Karlslundsgatan 20, Södertälje

2 195 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Karlslundsgatan 20 - Södertälje

  Kommun

  Södertälje

  Typ

  Flerfamiljshus

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1964

  Boarea

  96,5m2

  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

  Våning

  12 av 13 , Hiss finns

  Rum

  4 rok varav 3 sovrum

  Område

  Södertälje

  Avgift

  5 563 kr/mån

  Värme, vatten och kabel-Tv (grundutbud) ingår i avgiften

  Utgångspris

  2 195 000 kr

  22 746 kr/m2

  Högt upp med en fantastisk utsikt från de två balkongerna.

  Varmt välkomna till denna välplanerade fyra med två balkonger med utsikt över området. Tre sovrum och stort vardagsrum. Populär och stabil HSB förening. - Högt upp i huset med en magnifik utsikt över Södertälje. - Välplanerad bostad med ett bra läge. - Nymålade väggar och nytt golv som är genomgående i hela lägenheten. - Två balkonger. - Tre bra sovrum med bra förvaring. - Extra gästtoalett finns. - Luftigt sällskapsrum med utgång till balkong. - Välskött förening under HSBs förvaltning med god ekonomi. - Lugnt område nära buss, matbutik och grönområde. - Bekvämt med möjlighet till garage och parkering. - Förening som utfört stambyte och har många gemensamhetslokaler.

  Ansvarig mäklare

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Stor välkomnande entré med spotlights, ljusa väggar och golv. Hallen har goda förvaringsutrymmen.

  Sovrum 1

  Stort sovrum med egen privat wc. Lättmöblerat med gott om plats för förvaring. Här har du en mysig balkong med utsikt över omgivningarna.

  Kök

  I köket finns det gott om förvaringsutrymmen och arbetsytor. Naturlig matplats finns invid fönster. Köket ansluter vidare till matrummet som även går att använda som sovrum. Köket är utrustat med spis, kyl och frys samt fläkt.

  Matrum/Sovrum 2

  Ljust och trevligt rum som rymmer ett större matbord.

  Vardagsrum

  I det rymliga vardagsrummet finns breda fönster som låter ljuset komma in i lägenheten. Här ryms både en större soffgrupp och övrigt möblemang som matgrupp. Vita väggar och ett nytt golv. Via vardagsrummet nås en av bostadens balkonger.

  Sovrum 3

  Trevligt sovrum i bra storlek med plats för säng och övrigt möblemang.

  Badrum

  Stort badrum med vägghängd toalett, handfat med kommod, överskåp med spegel samt dusch.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1964

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  TV & bredband

  Kabel-TV och bredband genom C-Sam. Kabel-TV basutbud ingår i avgiften. Bredband bekostar föreningens medlemmar på egen hand. Vid årskiftet kommer föreningen byta leverantör till Telia och då finns det en möjlighet att bredbandet också kommer att ingå i avgiften (kontrollerat 2019-04-24).

  Uteplats/Balkong

  Två balkonger

  Bilplats

  Det finns 75 st garageplatser samt 137 st parkeringsplatser varav 125 st hyrs ut till medlemmar. Kösystem.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Andel i föreningen:

  0,56902%

  Andel av årsavgift:

  0,56902%

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2019-05-31

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 163 kr

  Betalas av säljare

  Byggnad

  Byggår:

  1964

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Förening

  Föreningens namn:

  HSB Brf Morkullan

  Lägenhetsnummer:

  65

  Antal lägenheter:

  225

  Byggår:

  1964

  Antal lokaler:

  0

  Allmänt om föreningen:

  Föreningen äger fastigheten Morkullan 3 och består av tre höghus med byggår 1964. Föreningen består av 225 stycken lägenheter, samtliga med bostadsrätt. För medlemskap i föreningen krävs även medlemskap i HSB Södertälje. För medlemskap i HSB erläggs en andel om 500 kr (återfås vid utträde) samt en första årsavgift om 300 kr.  Föreningens ekonomi:

  Föreningen har för närvarande inga planerade avgiftsändringar. Hur det blir år 2020 beslutas i november 2019 när budgeten tas fram (kontrollerat 2019-04-24).  Gjorda renoveringar:

  Välskött HSB-förening där följande reparationer/underhåll är utförda och där man följer en underhållsplan : 1997: Stambyte i kök 2000: Stambyte i badrum 2004: Byte av ytterfönster 2007: Ny 3-fas el 2011-2014: Renovering av fasad och balkong 2018: Renovering av hissar Föreningen kommer i framtiden börja se över fastigheternas tak för att se om de behöver renoveras. Om så är fallet görs det under flera år. Inom några år kan det även bli aktuellt med ett fönsterbyte, men ännu är inget bestämt (kontrollerat med ordförande 2019-04-24).  TV/Internet:

  Kabel-TV och bredband genom C-Sam. Kabel-TV basutbud ingår i avgiften. Bredband bekostar föreningens medlemmar på egen hand. Vid årskiftet kommer föreningen byta leverantör till Telia och då finns det en möjlighet att bredbandet också kommer att ingå i avgiften (kontrollerat 2019-04-24).  Parkering:

  På fastigheten finns 75 st. garageplatser samt 125 st. parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmar och 12 st. avgiftsbelagda gästplatser. Kostnad för garage är ca 350 kr/mån, kösystem tillämpas, för närvarande kö. P-plats utan el kostar ca 200 kr/mån, här finns möjlighet att få plats snabbt. P-plats med elstolpe kostar ca 250 kr/mån, för närvarande kö (kontrollerat 2019-04-24).  Gemensamma utrymmen:

  Föreningens gemensamma utrymmen består av cykelförråd, källarförråd, samlingslokal, snickarverkstad (hus 16), tvättstuga, torkrum, grovtvättstuga (hus 20) samt festlokal, vävstuga och bastu i hus 18.  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor