Budgivning pågår

Björnrike Björnvägen 102, Lgh 214, Vemdalen

895 000 kr

Högsta bud 860 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Adress

Björnrike Björnvägen 102, Lgh 214 - Vemdalen

Kommun

Härjedalen

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Byggår

1968

Boarea

40m2

Boarea enligt säljaren

Våning

2 av 3 , Hiss finns

Rum

2 rok varav 1 sovrum

Område

Björnrike

Avgift

3 205 kr/mån

I avgiften ingår värme, vatten, avlopp, el, kabel-TV och tvättstuga.

Utgångspris

895 000 kr

22 375 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Riktigt fin 2:a till salu i Björnrike Centrat!

  Här har du chansen att köpa en riktigt fin 2:a med söderläge i Björnrike Centrat. Denna välplanerade lägenhet har otroligt vacker utsikt över vår härliga fjäll och inrymmer sovrum, badrum, hall och allrum/kök. Här har man ski in - ski outläge, närhet till mataffär, gym, skidshop och en solig vårvinterdag kan du sitta och njuta på föreningens härliga uteplats närmast skidbacken. Tvättstuga finns till föreningens medlemmar. Lägenheten säljs möblerad och har goda intäktsmöjligheter, lägenheten ligger idag för uthyrning med Skistar AB. Titta gärna in på VR-visningen för att få en känsla av hur det är i lägenheten. Välkommen att kontakta oss för visningsbokning!

  Ansvarig mäklare

  Extra kontaktperson

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Välkomnande hall med garderober, torkskåp och plats för att hänga av sig ytterkläderna. Golv: Klinker, ekparkett i den inre hallen. Väggar: Vitmålad träpanel/ målade väggar

  Badrum

  Till vänster om hallen ligger badrummet. Här har man dusch, toalett, tvättställ och elektrisk handdukstork. Golv: Våtrumsmatta Väggar: Kakel

  Sovrum

  Sovrum med stora fönster som visar den vackra fjällutsikten och Sonfjället, här har man idag möblerat med en dubbelsäng. Golv: Ekparkett väggar: Vitmålad träpanel/ målade väggar

  Allrum/ kök

  Allrum/ kök med matplats, sällskapsdel och kök. Fint kök från Noblessa med vita skåpluckor och svarta bänkskivor. Köket är utrustat med inbyggd ugn, häll, kolfilterfläkt, kyl/frys, inbyggd microvågsugn och diskmaskin. Stort fönsterparti som visar den fantastiska utsikten över Björnrike och Sonfjället. Golv: Ekparkett Väggar: Vitmålad träpanel/ målade väggar

  Tvättstuga / övernattningsrum

  Tvättstuga: För ägarna går det att nyttja tvättstugan genom bokning. Här finns två tvättmaskiner, två torktumlare och tvättbänk. (hyr man ut genom Skistar har inte gästerna tillgång till detta). Två övernattningsrum: Det finns två övernattningsrum att boka för ägarna och det kostar 100/natt. Perfekt för dig som får vänner på besök. I gemensamt förrådsutrymme finns skåp för att förvara skidutrustning. Här finns också plats för att valla skidorna.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1968

  2005: Mattor i korridorerna byttes och målning. 2006: Samtliga fönster i lägenheterna byttes. 2009: Uppgradering och renovering av el/elsystemet. 2012: Bergvärme installerades. 2017: Automatiskt brandlarm.

  Uppvärmning

  Bergvärme

  Uteplats/Balkong

  Gemensam altan finns för alla i föreningen på respektive våning ut mot slalombacken.

  Läs mer

  Omgivning

  Beskrivning av omgivningen

  Björnrike är barnfamiljernas paradis. Här finns en av Sveriges bästa snöparker, skidåkning i välpreparerade pister som omfattar både utmanande såväl som väldigt förlåtande nedfarter och ett stort barnskidområde. Där finns också ett Sameland i skidbacken, där barnen kan mata renar, kasta lasso och i en lappkåta lyssna på berättelser om samernas histora och vardag. Hela området ligger i härligt söderläge med utsikt över nationalparken Sonfjället. Från de allra flesta stugor och lägenheter är det gångavstånd till pisten. Många har också ski in/ski out. Längst upp i skidsystemet finns Björnrikecentrat med all service samlat under ett tak: ICA-butik, skidshop med uthyrning och gym. Längst ner ligger Björnvallen med barnskidområde, restauranger och Grizzly Express. Det är Skandinaviens snabbaste sexstolslift som bekvämt och snabbt tar dig hela vägen till toppen. I skidområdet är det rejäla fallhöjder som gäller (470 meter) och åklängder på över två kilometer. Spårcentralen ligger i en vacker, orörd och skyddad dal mellan Högfjället och Gråhognafjället. Här finns maskinpreparerade spår för klassiskt och skate (2, 3, 4.5, 7,5 km) samt förbindelsespår till Vemdalsskalet.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  82 kr/månad

  Försäkring:

  82 kr/månad

  Total driftkostnad:

  82 kr/månad

  Kommentar:

  Försäkring hos Trygg Hansa 980 kr/ år.

  Andel i föreningen:

  2,69%

  Andel av årsavgift:

  2,69%

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2019-10-03

  Byggnad

  Byggår:

  1968

  Uppvärmningssystem:

  Bergvärme

  Renoveringar:

  2005: Mattor i korridorerna byttes och målning. 2006: Samtliga fönster i lägenheterna byttes. 2009: Uppgradering och renovering av el/elsystemet. 2012: Bergvärme installerades. 2017: Automatiskt brandlarm.

  Förening

  Föreningens namn:

  Björnrike Ski Country

  Lägenhetsnummer:

  214

  Antal lägenheter:

  52

  Byggår:

  1968

  Antal lokaler:

  0

  Allmänt om föreningen:

  I föreningen Brf Björnrike Ski Country finns 52 lägenheter. Björnrike Fjällhotell byggdes 1968. Hotellrummen byggdes om till lägenheter med självhushåll i slutet av 1980-talet och Brf Björnrike Ski Country Club bildades.  Föreningens ekonomi:

  Årsavgiften faktureras kvartalsvis i förskott. Någon avgiftshöjning är inte känd, men köparen uppmanas att undersöka detta hos föreningen vid köpetillfället för uppdaterade uppgifter. Överlåtelseavgift: 4000kr betalas av säljarna. Pantsättningsavgift: 2000kr betalas av köparna.  Gjorda renoveringar:

  Föreningen har ej beslutat utföra några större renoveringar i nuläget. 2005: Mattor i korridorerna byttes och målning. 2006: Samtliga fönster i lägenheterna byttes. 2009: Uppgradering och renovering av elen/elsystemet. 2012: Bergvärme installerades. 2017: Automat brandlarm.  Energideklaration

  Status:

  Ej utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor