Doktor Widerströms gata 78, Hägersten

Alla bilder

Visa på karta

Adress

Doktor Widerströms gata 78 - Hägersten

Kommun

Stockholm

Typ

Flerfamiljshus

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Byggår

1954-1955

Boarea

59m2

Areauppgifter enligt lägenhetsförteckning

Våning

1 av 3 , Hiss finns inte

Rum

2 rok varav 1 sovrum

Område

Fruängen

Avgift

3 414 kr/mån

Vatten, värme och Kabel-TV (grundutbud) ingår.

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Charmig tvåa - Balkong i söderläge - Gott skick - Välplanerad - Stabil Brf

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  Genomgående lägenhet med fönster i två väderstreck vilket ger ett härligt ljusinsläpp, från vardagsrummet når man den härliga balkongen vänd mot innergården med sol stora delar av dagen. Optimalt planerad planlösning, gott om förvaring, renoverat kök och stambytt badrum med golvvärme. På Doktor Widerströms gata 78 bor man med närhet till kommunikationer och service vilket såklart är en stor fördel men också närheten till natursköna Långbropark, matvarubutiker och restauranger. I Fruängen C finns ett bra utbud av service med mataffärer, systembolag, flera restauranger, café, frisör, gym, vårdcentral m.m. där finns t.ex. populära delikatessbutiken Erssons fisk & deli och välkända chokladbutiken Handgjort Stockholm. Här har man nära både till city och handelsplatsen Kungens Kurva och köpcentrumet Skärholmen C. Kommunikation | På någon minut promenerar du till Fruängen Centrum där tunnelbanan finns, och med den röda linjen tar du dig till Stockholm central på 19 min. Du har goda kommunikationer med flertalet busslinjer från Fruängen centrum, bland annat kan du ta buss 173 till Kungens kurva (IKEA) eller till Älvsjö station där pendeltåget finns.

  Ansvarig mäklare

  Extra kontaktperson

  George Tentak

  Franchisetagare / Mäklare

  0701-62 73 65

  george.tentak@lansfast.se Läs mer om George

  Alla bilder

  Planritning

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Rymlig hall med parkettgolv, vitmålade väggar samt säkerhetsdörr. I förvaringsväg finns platsbyggda garderober samt praktisk klädkammare, här finns även god plats för avhängning.

  Vardagsrum

  Ljust vardagsrum med originalparkett och vita väggar. Från vardagsrummet når man bostadens balkong som ligger i söderläge med utsikt över innergården. Rymliga ytor med plats för umgänge, här finns plats för både soffgrupp samt matplats.

  Kök

  Stilrent kök med gråa luckor samt vitt kakel ovan bänkskivan. Goda arbetsytor samt gott om skåp för förvaring. Utrustat med kyl/frys, fläkt och spis. Matplats för ca 4-6 personer. Målade väggar samt parkettgolv.

  Sovrum

  Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, i förvaringsväg finns två garderober. Målade väggar samt parkettgolv.

  Badrum

  Stambytt badrum med ljus klinker samt grått kakel. Utrustat med dusch, spegelskåp, handfat med kommod, golvvärme, vädringsfönster, tvättmaskin, wc samt handdukstork.

  Övrigt

  Till lägenheten hör ett källarförråd samt ett matkällarförråd.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1954-1955

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  TV & bredband

  Varje lägenhet har fri tillgång till ett analogt basutbud av TV kanaler från ComHems kabel-TV system. Individuellt kan man även beställa ComHems digitala TV utbud och/eller bredband. Man kan även individuellt beställa digital TV, telefoni och/eller bredband från Telia via indraget fibernät. Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Grundutbud ingår i månadsavgiften. Vill man teckna annat avtal gör man det själv med ComHem. Bredband. Leverantör: ComHem. Ingår inte i månadsavgiften. Finns även fiber indraget från Telia.

  Läs mer

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Andel i föreningen:

  0,54656%

  Andel av årsavgift:

  0,54113%

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2019-08-13

  Pantsättningsavgift:

  448 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 138 kr

  Betalas av köpare

  Byggnad

  Byggår:

  1954-1955

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Förening

  Föreningens namn:

  Brf Nackspegeln

  Lägenhetsnummer:

  0552

  Antal lägenheter:

  224

  Byggår:

  1954-1955

  Antal lokaler:

  4

  Allmänt om föreningen:

  Bostadsrättsföreingen Nackspegeln bildades 2003 och fastigheten Nackspegeln1 förvärvades i juni samma år. Husen byggdes 1954 - 1955. Fastighetens adresser är Doktor Widerströms gata 31-39, 52-94. Tomten tillhandahålls med tomträtt, med löptid om 10 år. Tomträttsavtalet förnyades senast 2016. Husbeståndet består av flerfamiljshus i tre våningar, samt ett i fem våningar. Hiss finns endast i femvåningshuset. Föreningen består av 224 lägenheter, varav 199 bostadsrätter. Det finns även 3 lokaler som hyrs ut kommersiellt. För övriga frågor eller funderingar går det bra att kontakta styrelsen på styrelsen@nackspegeln.se. För mer information se föreningens hemsida. www.nackspegeln.se



  Föreningens ekonomi:

  Föreningen har ej beslutat om någon avgiftsförändring och har en stark ekonomi. (Uppgifterna kontrollerade 2019-06-06)



  Gjorda renoveringar:

  Föreningen har bland annat genomfört följande underhålls- och förnyelseåtgärder: Stambyten i alla badrum, som inte tidigare åtgärdats av föregående fastighetsägare. Byten av samtliga fönster till 3-glastyp. Kompettering och renovering av samtliga tak. Renovering och uppgradering av tvättstugan, bl.a. med nytt bokningssystem, nya tvättmaskiner, nya torktumlare, samt elmangel. Låssystemen till entréer och gemensamma utrymmen har bytts ut och uppgraderats, bl.a. med bricklås till gemensamma utrymmen. Undercentralen för inkommande fjärrvärme har uppgraderats med nya värmeväxlare. Gårdytorna har försetts med förnyade lekplatser och gångvägar med farthinder. Växtligheten i samtliga rabatter har förnyats. Samtliga entrédörrar har bytts till nya och entréerna har försetts med nya gatunummerskyltar. Sophanteringssystemet har förnyats, med 4 st nedgrävda avfallsbehållare, samt miljöstuga för källsortering, allt placerat utmed Doktor Widerströms gata. Elsystemet har förnyats med nya undercentraler i lägenheterna. Elssystemet är av typen tvåfas. Utrustning som kräver trefassystem kan alltså inte installeras. Dock har vissa lägenheter indragen 3-fassystem, efter uppgradering utförd av tidigare borättsägare. Upprustning av trapphusen med målning och byten av belysningssystem har genomförts. Samtliga lägenheter har anslutits till fibernätssystem. Byten av samtliga färskvattenledningar och kopplingar/ventiler i källarplanen har genomförts. Ny gångvägsbelysning s.k. pollare och julbelysning i träd, har installerats. Föreningens webbsida har uppdaterats. Föreningen har upprättat en Underhållsplan som sträcker sig fram till 2030. Förnärvarande genomförs: Åtgärder mot radon i kvarstående lägenheter med underkända värden. Doktor Widerströms gata 80 har enligt föreningen ej någon radonhalt över godkända värden. Målning av samtliga källargångar Löpande genomförs: Systematiskt brandskyddsarbete, med dokumenterade brandsskyddsronderingar ca 4 gånger/år och nödvändiga åtgärder. Årlig säkerhetskontroll av lekplatserna och nödvändiga åtgärder. Årlig säkerhetskontroll av hissanläggningen i femvåningshuset och nödvändiga åtgärder. Återkommande stamspolning av köksavloppen. Den tekniska förvaltningen hanteras av styrelsen.



  TV/Internet:

  Varje lägenhet har fri tillgång till ett analogt basutbud av TV kanaler från ComHems kabel-TV system. Individuellt kan man även beställa ComHems digitala TV utbud och/eller bredband. Man kan även individuellt beställa digital TV, telefoni och/eller bredband från Telia via indraget fibernät. Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Grundutbud ingår i månadsavgiften. Vill man teckna annat avtal gör man det själv med ComHem. Bredband. Leverantör: ComHem. Ingår inte i månadsavgiften. Finns även fiber indraget från Telia.



  Parkering:

  18 parkeringsplatser med elstolpe för motorvärmare, går att hyra för 250 kr/mån. 13 garageplatser, går att hyra för 400 kr /mån. För närvarande är det kö till bägge och hanteringen sköts av Riksbyggen. (2019-06-05) Fri parkering dygnet runt på närliggande gator i området samt på 7-dygnsparkeringen i återvändsgränden.



  Gemensamma utrymmen:

  Till varje lägenhet finns ett källarförråd och ett matkällarförråd i källarutrymme, utom för femvåningshuset som har motsvarande förråd i vindsutrymme. Det finns även tillgång till flera cykel- och barnvagnsförråd, samt gemensam tvättstuga med 4 tvättmaskinsrum, samt torkrum och torktumlare. Föreningslokal, ligger på långsidan i höghuset Dr W 80. Övernattningslägenhet, ligger på gaveln till Dr W 66. Tvättstuga, ligger i hus 86-88. Lätt att få tid. 4 tvättmaskinsrum, samt torkrum och torktumlare. I övrigt finns en tom lokal som tidigare varit hobbyrum samt en föreningslokal och en gästlägenhet för de boende. Föreningslokalen är i gott skick och utrustad med kök som har spis, mikrovågsugn, diskmaskin och porslin för upp till 30 gäster. Två stora rum finns med bord och stolar. Kostnad för lokalen är 500 kr för en fest och 250 kr för ett barnkalas. Även gästlägenheten är fräsch och kostar ca 200 kr per natt att hyra.



  Annat:

  Föreningen tillåter korttidsupplåtelser i andra hand, utan namngiven hyresgäst, under en period om maximalt 2 månader, efter godkänd ansökan till styrelsen. En avgift om 500 kr tas ut för perioden. Tillstånd för andrahandsupplåtelse med angiven hyresgäst medges normalt för ett år, med en avgift om 3000 kr för perioden. När hemförsäkring för lägenheten tecknas måste även bostadsrättstillägg inkluderas. Föreningen har inte något kollektivt bostadrättstillägg tecknat med föreningens försäkringsbolag. Bostadsrättsägaren/na måste teckna elnätsabonnemang med Ellevio.


  Energideklaration

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2012-11-15

  Primärenergital:

  173 kWH/m² per år

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor