Objektbild

Stationsgatan 32, HAPARANDA

Charmig hörnlägenhet i centrala stan!

Pris:

250 000 kr

Utgångspris

Månadsavgift 3 477 kr/mån

Bostadsrättslägenhet - HAPARANDA

Rum: 2 rok varav 1 sovrum

Våning: 2 av 3 , hiss finns inte

Byggår: 1958

Boarea: 60 m2

Charmig tvåa på andra våningen i huset, en mycket centralt belägen hörnlägenhet med egen balkong i perfekt västerläge. Rymligt vardagsrum med fönster åt två håll och fint ekparkettgolv! Ett riktigt trevligt boende i solid förening. Värme, vatten, TV och bredband ingår i månadsavgiften! Varmt välkommen att kliva in i det här boendet och upptäck potentialen som finns. Det här boendet kan efter en viss upprustning bli ett riktigt härligt hem! Välkommen! Denna tvåa består av hall, vardagsrum, kök med matplats, badrum och ett sovrum. I det mysiga vardagsrummet möts vi bland annat av mycket dagsljus, ett parkettgolv och härliga umgängesytor, här finns också utgången till bostadens fina balkong. Köket är trevligt och går i retrostil med skjutbara skåpluckor och generösa arbetsytor, i direkt anslutning till köket finns också ett matrum med plats för matgrupp. I badrummet finns toalett, dusch och handfat. Sovrummet är rogivande och har garderober och plats för bland annat dubbelsäng. Här erbjuds ett riktigt trevligt boende med låg avgift och som en del av föreningen HSB:s Brf Minerva i Haparanda har du dessutom tillgång till tvättstuga, bastu och soprum. Detta är en välfungerande förening med god ekonomi vilket höjer bostadens trivsel ytterligare! I Haparanda Centrum är det lätt att trivas och läget på Stationsgatan är mycket centralt. Torget ligger alldeles runt hörnet och Strandplan finns endast en kort promenad bort. I närområdet hittas även hälsocentral, matbutiker och restauranger. Kort och gott – ett läge som erbjuder det mesta! Denna lägenhet finns tillgänglig för omgående tillträde med reservation för bostadsrättsföreningens godkännande. Möjlighet finns att boka förhandsvisning, kontakta ansvarig mäklare för mer information och bokning! Välkommen på visning!

Läs mer

Pris

250 000 kr

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Anders Vittikko

  Fastighetsmäklare

  Franchisetagare

  Mobil: 0730-444 303

  anders.vittikko@lansfast.se

  Bevaka slutpris

  Fyll i dina uppgifter så skickar Länsförsäkringar Fastighetsförmedling slutpriset på Stationsgatan 32 till dig.

  Slutpriset skickas endast om säljaren och köparen godkänner det.

   Värdera din bostad kostnadsfritt*

   Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

   *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

    Beskrivning

    Interiör

    Entré/hall

    Entrén leder in till en välkomnande hall och sedermera till en inre hall som öppnar upp hela lägenheten. Hallen erbjuder plats för öppen klädhängning och här finns även förvaringsmöjligheter i garderob.

    Kök & matplats

    Kök i fin retrostil och plats för matgrupp. Fönster med utsikt mot Stationsgatan. Rostfri diskbänk, kombinerad kyl/frys, spis och fläkt, kakel ovanför köksbänk. I köket finns också en toppmatad tvättmaskin!

    Vardagsrum

    Det lättmöblerade vardagsrummet med utgång till den trevliga balkongen i västerläge inbjuder till social samvaro och vardagsrummet blir det perfekta rummet att umgås i med både nära och kära. Vardagsrummet har fönster åt två håll och pryds i övrigt av ett fint ekparkettgolv.

    Sovrum

    Bostadens sovrum är rogivande och har inbyggda garderober samt plats för dubbelsäng. Detta sovrum nås från den inre hallen och har plastmatta på golv och tapetserade väggar.

    Badrum

    Badrum med klinker på golv och kakel/våtrumstapet på väggar. Badrummet har utrustats med handfat, spegelskåp, toalettstol samt duschplats.

    Gemensamma utrymmen

    Fullutrustad tvättstuga i källarplan med tvättmaskiner och torktumlare. I källarplan finns även en riktigt trevlig gemensam bastu med tillhörande duschmöjlighet och rum för ombyte och relax. Till bostaden hör också ett källarförråd.

    Bostad

    Boarea

    60m2 (Areauppgifter enligt föreningens registeruppgift)

    Våning

    2 av 3 , hiss finns inte

    Lägenhetsnummer

    52-2105-2-29

    Andel i föreningen

    1,73433%

    Andel av årsavgift

    1,73%

    Byggnad

    Fastighetsbeteckning

    Smedjan 10

    Byggår

    1958

    Byggnadstyp

    Flerfamiljshus

    Energideklaration

    Energideklarationen är utförd 2019-07-06
    Energiklass:

    Uppvärmning

    Fjärrvärme

    Fönster

    3-glasfönster

    Ventilation

    Mekanisk frånluft

    Hiss

    Hiss finns inte

    Allmänt om föreningen

    Föreningens namn

    HSB:s brf Minerva i Haparanda

    Föreningens organisationsnummer

    797600-0278

    Föreningsform

    Bostadsrättsförening

    Äkta/oäkta förening

    Äkta förening

    Tillåter föreningen delat ägande?

    Ja

    Övrigt om föreningen

    Elavtal är tecknat med Luleå Energi samt Vattenfall och bredbandsavtal är tecknat med Telenor.

    Föreningens byggnader

    Antal lägenheter

    51 st , varav hyresrätter: 2 st

    Antal lokaler

    7 st

    Byggår

    1957

    Äger föreningen marken

    Ja

    Allmän information

    Föreningen äger och förvaltar fastigheterna Minerva 3 och Smedjan 10. Under år 1957-58 har uppförts 2 flerfamiljshus med adress Torgatan 39 A-B, Sundellsgatan 17 A-B och Stationsgatan 32. Det finns även 1 förrådsbyggnad, 11 st bilplatser i varmgarage samt 25 st bilplatser med motorvärmare.

    Föreningens ekonomi

    Uppgifterna avser år 2020 Årsavgift 661 kr/m² Driftskostnad 432 kr/m² Låneskuld 1 405 kr/m² Årsavgifterna höjdes senast 2020. Styrelsen har fastställt budgeten för år 2021 och beslutat att höja årsavgifterna med 3 %. Årsavgifterna uppgår efter höjningen till i genomsnitt 649 kr/m² bostadslägenhetsyta.

    Föreningens planerade och utförda renoveringar

    1996 Skärmtak över balkonger 2007 TV-antennanläggning 2008 Stamrenovering 2009 Dörrbyte och vattenledningar 2010 Skyltfönster, fasadrenovering, avlopp källare och ombyggnation lokal 2013 Fönsterbyte 6 st, underhåll av fasader 2015 Schaktning och fyllning av parkeringsyta 2016 Ombyggnation lokal till lägenhet, samt ny tvättstuga 2017 Fönsterbyte i Smedjan 10 och asfaltering till Minerva 3 2018 Asfaltering Smedjan 10, service samtliga låscylindrar, målning husgrund 2020 Putsning och målning, del av fasad 2020 Trapphusrenovering

    Försäkring

    Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Dina försäkringar. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

    Övrigt

    Uppgifter om bostadsrätten härrör huvudsakligen från säljaren och föreningen. Köparen uppmanas att före köpet undersöka bostadsrätten.

    Läs mer

    Allmänt

    Adress: Stationsgatan 32, HAPARANDA

    Kommun: Haparanda

    Område: Centrala Haparanda

    Möjligt tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

    Boendeform: Bostadsrättslägenhet

    Upplåtelseform: Bostadsrätt

    Ekonomi

    Pris: 250 000 kr
    utgångspris

    Månadsavgift: 3 477 kr/mån

    Pantsättning: Bostadsrätten är inte pantsatt.

    Pantsättningsavgift: 476 kr

    Överlåtelseavgift: 1 190 kr Betalas av säljare

    Reparationsfond: 9 007 kr


    Driftkostnad: 300 kr/månad

    Driftskostnaden fördelas enligt följande:

    Elkostnad: 300 kr/månad

    Antal personer i hushållet: 1 st

    Karta & område

    Haparanda

    Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

    Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Köpmansgatan 5 i Haparanda, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

    Välkommen till din lokala mäklare i Haparanda!

    Läs mer

    Bobutiken i Haparanda

    Hitta din mäklare i Haparanda

    Boendekalkyl

    Liknande bostäder