Björnsonsgatan 140, Bromma

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Björnsonsgatan 140 - Bromma

  Kommun

  Stockholm

  Typ

  Flerfamiljshus

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1959

  Boarea

  71m2

  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

  Våning

  0 av 10 (bv av 10) , Hiss finns

  Rum

  3 rok varav 2 sovrum

  Område

  Blackeberg

  Avgift

  3 737 kr/mån

  I månadsavgiften ingår värme och vatten.

  Trevlig och välplanerad 3:a med balkong - Lugn och lummigt läge nära T-bana och centrum

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  Ring för visning och mer info! Välkommen till en lägenhet med hög standard genomgående i hela lägenheten. Med ljusa och fräscha ytskikt och ett modernt kök så skapas ett mycket trivsamt boende! Välplanerad planlösning med två rymliga sovrum, modernt kök samt stort vardagsrum med utgång till balkong. Trevlig balkong med plats för utemöbler och växter. Bra förvaringsmöjligheter genom klädkammare, garderober och källarförråd. Bekvämt läge på entréplan. Välskött och stabil förening i grönskande miljö. Som boende på Björnsonsgatan 140 har du närhet till mycket, viktigast av allt är kanske Blackebergs Centrum med T-bana, restauranger, apotek, Hemköp och café. Genom Blackeberg sträcker sig grönområden med bl.a. lekparker, daghem, en nyanlagd fotbollsplan med gräs och det stora skogsområdet Grimsta. Efter en kort promenad finner man Mälarens vatten med fina gångstråk längs strandkanten. Vill du bada så är det gångavstånd till Kanaanbadet där du även hittar Kanaans Trädgårdscafé. På bekvämt avstånd återfinns även Vällingby Centrum med stort utbud av shopping. Vid Islandstorget finns även bensinstation och vidare mot Ängbyplan finns bland annat två asiatiska restauranger, en pizzeria och pub, brödbutik och frisör. På vägen in mot stan passeras ett Brommaplan i positiv förändring där såväl nydanande nyproduktion av bostäder och handel är på gång.

  Ansvarig mäklare

  Alla bilder

  Planritning

  Planlösning

  Alternativ planlösning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Inbjudande entréhall med bra avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. Bra förvaring genom platsbyggda skåp med fina beslag. Vitmålade väggar och vitt klinkergolv. Entré nås genom säkerhetsdörr. Hallen fortsätter till en inre del där man når lägenhetens samtliga rum. Här finns också en klädkammare som ger bra förvaringsmöjligheter. Vita väggar och parkettgolv.

  Badrum

  Rymligt badrum som ligger till vänster från entréhallen. Fräscht badrum med kaklade väggar och ljust klinkergolv. Här finns duschplats med duschvägg, vägghängd wc och badrumsskåp med spegel. Nyare handfat med kommod i vitt. Separat badrumsspegel och handdukstork. Möjlighet till tvättmaskin finns.

  Kök

  Modernt och välplanerat kök med mycket förvaringsskåp och bra arbetsytor. Laminerad arbetsbänk och rostfri dubbelho. I ena diskhon finns matavfallskvarn. Vitt kakel och glasskiva som stänkskydd. Stor matplats intill burspråksfönster. I köket erbjuds rostfria maskiner så som kyl/frys, gasspis, spisfläkt, diskmaskin och inbyggd mikro. Vita väggar och parkettgolv.

  Vardagsrum

  Ljust och luftigt vardagsrum med fönster i två väderstreck som ger härligt ljusinsläpp tillsammans med utgång till balkong. Lättmöblerade ytor med plats för sällskapsmöbler och förvaringsmöbler. Vita väggar och fint fiskbensparkett.

  Sovrum 1

  Ljust sovrum med fönster och gott om plats för stor säng och förvaring. Vita väggar och parkettgolv.

  Sovrum 2

  Stort och ljust sovrum med fönster mot balkongen. Gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord och förvaring. Två inbyggda garderober. Vita väggar och parkettgolv.

  Övriga utrymmen

  Till lägenheten finns ett källarförråd och ett mindre matkällarförråd. I källaren för varje hus finns förutom tvättstugor, cykel- och barnvagnsrum. I källaren vid Björnsonsgatan 138 finns en grovtvättstuga för t.ex. mattor. Föreningens medlemmar har tillgång till två miljöstugor för sopsortering. Läs mer på föreningens hemsida om detta.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1959

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  Uteplats/Balkong

  Stor balkong med gott om plats för möblering.

  Bilplats

  5 parkeringsplatser. Går att hyra. Till parkeringsplatsen är det separat kö. Kostnad 250 kr/mån. I övrigt fri gatuparkering i området.

  Övrigt

  OMRÅDET Som boende på Björnsonsgatan har du närhet till allt man behöver. Här finns Blackebergs Centrum där du når service i form av Hemköp, apotek, hälsobutik, biblotek, bank, sushi, restaurang, pizzeria, gym, posten samt T-Bana på ett fåtal minuter. Genom Blackeberg sträcker sig grönområden med bl.a. lekparker, daghem, en nyanlagd fotbollsplan med gräs och det stora skogsområdet Grimsta. Efter en kort promenad finner man Mälarens vatten med fina gångstråk längs strandkanten. Vill du bada så är det gångavstånd till både Ängbybadet och Kaananbadet där du även hittar flertalet båtklubbar. På bekvämt avstånd återfinns även Vällingby Centrum med stort utbud av shopping. Bara ett stenkast från lägenheten ligger Blackebergssskolan som är en F-6 skola. Med några minuters promenad ligger också Blackebergs gymnasium.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Kommentar:

  Säljarens nuvarande driftskostnader är ungefärliga och består av: Hushållsel: ca 200-300 kr/mån. Hemförsäkring: ca 150-200 kr/mån. Gas: ca 270 kr/mån. Nuvarande ägare har ej bredband eller tv-paket.

  Andel i föreningen:

  1,0853%

  Andel av årsavgift:

  Uppgiften har ej gått att få fram

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2019-05-24

  Byggnad

  Byggår:

  1959

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Förening

  Föreningens namn:

  Norrmannen

  Lägenhetsnummer:

  704

  Antal lägenheter:

  168

  Byggår:

  1959

  Antal lokaler:

  0

  Allmänt om föreningen:

  Föreningen äger tomträtten till fastigheten Norrmannen 7 med adresserna Björnsonsgatan 138, 140 och 142. Dessa består av bostadshus om 8 våningar med dubbla källarplan och inrymmer 168 lägenheter. Total boyta uppgår till 8 928 kvm. I varje hus finns tvättstuga, lägenhetsförråd, soprum, skyddsrum och cykelrum. Föreningen har fortfarande ca 33 st hyresrätter i beståndet vilket ger in bra intäkt samt är en stor dold tillgång. RENOVERINGAR 1996 renovering av fasader, tak och balkonger 2007 stambyte i kök och badrum med badrumsrenoveringar 2007 byte av el inne i lägenheterna 2012 byte av elstigarledningar 2012 fönsterenovering 2014 nya hissar samt målning av trapphus PARKERING 5 parkeringsplatser. Går att hyra. Till parkeringsplatsen är det separat kö. Kostnad 250 kr/mån. I övrigt fri gatuparkering i området. TV & BREDBAND Kabel Tv via Com Hem. Föreningen är ansluten till fiber med stora valmöjligheter för den enskilde att välja bland leverantörer av Bredband och IP Telefoni och TV. GEMENSAMMA UTRYMMEN Det finns källarförråd till varje lägenhet. I källaren för varje hus finns förutom tvättstugor, cykel- och barnvagnsrum. I källaren vid Björnsonsgatan 138 finns en grovtvättstuga för t.ex. mattor. Föreningens medlemmar har tillgång till två miljöstugor för sopsortering. Det finns numera en nybyggd övernattningslägenhet som föreningens medlemmar kan hyra. Läs gärna mer på föreningens hemsida, www.norrmannen.se.  Föreningens ekonomi:

  Föreningens ekonomi är god och man har amorterade kraftig på sina lån under de senaste åren. Främst tack vare försäljningar av föreningens hyresrätter. Skulderna ligger för närvarande på ca 56 mkr vilket ger en belåningsgrad ca 6 272 kr/kvm. Inga planerade avgiftsförändringar finns.  Energideklaration

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  162 kWh/m2 per år

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2010-03-11

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor