Timotejvägen 2, Norsborg

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Timotejvägen 2 - Norsborg

  Kommun

  Botkyrka

  Typ

  Flerfamiljhus

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1974

  Boarea

  44,5m2

  Våning

  5 av 6 , Hiss finns inte

  Rum

  1 rok

  Område

  Norsborg

  Avgift

  3 170 kr/mån

  inkl. värme, VA, bredband och kabel-TV (grundutbud)

  inkl. värme, vatten, kabel-TV, bredband och bostadsrättstillägg. Föreningen tillämpar enhetsmätning på elen vilket innebär att man inte behöver teckna eget avtal och slipper nätavgiften. Kostnaden för el läggs på fakturan för månadsavgiften.

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  Missa inte denna rymliga etta om hela 44,5 kvm! En mycket välplanerad lägenhet med stort kök som är smakfullt inrett, vardagsrum med gott om plats för både soffa,matplats och sänghörna samt balkong i söderläge. Genomgående fint skick med ljusa färgval och helkaklat badrum med klinkergolv.

  Ansvarig mäklare

  Jesse Odesho

  Reg. Fastighetsmäklare

  073-059 77 76

  jesse.odesho@lansfast.se Läs mer om Jesse

  Extra kontaktperson

  Sofia Martinsson

  Reg. Fastighetsmäklare

  073-650 44 32

  sofia.martinsson@lansfast.se Läs mer om Sofia

  Alla bilder

  Planritning

  Planlösning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Entré med plats för avhängning för ytterkläder samt garderob med. Från hallen når man alla utrymmen i bostaden.

  Badrum

  Badrum med helkaklade väggar, utrustat med dusch,kommod,spegel samt wc.

  Kök

  Stilrent kök med bra förvaringsmöjligheter bakom vita luckor som tillsammans med ett vitt kakel och praktisk laminatskiva ger ett harmoniserat intryck.

  Vardagsrum

  Väl tilltaget och härligt sällskapsrum med gott om plast för alla dina möbler och trevligt umgänge. Den rymliga sovalkoven har plats för både en dubbelsäng och sängmöbel. På golvet ligger ekparket, väggarna är vitmålade och stora fönsterpartier ger ett rikligt ljusinsläpp.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1974

  TV & bredband

  Bostadsrättsföreningen Timotejen har valt att teckna gruppavtal med ComHem på bredband och telefoni. Gruppavtalet började gälla från och med 1:a mars 2015 och gäller i 5 år. Detta innebär att medlemmarna i föreningen kan avropa, det vill säga använda dessa tjänster utan att betala abonnemangsavgiften. Hastigheten för bredbandet är upp till 100 Mbit/s ner och upp till 10 Mbit/s upp.

  Läs mer

  Omgivning

  Beskrivning av omgivningen

  I nordligaste delen av Botkyrka kommun ligger området Norsborg. Området uppfördes i samband med miljonprogrammet under 70.talet. Området består av såväl bostadsrätter, kedjehus och radhus. I området finns flera omtyckta skolor/barnomsorg med olika inriktning. För mer information se kommunens hemsida www.botkyrka.se/barnochutbildning Naturen är nära i Norsborg, vatten vid Slagsta badet eller promenera i lummiga omgivningar. Musikhuset erbjuder flertalet aktiviteter och för den aktive rekommenderas Botkyrka Rackethall. I folkets hus finns bio, teater, dans konserter och utställningar. Från Norsborg är kommunikationerna alltid nära, tunnelbanen mot Ropsten tar er till centrala Stockholm på ca 30 min. Även goda bussförbindelser finns mot Huddinge, Tumba och Rönning där anslutning till pendeltåg finns. Norsborg centrum och Hallunda centrum erbjuder flertalet restauranger, matbutiker, service, apotek och flertalet andra shopping butiker. Här finns också vårdcentral och tandvård. För större matbutiker finns flera närliggande handelsplatser, Kungens kurva för att nämna en.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  250 kr/månad

  Försäkring:

  150 kr/månad

  Elkostnad:

  100 kr/månad

  Total driftkostnad:

  250 kr/månad

  Personer i hushållet:

  1 st

  Andel i föreningen:

  0,16168%

  Andel av årsavgift:

  0,16168%

  Pantsättning:

  Bostaden är inte pantsatt.

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 163 kr

  Betalas av köpare

  Byggnad

  Byggår:

  1974

  Ventilation:

  FrånluftTryckstyrda med utetemperatur kompensering

  Förening

  Föreningens namn:

  HSB:s Brf Timotejen i Norsborg

  Lägenhetsnummer:

  1502

  Antal lägenheter:

  448

  Byggår:

  1974

  Antal lokaler:

  16

  Allmänt om föreningen:

  Brf Timotejen bildades 1976 och har adresserna Hampvägen och Timotejvägen i Norsborg. Föreningen innehar med tomträtt Klövern 4-5, 9-10 samt Hallunda 4:24-25 i Botkyrka kommun. Föreningens byggnader uppfördes 1974 och omfattas av 8 hus med 448 lägenheter och 16 föreningslokaler. Varje hus har 8 våningar och lägenheterna är från 1 till 4 rum och kök.  Föreningens ekonomi:

  Ekonomisk förvaltning sköts av HSB. Medlemskap i HSB Södertörn är ett krav. Kontakta HSB Södertörn för information gällande medlemskapsavgifter. En höjning av avgiften med 2% kommer ske i årsskiftet 2018/2019. (kontrollerat 2018-10-25) Föreningen tillåter delat ägande, den som bor i lägenheten ska äga minst 10%.  Gjorda renoveringar:

  UTFÖRDA Årligen: Stamspolning 2018: Installation och värme ombyggnad 2017: Installation av nya moderna hissar. 2017: Påbörjat underhåll av elarmaturer med byte till energisnåla LED-belysningar. 2017: Radonmätning i samtliga fastigheter. Ca 2000: Takrenovering och renovering av fasad på balkongsidan. PLANERADE (enligt underhållsplan) 2020: Fasad- och takarbeten. Målning trapphus. 2021: Målning trapphus. 2022: Fasadarbeten, fönsterbyte. 2025-2030: Stambyte kan ske men inga beslut är fattade. OBS: Om medlem planerar att renovera sitt badrum ska de först höra av sig till styrelsen. Detta för att golvbrunnen i de äldre badrummen ska bytas löpande vid renovering, föreningen står för detta.  TV/Internet:

  Bostadsrättsföreningen Timotejen har valt att teckna gruppavtal med ComHem på bredband och telefoni. Gruppavtalet började gälla från och med 1:a mars 2015 och gäller i 5 år. Detta innebär att medlemmarna i föreningen kan avropa, det vill säga använda dessa tjänster utan att betala abonnemangsavgiften. Hastigheten för bredbandet är upp till 100 Mbit/s ner och upp till 10 Mbit/s upp.  Parkering:

  Det finns 40 garage- och 293 p-platser. Kostnad garageplats 300 kr/mån. Kostnad p-plats 150 kr/mån. Separat kö. Samma kö till båda, ca 40 st i kö i dagsläget (2018-10-25). Ansökan görs hos HSB-Södertörn.  Gemensamma utrymmen:

  På gårdarna, mellan höghusen, finns det komplementhus som inrymmer tvättstugor, miljörum, cykelrum, bastu och ett gym. Lägenhetsförråd finns utanför varje lägenhets entré.  Annat:

  Slutgiltig köpare uppmanas kontrollera ovanstående information med föreningens styrelse.


  Energideklaration

  Energiklass:

  D

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  190 kWh/m2 per år

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2009-03-06

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor