Vi vill att du ska känna dig trygg. Därför anpassar vi kontinuerligt arbetssätt, kundmöten och visningar efter rådande situation. Läs mer Jag förstår
Objektbild

Granitvägen 22A, Varberg

Renoverad fyra på Söder med inglasad balkong!

Pris:

3 095 000 kr

Utgångspris

Månadsavgift 4 900 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, ett grundutbud av TV-kanaler, bredband och bostadsrättstillägget i hemförsäkringen.

Bostadsrättslägenhet - Varberg

Rum: 4 rok varav 3 sovrum

Våning: 2 av 3 , hiss finns inte

Byggår: 1962/1963

Boarea: 103,5 m2

Nu har du chansen att förvärva denna smakfullt renoverade (2018) lägenhet på andra våning med en gnutta havsutsikt. Du välkomnas av en stor luftig hall med goda förvaringsmöjligheter. Från hallen når du det fräscha köket som är öppet mot hall och vardagsrum. Det finns tre sovrum, alla är ljusa med gott om plats för förvaring i garderober. I det kaklade badrummet hittar du både dusch, handdukstork, tvättmaskin och torktumlare. Från den inglasade balkongen belägen i norrvästläge har du en härlig utsikt. Här kan du njuta av sommarkvällarna! Välordnad förening med låg avgift där både värme, vatten, bredband och TV-abonnemang ingår. Här har du möjlighet att hyra din egna odlingslott och odla grönsaker för sommargrillen. I föreningen finns också bastu, föreningslokal, cykelrum, gästlägenhet och ett eget förråd. Härifrån slingrar sig mysiga stigar över Hästhagaberget och med några minuters promenad når du en av Varbergs populäraste stränder. Ett läge med närhet till det mesta och där du runt hörnet bland annat når bryggan vid ankaret, vår vackra strandpromenad och naturligtvis även Varbergs centrum. Varmt välkomna att anmäla er till visning!

Läs mer

Pris

3 095 000 kr

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Visning

  Vi anpassar våra visningar efter rådande situation för din och vår säkerhet.

  Tis 01 December

  18:00 - 18:30

  Varmt välkommen med din anmälan!

  Ansvarig mäklare

  Marie Fallan Emanuelsen

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0730-86 60 19

  marie.fallan@lansfast.se
  Planritning

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Entré

   Öppen och luftig hall med gott om plats för förvaring i skåp. Här når du med enkelhet köket, vardagsrum, badrum, toalett och sovrummen. Tapetserad vägg, klinker precis vid entré och laminatgolv.

   Kök

   Köket renoverades i samband med totalrenoveringen av lägenheten 2018. Då gjordes en större "öppning" in till köksavdelningen. Stilfullt och snyggt kök med vita luckor och vit kakel på stänkytorna. Det bästa med köket är dess förvaringsmöjligheter och arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, ugn, mikro, diskmaskin, kyl och frys. Laminatgolv och ljusa väggar.

   Vardagsrum

   Vardagsrummet är denna bostadens bästa rum! Här kan man samlas i goda vänners sällskap och njuta av utsikten. Här har du gott om plats för matsalsbord och soffgrupp med utgång till den inglasade balkongen. Laminatgolv och ljusa väggar.

   Sovrum 1

   Ljust och rymligt sovrum. Används idag som master bedroom. Garderober med skjutdörrar med plats för förvaring. Laminatgolv och målade väggar.

   Sovrum 2

   Ljust och rymligt sovrum. Laminatgolv och tapet på vägg.

   Sovrum 3

   Ljust och rymligt sovrum. Laminatgolv och tapet på vägg.

   Badrum

   Badrummet renoverades 2003 i samband med stambyte. Helkaklat badrum med dusch, handfat, handdukstork, tvättmaskin (-18) och torktumlare (-18) från Siemens.

   Toalett

   Toaletten renoverades 2003 i samband med stambyte. Helkaklad toalett.

   Balkong

   Balkong i nordväst läge med härlig utsikt och eftermiddagssol. Här kan du njuta av vackra solnedgångar!

   Bostad

   Boarea

   103,5m2 (Enligt bostadsrättsförening)

   Våning

   2 av 3 , hiss finns inte

   Lägenhetsnummer

   28-3303-1-29-3

   Andel i föreningen

   1,12161%

   Andel av årsavgift

   1,12161%

   TV och internet

   Föreningen är ansluten till TV och Internet via fiber (Telia). Detta ingår i avgiften.

   Byggnad

   Byggår

   1962/1963

   Byggnadstyp

   Trevåningshus med källare

   Energideklaration

   Energideklarationen är utförd 2019-10-12
   Energiklass:

   Uppvärmning

   Fjärrvärme

   Fönster

   3-glas

   Hiss

   Hiss finns inte

   Allmänt om föreningen

   Föreningens namn

   HSB Brf Ryttaren i Varberg

   Föreningens organisationsnummer

   749600-0626

   Föreningsform

   Bostadsrättsförening

   Äkta/oäkta förening

   Äkta förening

   Tillåter föreningen delat ägande?

   Ja

   Föreningens byggnader

   Antal lägenheter

   118 st

   Antal lokaler

   18 st

   Byggår

   1962/1963

   Äger föreningen marken

   Ja

   Allmän information

   Bostadsrättsföreningens 6 bostadshus bebyggdes 1962-1963 på fastigheten Ryttaren 1 och Ryttaren 2 som föreningen innehar med äganderätt. På fastigheten finns 6 st bostadshus med 16 uppgångar och adresserna Granitvägen 22 A-C, 24 A-B, 26 A-C, 28 A-C och Bandholtzgatan 25 A-C, 27 A-B. Föreningens bostäder och lokaler fördelas enligt följande: 9 st 1 rum och kök, 39 st 2 rum och kök, 60 st 3 rum och kök, 5 st 4 rum och kök, 5 st 5 rum och kök och alla med bostadsrätt. Utöver dessa finns 18 st lokaler, 28 garage och 87 p-platser med hyresrätt.

   Föreningens planerade och utförda renoveringar

   2003 stambyte i kök och badrum i samtliga lägenheter. 2013 OVK-besiktning, injustering av värm-e och vvs-system samt fasadreparation. 2014 byte av el-centraler, OVK-besiktning samt asfaltering utanför samtliga garage. 2015 Åtgärder av belysning i trapphus och källare, samt belysning på gårdar och entrédörrar. 2016 byttes dörrarna på samtliga lägenheter ut mot säkerhetsdörrar och handledare i samtliga trappuppgångar byttes ut. Översyn och renovering av takfot, hängrännor och stuprör. 2017 åtgärdades golven i källaren, tvättmaskiner byttes. Bastun renoverades och byte av tryckhållningsanläggning för värmesystem. 2018 spolades VA-stammar. 2019 bytte föreningen ut torktumlare och torkskåp i tvättstugor. Fläktar på taken byttes även ut. De 29 kolonilotterna har iordningställts för uthyrning. 2019 OVK-besiktning PLANDERADE STÖRRE ÅTGÄRDER: Byte av frånluftsfläktar Relining av stammar i bottenplatta.

   Gårdsplats

   I föreningen finns övernattningsrum, föreningslokal, tvättrum, bastu och cykelrum. Det finns även gemensamma gårdar med lekplatser och grillplatser. För en avgift får du hyra en egen odlingslott.

   Parkering

   Det finns 87 parkeringsplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 120 kr/mån. Föreningen förfogar dessutom över 28 garageplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 350 kr/mån.

   Försäkring

   Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår momenten styrelseansvar och försäkring mot ohyra. Det ingår även bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

   Söder/Hästhaga

   Allmänt om området

   I södra delarna av Varbergs centrum bor man nära havet med salta bad, den fina strandpromenaden och härliga promenader på Hästhagaberget, kort sagt ett populärt område. Varberg är i det närmaste unikt med närhet till havet från flera områden, och södra delarna är inget undantag. Varberg anses av många vara en av Sveriges främsta bad- och kurorter. Från söder når man flera av badstränderna vilka man lätt tar sig till via gång- och cykelvägarna som det finns gott om. Utefter havet sträcker sig strandpromenaden från Varbergs fästning, mot Varbergs Kusthotell och sedan vidare mot Apelviken. Längs vägen går man förbi nakenbad för både damer och herrar. Söder omringas av fina strövområden och promenadvägar och ca 5 minuter bort finns Påskbergsskogen med ett upplyst motionsspår. I området finns flera olika bostäder i form av villor, bostadsrätter och hyresrätter. Det är även gång- och cykelavstånd till järnvägsstationen, busshållplatser, apotek, läkarmottagningar samt shopping- och nöjesstråk.

   Kommunikation

   Järnvägsstationen är belägen i centrala Varberg och härifrån är det goda tågförbindelser till Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Bussförbindelser in till stationen finns i närheten. Gång- och cykelvägar finns det också gott om, både norr- och söderut.

   Tjänster i området

   I Varberg finns förutom en galleria ett stort utbud av butiker, restauranger, pubar och nöjesställen såsom Varbergs Teater, Biograf Capitol m.fl. Sparbankshallen som ordnar olika evenemang t.ex. fackmässor, konferenser, kongresser och publikmässor. Societetsparken bjuder under sommaren på underhållning av allehanda slag. Här finns också ett rikt utbud av prisbelönta spaanläggningar samt både kall- och varmbadhus.

   Övrigt

   Det finns flera förskolor, bl.a. Travarens förskola, och skolor som exempelvis Påskbergsskolan att välja på i närområdet. Gymnasieskolan Peder Skrivare erbjuder ett stort utbud av utbildningar.

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Granitvägen 22A, Varberg

   Kommun: Varberg

   Område: Söder/Hästhaga

   Möjligt tillträdesdatum: Vår 2021

   Boendeform: Bostadsrättslägenhet

   Upplåtelseform: Bostadsrätt

   Ekonomi

   Pris: 3 095 000 kr
   Utgångspris

   Månadsavgift: 4 900 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, ett grundutbud av TV-kanaler, bredband och bostadsrättstillägget i hemförsäkringen.

   Pantsättning: Bostadsrätten är inte pantsatt.

   Pantsättningsavgift: 465 kr

   Överlåtelseavgift: 1 163 kr Betalas av säljare

   Reparationsfond: 822 kr


   Driftkostnad: 250 kr/månad

   Driftskostnaden fördelas enligt följande:

   Elkostnad: 250 kr/månad

   Antal personer i hushållet: 3 st

   Karta & område

   Varberg

   Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Kungsgatan 28 i Varberg, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i Varberg!

   Läs mer

   Bobutiken i Varberg

   Hitta din mäklare i Varberg

   Boendekalkyl

   Liknande bostäder