Kvarngatan 19 A, Motala

550 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Kvarngatan 19 A - Motala

  Kommun

  Motala

  Typ

  Flerfamiljshus

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  Boarea

  48m2

  Våning

  2 av 2 (Våningsplan 2 av 2. ) , Hiss finns inte

  Rum

  1 rok

  Område

  Verkstadstorget

  Tillträde

  20-09-2019

  Avgift

  2 261 kr/mån

  Inklusive VA, TV grundutbud via Com Hem samt brandlarm.

  Utgångspris

  550 000 kr

  11 458 kr/m2

  Rymlig etta med inglasad balkong. Lägenheten består av kök, vardagsrum, duschrum och klädkammare.

  Rymlig etta med inglasad balkong. Lägenheten består av kök, duschrum, klädkammare och stort vardagsrum med sovalkov. Bostaden har ett bra läge nära Verkstadstorget med affär och bageri. Inom cykelavstånd ligger sporthall, tågstation och Göta Kanal.

  Ansvarig mäklare

  Helen Lindström

  Reg. Fastighetsmäklare

  070-219 03 56

  helen.lindstrom@lansfast.se Läs mer om Helen

  Extra kontaktperson

  Alla bilder

  Planritning

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Rumsbeskrivning

  Hall med hatthylla, laminatgolv och glasparti mot köket. Kök med matplats, vita skåpsluckor, elspis med häll -08, fläkt -15, kyl/frys -10, kakel ovanför bänk -09, Varmvattenberedare -10 som föreningen ansvarar för. Vardagsrum med sovalkov, laminatgolv -08, utgång till inglasad balkong med morgonsol. Duschrum renoverat -08 med helkaklade väggar och våtrumsgolv. (WC, duschplats, tvättställ och uttag för tvättmaskin) Klädkammare.

  Övriga utrymmen

  Det finns källarförråd, samlingslokal och tvättstuga.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1976

  TV & bredband

  Tv via ComHem samt bredband via Bredbandsbolaget alt ComHem

  Bilplats

  1 garageplats. Går att hyra för 350 kr/mån. Kö till garage. Parkeringsplats. Går att hyra för 50/90 kr/mån.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  650 kr/månad

  Försäkring:

  100 kr/månad

  Elkostnad:

  550 kr/månad

  Total driftkostnad:

  650 kr/månad

  Andel i föreningen:

  1,18571%

  Andel av årsavgift:

  1,78571%

  Pantsättning:

  Bostaden är inte pantsatt.

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 163 kr

  Betalas av köpare

  Förening

  Föreningens namn:

  Kvarndalen HSB

  Lägenhetsnummer:

  17

  Antal lägenheter:

  38

  Antal lokaler:

  0

  Allmänt om föreningen:

  Bostadsrättsföreningen bildades 1974 och föreningens hus stod inflyttningsklara 1976. Föreningen äger fastigheten Kvarndalen l med adress Kvarngatan 17-21 A-B och 23 A-C. Föreningen har en god ekonomi vilket avspeglas i de låga månadsavgifterna. Föreningens hus omfattar 38 lägenheter. Här finns även garage att hyra för till en kostnad av 350:-/månad. Till garagen är det separat kö. Parkering finns att tillgå och kostar 50:-/ månad alt. 90:-/månad om man önskar med eluttag. Här finns även ett hobbyrum/redskapsrum samt cykelförråd. I källaren på Kvarngatan 23 finns föreningens tvättstuga där det finns 3 tvättmaskiner, stor torktumlare, torkskåp och mangel. Här finns även en gemensamhetslokal med kök där man som medlem kan ha lite större tillställningar. På området finns sällskapsytor med sittbänkar och plattsättningar. Föreningen har också en boulebana. Till varje lägenhet hör ett lägenhetsförråd. Föreningen anordnar städdagar/jobbdagar ett par gånger/år då man som medlem frivilligt kan delta. De närmast förestående underhållsplanerna består av löpande underhåll. Föreningen har TV via ComHem och man kan se följande kanaler via standardutbudet: SVTl , SVT2 , SVT24, Barnkanalen/Kunskapskanalen, TV3, TV4, TV7, Kanal S, Kanal 6, Kanal 10 samt Eurosport. Bredband finns indraget i alla lägenheter och leverantör är Bredbandsbolaget. Det går även att få både TV och telefoni via dem. Föreningen har återvinningsrum, samt även en container där man får slänga trädgårdsavfall och grovsopor, dock ej elektroniskt avfall. Föreningen har tecknat kollektivt BR-tillägg vilket innebär att en köpare endast behöver teckna vanlig hemförsäkring.  Föreningens ekonomi:

  Årsredovisning, stadgar och förvaltningsberättelse finns att tillgå via mäklaren. Föreningen har god ekonomi. Hyreshöjning har skett för att tillse att yttre fond har fortsatt god ekonomi efter omlägging av tak, fönsterbyte och byte av dörrar etc.  Gjorda renoveringar:

  2012: Byte av fönster. Omläggning av tak samt hängrännor. 2014-2015: Div målningsarbeten. Byte av ytterdörrar. 2015: Renovering av balkonger, loftgångar och betongtrappor.  TV/Internet:

  Tv via ComHem samt bredband via Bredbandsbolaget alt ComHem  Parkering:

  16 garageplatser. 15 parkeringsplatser.  Gemensamma utrymmen:

  Det finns källarförråd, samlingslokal och tvättstuga i källaren under Kvarngatan 23.  Annat:

  Avstånd till affär ca 200 meter, till sport- sim- och ishall samt isbana ca 1 500 meter. God kommunikation med lokaltrafik. Järnvägsstation 2 000 meter. Ett fåtal hundra meter till naturområden i alla väderstreck.


  Energideklaration

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2008-11-05

  Primärenergital:

  98 kWH/m² per år

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor