Budgivning pågår

Borgmästaretorget 1C, Motala

Aktuellt bud

350 000 kr

Utgångspris 450 000 kr

Budgivare 1 16/01 kl: 15:09 - 350 000 kr

information om budgivning

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Borgmästaretorget 1C - Motala

  Kommun

  Motala

  Typ

  Flerfamiljhus

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  Boarea

  33,5m2

  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

  Våning

  1 av 3 (1/2 trappa upp. ) , Hiss finns inte

  Rum

  2 rok varav 1 sovrum

  Område

  Borgmästareområdet centralt

  Avgift

  2 512 kr/mån

  I avgiften ingår värme, vatten, avlopp, kabel-tv, förråd och sophämtning.

  Utgångspris

  450 000 kr

  13 433 kr/m2

  Välplanerad lägenhet om 33.5 kvm och här finns p-plats!

  Trevligt planerad mindre tvårummare om 33,5 kvm! Välkomna till Borgmästaretorget 1C, en bostad med bra läge i förhållande till arbete, Varamon och Motala stad. 1/2 trappa upp ligger denna välplanerade lägenhet med fönster mot både innergård och Borgmästaretorget. Vardagsrummet är ljust och här finns plats för både soffa och matbord. Från detta rum har ni en fin vy över hustaken. I köket finns goda möjligheter för matlagning och gott om skåpsförvaring. Sovrummet ligger intill och har två platsbyggda garderober. Duschrummet är helkaklat med snygga stilrena val och vattenburen handduksvärmare. I källaren finns en fin tvättstuga med många lediga tider att välja på. Här bor ni i en trivsam förening med promenadavstånd till stadspulsen och med låg månadskostnad. Parkeringsplatsen följer lägenheten och det finns gott om parkeringar för besökande i närheten. Innergården har stora grönytor för de boende att vistas på. Möjligt med snabbt tillträde samt att köpa bostaden möblerad. Varmt välkomna till visningen!

  Ansvarig mäklare

  Louise Nyenger

  Reg. Fastighetsmäklare

  070-622 95 00

  louise.nyenger@lansfast.se Läs mer om Louise

  Extra kontaktperson

  Helen Lindström

  Reg. Fastighetsmäklare

  070-219 03 56

  helen.lindstrom@lansfast.se Läs mer om Helen

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Rumsbeskrivning

  Hall Ekparkett och ljusa väggar. Garderob och hatthylla. Vardagsrum Valnötslaminat och ljusgrå målade väggar. Stort fönster. Plats för soffa och matbord. Kök Skåpsfronter i svart och rött. Kyl/frys (rostfritt), spis (vit) och fläkt. Mikro finns inställd i ett underskåp. Laminatgolv och ljusa väggar. Sovrum Laminatgolv och ljus tapet. 2 st garderober. Duschrum Helkaklat duschrum i samband med stambyte. Handduksvärmare (vattenburen), handfat i kommod, wc, dusch med duschväggar och bra ventilation. Vitt kakel och mörkt golv.

  Övriga utrymmen

  Tvättstuga, cykelrum, förråd och matkällarförråd finns i källaren. Vaktmästaren har även sitt kontor i källaren.

  Byggnad/Renoveringar

  Stambyte och badrumsrenovering utförs löpande i föreningen. Under 2018 räknar man med att badrummen på Storgatan 19 ska renoveras och stambytas. Uppsättning o materialkostnad av kakel o klinker, WC, handfat o blandare ska de boende ska betala. Föreningen står för själva stambytet och tätskiktet.

  Uppvärmning

  Centralvärme- Fjärrvärme

  TV

  Comhem- grundutbud ingår.

  Bredband

  ComHem.

  Bilplats

  Garage 300 kr/månad. separat kö. P-plats 100 kr/månad, följer lägenheten om man som köpare önskar platsen. Plats nr 81.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  375 kr/månad

  Försäkring:

  108 kr/månad

  Elkostnad:

  267 kr/månad

  Total driftkostnad:

  375 kr/månad

  Personer i hushållet:

  1 st

  Andel i föreningen:

  0,66559%

  Andel av årsavgift:

  0,66559%

  Reparationsfond:

  1 305 kr

  Pantsättning:

  Bostaden är inte pantsatt.

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 163 kr

  Betalas av

  Köpare

  Byggnad

  Fönster:

  2-glasfönster

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Centralvärme- Fjärrvärme

  Renoveringar:

  Stambyte och badrumsrenovering utförs löpande i föreningen. Under 2018 räknar man med att badrummen på Storgatan 19 ska renoveras och stambytas. Uppsättning o materialkostnad av kakel o klinker, WC, handfat o blandare ska de boende ska betala. Föreningen står för själva stambytet och tätskiktet.

  Förening

  Föreningens namn:

  Motalahus HSB

  Lägenhetsnummer:

  70

  Antal lägenheter:

  128

  Antal lokaler:

  2

  Allmänt om föreningen:

  I BRF Motalahus ingår husen med adress Drottninggatan 22, Borgmästaretorget 1 och 2, Storgatan 17, 19, 21, 23 och 25 sammanlagt 135 st lägenheter och 2 st lokaler. Föreningen bildades 1943. Det är separat kö till parkering (150 kr/mån), garage finns på Drottninggatan (300 kr/mån), och carportar finns på Storgatan 25 (200 kr/mån). Husen är anslutna till Com Hem. Medlemsavgift på 500 kr + 300 kr /150 kr betalas av köparen. Överlåtelseavgift på 1 1163 kr betalas av köpare. Ev pantsättningsavgift betalas av köparen på 465 kr. Avgiftshöjning om 2% kommer att ske 2019.  Föreningens ekonomi:

  1 januari 2019, kommer föreningen att höja avgiften med 2 %.  Gjorda renoveringar:

  Stambyte och badrumsrenovering utförs löpande i föreningen. Under 2019 kommer man att fortsätta med stambyten. Uppsättning o materialkostnad av kakel o klinker, WC, handfat o blandare ska de boende ska betala. Föreningen står för själva stambytet och tätskiktet. Nya ytterdörrar planeras att sättas in och bekostas av bostadsinnehavaren. Det kommer att vara förmånligt pris för den boende då föreningen kan upphandla större parti. Fönsterbyte är kommande renovering.  Parkering:

  Garage 300 kr/månad. separat kö. P-plats 150 kr/månad, separat kö.  Gemensamma utrymmen:

  Tvättstuga och torkrum i källaren. Förråd och matkällarförråd. Cykelförråd. På granngården finns återvinningsrum.  Annat:

  Föreningen accepterar juridiska personer som medlem vid förvärv av bostadsrätt för bostadsändamål.


  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor