Vi vill att du ska känna dig trygg. Därför anpassar vi kontinuerligt arbetssätt, kundmöten och visningar efter rådande situation. Läs mer Jag förstår
Objektbild

Kärrets Väg 3 D, Falkenberg

Compact living med låg avgift!

Pris:

650 000 kr

Som utgångspris

Månadsavgift 1 651 kr/mån Månadsavgiften inkluderar värme, vatten, renhållning, p-plats samt bredband och TV från Telenor!

Bostadsrättslägenhet - Falkenberg

Rum: 1 rok

Våning: 2 av 3 , hiss finns inte

Byggår: 1973

Boarea: 20,5 m2

Hjärtligt välkommen till denna etta med låg avgift och yteffektiv planlösning. Lägenheten om 20,5 kvm rymmer en köksdel (2018), genomtänkt sovplats ovanpå praktisk förvaring samt fint badrum (2017). Här kan du knappt bo billigare med en månadsavgift på 1 651 kr där det mesta ingår. Lägenheten lämpar sig perfekt till dig som letar efter din första lägenhet, som studentlägenhet eller övernattningslägenhet. Eller varför inte som ett bra utrustat fritidsboende med kök och badrum? Här bor du centralt i trivsamt område med gångavstånd till både matbutik och centrum. Välkommen på visning!

Läs mer

Pris

650 000 kr

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Visning

  Vi anpassar våra visningar efter rådande situation för din och vår säkerhet.

  Ons 08 Juli

  16:30 - 17:00

  Bokad visning - anmäl dig på vår hemsida!

  Ansvarig mäklare

  Johanna Ahlqvist

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0707-565226

  johanna.ahlqvist@lansfast.se

  Extra kontaktperson

  Susanna Andersson

  Fastighetsmäklarassistent

  Mobil: 0738-667230

  susanna.andersson@lansfast.se

  Planritning

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Rumsbeskrivning

   Lägenheten består av ett rum med en kökdel, sovplats/allrum och badrum. Badrummet renoverades 2017 med plastmatta på golv och väggar. Köket renoverades 2018 med spishäll, diskho, inbyggt kylskåp med frysbox och skafferi. Det finns även här en garderob med plats för ytterkläder.

   Renoveringar

   2018 Köket renoverades 2017 Badrum renoverades med plastmatta

   Bostad

   Boarea

   20,5m2

   Våning

   2 av 3 , hiss finns inte

   Lägenhetsnummer

   204066002-1203

   Andel i föreningen

   0,12435%

   Andel av årsavgift

   0,12369%

   TV och internet

   Kabel-tv och bredband (100Mbit/s) från Telenor ingår i avgiften samt 17 stycken Tv-kanaler och 8 valfria kanaler.

   Byggnad

   Byggår

   1973

   Byggnadstyp

   Flerfamiljshus

   Energideklaration

   Energideklarationen är utförd 2019-11-01
   Energiklass:

   Hiss

   Hiss finns inte

   Allmänt om föreningen

   Föreningens namn

   Riksbyggens Brf Falkenbergshus nr 6

   Föreningens organisationsnummer

   749000-1687

   Föreningsform

   Bostadsrättsförening

   Äkta/oäkta förening

   Äkta förening

   Tillåter föreningen delat ägande?

   Ja

   Föreningens byggnader

   Antal lägenheter

   303 st , varav hyresrätter: 11 st

   Antal lokaler

   0 st

   Byggår

   1971-1974

   Äger föreningen marken

   Ja

   Allmän information

   Föreningen äger fastigheterna Kärralyckan 4-8 i Falkenbergs kommun innehållande 303 bostadslägenheter. Byggnaderna är uppförda 1971-1974. Fastighetens adress är Brattens väg 4 A-B, 6 A-D, 8 A-C, 10 A-D, 12 A-B och 14 A-D, Kärrets väg 3 A-D, 5 A-C, 7 A-C, 9 A-C och 11 A-D samt Måsa Brittas väg 1 A-B, 3 A-D, 5 A-C och 7 A-C i Falkenberg. Föreningen utnämndes 2009 till årets miljöförening av Riksbyggen. En trygghetsinventering har genomförts. Bland annat har man installerat ny belysningsarmatur i den yttre miljön till en som ger mer ljus och förbrukar mindre energi. En mycket fin tvättstuga med lågenergimaskiner och automatisk dosering av tvättmedel har sänkt både vatten- och elförbrukning till den lägsta nivån sedan området byggdes. Föreningen köper endast grön el, varav 25 procent kommer från vindkraft. Juryns motivering i korthet: "Riksbyggens bostadsrättsförening Falkenbergshus nr 6 har under flera år arbetat utifrån ett långsiktigt miljötänkande. Man har fortlöpande investerat i utrustning och teknik som bidragit till en minskad miljöpåverkan. Parallellt med detta har föreningen också gjort insatser för att öka medlemmarnas insikter och kunskaper på miljöområdet. Resultatet av dessa ansträngningar är att energiförbrukningen i föreningen har minskat. Och genom en utvecklad källsortering finns nu ett långsiktigt kretsloppstänkande bland medlemmarna". Fastigheterna är fullvärdeförsäkrade i Länsförsäkringar. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

   Föreningens ekonomi

   Solid förening med god ekonomi med årliga överskott och avsättningar till kommande reparationer. 2020-07-01. Höjning av årsavgiften med 1,5 % 2019-07-01: Höjning av årsavgiften med 2,5% 2018-07-01: Höjning av årsavgiften med 2,5% 2017-07-01: Höjning av årsavgiften med 2,5% 2016-07-01: Höjning av årsavgiften med 2,5% 2015-07-01: Höjning av årsavgiften med 2 % 2014-07-01: Höjning av årsavgiften med 3,5 % 2013-07-01: Höjning av årsavgiften med 4% 2012-07-01: Höjning av årsavgiften med 4% 2011-07-01: Höjning av årsavgiften med 4% Fr.o.m. 2020-01-01 påbörjades avläsningen, IMD (individuell mätning och debitering) för hushållselen i varje enskild lägenhet. Värme och varmvatten kommer även i fortsättningen att ingå i månadsavgiften men respektive lägenhet får individuell mätning och debitering av hushållselen. En sänkning av månadsavgiften skall ske motsvarande kostnaden för hushållselen.

   Föreningens planerade och utförda renoveringar

   Gjorda renoveringar: Under 2007: Bostadsrättsföreningen har renoverat innergårdarna och ordnat fler parkeringar med nytt parkeringshus. Nya miljöhus med källsortering (papper, wellpapp, tidningar, färgat och ofärgat glas, glöd- och energisparlampor, lysrör, småbatterier, metall, hårdplast, hushållsavfall) och kompostering. Det har även byggts nya cykelhus. För korttidsparkering finns cykelställ vid varje entré. Underhåll av balkonger, skärmtak, yttertak och fasader har utförts. 2019: Balkongrenoveringar. Ny belysning i trappuppgångar. Fasadrenoveringar med utbyte av träpanel mm. Nya radiatorer, elskåp, fas byte i kök och nya el centraler i lägenheter. Ett energieffektiviseringsarbete är utfört med borrning för bergvärme samt konvertering till vattenburen värme. Det har även installerats nya friskluftsintag, nya apparatrum, tilläggsisolering av vindar och under 2019. Fr.o.m. 2020-01-01 påbörjades avläsningen, IMD (individuell mätning och debitering) för hushållselen i varje enskild lägenhet. Planerade renoveringar: 2020: Trapphusrenoveringar med nya lägenhetsdörrar och entrédörrar samt postboxar.

   Gemensamma utrymmen

   För medlemmarna finns bland annat gratis tillgång till hobbyrum/motionsrum och bastu (Kärrets väg 11). En samlingslokal finns att hyra för 280:-/tillfälle. En övernattningslägenhet med 4 sängar kan hyras av medlemmarnas gäster för 180:-/natt (Brattens väg 4). Tvättstuga, cykelhus och miljöhus finns i området. Tvättstugan är från 2007 med bl.a. självdoserande moderna tvättmaskiner, tvättmedel ingår alltså vid tvättningen.

   Parkering

   P-plats ingår, dock ej platsbestämd. P-plats finns att hyra i P-huset för 408 kr/mån, separat kö. P-plats med uttag för motorvärmare finns att hyra för 255 kr/mån, separat kö Garage finns att hyra för 316 kr/mån, separat kö

   Försäkring

   Fastigheterna är fullvärdeförsäkrade i Länsförsäkringar. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

   Föreningens hemsida

   www.fbghus6.se

   Arvidstorp

   Allmänt om området

   Arvidstorp är en stadsdel som ligger nordväst om Falkenbergs centrum. I Arvidstorp bor man centralt men ändå avskilt. Här är det blandad bebyggelse med både villor och flerfamiljshus. Grund- och högstadieskola (Tångaskolan) och Falkenbergs Gymnasium finns inom gång- eller cykelavstånd. I närheten finns livsmedelsbutiken Coop , kvarterskrog, bensinstation/7-eleven och AIK-vallen som fungerar som hemmaplan åt fotbollslaget Arvidstorps IK. I närheten finns även Lokstallarna där det finns apotek, systembolag, sportaffär samt livsmedelsbutik (ICA Kvantum). Till tågstationen tar man sig enkelt med bil eller cykel. Bor man i Arvidstorp har man nära till allt.

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Kärrets Väg 3 D, Falkenberg

   Kommun: Falkenberg

   Område: Arvidstorp

   Boendeform: Bostadsrättslägenhet

   Upplåtelseform: Bostadsrätt

   Ekonomi

   Pris: 650 000 kr
   som utgångspris

   Månadsavgift: 1 651 kr/mån Månadsavgiften inkluderar värme, vatten, renhållning, p-plats samt bredband och TV från Telenor!

   Pantsättning: Bostadsrätten är pantsatt.

   Pantsättningsavgift: 465 kr

   Överlåtelseavgift: 1 183 kr Betalas av köpare

   Reparationsfond: 682 kr


   Driftkostnad: 213 kr/månad

   Driftskostnaden fördelas enligt följande:

   Elkostnad: 65 kr/månad

   Försäkring: 148 kr/månad

   Antal personer i hushållet: 1 st

   Karta & område

   Falkenberg

   Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Nygatan 37 i Falkenberg, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i Falkenberg!

   Läs mer

   Bobutiken i Falkenberg

   Hitta din mäklare i Falkenberg

   Boendekalkyl

   Liknande bostäder