Vi vill att du ska känna dig trygg. Därför anpassar vi kontinuerligt arbetssätt, kundmöten och visningar efter rådande situation. Läs mer Jag förstår
Objektbild

Bäckvägen 81, vån 2, HÄGERSTEN

Charmerande 40-talstvåa med hörnläge och soldränkt balkong

Pris:

2 350 000 kr

Utgångspris

Månadsavgift 3 456 kr/mån Inkluderar värme och vatten. Obligatoriskt tillägg om 100 kr/mån för kabel-TV via Comhem och bredband via Ownit.

Bostadsrättslägenhet - HÄGERSTEN

Rum: 2 rok varav 1 sovrum

Våning: 2 av 3 , hiss finns inte

Boarea: 44 m2

Försprångsbostad

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång. Här kan du läsa mer om Försprång®.

*Bedårande 40-talstvåa placerad på gavel *Soldränkt balkong vänd mot gård *Takhöjden mäter hela 2.70 meter *Fint ljusflöde från tre väderstreck *Integrerad diskmaskin i köket *Bevarade och inbyggda garderober *Förvaring i tidstypiska garderober *Genuina furugolv bevarade *Kommunikationer runt hörnet *Några minuters promenad till T-bana *50 meter till populära Furellius *Brf har fyra hyresrätter kvar i sin ägo Som boende på Bäckvägen 81 har ni närhet till livsmedelsbutiker, skolor, förskolor, kommunikationer, café, restauranger och grönområden/parker. Vid Telefonplan hittar ni en välsorterad livsmedelsbutik (Hemköp: öppet 7-23, alla dagar) och vill ni storhandla så finns Coop Forum Västberga på gångavstånd. Vidare finns restaurang Landet, populär både som lunchställe och klubb samt anrika Söderbergs Bageri (och Kafferosteri). I anslutning till tunnelbanan i Ericssons gamla vaktkur finns även hamburgarhaket KRUBB. I när området Midsommarkransen finns även ett stort utbud av restauranger och caféer med mera. Träningsanläggningen SATS hittar du i Ericssons gamla fabrikslokaler och även populära Klättercentret finns i anslutning och som är en del av den Nya LM-staden. Här finns även lunchrestaurangen Add Food, Café Tellus, Sushirestaurang, BVC, skrädderi, förskolor och skolor med mera. Sedan juni 2004 finns också välrenommerade Konstfack i Ericssons gamla telefonfabrik. Telefonplan är en av Hägerstens mest expansiva delar och har flera spännande projekt pågående och planerade. Från bostaden är kommunikationerna utmärkta. Du har bussförbindelser till Liljeholmen runt husknuten och väl vid Liljeholmen öppnar det upp för vidare färd med tunnelbana och tvärbana. För att ta dig in till city så har du annars ca 5 minuters gångväg till tunnelbanan vid Telefonplan och vidare ca 10-12 minuter. I anslutning till tunnelbanan avgår även flertalet bussar som trafikerar sträckor till flertalet destinationer i söderort. Området är rikt på gräsytor och parker för trevliga dagar och kvällar. Bara området kring gamla LM-staden erbjuder ca 26000 kvm gräsyta. Populära Svandammsparken i Midsommarkransen med finns på gångavstånd vidare så har du Vinterviken en längre promenad bort. Vid Vinterviken finns badbryggor, ett trädgårdscafé samt Markus Aujalays restaurang Winterviken. Midsommarkransen är ett mysigt och trivsamt område med härlig småstadskänsla. Här finner du den anrika biografen Tellus från 1920-talet, ett rikt utbud av restauranger, caféer, butiker och kvarterskrogar. I området finns bland annat det populära Svenska Sushiköket, Svenska Hamburgerköket, restaurangen/klubben Landet vid Telefonplan, husmansinriktade Nalle & Kroppkakan samt Svenska Armaturer. finns även design/inredningsbutiker som Mimmi Staaf Möbelmakeri, 2 Little Spoons samt Vintagefabriken.

Läs mer

Försprångsbostad

Försprång innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Mathias Blomqvist

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0702-16 62 81

  mathias.blomqvist@lansfast.se
  Planritning

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Hall

   Välkomnande hall med bevarade furugolv och inbyggd garderob. Naturlig plats för ytterkläder finns. Väggarna är målade i grå kulör. Säkerhetsdörr installerad.

   Bad

   Badrum med klassisk layout med ljust kakel och klinker. Ljusflöde från ett praktiskt vädringsfönster. Här finns WC, spegel, handfat (förvaring under) och duschhörna.

   Kök

   Effektivt kök med matplats för fyra och ljusflöde från ett fönster. Här finns gott om förvaring i över- och underskåp samt fristående högskåp. Maskinparken består av inbyggnadsugn, infälld spishäll, integrerad fläkt, integrerad diskmaskin och inbyggd kyl/frys. Ett ljust laminatgolv kombinerat med ljusa väggar och mönstrad tapet.

   Sovrum

   Rogivande sovrum med ljusflöde från ett gavelfönster. Bevarade furugolv kombineras med målade väggar i mörkblå kulör. Förvaring finns i bevarade och inbyggda garderober.

   Vardagsrum

   Sällskapsrum med fint ljusflöde från större fönsterparti och balkongdörr (fönsterglas ner till golv). Ljust laminatgolv kombineras med ljusa väggar.

   Balkong

   Solig balkong vänd mot gård och söder.

   Förråd

   Till bostaden hör ett källarförråd.

   Bostad

   Boarea

   44m2

   Våning

   2 av 3 , hiss finns inte

   Lägenhetsnummer

   99-2053-4-39-11

   Andel i föreningen

   2,54665%

   Andel av årsavgift

   Andel av årsavgift har ej gått att få fram.

   TV och internet

   Föreningen är gruppansluten till Ownit och tar ut en obligatorisk kostnad om 100 kr/månad i informationsöverföringsavgift för att täcka merparten av kostnaderna för bredband och TV. I detta ingår bredband (100/100 Mbit) samt basutbud av TV-kanaler. Tilläggstjänster kan tecknas med ComHem av varje hushåll separat.

   Byggnad

   Fastighetsbeteckning

   Stålpennan 4

   Byggnadstyp

   Flerfamiljshus

   Energideklaration

   Energideklarationen är utförd 2019-01-15
   Energiklass:
   Energiprestanda, specifik energianvändning: 137 kWh/m2 och år

   Uppvärmning

   Fjärrvärme

   Ventilation

   Självdrag

   Hiss

   Hiss finns inte

   Allmänt om föreningen

   Föreningens namn

   HSB:s Brf Stålpennan

   Föreningens organisationsnummer

   702002-2237

   Föreningsform

   Bostadsrättsförening

   Äkta/oäkta förening

   Äkta förening

   Tillåter föreningen delat ägande?

   Ja

   Föreningens byggnader

   Antal lägenheter

   60 st

   Antal lokaler

   10 st

   Äger föreningen marken

   Nej

   Allmän information

   Bostadsrättsföreningen Stålpennan är en social förening med god sammanhållning mellan grannarna. Föreningen består av fem hus som benämns Stålpennan 1-5 och som omfattar adresserna Bäckvägen 69-83 samt Pingstvägen 62-64. Stålpennans fem hus uppfördes av HSB under tidigt 40-tal och under 1993 skedde en ombildning till bostadsrättsförening. Totalt har föreningen 60 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Av dessa är 6 st trerumslägenheter, resten tvårummare. Boende måste vara medlem i HSB. Överlåtelseavgiften är 3,5% av ett prisbasbelopp. Pantsättningsavgiften uppgår till 1,5% av ett prisbasbelopp. Föreningens hemsida: www.stalpennan.se

   Föreningens ekonomi

   Vid varje årsskifte gör föreningen en mindre index höjning för att undvika chockhöjningar i etapper. Vid kommande årsskifte kommer det att ske en avgiftshöjning om 1,2%. Detta på grund av den höjda tomträttsavgälden. (Information från föreningen 2020-11-09)

   Föreningens planerade och utförda renoveringar

   Utförda renoveringar/underhåll: 2020 Skorstensrenovering 2020 Totalrenovering av tvättstuga 2019 Passersystemet och portbyte 2018 Byte av entréer, källardörrar och passersystem. 2016 Byte av radiatorventiler och termostater samt justering av stammar 2015 Bygge av balkong 2015 Tilläggsisolering tak 2015 Fasadrenovering i Stålpennan 2, sydsida 2012 Byte av styr- och reglerutrustning för undercentral 2011 Takrenovering 2011 Installations av fjärrvärme 1985 VA-stammar, byte av stammar, byte till treglasfönster Kommande renoveirngar/underhåll (Uppdaterat 2020-11-09): 2020 Trapphusrenovering planeras påbörjas under vecka 47. När denna renovering är utförd avslutar föreningen en sex år lång renoveringskedja. Efter detta sker endast se värdigt underhåll under närmaste 30 åren.

   Gemensamma utrymmen

   Föreningen har en gemensam tvättstuga (totalrenoverad under 2020) med maskiner utrustade med automatisk tvättdosering (astma/allergi- och svanenmärkt). Tanken är att medlemmar ej behöver bistå med eget tvättmedel eller belasta miljön med överdosering. I föreningen finns även tre cykelrum samt hobbyrum där låneverktyg så som krysslaser m.m. finns för boende att låna. Till varje lägenhet hör även förråd till.

   Gårdsplats

   Stålpennans trädgårdsyta inskrivs av fastigheterna längs Bäckvägen, Pingstvägen samt en allmänning österut mot Brf Pennfaten. Föreningen ansvarar för gräsklippning och snöröjning innanför detta område. Föreningen har också en trädgårdsgrupp, men möjlighet till pallkragsodling finns för de boende med gröna fingrar. Med en härlig utsikt över Telefonplan/Globen har föreningen även en stor grillplats som medlemmar får nyttja där det går att duka upp för stora sommarfester.

   Parkering

   Det finns 13 parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmarna till en kostnad av 600 kr/mån. Det finns även laddningsstationer för el-bilar (miljömedveten förening). För laddning av elbil eller motsvarande tillkommer en kostnad om 50 kr/månad samt kostnaden för nyttjad el. För tillfället är samtliga platser upptagna och ett hushåll i kö (Uppdaterat 2020-11-09) I övrigt råder boendeparkering på omkringliggande gator. På föreningens parkering har även Sunfleet två bilar som går att hyra. Läs mer om Sunfleet på deras hemsida: https://www.sunfleet.com

   Föreningens hemsida

   www.stalpennan.se

   Telefonplan

   Allmänt om området

   Hägersten med Telefon plan har på senaste tiden vuxit fram som ett av Stockholms populäraste områden i anslutning till innerstaden. Här hittar du en härlig mix av etablerade kvarter med kulturvärde tillsammans med nyproducerade moderna bostäder. Ett mysigt och trivsamt område med härlig småstadskänsla som ger en lugn kontrast till innerstaden och samtidigt erbjuder restauranger, barer och ett rikt aktivitetsutbud. Området är rikt på gräsytor och parker för trevliga dagar och kvällar. Bara området kring gamla LM-staden erbjuder ett stort skogsparti och många trevliga parker samt Mälaren inom gångavstånd. Några trevliga grönytor är populära Svandammsparken i Midsommarkransen, Lugnet i Västertorp samt Vinterviken en längre promenad bort. Vid Vinterviken finns badbryggor, ett trädgårdscafé samt Markus Aujalays restaurang Winterviken. I Midsommarkransen finner du den anrika biografen Tellus från 1920-talet, ett rikt utbud av restauranger, caféer, butiker och kvarterskrogar.

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Bäckvägen 81, vån 2, HÄGERSTEN

   Kommun: Stockholm

   Område: Telefonplan

   Boendeform: Bostadsrättslägenhet

   Upplåtelseform: Bostadsrätt

   Ekonomi

   Pris: 2 350 000 kr
   Utgångspris

   Månadsavgift: 3 456 kr/mån Inkluderar värme och vatten. Obligatoriskt tillägg om 100 kr/mån för kabel-TV via Comhem och bredband via Ownit.

   Pantsättning: Bostadsrätten är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2020-10-14

   Pantsättningsavgift: 710 kr

   Överlåtelseavgift: 1 656 kr Betalas av säljare

   Driftkostnad: 250 kr/månad

   Driftskostnaden fördelas enligt följande:

   Elkostnad: 250 kr/månad

   Kommentar till driftkostnad: Driftkostnaden för denna lägenhet exkl. bostadsrättsförsäkring eftersom den kan variera beroende på försäkringsbolag och historik. Säljaren uppger att elförbrukning per månad ligger runt 250 kr/månad. Denna kostnad baseras på 2 personer i hushållet.

   Antal personer i hushållet: 2 st

   Karta & område

   Stockholm - Hägersten

   Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Ture Wennerholms Torg 2 i Hägersten , så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i Hägersten!

   Läs mer

   Bobutiken i Stockholm - Hägersten

   Hitta din mäklare i Stockholm - Hägersten

   Liknande bostäder