Objektbild

Granitvägen 22B, Varberg

Fräsch trea på andra våningen med balkong. Njut av solnedgången som Varberg erbjuder!

Pris:

2 850 000 kr

Utgångspris

Månadsavgift 3 860 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, ett grundutbud av TV-kanaler, bredband och bostadsrättstillägget i hemförsäkringen.

Bostadsrättslägenhet - Varberg

Rum: 3 rok varav 2 sovrum

Våning: 2 av 3 , hiss finns inte

Byggår: 1962/1963

Boarea: 78 m2

På söder närmare bestämt på Granitvägen hittar ni denna ljusa trea på 78 m² på andra våningen. Lägenheten du inte vill missa! Här bor du i en ljus och rymlig bostad med två sovrum, badrum med egen tvättmaskin & torktumlare, klädkammare, fantastiskt kök och vardagsrum med nordvästläge. Här njuter du av solnedgången som bara västkusten kan erbjuda! Välordnad förening med låg avgift där både värme, vatten, bredband och TV-abonnemang ingår. Här har du möjlighet att hyra din egna odlingslott och odla grönsaker för sommargrillen. I föreningen finns också bastu, föreningslokal, cykelrum, gästlägenhet och ett eget förråd. Härifrån slingrar sig mysiga stigar över Hästhagaberget och med några minuters promenad når du en av Varbergs populäraste stränder. Ett läge med närhet till det mesta och där du runt hörnet bland annat når bryggan vid Ankaret, vår vackra strandpromenad och naturligtvis även Varbergs centrum. Varmt välkomna att anmäla er till visning!

Läs mer

Pris

2 850 000 kr

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Visning

  Vi anpassar våra visningar efter rådande situation för din och vår säkerhet. Läs mer här

  Lör 25 September

  10:30 - 11:00

  Varmt välkommen med din anmälan!

  Ansvarig mäklare

  Marie Fallan Emanuelsen

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0730-866 019

  marie.fallan@lansfast.se

  Bevaka slutpris

  Fyll i dina uppgifter så skickar Länsförsäkringar Fastighetsförmedling slutpriset på Granitvägen 22B till dig.

  Slutpriset skickas endast om säljaren och köparen godkänner det.

   Planritning

   Värdera din bostad kostnadsfritt*

   Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

   *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

    Beskrivning

    Interiör

    Entré

    Välkommen in! Här finns gott om plats för klädavhängning i walk in closet eller platsbyggd garderob som ligger i anslutning till entrén. Spotlight i tak. Klinkergolv som övergår till fanergolv och vitmålade väggar.

    Kök

    Mysigt kök! Här finns plats för goda vänner, bjud på en kaffe medan gästerna slår sig ned vid bordet. Den maskinella utrustningen består av ugn, keramikhäll, fläkt, mikro, diskmaskin, och kyl/frys. Vita kakelplattor på stänkytorna. Här finns goda ytor arbetsytor och bänkskivan består av trä. Spotlight i tak. Fanergolv och vita väggar.

    Vardagsrum

    Ljust och lättmöblerat vardagsrum med utgång till balkongen. Här finns gott om plats för både soffgrupp och matplats. Spotlight i tak. Fanergolv och vitmålade väggar.

    Sovrum master bedroom

    Från entrén når du ett av sovrummen. Här finns en skjutdörrsgarderob. Fanergolv och panel på vägg målat i vitt.

    Sovrum

    Intill kök och badrum når du lägenhetens andra badrum. Här får kläderna plats i den inbyggda garderoben. Spot i tak. Fanergolv och vit panelvägg.

    Badrum

    Utrustad med WC, dusch, tvättställ, handdukstork, tvättmaskin & torktumlare från 2013. Elgolvvärme gör fötterna varma.

    Balkong

    Här njuter du av härliga solnedgångar bara Västkusten kan erbjuda. Balkongen är målad i vitt och med grå trall.

    Bostad

    Boarea

    78m2 (Enligt bostadsrättsförening)

    Våning

    2 av 3 , hiss finns inte

    Lägenhetsnummer

    8-3303-1-31-7

    Andel i föreningen

    0,88952%

    Andel av årsavgift

    0,88952%

    TV och internet

    Föreningen är ansluten till TV och Internet via fiber (Telia). Detta ingår i avgiften.

    Byggnad

    Fastighetsbeteckning

    Varberg Ryttaren 1

    Byggår

    1962/1963

    Byggnadstyp

    Flerbostadshus

    Energideklaration

    Energideklarationen är utförd 2019-12-10
    Energiklass:

    Uppvärmning

    Fjärrvärme

    Fönster

    3-glas

    Hiss

    Hiss finns inte

    Allmänt om föreningen

    Föreningens namn

    HSB Brf Ryttaren i Varberg

    Föreningens organisationsnummer

    749600-0626

    Föreningsform

    Bostadsrättsförening

    Äkta/oäkta förening

    Äkta förening

    Tillåter föreningen delat ägande?

    Ja

    Övrigt om föreningen

    Stadgar, årsredovisning och energideklaration finns att läsa på vår hemsida www.lansfast.se/varberg eller kan fås av mäklaren. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen om det är något som är av särskild vikt för den enskilda.

    Föreningens byggnader

    Antal lägenheter

    118 st

    Antal lokaler

    18 st

    Byggår

    1962/1963

    Äger föreningen marken

    Ja

    Allmän information

    Bostadsrättsföreningens 6 bostadshus bebyggdes 1962-1963 på fastigheten Ryttaren 1 och Ryttaren 2 som föreningen innehar med äganderätt. På fastigheten finns 6 st bostadshus med 16 uppgångar och adresserna Granitvägen 22 A-C, 24 A-B, 26 A-C, 28 A-C och Bandholtzgatan 25 A-C, 27 A-B. Föreningens bostäder och lokaler fördelas enligt följande: 9 st 1 rum och kök, 39 st 2 rum och kök, 60 st 3 rum och kök, 5 st 4 rum och kök, 5 st 5 rum och kök och alla med bostadsrätt. Utöver dessa finns 18 st lokaler, 28 garage och 87 p-platser med hyresrätt.

    Föreningens planerade och utförda renoveringar

    2003 stambyte i kök och badrum i samtliga lägenheter. 2013 OVK-besiktning, injustering av värm-e och vvs-system samt fasadreparation. 2014 byte av el-centraler, OVK-besiktning samt asfaltering utanför samtliga garage. 2015 Åtgärder av belysning i trapphus och källare, samt belysning på gårdar och entrédörrar. 2016 byttes dörrarna på samtliga lägenheter ut mot säkerhetsdörrar och handledare i samtliga trappuppgångar byttes ut. Översyn och renovering av takfot, hängrännor och stuprör. 2017 åtgärdades golven i källaren, tvättmaskiner byttes. Bastun renoverades och byte av tryckhållningsanläggning för värmesystem. 2018 spolades VA-stammar. 2019 bytte föreningen ut torktumlare och torkskåp i tvättstugor. Fläktar på taken byttes även ut. De 29 kolonilotterna har iordningställts för uthyrning. 2019 OVK-besiktning PLANDERADE STÖRRE ÅTGÄRDER: Byte av frånluftsfläktar Relining av stammar i bottenplatta.

    Gårdsplats

    I föreningen finns övernattningsrum, föreningslokal, tvättrum, bastu och cykelrum. Det finns även gemensamma gårdar med lekplatser och grillplatser. För en avgift får du hyra en egen odlingslott.

    Parkering

    Det finns 87 parkeringsplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 120 kr/mån. Föreningen förfogar dessutom över 28 garageplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 350 kr/mån.

    Försäkring

    Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår momenten styrelseansvar och försäkring mot ohyra. Det ingår även bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

    Söder/Hästhaga

    Allmänt om området

    I södra delarna av Varbergs centrum bor man nära havet med salta bad, den fina strandpromenaden och härliga promenader på Hästhagaberget, kort sagt ett populärt område. Varberg är i det närmaste unikt med närhet till havet från flera områden, och södra delarna är inget undantag. Varberg anses av många vara en av Sveriges främsta bad- och kurorter. Från söder når man flera av badstränderna vilka man lätt tar sig till via gång- och cykelvägarna som det finns gott om. Utefter havet sträcker sig strandpromenaden från Varbergs fästning, mot Varbergs Kusthotell och sedan vidare mot Apelviken. Längs vägen går man förbi nakenbad för både damer och herrar. Söder omringas av fina strövområden och promenadvägar och ca 5 minuter bort finns Påskbergsskogen med ett upplyst motionsspår. I området finns flera olika bostäder i form av villor, bostadsrätter och hyresrätter. Det är även gång- och cykelavstånd till järnvägsstationen, busshållplatser, apotek, läkarmottagningar samt shopping- och nöjesstråk.

    Kommunikation

    Järnvägsstationen är belägen i centrala Varberg och härifrån är det goda tågförbindelser till Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Bussförbindelser in till stationen finns i närheten. Gång- och cykelvägar finns det också gott om, både norr- och söderut.

    Tjänster i området

    I Varberg finns förutom en galleria ett stort utbud av butiker, restauranger, pubar och nöjesställen såsom Varbergs Teater, Biograf Capitol m.fl. Sparbankshallen som ordnar olika evenemang t.ex. fackmässor, konferenser, kongresser och publikmässor. Societetsparken bjuder under sommaren på underhållning av allehanda slag. Här finns också ett rikt utbud av prisbelönta spaanläggningar samt både kall- och varmbadhus.

    Övrigt om området

    Det finns flera förskolor, bl.a. Travarens förskola, och skolor som exempelvis Påskbergsskolan att välja på i närområdet. Gymnasieskolan Peder Skrivare erbjuder ett stort utbud av utbildningar.

    Läs mer

    Allmänt

    Adress: Granitvägen 22B, Varberg

    Kommun: Varberg

    Område: Söder/Hästhaga

    Möjligt tillträdesdatum: Höst 2021

    Boendeform: Bostadsrättslägenhet

    Upplåtelseform: Bostadsrätt

    Ekonomi

    Pris: 2 850 000 kr
    Utgångspris

    Månadsavgift: 3 860 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, ett grundutbud av TV-kanaler, bredband och bostadsrättstillägget i hemförsäkringen.

    Pantsättning: Bostadsrätten är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2021-06-29

    Pantsättningsavgift: 476 kr

    Överlåtelseavgift: 1 190 kr Betalas av säljare

    Reparationsfond: 5 218 kr


    Driftkostnad: 400 kr/månad

    Driftskostnaden fördelas enligt följande:

    Elkostnad: 400 kr/månad

    Antal personer i hushållet: 2 st

    Karta & område

    Varberg

    Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

    Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Kungsgatan 28 i Varberg, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

    Välkommen till din lokala mäklare i Varberg!

    Läs mer

    Bobutiken i Varberg

    Hitta din mäklare i Varberg

    Boendekalkyl

    Liknande bostäder