Vi vill att du ska känna dig trygg. Därför anpassar vi kontinuerligt arbetssätt, kundmöten och visningar efter rådande situation. Läs mer Jag förstår
Objektbild

Birgittas väg 4A, VADSTENA

Jättefin lägenhet centralt belägen i Vadstena - första våningen i hus med hiss och med egen uteplats

Pris:

575 000 kr

Utgångspris

Månadsavgift 4 243 kr/mån I månadsavgiften ingår V/VA, ett grundutbud av TV-kanaler, bredband, bostadsrättstillägg

Bostadsrättslägenhet - VADSTENA

Rum: 2 rok varav 1 sovrum

Våning: 1 av 3 , hiss finns

Byggår: 1949

Boarea: 54 m2

Välkommen till en jättefin lägenhet centralt belägen i Vadstena - första våningen i hus med hiss och med egen uteplats i söderläge. Kan det bli bättre? Genomgående i ett fint skick med renoverade ytskikt. Lägenheten består av hall, kök med matplats, vardagsrum med fint parkettgolv och utgång till både balkong och en trappa ned till den egna uteplatsen i söderläge. Sovrum med gott om förvaring, WC/Duschrum med duschkabin som är stamrenoverat av föreningen -89/90. Till lägenheten följer även ett lägenhetsförråd och en matkällare. Gemensam tvättstuga i huset och hissen går även dit. Bredband via fiber ingår i månadsavgiften. Här ingår även ett grundutbud av TV-kanaler. Här bor man enbart ett stenkast från busshållplats som tar dig både till Stockholm och Göteborg, och med ca 10 minuters promenad ned till Vadstenas vackra centrum och bad utmed Vätterns Strandpromenad.

Läs mer

Pris

575 000 kr

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Charlotta Dufmats

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 070-721 01 91

  charlotta.dufmats@lansfast.se
  Planritning

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Hall vid entré

   Hall vid entré med laminatgolv. Hatthylla ingår.

   Kök med matplats

   Fräscht ljust kök med matplats. Vita skåpsluckor med nyare handtag. Elspis med häll -10, spisfläkt med nytt filter, diskmaskin -11, kyl/frys -10. Micro ingår. Skafferi och städskåp. Laminatgolv.

   Vardagsrum

   Rymligt vardagsrum med fint ekparkettgolv och utgång till balkong med trägolv och trappa ned till den egna uteplatsen i söderläge.

   Sovrum

   Sovrum med gott om förvaringsutrymmen. Lös garderobsmöbel ingår. Mörkläggningsgardin ingår. 2 dubbelgarderober med överskåp. Plastmatta på golv.

   WC/Duschrum

   WC/Duschrum stamrenoverat av föreningen -89/90. WC, tvättställ, duschkabin, väggfast skåp som ingår. Elburen handdukstork. Våtrumsmatta på golv, våtrumstapet på vägg.

   Förråd

   Till lägenheten följer ett lägenhetsförråd och ett matkällarförråd - båda belägna i källaren.

   Gemensam tvättstuga

   I husets källare finns en gemensam tvättstuga, torkrum och cykelförråd. Hissen går även ned till källaren.

   Bostad

   Boarea

   54m2 (Föreningen)

   Våning

   1 av 3 , hiss finns

   Lägenhetsnummer

   70

   Andel i föreningen

   1,34207%

   Andel av årsavgift

   1,37244%

   TV och internet

   I månadsavgiften ingår bredband 100/100 och ett grundutbud av TV-kanaler. (Detta debiteras som ett tillägg i den totala månadsavgiften på 200:-) Leverantörer är VÖKBY och Sappa.

   Byggnad

   Byggår

   1949

   Byggnadstyp

   Flerfamiljshus

   Energideklaration

   Energideklarationen är utförd 2019-04-25
   Energiklass:

   Uppvärmning

   Fjärrvärme

   Fönster

   Isolerglas

   Ventilation

   Mekanisk frånluft

   Hiss

   Hiss finns

   Allmänt om föreningen

   Föreningens namn

   Riksbyggen BRF Vadstenahus nr 3

   Föreningens organisationsnummer

   724000-1060

   Föreningsform

   Bostadsrättsförening

   Äkta/oäkta förening

   Äkta förening

   Tillåter föreningen delat ägande?

   Ja

   Föreningens byggnader

   Antal lägenheter

   72 st

   Antal lokaler

   0 st

   Byggår

   1949

   Äger föreningen marken

   Ja

   Allmän information

   Föreningen äger fastigheterna Solrosen 2 och Vårlöken 7 i Vadstena. Adress Skänningegatan 27-29 och Katarinas Väg 4 A-B samt 6 A-B och Birgittas väg 4 A-B. Byggnaderna är uppförda 1949 och omfattar 72 st lägenheter med blandat 1, 2, 3 och 4 rok. Mest 2:or. I vissa av husen finns hissar installerade (Birgittas väg 4, Katarinas väg 4-6) Köksfläktar får ej bytas utan tillåtelse av föreningen - de fläktar som får användas är s.k. spiskåpor med endast ett spjäll som öppnas/stängs då det redan finns mekanisk ventilation i huset.

   Föreningens planerade och utförda renoveringar

   1989-1990 genomfördes stambyte och badrum och kök är renoverade i samband med detta. 2013-2018 Målningsarbete, borttagning av mossa på tak, renovering av hissar, fasadrenovering.

   Gemensamma utrymmen

   Gemensamma tvättstugor finns i källaren på Skänningegatan 27 samt Birgittas Väg 4. Övernattningslägenhet om 1 rum och pentry finns att hyra för gäster till boende i föreningen belägen på Birgittas Väg 4. I föreningen finns också en gemensamhetslokal på Katarinas Väg 6 som får hyras av föreningens medlemmar för en symbolisk summa.

   Gårdsplats

   Föreningen har flera gemensamma uteplatser som får nyttjas av de boende.

   Parkering

   För parkering och garage tillämpas kösystem. (Finns 3 garage med mycket lång kö). Ansvarig för parkeringsplatser och dess kö är Kjell Linder i föreningen.

   Försäkring

   Hemförsäkring bekostas av innehavaren medan bostadsrättstillägget bekostas kollektivt av föreningen.

   Centralt

   Allmänt om området

   Välkommen till vackra Vadstena - beläget utmed Vätterns strand - här får man verkligen storhet i det lilla! Staden som flera gånger har röstats fram som en av Sveriges 10 vackraste och mysigaste städer. Här finns ett aldrig sinande kulturutbud och en kulturskatt med så mycket historia att det nästan går att ta på den speciella känslan som infinner sig när man vistas här. Vadstena Slott, Munkklostret, Bjälboättens Palats, Vadstena klosterkyrka, Mårten Skinnares Hus, ja listan kan göras hur lång som helst. På sommaren är det en riktig turiststad - många avnjuter en picknick på en filt i hamnparken och passar kanske på att ta sig ett bad utmed Strandpromenaden i det sköna Vätternvattnet. Här finns de som badar året om och den aktuella dagstemperaturen kan oftast avläsas på pumphuset som ligger utmed Strandpromenaden. Här kan man även slå sig ned på någon av alla de bänkar som finns för att avnjuta den vackra solnedgången. För barnfamiljen är det tryggt och enkelt att bo i Vadstena. Här är det gång- och cykelavstånd till det mesta och kommunen erbjuder en av Sveriges bästa skolor. Här finns ett aktivt föreningsliv - simhall, sporthall, konstgjord gräsplan, padelhall, ishall, m.m. I Vadstena finns även några av Östergötlands absolut bästa restauranger och hotell och numera även ett jättefint prisat spa.

   Kommunikation

   Till och från Vadstena pendlar man med bil och buss. Expressbussar finns både till Stockholm och Göteborg. Närmaste tågkommunikation finns i Skänninge alt. Motala med anslutningsbuss till Vadstena.

   Övrigt

   www.vadstena.se www.upplevvadstena.se www.visitostergotland.se/sv/vadstena

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Birgittas väg 4A, VADSTENA

   Kommun: Vadstena

   Område: Centralt

   Möjligt tillträdesdatum: Tillträde enligt ö.k.

   Boendeform: Bostadsrättslägenhet

   Upplåtelseform: Bostadsrätt

   Ekonomi

   Pris: 575 000 kr
   utgångspris

   Månadsavgift: 4 243 kr/mån I månadsavgiften ingår V/VA, ett grundutbud av TV-kanaler, bredband, bostadsrättstillägg

   Pantsättning: Bostadsrätten är inte pantsatt.

   Pantsättningsavgift: 473 kr

   Överlåtelseavgift: 1 183 kr Betalas av köpare

   Driftkostnad: 500 kr/månad

   Driftskostnaden fördelas enligt följande:

   Elkostnad: 400 kr/månad

   Försäkring: 100 kr/månad

   Kommentar till driftkostnad: Föreningen betalar bostadsrättstillägget kollektivt vilket innebär att man enbart behöver teckna en vanlig hemförsäkring. Bredband debiteras som ett tillägg till månadsavgiften på 200:- och ingår i summan 4 150:-

   Karta & område

   Motala

   Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss i Cityhuset på Prästgatan 2 i Motala, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i Motala!

   Läs mer

   Bobutiken i Motala

   Hitta din mäklare i Motala

   Boendekalkyl

   Liknande bostäder