn. Matplatsen för 4 personer för samman köket och vardagsrummet på ett trevligt sätt.

   Badrum

   Badrum utrustat med dusch, handfat, wc och handdukstork.

   Uteplats/Balkong

   Via vardagsrummet når du uteplatsen i söderläge som vetter mot föreningens innergård. Gott om plats för önskad möblering med plats för både grill och loungegrupp.

   Bostad

   Boarea

   39m2 (Areauppgifter enligt bostadsrättsförening)

   Våning

   1 av 4 , hiss finns inte

   Lägenhetsnummer

   18

   Andel i föreningen

   1,93532%

   Andel av årsavgift

   1,90018%

   TV och internet

   Kabel-TV via ComHem. Grundutbudet ingår mot ett obligatoriskt tillägg på 84 kr/mån. Gruppanslutning till bredband (fiber) via Telenor. Router ingår till varje lägenhet. 250 Mbit ingår mot ett obligatoriskt tillägg på 165 kr/mån.

   Övriga utrymmen

   Till varje lägenhet hör ett vinds- och ett matkällarförråd. Tvättstuga, hobbyrum och cykelförråd finns.

   Byggnad

   Fastighetsbeteckning

   Söder 49:5

   Byggår

   1954

   Byggnadstyp

   Flerfamiljshus

   Energideklaration

   Energideklarationen är utförd 2019-03-26
   Energiklass:
   Energiprestanda: 139 kWh/m2 och år

   Uppvärmning

   Fjärrvärme

   Fönster

   3-glasfönster

   Hiss

   Hiss finns inte

   Allmänt om föreningen

   Föreningens namn

   Brf Anders Salt i Gävle

   Föreningens organisationsnummer

   785000-0089

   Föreningsform

   Bostadsrättsförening

   Äkta/oäkta förening

   Äkta förening

   Tillåter föreningen delat ägande?

   Ja

   Föreningens byggnader

   Antal lägenheter

   36 st

   Antal lokaler

   2 st

   Byggår

   1954

   Äger föreningen marken

   Ja

   Allmän information

   Brf Anders Salt är en äkta förening bestående av 36 lägenheter samt två hyreslokaler (pizzeria och kontor). Föreningen bildades i samband med att fastigheten byggdes år 1954 av Diös AB och äger fastigheten söder 49:5. Fastighetens adresser är Sofiaplan 22, 24 och Södra Stapeltorgsgatan 22 A, B. Besök gärna föreningens hemsida: https://www.egrannar.se/brfanderssalt

   Föreningens ekonomi

   Ekonomisk förvaltning sköts av Riksbyggen. Avgiftshöjning med 3 % från den 1/1-2020. Detta görs för att föreningen vill följa index. (kontrollerat 2019-12-10) Avigtfshöjning med 4% från den 1/7-2020. Detta görs pga allmäna kostnader och för att finansiera fönsterbytet. (kontrollerat 2020-06-25) Föreningen accepterar delat ägande med minsta andel 10%.

   Föreningens planerade och utförda renoveringar

   UTFÖRDA: 2020 - Byte av alla lägenheters fönster och balkongdörrar. 2017-2018: Byte av VVC-ledning ink isolering. 2017: Ny avfuktare i tvättstugan. 2016-2017: Putsning och målning av grund. 2015: Byte till säkerhetsdörrar till lägenheterna. 2012-2013: Plattläggning och plantering vid uteplats. 2012-2013: Byte av stamventiler på värmesystemet. 2011-2012: Asfaltering av garagenedfart. 2010-2011: Plattläggning av altaner. 2009-2010: Fönsterrenovering, inbyggnad av trapp, åtgärder efter OVK-besiktning. 2008: Byte av elledningar, fördelningsmätning av el. 2008: Renovering av balkonger. 2007: Stamrust, omplastning av avloppsrör. Två nya tvättmaskiner. 2002: Genomfördes byte av termostatventiler. 1999: Renovering av tvättstugan och torkrummet. 1999: Renoverade av kall- och varmvattenledningarna. 1997: Utökning av antalet parkeringsplatser. 1993: Fjärrvärmeanslutning. 1991: Fasadrenovering. PLANERADE - Inga planerade renoveringar.

   Gemensamma utrymmen

   Tvättstuga, hobbyrum och cykelförråd finns. Till varje lägenhet hör ett vinds- och ett matkällarförråd.

   Gårdsplats

   Fastigheterna har en innergård med möbler och grillplats.

   Parkering

   Föreningen har 8 garage- och 13 p-platser. Garage kostar mellan 240-390 kr/mån och p-plats kostar 160 kr/mån. I kö till garage står ca 20 personer och till p-plats ca 4-5 personer (kontrollerat 2020-06-25).

   Försäkring

   Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam. Hemförsäkring betalas individuellt av bostadsrättsinnehavaren, och bostadsrättstillägget ingår i fastighetsförsäkringen.

   Föreningens hemsida

   https://www.egrannar.se/brfanderssalt

   Söder

   Allmänt om området

   Söder är en stadsdel i Gävle som ligger söder om Gävles centrum. Längs med Södra Kungsgatan som går igenom stadsdelen och runt Södermalmstorg finns en rad olika affärer, restauranger, krogar och pubar.

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Sofiaplan 24, Gävle

   Kommun: Gävle

   Område: Söder

   Möjligt tillträdesdatum: enligt överenskommelse

   Boendeform: Bostadsrättslägenhet

   Upplåtelseform: Bostadsrätt

   Ekonomi

   Pris: 1 395 000 kr
   som utgångspris

   Månadsavgift: 2 006 kr/mån Inkl. värme, vatten och bostadsrättstillägg. - Bredband ingår mot ett obligatoriskt tillägg på 165 kr/mån. - Kabel-TV (grundutbud) ingår mot ett obligatoriskt tillägg på 84 kr/mån. - Föreningen har enhetsmätning av elen som läggs på avgiften varje månad. Förening står för nätkostnaden.

   Pantsättning: Bostadsrätten är inte pantsatt.

   Pantsättningsavgift: 473 kr

   Överlåtelseavgift: 1 183 kr Betalas av köpare

   Driftkostnad: 499 kr/månad

   Driftskostnaden fördelas enligt följande:

   Elkostnad: 100 kr/månad

   Försäkring: 150 kr/månad

   Övrigt: 249 kr/månad

   Kommentar till driftkostnad: Övrigt avser ett obligatoriskt tillägg för Kabel-TV grundutbud via ComHem samt gruppanslutning till bredband (fiber) via Telenor. Router ingår till varje lägenhet. 250 Mbit ingår. Driftkostnaderna avser hemförsäkring och hushållsel. Driftkostnaderna är en uppskattning och kan komma att förändras beroende på hushållets storlek och levnadsvanor.

   Antal personer i hushållet: 1 st

   Karta & område

   Gävle

   Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Drottninggatan 35 i Gävle, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i Gävle!

   Läs mer

   Bobutiken i Gävle

   Hitta din mäklare i Gävle

   Boendekalkyl

   Liknande bostäder