Sköntorpsvägen 61, 3 tr, Årsta

3 100 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Adress

Sköntorpsvägen 61, 3 tr - Årsta

Kommun

Stockholm

Typ

Flerfamiljshus

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Byggår

1945

Boarea

47,3m2

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Våning

3 av 3 (Våningsplan 3 av 3. ) , Hiss finns inte

Rum

2 rok

Område

Årsta

Avgift

2 561 kr/mån

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Ett obligatoriskt tillägg om 75 kr/månad tillkommer för bredband.

Accepterat pris

3 100 000 kr

65 539 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Välkommen till denna välplanerade 2:a på populära Sköntorpsvägen i centrala Årsta. Här bor man med direkt närhet till goda kommunikationer och bra serviceutbud samtidigt som man har naturen runt husknuten. En kortare promenad ner till Årstaviken och man möts av många fina promenadstråk. Bostaden präglas av dess nyrenoverade standard med vitmålade väggar, genomgående parkettgolv samt modernt kök med påkostade vitvaror. Lägenheten är belägen högst upp i huset på fritt och ostört läge med fri utsikt mot skogsparti. Från bostaden har man direkt närhet till kommunikationer som tar dig till Gullmarsplan, Liljeholmen eller Årstaberg. På promenadavstånd finner du livsmedelsbutik, härliga naturområden kring Årstaviken samt strövområden med fina promenadstråk. Varmt välkommen på visning!

  Ansvarig mäklare

  Extra kontaktperson

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Entréhall

  Välkomnande entréhall med goda avhängningsmöjligheter. Parkettgolv, målade väggar samt ingång till klädkammaren med eget fönster. Säkerhetsdörr.

  Sovrum

  Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Parkettgolv och vitmålade väggar. Fönster fritt från insyn mot lummigt skogsparti.

  Vardagsrum

  Trevligt vardagsrum med parkettgolv och vitmålade väggar. Utgång till den härliga balkongen i västerläge. Plats för soffgrupp, TV-bänk och matbord för 4-6 personer.

  Kök

  Renoverat kök med välplanerade och goda arbetsytor. Bra förvaring i köksskåp. Parkettgolv och vitmålade väggar. Plats för matbord för 2-4 personer. Den maskinella utrustningen består av inbyggd diskmaskin, fläkt, häll, integrerad ugn samt inbyggnads-/kombinerad kyl och frys. Stort fönster som ger härligt ljusinsläpp.

  Badrum

  Stambytt badrum med klinkergolv och helkaklade väggar. Praktiskt och komplett inrett med duschhörna, WC, samt handfat med kommod och spegelskåp ovan. Stort fönster.

  Övrigt

  Till bostaden hör två förråd.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1945

  Uppvärmning

  Bergvärme

  TV & bredband

  Föreningen är ansluten till bredband via Ownit och kabel-TV via Com Hem.

  Uteplats/Balkong

  Balkong i västerläge som vetter ut mot lummigt skogsparti. Här lyser solen hela eftermiddag/kväll. Fördelaktigt belägen högst upp i huset i ostört läge.

  Bilplats

  10 garageplatser, 1 000 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö. 108 parkeringsplatser, 300 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö. Friparkering finns längs Sköntorpsvägen med undantag för städdagar.

  Läs mer

  Omgivning

  Beskrivning av omgivningen

  Årsta är en stadsdel i Söderort inom Stockholms kommun och är en av stadsdelarna inom stadsdelsområdet Enskede-Årsta-Vantör. Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm mellan Nynäsvägen, Johanneshovsvägen och Årstabroarna. Stadsdelen gränsar till Södermalm, Södra Hammarbyhamnen, Johanneshov, Enskede gård, Enskedefältet, Östberga och Liljeholmen. I Årsta har du både natur och city nära till hands. Årstaskogen, Årstaviken, Årstafältet är bara några som bör nämnas. Närhet till service vid Årsta torg, Liljeholmen eller Gullmarsplan och endast 10 minuter lång cykeltur till Södermalm Kommunikationerna är utmärkta med flertalet busslinjer, tvärbana och pendeltåg.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  330 kr/månad

  Försäkring:

  150 kr/månad

  Elkostnad:

  180 kr/månad

  Total driftkostnad:

  330 kr/månad

  Personer i hushållet:

  2 st

  Kommentar:

  I angiven driftkostnad för 2 personers hushåll (2 vuxna) ingår hushållsel ca 180 kr/mån och hemförsäkring ca 150 kr/mån. Driftskostnaderna är beräknade enligt schablon och kan vara både högre och lägre.

  Andel i föreningen:

  0,1866%

  Andel av årsavgift:

  Uppgiften har ej gått att få fram

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2019-07-24

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 163 kr

  Betalas av säljare

  Byggnad

  Byggår:

  1945

  Uppvärmningssystem:

  Bergvärme

  Förening

  Föreningens namn:

  Brf Stockholmshus nr 8

  Lägenhetsnummer:

  122

  Antal lägenheter:

  551

  Byggår:

  1945

  Antal lokaler:

  13

  Allmänt om föreningen:

  Brf Stockholmshus 8 består av 551 lägenheter och 13 lokaler. Föreningen har flera gemensamhetsutrymmen: - 14 tvättstugor med digitalt bokningssystem. - Hobbyrum beläget på Hjälmarsvägen 3. - Övernattningsrum beläget på Hjälmarsvägen 9 - 11, går att hyra till en kostnad om 200 kr/natt. - Odlingsplatser på föreningens gård. Föreningen har en hemsida med bra information, www.stockholmshus8.se  Gjorda renoveringar:

  1991-1992 helrenoverades fastigheterna - Trevåningshusen fick nya fasader med putsat tegel och nya balkonger. - Stammar byttes i hela föreningen. - Nya radiatorer i lägenheterna - Byte av kökssnickerier - Helkaklade badrum samt nya klinkers - Nytt sanitetsporslin Under mitten av 1990-talet har följande arbeten utförts: - Målning av alla trapphus - Byte av utvändiga fönsterbågar till aluminiumbågar - Totalrenovering av hälften av föreningens tvättstugor - Nya springventiler i lägenheterna Under 2000 och framåt har följande större arbeten utförts: - Provtryckning och reparation av rökkanaler (2005). - Injustering av hela värmesystemet och uppdatering av pumpar (2006). - Obligatorisk ventilationskontroll (OVK) av samtliga lägenheter i föreningen (2008). - Installation av bredband 100 Mbps i föreningens lägenheter och lokaler (2008). - Fortsatt renovering av tvättstugor (2009-2010) - Installerades bergvärme (2012-2013) - Investerade föreningen i sopskåp (2012-2013)  TV/Internet:

  Föreningen är ansluten till bredband via Ownit och kabel-TV via Com Hem.  Parkering:

  Föreningen hyr ut 108 P-platser och 10 garage. I området råder även boendeparkering.  Energideklaration

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  131 kWh/m2 per år

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor