Förlandsgränd 4a

1 295 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Adress

Förlandsgränd 4a -

Kommun

Östersund

Typ

Flerfamiljshus

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Byggår

Boarea

53m2

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Våning

3 av 3 , Hiss finns inte

Rum

2 rok varav 1 sovrum

Område

Östersund Centrum

Avgift

3 501 kr/mån

Som utgångspris

1 295 000 kr

24 434 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fin gaveltvåa med fantastisk utsikt!

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  Välkommen till Förlandsgränd 4A och denna fina tvåa om 53m² med fantastisk utsikt! Lägenheten omfattas bland annat av snyggt kök i öppen planlösning mot vardagsrum och badrum som renoverats 2016. Mycket ljusinsläpp tack vare gavelläget och många fönster. Centrum nås med endast några minuters promenad och tågstationen med direkt närhet. Detta är en försprångsbostad, välkommen att höra av dig för mer info eller intresseanmälan!

  Ansvarig mäklare

  Extra kontaktperson

  Alla bilder

  Planritning

  Planlösning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Kök & Vardagsrum

  I öppen planlösning ligger kök och vardagsrum med mycket ljusinsläpp och enhetligt parkettgolv. Köket är utrustat med spis, köksfläkt, diskmaskin, integrerar mikro och ugn samt kombinerad kyl/frys. Från vardagsrummet nås balkongen.

  Sovrum

  I sovrummet finns plats för dubbelsäng. Ljusa väggar plus mörkare fondvägg och trägolv.

  Hall

  Ljus och välkomnande hall med klinker och ljusa väggar.

  Badrum

  Fräscht badrum som renoverats under 2016. Utrustat med WC, handdukstork, tvättställ med kommod, spegelskåp och dusch med duschväggar.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1942

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  TV & bredband

  I föreningen finns gemensam tv och bredbandsanslutning via bredbandsbolaget (ingår i månadsavgiften).

  Uteplats/Balkong

  Balkong i högt läge med fantastiskt utsikt i sydvästligt läge.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  200 kr/månad

  Elkostnad:

  200 kr/månad

  Total driftkostnad:

  200 kr/månad

  Personer i hushållet:

  2 st

  Andel i föreningen:

  1,4829%

  Andel av årsavgift:

  1,4829%

  Reparationsfond:

  1 kr

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2019-06-27

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 163 kr

  Betalas av köpare

  Byggnad

  Fönster:

  3-glasfönster

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Förening

  Föreningens namn:

  HSB Iden

  Lägenhetsnummer:

  0030

  Antal lägenheter:

  63

  Antal lokaler:

  17

  Allmänt om föreningen:

  Bostadsrättsföreningen Iden äger fyra fastigheter; Förlandsgränd 4 A-C, Ringvägen 3 A-B, Rådhusgatan 80 A-B samt Rådhusgatan 76 A-B. Dessa byggdes 1942-44 och består av 63 lägenheter samt 17 lokaler.  Föreningens ekonomi:

  Avgifterna höjdes fr o m 1 januari 2017. Ingen höjning genomförd 2018. Månadsavgiften och bränsleavgiften höjdes under 2019 med 1%. Avgiften för parkeringsplats höjdes till 225kr/mån.  Gjorda renoveringar:

  2008 byte av samtliga fönster och balkongdörrar. 2014 byte av värmeväxlare, portkodslås installerades på alla entréporter, sophuset målades utvändigt, postboxar till samtliga lägenheter, byte av lägenhetsdörr. 2015 nio källardörrar skrapades och målades, två av sex gästparkeringar gjordes om till förhyrda parkeringar med motovärmare, belysning i trapphus, källare, vind och utomhusbelysning byttes ut mot LED-belysning, alla fyra husen fick klotterskydd monterat. 2017 gruppanslutning hos Bredbandsbolaget, installation av gemensamhetsmätning av elförbrukning. 2018 byte av entréportar i alla fyra husen, föreningslokalen på Rådhusgatan 80 blev nästan färdigställd. 2019 avsluta montering av entréportar, erbjuda byte av lägenhetsdörr som bekostas av medlemmen själv, renovering av tvättstuga på Förlandsgränd, byta trapphus- och källarbelysning mot sensorstyrd.  TV/Internet:

  I föreningen finns gemensam tv och bredbandsanslutning via bredbandsbolaget (ingår i månadsavgiften).  Parkering:

  Det är för närvarande 11 personer i kö till parkering. (2019-07-25). P-platserna kostar i dagsläget 225:-. Inga garage.  Gårdsplan:

  Fin innergård med grönytor och planteringar.  Gemensamma utrymmen:

  Till lägenheten hör vinds- och matkällarförråd. För föreningens medlemmar finns två tvättstugor med tillhörande torkrum, cykelförråd, samlingslokal, hobbyrum, vallabod och sopsorteringshus.  Energideklaration

  Energiklass:

  E

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2019-04-15

  Primärenergital:

  117 kWH/m² per år

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor