Vi vill att du ska känna dig trygg. Därför anpassar vi kontinuerligt arbetssätt, kundmöten och visningar efter rådande situation. Läs mer Jag förstår
Objektbild

Knäppingsborgsgatan 11A, Norrköping

SEKELSKIFTE MITT I GAMLA STAN!

Pris:

2 995 000 kr

Utgångspris

Månadsavgift 4 545 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, bredband (100/10) och TV (basutbud 25 kanaler) samt fast kostnad för el. Kostnad för elförbrukning tillkommer på månadsavgiften och betalas av lägenhetsinnehavaren.

Bostadsrättslägenhet - Norrköping

Rum: 4 rok varav 3 sovrum

Våning: 2 av 5 , hiss finns

Boarea: 95,4 m2

Välkommen till Knäppingsborgsgatan 11 A, en sekelskiftesdröm med generös takhöjd! Nu ges chansen att förvärva en unik och vacker sekelskiftsfyra mitt i centrala Norrköping. Här erbjuds allt ni kan önska er, öppen planlösning, genomgående vacker fiskbensparkett och fönster i tre väderstreck. Här kan ni bara flytta in och njuta av allt vad livet har att erbjuda. Här möts ni av en häftig hall med klinkergolv med golvvärme följt av två sovrum med goda förvaringsmöjligheter varav ett med klädkammare. Vidare finner ni duschrum med både duschhörna och plats för tvättmaskin. Kök och vardagsrum i en pampig öppen planlösning med vackert ljusinsläpp och stora sällskapsytor. I förlängning finns ett sovrum med spännande planlösning och känslan av ett riktigt prinsessrum! Brf Pelikanen är en privat bostadsrättsförening med 70 stycken lägenheter och flera affärslokaler. Här finns en lugn och mysig innergård som blir som en oas mitt i stan. Tillgång till bastu, gästlägenhet, tvättstugor, cykelrum, miljöhus m.m. Till avgiften tillkommer endast kostnad för elförbrukning. Här bor ni ett stenkast från Drottninggatan med matbutik, restauranger, fik, förskolor, skolor och Knäppingsborg precis runt hörnet. Inom 10 minuters promenad finner ni ett rikt affärs- och restaurangutbud samt goda kommunikationer från både Söder Tull och Resecentrum i form av tåg, bussar och spårvagn. Varmt välkomna att boka in er på visning!

Läs mer

Pris

2 995 000 kr

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Johan Ahlén

  Fastighetsmäklare

  Franchisetagare

  Mobil: 0703-323302

  johan.ahlen@lansfast.se

  Extra kontaktperson

  Ebba Wernhede

  Mäklarassistent

  Mobil: 0705-13 93 38

  ebba.wernhede@lansfast.se
  Planritning

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Hall

   Hall med klinkergolv med elgolvvärme samt infällda spotlights i tak. Garderober med spegeldörrar.

   Duschrum

   Duschrum med målat klinkergolv med elgolvvärme, wc, tvättställ i kommod, duschplats med glasdörr, tvättmaskin, handdukstork, förvaringsskåp. Infällda spotlights i tak.

   Sovrum

   Sovrum med fiskbensmönstrad stavparkett i ek samt garderob.

   Sovrum

   Sovrum med fiskbensmönstrad stavparkett i ek samt garderober och klädkammare.

   Kök & vardagsrum

   Kök och vardagsrum i öppen planlösning med fiskbensmönstrad stavparkett i ek, side by side kyl och frys i rostfritt, spishäll, fläkt, diskmaskin i rostfritt samt inbyggnadsugn och inbyggnadsmikro. Infällda spotlights i tak.

   Sovrum

   Sovrum med fiskbensmönstrad stavparkett i ek.

   Bostad

   Boarea

   95,4m2 (Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.)

   Våning

   2 av 5 , hiss finns

   Lägenhetsnummer

   65

   Andel i föreningen

   1,5406%

   Andel av årsavgift

   Andel av årsavgift har ej gått att få fram.

   Kommentar till andelstal

   Uppgift om andelstal av årsavgift har ej gått att få fram.

   TV och internet

   I avgiften ingår bredband (100/10) och TV-kanaler (basutbud 25 kanaler) från Comhem.

   Övriga utrymmen

   Förråd tillhör lägenheten.

   Övrigt

   Titta gärna på föreningens egen hemsida: www.pelikanen15.se

   Byggnad

   Byggnadstyp

   Flerfamiljshus

   Energideklaration

   Energideklarationen är utförd 2018-10-12
   Energiklass:

   Hiss

   Hiss finns

   Allmänt om föreningen

   Föreningens namn

   Brf Pelikanen

   Föreningens organisationsnummer

   725000-3741

   Föreningsform

   Bostadsrättsförening

   Äkta/oäkta förening

   Äkta förening

   Tillåter föreningen delat ägande?

   Ej angiven

   Föreningens byggnader

   Antal lägenheter

   70 st

   Antal lokaler

   11 st

   Byggår

   1903

   Byggår kommentar

   1903 -1906 samt 1938

   Äger föreningen marken

   Ja

   Allmän information

   Föreningen äger tre byggnader, uppförda 1903, 1906 och 1938. Föreningen består av 70 lägenheter med bostadsrätt och 11 kontors- och butikslokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 1976 och efter en omfattande renovering 1979-1980 så kunde de första medlemmarna flytta in. Det finns två tvättstugor, gårdshuset Hospitalsgatan 12B och Knäppingsborgsgatan 9A. Bastu finns i gårdshuset Hospitalsgatan 12B. Gästlägenhet finns på Hospitalsgatan 12C som kan hyras av medlemmarna. Soprum finns på gården till Knäppingsborgsgatan 11. Cykelförråd: 1 stycken i källaren Knäppingsborgsgatan 11B, 1 st i anslutning till soprum/miljörum, plus flera cykelställ ute. Miljörum finns i fastigheten där vi tillämpar källsortering. Gästlägenhet finns och kan hyras av medlemmarna, för tillfälliga gäster som behöver en sängplats. (i lägenheten finns dubbelsäng, pentry, toalett med dusch). Kostnad 200 kr/dygn. Förråd finns avsett för varje lägenhet (tråd-galler) på vindarna.

   Föreningens ekonomi

   Från och med 2021-01-01 sänks månadsavgifterna.

   Föreningens planerade och utförda renoveringar

   Det finns en underhållsplan som uppdaterades årsskiftet 2019/2020. Det pågår renovering av tak och fönster. Ett arbete som kommer att fortsätta 2020. Renovering av avloppsstammar är planerat till ca 2029.

   Försäkring

   I avgiften ingår bostadsrättstillägg i Folksam.

   Föreningens hemsida

   www.pelikanen15.se

   Centralt

   Allmänt om området

   I centrala Norrköping finns allt på gångavstånd; shopping, restauranger, livsmedelsbutiker, resecentrum, campus, uteliv och inte minst strömmen med den nybyggda laxtrappan intill. Längs strömmen finns fina promenadstråk längs vattnet. I Strömparken finns en nyare lekplats för barnen samt laxtrappan. Närhet finns även till både Vasaparken och Folkparken som erbjuder större grönområden. Vid gamla industriområdet finns Louis De Geer, Arbetets museum m.m. och vid Knäppingsborg har det på senare år växt upp en ny liten mysig stad med butiker och restauranger. På Drottninggatan går spårvagnslinje 3, vid Söder tull finns en knutpunkt för många busslinjer och vid Resecentrum tar man sig snabbt vidare långväga med tåg och buss. Här finns ett stort utbud av förskolor samt grundskolor och gymnasium, både privata och kommunala alternativ.

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Knäppingsborgsgatan 11A, Norrköping

   Kommun: Norrköping

   Område: Centralt

   Möjligt tillträdesdatum: Flexibelt från säljaren sida

   Boendeform: Bostadsrättslägenhet

   Upplåtelseform: Bostadsrätt

   Ekonomi

   Pris: 2 995 000 kr
   Utgångspris

   Månadsavgift: 4 545 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, bredband (100/10) och TV (basutbud 25 kanaler) samt fast kostnad för el. Kostnad för elförbrukning tillkommer på månadsavgiften och betalas av lägenhetsinnehavaren.

   Pantsättning: Bostadsrätten är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2020-09-16

   Pantsättningsavgift: 465 kr

   Överlåtelseavgift: 1 163 kr Betalas av köpare

   Driftkostnad: 525 kr/månad

   Driftskostnaden fördelas enligt följande:

   Elkostnad: 325 kr/månad

   Försäkring: 200 kr/månad

   Kommentar till driftkostnad: Driftkostnaden är baserad på nuvarande ägares kostnader. Driftkostnaden är individuell och varierar över tiden från en ägare till en annan. Det är därför naturligt att köparen gör en egen bedömning av sin kommande kostnad utifrån sina förutsättningar.

   Antal personer i hushållet: 3 st

   Karta & område

   Norrköping

   Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt, lantbruk, kommersiella fastigheter eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Hospitalsgatan 3 eller Koppargatan 17 i Norrköping, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i Norrköping!

   Läs mer

   Bobutiken i Norrköping

   Hitta din mäklare i Norrköping

   Boendekalkyl

   Liknande bostäder