Drottninggatan 6, Linköping

1 695 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Adress

Drottninggatan 6 - Linköping

Kommun

Linköping

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Byggår

1989

Boarea

67m2

Våning

3 av 5 , Hiss finns

Rum

2 rok varav 1 sovrum

Område

Centralt

Avgift

4 286 kr/mån

I avgiften ingår värme, fast kostnad för elabonnemang, vatten, tv, bredband, telefoni och bostadsrättstillägg.

Utgångspris

1 695 000 kr

25 299 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  LJUS TVÅA NÄRA CITY OCH STÅNGÅN

  Med högt och ljust läge på tredje våningen i hus med hiss finns denna välplanerade tvåa om 67 kvm. Här bor du med ett centralt läge i en mycket stabil förening och med utblick mot Stångån intill. Ytterst välordnad förening med flertalet gemensamma utrymmen. Här har du tillgång till bland annat välutrustat gym, bastu, samlingslokal med övernattningsmöjlighet, tvättstugor, cykelrum och tvättplats för bilen i föreningens garage. I avgiften ingår värme, fast kostnad för elabonnemang, vatten, tv, bredband, telefoni och bostadsrättstillägg.

  Ansvarig mäklare

  Robert Svahn

  Reg. Fastighetsmäklare

  0709-34 30 23

  robert.svahn@lansfast.se Läs mer om Robert

  Extra kontaktperson

  Alla bilder

  Planritning

  Planlösning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Rumsbeskrivning

  Rymlig hall med plastmatta på golv. Vardagsrum med parkettgolv. Kök med vita släta köksluckor och matplats för 4-6 personer vid burspråk. Kyl och frys i fullhöjd, inbyggnadsugn och micro, häll, fläkt och diskmaskin. Sovrum med fransk balkong mot den lugna innergården. Badrum med badkar, våtrumsbeklädnad på väggar och golv. Wc, handfat, tvättmaskin och torkskåp.

  Läs mer

  Omgivning

  Beskrivning av omgivningen

  Innerstaden är sedan gammalt stadens kulturella och kommersiella centrum. Bebyggelse från tiden före förra sekelskiftet finns främst omkring Domkyrkan och Stora Torget. Trädgårdsföreningen, som anlades 1859, är Linköpings vackra stadspark och gröna lunga. Omkring stadens torg och gågator finns ett rikt utbud av butiker, caféer och restauranger. Under sommaren fylls torgen med uteserveringar och folkliv. Längst Stångån finns vackra promenadstråk och mysiga sommarcaféer. Ett boende i innerstaden passar utmärkt för dig som vill njuta av Linköpings stadspuls.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  423 kr/månad

  Försäkring:

  98 kr/månad

  Elkostnad:

  325 kr/månad

  Total driftkostnad:

  423 kr/månad

  Personer i hushållet:

  1 st

  Andel i föreningen:

  0,6241%

  Andel av årsavgift:

  0,62122%

  Pantsättning:

  Bostaden är inte pantsatt.

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 163 kr

  Betalas av köpare

  Förening

  Föreningens namn:

  Riksbyggen brf Stångåpromenaden

  Lägenhetsnummer:

  43

  Antal lägenheter:

  129

  Byggår:

  1989

  Antal lokaler:

  0

  Allmänt om föreningen:

  Föreningen äger fastigheten Daggkåpan med 129 lägenheter, varav tre lägenheter är upplåtna som daghem och en lägenhet är hyresrätt. Lägenheterna har adresserna Drottninggatan 2-6, Hamngatan 19-21, Strandgatan 8 A-D och Ådalagatan 8-14. Inflyttning ägde rum 1989-1990.  Gjorda renoveringar:

  Föreningen har investerat i en solcellsanläggning och tecknat ett gemensamt elavtal vilket ger en låg elkostnad.  Parkering:

  En garageplats i föreningens garage kostar 450 kr/mån, separat kö. I föreningen finns tre gästparkeringar vilka kan bokas för gäster. Månadskort för parkering kan tecknas via Dukaten parkering i parkeringshuset Druvan.  Gemensamma utrymmen:

  I föreningen finns två tvättstugor på Drottninggatan 6 och Ådalagatan 12. Dessutom finns en motionsrum med gym samt bastu på Ådalagatan 10. Gemensamhetslokal går att hyra mot en mindre avgift och denna går även att utnyttja som övernattningsrum för gäster.  Energideklaration

  Energiklass:

  E

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  115 kWh/m2 per år

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2018-12-05

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor