Objektbild

Södergatan 16B, Märsta

Trevlig lägenhet med hiss!

Pris:

1 600 000 kr

Acceptpris

Månadsavgift 5 725 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, TV med basutbud och internet.

Bostadsrättslägenhet - Märsta

Rum: 3 rok varav 1-2 sovrum

Våning: 4 av 5  (Våningsplan 4 av 5. ) , hiss finns

Byggår: 1993

Boarea: 66,8 m2

Nu har ni chansen att förvärva en ljus lägenhet med bra planlösning. Lägenheten var ursprungligen en tvåa men har gjorts om till en trea då man delat upp vardagsrum och på så sätt fått ett extra rum. Lägenheten erbjuder ett sovrum, mindre rum intill vardagsrummet, härligt vardagsrum med utgång till en balkong i högt läge, duschrum samt klädkammare. I trapphuset finns även ett källarförråd. Det mest bekväma med lägenheterna på Södergatan är att det finns hiss i trapphusen, denna lägenhet är belägen i det fjärde planet. Här bor ni med närhet till det mesta, ni bor i Märstas mest centrala punkt. Gångavstånd till pendelstation, service och butiker. Vill man bo bekvämt så har ni hittat rätt. Varmt välkommen med din anmälan!

Läs mer

Pris

1 600 000 kr

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Sami Uzunkaya

  Fastighetsmäklare

  Franchisetagare Sigtuna

  Mobil: 0735-64 36 04

  sami.uzunkaya@lansfast.se

  Bevaka slutpris

  Fyll i dina uppgifter så skickar Länsförsäkringar Fastighetsförmedling slutpriset på Södergatan 16B till dig.

   Planritning

   Värdera din bostad kostnadsfritt*

   Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

   *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

    Beskrivning

    Interiör

    Hall

    Luftig hall där det finns gott om utrymme. Här finns yta för avhängning. På golvet ligger en plastmatta och väggarna är ljusa.

    Vardagsrum

    Lägenheten är av öppen karaktär och vardagsrummet nås från både matplatsen och hallen. Här finns stora fönster och det är även här som utgången till balkongen ligger. På golvet ligger ett trägolv och väggarna är vitmålade. Detta rum har delats så att man fått ett extra rum. Balkongen är en större variant i vinkel i ett sydostligt läge. Härlig utsikt där blicken kan fästas långt bort!

    Kök

    Fint kök med ett gott ljusinsläpp från de stora fönsterna intill matplatsen. Själva köket inhyser gott om utrymme för förvaring och den maskinella utrustningen har uppdaterats med en diskmaskin, spis samt två kombinerade kyl/frys. Väggarna är ljusa och på golvet ligger en plastmatta.

    Sovrum

    Sovrummet ligger med ingång från köket och är inrett med målade väggar och plastmatta på golvet. Till rummet finns en större klädkammare.

    Sovrum

    Man har delat vardagsrummet så att man fått ett extra rum som kan användas till ett sovrum, detta rum räknas som ett halv rum. Man har slagit bort väggen mot klädkammaren som man tidigare kunde nå från hallen. På golvet ligger parkett, på den tidigare klädkammare delen ligger en platsmatta och väggarna är ljusmålade.

    Duschrum

    Duschrum med plastmatta på golvet och halvkaklade väggar i vitt. Finns utrymme för badkar. I övrigt är duschrummet utrustat med WC, handduksvärmare, tvättställ, duschhörna och spegelskåp.

    Klädkammare

    Klädkammaren når man från det stora sovrummet, det ger goda förvaringsmöjligheter.

    Uteplats/Balkong

    Trevlig balkong i högt och fritt läge.

    Bostad

    Boarea

    66,8m2 (Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

    Våning

    4 av 5  (Våningsplan 4 av 5. ) , hiss finns

    Lägenhetsnummer

    C241

    Andel i föreningen

    0,4106%

    Andel av årsavgift

    Andel av årsavgift har ej gått att få fram.

    TV och internet

    BRF Södergatan har ett gruppavtal med ComHem from 1 feb 2018 gällande kabel-tv, Internet och telefoni. För information om kanalutbud m.m. besök www.comhem.se eller ring 0775-171720.

    Övriga utrymmen

    Till lägenheten finns antingen ett lägenhetsförråd alternativt förråd i entré- eller garageplan alternativt både och. Föreningen har cirka 40 stycken extra förråd för uthyrning.

    Byggnad

    Byggår

    1993

    Byggnadstyp

    Flerfamiljshus

    Energideklaration

    Energideklarationen är utförd
    Energiprestanda, specifik energianvändning: 178 kWh/m2 och år

    Uppvärmning

    Fjärrvärme

    Fönster

    3-glas

    Ventilation

    Frånluft

    Hiss

    Hiss finns

    Allmänt om föreningen

    Föreningens namn

    Brf Södergatan

    Föreningens organisationsnummer

    716421-0820

    Föreningsform

    Bostadsrättsförening

    Äkta/oäkta förening

    Äkta förening

    Tillåter föreningen delat ägande?

    Ja

    Föreningens byggnader

    Antal lägenheter

    225 st

    Antal lokaler

    18 st

    Äger föreningen marken

    Ja

    Allmän information

    BRF Södergatan omfattar 225 bostäder med varierande antal rum och storlekar att välja mellan. Bostäderna finns i fem- till sexvånings punkthus och länkhus med tre våningar, alla med hiss. Några bostäder har balkongterrass nära marken, andra har takterrass. Flera bostäder har två balkonger. Det finns tolv etagelägenheter i två våningar.

    Föreningens ekonomi

    Se senaste årsredovisningen för med info. Föreningen sänkte avgifterna med 3 % fr o m 1/1 -2020, vilket gör att avgiften är densamma som föreningen hade 2005.

    Gemensamma utrymmen

    Snabbtvättstuga I varje huskropp finns en snabbtvättstuga med en tvättmaskin och en torktumlare av mindre modell. Snabbtvättstugan kan ej bokas, först till kvarn gäller. Grovtvättstuga I varje huskropp, med undantag för 9B, finns en grovtvättstuga med stort torkrum. Här kan du tvätta mattor och filtar. Bokningscylinder används för bokning. De boende i 9A till 17B använder grovtvätten i 15B. Kvarterslokal: Här finns utrustning för ca 16 personer ( konstnad 200kr/ dygn att hyra) Hobbyrum: Rätt att hyra gratis i två veckor. Föreningen har cirka 40 stycken extra förråd för uthyrning. I dagsläget är alla förråd uthyrda och det är cirka 15 personer som står i kö för att hyra. Om behovet för ytterligare ett förråd finns kan ni ställa er i kö.

    Gårdsplats

    På gården finns fyra lekplatser och grillplatser med bord och bänkar.

    Parkering

    Parkeringsplatser i varmgarage finns på adresserna 13A, 17B, 18B och 32 och hyrs ut av Mediator. Bilparkering (varmgarage) 600 kronor/månad Motorcykelparkering (varmgarage) 200 kronor/månad Så här gör du när du vill hyra garageplats: 1. Kontakt ordförande. 2. Ordförande informerar Mediator. 3. Mediator skriver ett avtal i två exemplar som skickas till den som hyr. 4. Båda exemplar signeras. Ett exemplar behåller den som hyr. Det andra tas med till för att få ett nyckellås. Det andra tas med till Nyckellås AB, Stationsgatan 3 där du kommer att få din nyckelbricka. Denna nyckellås ger dig tillträde till garageporten samt till garagedörren i ditt trapphus. Till varje hyrd parkeringsplats kan man ha 2 st nyckelbrickor. En ingår i hyran och en extra finns att köpa till själv av Nyckellås AB. När man säger upp sin parkeringsplats måste utkvitterade nyckelbrickor återlämnas till Nyckellås AB vid uppsägningstidens slut. Gratis gästparkering på gatan och vid kommunhuset samt i garage. För gratis gästparkering i garage måste de boende kontakta ordförande för tillstånd.

    Föreningens hemsida

    http://www.brfsodergatan.se/

    Läs mer

    Allmänt

    Adress: Södergatan 16B, Märsta

    Kommun: Sigtuna

    Område: Märsta - Centralt

    Möjligt tillträdesdatum: Enligt överenskommelse!

    Boendeform: Bostadsrättslägenhet

    Upplåtelseform: Bostadsrätt

    Ekonomi

    Pris: 1 600 000 kr
    Acceptpris

    Månadsavgift: 5 725 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, TV med basutbud och internet.

    Pantsättning: Bostadsrätten är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2017-12-08

    Pantsättningsavgift: 455 kr

    Överlåtelseavgift: 1 138 kr Betalas av köpare

    Driftkostnad: 420 kr/månad

    Driftskostnaden fördelas enligt följande:

    Elkostnad: 300 kr/månad

    Försäkring: 120 kr/månad

    Kommentar till driftkostnad: Driftkostnaden är baserad på ett schablonvärde och kan komma att avvika från vad som uppgetts!

    Antal personer i hushållet: 1 st

    Karta & område

    Sigtuna

    Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

    Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Nymärstagatan 14B i Märsta, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

    Välkommen till din lokala mäklare i Sigtuna!

    Läs mer

    Bobutiken i Sigtuna

    Hitta din mäklare i Sigtuna

    Boendekalkyl

    Liknande bostäder