Objektbild

Pepparvägen 49, FARSTA

Modern gavelfyra högst upp i huset med stor hörnbalkong i solsäkert läge

Pris:

3 495 000 kr

Utgångspris

Månadsavgift 5 749 kr/mån Värme, kallvatten samt bostadsrättstillägg ingår i månadsavgiften. Varmvatten och el mäts och debiteras individuellt för varje lägenhet, obligatorisk avgift om 208:- för bredband/fiber tillkommer.

Bostadsrättslägenhet - FARSTA

Rum: 4 rok varav 3 sovrum

Våning: 3 av 3 , hiss finns

Byggår: 2011

Boarea: 84 m2

Försprångsbostad

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång. Här kan du läsa mer om Försprång®.

Varmt välkomna till denna fantastiska gavelfyra i mysiga Hökarängen. Lägenheten med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum ligger högst upp i fastigheten med generöst ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck, stor hörnbalkong i solsäkert läge och samtliga sovrum ut mot grönskande skogsglänta. Hökarängen ligger ca 5 km ifrån centrala Stockholm och här bor idag ca 9500 invånare. Stadsdelen uppfördes med start 1945 och är idag klassad som ett av stadens kulthurhistoriskt värdefulla områden. Hökarängens centrum är ett av Stockholms äldsta och är otroligt charmigt med sin kullerstensbelagda gågata, välsorterade mataffär, små lokala butiker, restauranger och förträffliga bagerier som BAK och KB (konditorn och bagaren). Självklart finns också det lokala bryggeriet Pang Pang, Hökis Thai, Kaffe Express Colombia, Dirty Dough samt nyöppnade Kollektivet för den som gillar mat och dryck. I området finns ett stort antal offentliga konstverk, bl.a. Ernst Billgrens skulptur ”Kyrka” som Stockholm stad gav till kronprinsessan Victoria i morgongåva 2010. Hökarängen har även en konsthall samt ett flertal fina parklekar såsom Starrmyran och Fagerlidsparken med plaskdamm på sommaren. I Hökarängen finns en mycket väl utbyggd barnomsorg med ett flertal förskolor samt hela 4 grundskolor i området. För den som vill motionera finns här också ett trevligt elljusspår samt närhet till flera badplatser. Kommunikationer sker enklast med tunnelbanans gröna linje som tar er in till T-centralen på ca 20 minuter eller Södermalm på ca 13. Vi brinner naturligtvis lite extra för just Hökarängen då vi själva har vårt kontor här.

Läs mer

Försprångsbostad

Försprång innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Johan Skoglund

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 073-545 17 85

  johan.skoglund@lansfast.se
  Planritning
  Planritning

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   HALL

   Redan i hallen känner man sig som hemma. Här finns det goda avhängningsytor samt förvaringsmöjligheter i form av en stor klädkammare/förråd. Lägenhetens externa förråd ligger i anslutning till ytterdörren.

   KÖK

   Modernt kök med alla rätt, stora arbetsytor, gott om förvaring i flertalet skåp och lådor samt en stor matplats för 6-8 personer invid stort fönsterparti. Köket är utrustat med fullstor kyl och frys, diskmaskin, spis, ugn, fläkt samt integrerad mikro.

   VARDAGSRUM

   Lägenhetens pärla! Fantastiskt vardagsrum med generösa sällskapsytor i öppen planlösning mot kök, vackert burspråk och fina fönsterpartier släpper in mängder med dagsljus och härifrån når man den soldränkta balkongen. Här får man enkelt plats med soffa och tillhörande soffbord, tv-möbel samt fåtölj.

   BADRUM

   Stort och fräscht badrum med vädringsfönster, badkar, handduksvärmare, tvättmaskin, torktumlare och praktisk bänkskiva med överskåp, handfat i kommod, spegelskåp samt toalett. Vitt kakel på väggarna som bryts av snygg av mörkt klinker.

   SOVRUMMEN

   Samtliga sovrum ligger i insynsskyddat läge mot grönskande baksida. I sovrummen finns det plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord, skrivbord, garderober eller byrå för den som behöver ytterligare förvaring.

   Uteplats/Balkong

   Fantastisk hörnbalkong av modellen större. Endast fantasin sätter gränserna för hur man vill möblera men en sak som är säkert är att här kan ni njuta av solen!

   Bostad

   Boarea

   84m2

   Våning

   3 av 3 , hiss finns

   Lägenhetsnummer

   44

   Andel i föreningen

   2,97709%

   Andel av årsavgift

   2,68113%

   TV och internet

   Tv Flex, telefon och bredband (fiber) från Telenor är obligatoriskt tillägg på 208 kr/månad.

   Byggnad

   Byggår

   2011

   Byggnadstyp

   Flerfamiljshus

   Energideklaration

   Energideklarationen är utförd 2015-05-13

   Ventilation

   Fjärrvärme och värmepump-frånluft

   Hiss

   Hiss finns

   Allmänt om föreningen

   Föreningens namn

   Pepparkvarnen

   Föreningens organisationsnummer

   769618-1176

   Föreningsform

   Bostadsrättsförening

   Äkta/oäkta förening

   Äkta förening

   Tillåter föreningen delat ägande?

   Ja

   Övrigt om föreningen

   Enligt detaljplanen får föreningens balkonger/uteplatser inte glasas in.

   Föreningens byggnader

   Antal lägenheter

   47 st

   Antal lokaler

   0 st

   Byggår

   2011

   Äger föreningen marken

   Nej

   Allmän information

   Brf Pepparkvarnen är byggd på fastigheten Mesosten 4 och innehåller 47 lägenheter som är fördelade på totalt 4 huskroppar nr 41,43,45 och 49. Föreningens mark är upplåten med tomträtt. För att bevilja medlemskap kräver föreningen att köparen är medlem i HSB Stockholm. Detta görs enklast på www.hsb.se/medlemskap. Avgiften är en engångskostnad om 500 kr och en årsavgift på 300 kr.

   Föreningens ekonomi

   Stabilt ekonomi och de har inte förändrat månadsavgiften senaste 6 åren. I samband med omsättning av lån gjordes i december 2019 en extra amortering på 1 060 000 kr i syfte att sänka föreningens belåningsgrad. Belåningsgraden får också ses som bra för att vara en så pass ung förening och ligger på 7 568 kr/kvm och denna fortsätter att minska varje år tack vare en bra amorteringsplan. Ingen ändring av månadsavgiften är planerad (enl. styrelsen april 2021).

   Föreningens planerade och utförda renoveringar

   2021 - Byta ut utebelysningen (armaturerna på föreningens lyktstolpar) mot LED (idag är det kvicksilverlampor). 2020 - Montering av rörelsestyrd belysning till p-platserna. 2020 - Installerat laddboxar (inklusive 220V-uttag för tex motorvärmare, dammsugare, m.m.) på 10 st av de 42 p-platserna (varav 2 st är handikapplatser). 2019 - Byte av värmepump och tillhörande system. 2019 - Byte av torktumlare i tvättstugan.

   Gemensamma utrymmen

   I huset finn cykel- och barnvagnsrum. I grannhuset finns föreningens stora tvättstuga med moderna maskiner.

   Parkering

   Föreningen har totalt 42 p-platser, varav två är handikapplatser. Det finns lediga p-platser (både vanliga och med laddbox) både på norra parkeringen (bredvid Pepparvägen 41) och på södra parkeringen (mellan Pepparvägen 45 och 49). Vanlig p-plats kostar 300 kr/mån och p-plats med laddbox kostar 550 kr/mån + 1.60 kr/kWh.

   Försäkring

   Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam. I försäkringen ingår bostadsrättstillägg samt styrelseansvarsförsäkring.

   Föreningens hemsida

   https://www.hsb.se/stockholm/brf/pepparkvarnen/

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Pepparvägen 49, FARSTA

   Kommun: Stockholm

   Område: Hökarängen

   Boendeform: Bostadsrättslägenhet

   Upplåtelseform: Bostadsrätt

   Ekonomi

   Pris: 3 495 000 kr
   Utgångspris

   Månadsavgift: 5 749 kr/mån Värme, kallvatten samt bostadsrättstillägg ingår i månadsavgiften. Varmvatten och el mäts och debiteras individuellt för varje lägenhet, obligatorisk avgift om 208:- för bredband/fiber tillkommer.

   Pantsättning: Bostadsrätten är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2020-12-04

   Pantsättningsavgift: 714 kr

   Överlåtelseavgift: 1 666 kr Betalas av säljare

   Karta & område

   Stockholm - Farsta

   Funderar du på hur du ska välja mäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, villa eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Stadsbudsvägen 3 i Farsta, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare!

   Läs mer

   Bobutiken i Stockholm - Farsta

   Hitta din mäklare i Stockholm - Farsta

   Liknande bostäder