Lysviksgatan 51,-1tr, Farsta

1 995 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Visning

  Sön 20 Jan 11:30 - 12:00

  Öppen visning men anmäl Er gärna

  Mån 21 Jan 17:30 - 18:00

  Öppen visning men anmäl Er gärna

  Anmäl till visning

  Adress

  Lysviksgatan 51,-1tr - Farsta

  Kommun

  Stockholm

  Typ

  Flerfamiljshus

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1959

  Boarea

  48m2

  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

  Våning

  -1 av 6 , Hiss finns

  Rum

  2 rok varav 1 sovrum

  Område

  Farsta

  Avgift

  2 782 kr/mån

  värme och vatten. Föreningen har beslutat att höja avgiften med 3% från 1 april (2019-01-12).

  Utgångspris

  1 995 000 kr

  41 562 kr/m2

  Välkomna till denna tvåa med balkong och renoveringsmöjligheter - ett stenkast från Farsta C!

  Varmt välkomna till denna tvåa ett stenkast från Farsta Centrum med bra kommunikationer och affärer. En trivsam tvåa med kök i anslutning till vardagsrummet och balkongen. Vardagsrum med stora fönster ut mot den lummiga parken. Lättmöblerat sovrum med plats för säng, nattduksbord och garderober för den som önskar. Här finns även en praktisk klädkammare för extra förvaring samt en inre hall som lämpar sig perfekt som liten arbetshörna eller ytterligare garderober. Äldre badrum med dusch som stamrenoverades 2011. El-ledningarna byttes ut i lägenheten i samband med att föreningen bytte till 3-fas 2015-16. Läget är dessutom perfekt med endast några minuters gångavstånd till Farsta Centrum. Här finner ni ett bra köpcenter och ICA kvantum samt gröna tunnelbanelinjen och bussar som tar er vidare i flera riktningar. För mysiga promenader, bad eller skridskoåkning har ni sjöarna Drevviken och Magelungen som ligger i närheten. För dig som vill bo centralt med hiss i huset, samt närhet till köpcenter, goda kommunikationer, stränder och sjöar är detta ett perfekt alternativ. Undrar du varför man ska bo i Farsta - klicka vidare på länken eller under rubriken film -så får du se vad Farsta har att erbjuda dig! https://vimeo.com/279796852 Hjärtligt välkomna till våra visningar!

  Ansvarig mäklare

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Visning 1

  2019-01-20 11:30:00 2019-01-20 12:00:00 40 Bostadsvisning Lysviksgatan 51,-1tr, Farsta 59,2454013005045, 18,0936343559733 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

  Visning 2

  2019-01-21 17:30:00 2019-01-21 18:00:00 40 Bostadsvisning Lysviksgatan 51,-1tr, Farsta 59,2454013005045, 18,0936343559733 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

  Beskrivning

  Hall

  Rymlig hall med tapetserade väggar och linoleumgolv. I hallen finner ni en hatthylla för ytterkläderna, städskåp samt ett linneskåp. Innanför klädkammaren finns det även en inre hall som passar utmärkt som mindre arbetshörna eller som utrymme för garderober.

  Kök

  Praktiskt kök i anslutning till vardagsrummet. Köket är utrustat med kombinerad kyl och frys, spis och fläkt. Ljusa luckor med bra förvaringsutrymmen.

  Vardagsrum

  Vardagsrum med halvöppen planlösning mot köket. Här finns plats för soffa, matbord och tv-möbel. Gott om fint ljusinsläpp genom flera fönster som vetter mot den grönskande parken och uteplatsen som ni även finner här. Golv i ekparkett och tapetserade väggar.

  Sovrum

  Trivsamt sovrum med två fönster ut mot balkongen och det trevliga parken. Här finns plats för säng, nattduksbord och garderober för den som önskar. Tapetserade väggar och linoleumgolv finner ni här.

  Klädkammare

  Rymlig klädkammare med hyllplan och klädstång.

  Badrum

  Rymligt äldre badrum som genomgick stamrenovering 2011. Kaklade väggar i vit kulör tillsammans med blå våtrumsmatta. Badrummet är utrustat med duschhörna, wc, handfat, spegelskåp och handdukstork.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1959

  Uteplats/Balkong

  Trivsam balkong i anslutning till vardagsrummet och utsikt mot den trevliga parken. Här finns plats för mindre bord och stolar.

  Bilplats

  Till föreningen hör 40 stycken parkeringsplatser, separat kö. Datumparkering på gatan vid huset.

  Möjligt tillträde

  Enligt överenskommelse

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  370 kr/månad

  Försäkring:

  150 kr/månad

  Elkostnad:

  220 kr/månad

  Total driftkostnad:

  370 kr/månad

  Kommentar:

  Obs! Driftkostnaderna är schablonmässiga då ingen för närvarande bor i bostaden.

  Andel i föreningen:

  0,0066%

  Andel av årsavgift:

  Uppgiften har ej gått att få fram

  Pantsättning:

  Bostaden är inte pantsatt.

  Pantsättningsavgift:

  455 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 138 kr

  Betalas av

  Köpare

  Förening

  Föreningens namn:

  Brf Härden 106

  Lägenhetsnummer:

  506

  Antal lägenheter:

  137

  Antal lokaler:

  1

  Allmänt om föreningen:

  Föreningens två hus är uppförda 1959 och omfattar 137 lägenheter. Föreningen upplåter 117 lägenheter med bostadsrätt och ca 20 lägenheter med hyresrätt vilket är en dold tillgång för föreningen vartefter de säljs. 1 lokal för uthyrning till medlemmar. Föreningen har bedrivit sin verksamhet sedan 2001-11-29 då man tog fastigheterna efter ombildning. Föreningen anlitar SBC som ekonomisk förvaltare. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Arén & Partners, Alliansmäklare AB.  Gjorda renoveringar:

  2003 Fjärrvärme och takfläktar installeras 2005 Tvättstugor renoverades. 2005 Fasaden renoverades delvis. 2005 Renovering av elcentraler. 2007 - Ommålning av tak 2008 Nya portar samt dörrar till loftgångar. Rensning av ventilationssystem samt OVK-besiktning. 2010 Renovering av ventilation i båda fastigheterna. Renovering av tak Eriksö 2. Målning av fönster mot park 2011 Renovering av tak Eriksö 3 2011 Stamrenovering (relining). Hyresrätterna på våningarna -1 & -2 renoverades på 70-talet och genomgick även en relining 2011. 2011-2012 Renovering av hyresgästernas badrum på resterande våningar. 2012 Byte av utsida fönster, på fastighetens baksida. Renovering av fönstren med isolerglas samt nya stålkarmar utvändigt. 2013 Nya portar på baksidan av husen. 2014 Nya frånluftsfläktar 2015/2016 Renovering av elstigar m.m.och byte till 3-fas. 2016 Renovering av element i alla lägenheter. 2017 Målning av trapphus, portar och korridorer. Pågående renovering av golv, väggar och tak i allmänna utrymmen. Även hissrenovering pågår, en hiss per år. Styrelsen planerar att under ta in offerter på att byta ut golven i övre och nedre källare. För mer information - vänligen se årsredovisningen.  Energideklaration

  Energiklass:

  F

  Energikonsumtion:

  156 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor