Objektbild

Russinvägen 2, Farsta

Välplanerad lägenhet med balkong.

Pris:

2 095 000 kr

Utgångspris

Månadsavgift 3 002 kr/mån I avgifterna ingår värme, vatten, digitalt-TV basutbud, bredband via Comhem 100Mbit/s samt hemtelefoni. Bostadsrättstillägg ingår också i avgiften

Bostadsrättslägenhet - Farsta

Rum: 2 rok varav 1 sovrum

Våning: 0 av 7  (entréplan) , hiss finns

Byggår: 1961

Boarea: 58 m2

Försprångsbostad

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång. Här kan du läsa mer om Försprång®.

I en mycket välskött förening belägen i lugna och trevliga kvarter finner ni denna välplanerade och charmiga bostad. Här bor ni på lättillgängliga entréplan med en härlig inglasad balkong i söderläge. Lägenheten innefattar ett bevarat originalkök med stor matplats, stambytt och fräscht badrum samt fint vardagsrum med vacker stavparkett. Här får ni en spännande mix av äldre och charmigt samt modernt och bekvämt. Hökarängen ligger ca 5 km ifrån centrala Stockholm och här bor idag ca 9500 invånare. Stadsdelen uppfördes med start 1945 och är idag klassad som ett av stadens kulthurhistoriskt värdefulla områden. Hökarängens centrum är ett av Stockholms äldsta och är otroligt charmigt med sin kullerstensbelagda gågata, välsorterade mataffär, små lokala butiker, restauranger och förträffliga bagerier som BAK och BK. Självklart finns också det lokala bryggeriet Pang Pang, Hökis Thai, Kaffe Express Colombia samt Dirty Dough för den som gillar mat och dryck. I området finns ett stort antal offentliga konstverk, bl.a. Ernst Billgrens skulptur ”Kyrka” som Stockholm stad gav till kronprinsessan Victoria i morgongåva 2010. Hökarängen har även en konsthall samt ett flertal fina parklekar såsom Starrmyran och Fagerlidsparken med plaskdamm på sommaren. I Hökarängen finns en mycket väl utbyggd barnomsorg med ett flertal förskolor samt hela 4 grundskolor i området. För den som vill motionera finns här också ett trevligt elljusspår samt närhet till flera badplatser. Kommunikationer sker enklast med tunnelbanans gröna linje som tar er in till T-centralen på ca 20 minuter eller södermalm på ca 13. Vi brinner naturligtvis lite extra för just Hökarängen då vi själva har vårt kontor här.

Läs mer

Försprångsbostad

Försprång innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Andreas Johansson

  Fastighetsmäklare

  Franchisetagare

  Mobil: 070-241 34 82

  andreas.johansson@lansfast.se
  Planritning

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   HALL

   Ljus och inbjudande hall med öppen planlösning med köket. Här finns gott om plats för avhängning samt fin förvaring välinredd klädkammare.

   KÖK

   Charmigt originalkök med gott om plats i lådor och skåp. Här finner ni spis, fläkt, diskmaskin samt kyl/frys. Invid fönster finner ni trevlig matplats för ca 4 personer.

   VARDAGSRUM

   Superfint vardagsrum med stavparkett och burspråk. Stora fönsterpartier som skänker vackert ljus och plats för soffa samt tv-möbel. Härifrån når ni den mysiga balkongen.

   SOVRUM

   Rofullt sovrum med plats för stor dubbelsäng samt förvaring/skrivbord.

   BADRUM

   Fräscht helkaklat badrum med klinkergolv och badkar. Här finns även toalett samt handfat.

   Bostad

   Boarea

   58m2 (Areauppgifter enligt föreningen)

   Våning

   0 av 7  (entréplan) , hiss finns

   Lägenhetsnummer

   3

   Andel i föreningen

   0,883308%

   Andel av årsavgift

   Andel av årsavgift har ej gått att få fram.

   TV och internet

   Kabel-TV genom Comhem (basutbudet ingår i månadsavgiften). Bredband: Comhem (upp till 100/100 Mbit ingår i månadsavgiften)

   Byggnad

   Byggår

   1961

   Byggnadstyp

   Flerfamiljshus

   Energideklaration

   Energideklarationen är utförd

   Hiss

   Hiss finns

   Allmänt om föreningen

   Föreningens namn

   Sirapen

   Föreningens organisationsnummer

   702002-1635

   Föreningsform

   Bostadsrättsförening

   Äkta/oäkta förening

   Äkta förening

   Tillåter föreningen delat ägande?

   Ja

   Föreningens byggnader

   Antal lägenheter

   95 st

   Antal lokaler

   0 st

   Byggår

   1961

   Äger föreningen marken

   Nej

   Allmän information

   Föreningen Brf Sirapen (fd Brf Stockholmshus 20) innehar med tomträtt fastigheterna Sirapen 2, 3 och 4 belägna på Russinvägen 2, 4 och 4A i Hökarängen. Dessa tre byggnader har sammanlagt 95 lägenheter som fördelar sig på 50 st 2 rok (58-62 kvm), 44 st 3 rok (75 kvm) samt 1st 5 rok (133kvm). Här bor man med närhet till grönområden, förskolor, skolor, livsmedelsbutiker och restauranger. Föreningens hus ligger i direkt närhet till goda kommunikationer med bl.a.ca 2 minuters gångavstånd till närmaste tunnelbanestation.

   Föreningens ekonomi

   Förening med god och stabil ekonomi, belåningen ligger på 2 742 kr/m² Den årliga tomträttsavgälden för föreningen är 337 458 kr och gäller till 2021-03-31, då den skall omförhandlas.

   Föreningens planerade och utförda renoveringar

   Planerade arbeten för föreningen under 2018/2019: Utredning av trapphusventilationen samt start av arbetet med energibesparande åtgärder som återvinning av värmen i frånluften som är ett kostnadseffektivt sätt att minska energiförbrukningen. Urval av tidigare utförda arbeten inom föreningen: Stamspolning av samtliga lägenheter och övriga allmänna utrymmen 2018 OVK, obligatorisk funktionskontroll av ventilationssystemet 2017 Renovering av fastigheternas fasader 2016 Renovering av trädgården och fräschat till lekplatsen 2016 Målning av trapphus och entréer 2016 Installation av närvarostyrda LED-armaturer i trapphusen 2016 Samtliga belysningar på gården har försetts med LED-lampor 2016 Installation av farthinder (asfaltgupp) på föreningens vägar. 2014 Upprustning av lekparken med bl.a. ny lekställning 2014 Renovering yttertaken, byte av plåt mm. 2013 Byte av fönster till trä/aluminiumbågar med 2+1 glas 2003 Stambyte med badrumsrenovering och uppgradering av elen 2010 Renovering av balkongerna som bl.a. glasades in 1999 Ny undercentral för fjärrvärmen 1997

   Gemensamma utrymmen

   Till varje lägenhet hör ett vinds- eller källarförråd. Det finns även matkällare, ytterligare förråd och odlingslådor går att hyra. Föreningen har även en liten föreningslokal, lekplats och grillplats. Det finns cykelförråd, barnvagnsförråd och två moderna tvättstugor.

   Gårdsplats

   Området är barnvänligt och som boende har man har en mycket trevlig gård med bl.a. lekplats och en stor grillplats med sittmöblemang.

   Parkering

   Till föreningen hör 32 st p-platser med eluttag och 28 st utan, samt 5 st gästplatser. Avgiften är 150:- respektive 110:- i månaden. Till dessa är det kö.

   Försäkring

   Fastigheterna är fullvärdeförsäkrade i Bostadsrätternas Fastighetsförsäkring.

   Föreningens hemsida

   http://www.brfsirapen.se/

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Russinvägen 2, Farsta

   Kommun: Stockholm

   Område: Hökarängen

   Boendeform: Bostadsrättslägenhet

   Upplåtelseform: Bostadsrätt

   Ekonomi

   Pris: 2 095 000 kr
   Utgångspris

   Månadsavgift: 3 002 kr/mån I avgifterna ingår värme, vatten, digitalt-TV basutbud, bredband via Comhem 100Mbit/s samt hemtelefoni. Bostadsrättstillägg ingår också i avgiften

   Pantsättning: Bostadsrätten är inte pantsatt.

   Pantsättningsavgift: 465 kr

   Överlåtelseavgift: 1 163 kr Betalas av köpare

   Driftkostnad: 500 kr/månad

   Driftskostnaden fördelas enligt följande:

   Elkostnad: 350 kr/månad

   Försäkring: 150 kr/månad

   Karta & område

   Stockholm - Farsta

   Funderar du på hur du ska välja mäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, villa eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Stadsbudsvägen 3 i Farsta, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare!

   Läs mer

   Bobutiken i Stockholm - Farsta

   Hitta din mäklare i Stockholm - Farsta

   Liknande bostäder