Birger Jarlsgatan 122, 4tr, Stockholm

5 695 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Birger Jarlsgatan 122, 4tr - Stockholm

  Kommun

  Stockholm

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  Boarea

  67,6m2

  Areauppgift enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

  Våning

  4 av 7 , Hiss finns

  Rum

  3 rok varav 2 sovrum

  Område

  Östermalm

  Avgift

  1 818 kr/mån

  I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband. Utöver detta tillkommer obligatorisk avgift om 386 kr /mån som avser ventilationstillägg och balkong underhåll.

  Accepterat pris

  5 695 000 kr

  84 246 kr/m2

  Välkomna till denna välplanerade trea på attraktiv adress med närhet till allt!

  Ring 0709840079 för visning! Välkomna till denna stilrent inredda trea i populära kvarter. Lägenhetens ljusa och kvadratsmarta ytor och balkong i högt läge gör det lätt att trivas. Vardagsrummet ligger i öppen planlösning mot köket som skapar en social och trevlig atmosfär, perfekt för både middagar och lugna hemmakvällar. Välkomna hit för att trivas! Området: På bekvämt promenadavstång nås Odenplan, Stureplan, Humlegården, Kungsträdgården, Sergelstorg och Gallerian med flertalet matbutiker, restauranger och butiker. För er som uppskattar en grön lunga är det inte långt till intilliggande Hagaparken och Brunnsviken som bjuder på grönytor sommartid och bland annat en skridskobana vintertid. Även Lill-Jansskogen och Norra Djurgården, som bjuder på fina motionsspår, finns i närområdet. Kommunikationer: Utmärkta förbindelser med såväl tunnelbana, bussar och Roslagsbanan från Tekniska högskolan och Stockholms östra.

  Ansvarig mäklare

  Alla bilder

  Planritning

  Planritning Birger Jarlsgatan 122

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Välkomnande och ljus hall med förvaring på hatthylla , i platsbyggda garderober samt i walk in closet. Under fötterna har ni ett praktiskt stengolv och väggarna pryds av en vit träpanel.

  Kök

  Hemtrevligt renoverat kök med bänkskiva av svart granit och förvaring bakom vita lantliga luckor. Köket ligger i en social öppen planlösning mot vardagsrummet och är utrustat med diskmaskin, induktionshäll, micro, kyl/frys samt en ugn. Väggarna är ljusa och på golvet ligger en parkett.

  Vardagsrum

  Ljust vardagsrum som ligger i öppen planlösning mot kök. Här ryms soffa med tillhörande möblemang. Tack vare fina fönsterpartier samt balkong är rummet ljust och balkongen blir en förlängning av rummet sommartid. Väggarna är ljusa och på golvet ligger en parkett.

  Sovrum 1

  Rofyllt sovrum som vetter mot lugn innergård. Här ryms både dubbelsäng med tillhörande sängmöbel. Det finns gott om förvaring i garderobslänga. Även här är väggarna ljusa och på golvet ligger en parkett.

  Sovrum 2

  Sovrum 2 används till fördel som barnrum eller kontor. Här ryms säng med enklare möblemang. Väggarna är ljusa och på golvet ligger en parkett.

  Balkong

  Förläng sommaren på denna möblerbara balkong som ligger högt upp i huset med eftermiddagssol.

  Badrum

  Helkaklat och ljust badrum som är utrustat med: WC, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork, tvättmaskin, dusch samt skåp till förvaring.

  Övrigt

  Tillträde enligt överenskommelse. Lägenheten är inskriven som 2 rok.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1973

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  Uteplats/Balkong

  Möblerbar och solig balkong i högt läge!

  Bilplats

  39 garageplatser. Går att hyra för 1320 kr/mån för medlemmar.Till garageplatsen är det separat kö. Boendeparkering i området. Tillstånd ansökes hos Stockholms Stad (08-508 263 00).

  Läs mer

  Omgivning

  Beskrivning av omgivningen

  Området: Östermalm är en av centrala Stockholms mest exklusiva stadsdelar, känd för sin pampigt vackra 1800-talsarkitektur och adresser såsom Strandvägen, Stureplan, Karlaplan och Östermalmstorg med dess kringliggande utbud av restauranger, butiker och nattliv. Flera välsorterade matbutiker finns i närområdet. För dig som uppskattar en grön lunga finns det många alternativ. Ta en promenad till vackra Djurgården med fantastika promenadstråk längs med vattnet och på 10 minuter har du nått såväl Gröna Lund som Skansen. Djurgården bjuder även på café vid Rosenhill eller varför inte ta en brunch på Djurgårdsbrunn eller Kaknästornet. Andra fina parker har ni i Humlegården, Stureparken eller Gustav Adolfsparken. Kommunikationer: Utmärkta förbindelser med spårvagn, T-bana och innerstadsbussar.

  Läs mer

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Andel i föreningen:

  1,0533%

  Andel av årsavgift:

  Uppgiften har ej gått att få fram

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2018-09-18

  Pantsättningsavgift:

  455 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 138 kr

  Byggnad

  Ventilation:

  Frånluft

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Förening

  Föreningens namn:

  Beckasinen 18

  Lägenhetsnummer:

  12

  Antal lägenheter:

  89

  Antal lokaler:

  9

  Allmänt om föreningen:

  Brf Beckasinen 18 bildades 1973 huset byggdes samma år. Fastigheten har adress Ingemarsgatan 1A och 1B, Birger Jarlsgatan 122 samt Valhallavägen 2, 4A och 4B. Fastigheten innehåller 89 st lägenheter och 9 st lokaler, där hyresgästerna är: Björn Axén Academy, ICA, Adolphson o Holmström AB och Rengörare Näslund AB. Byggnadens totalyta är 8130 kvm varav 5894 kvm utgör lägenhetsyta och 2236 utgör lokalyta. Marken till fastigheten är friköpt. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Rådrum Mäkleri och Förvaltning AB, http://www.radrum.se/  Föreningens ekonomi:

  Föreningen har enligt senaste bokslutet en god ekonomi med en låg skuldsättningsgrad om ca 2760 kr/ kvm boarea och har inga beslutade avgiftsförändringar eller renoveringar (2018-09-25).  Gjorda renoveringar:

  Planerade åtgärder: 2016-2017 Re-lining av avlopp och stammar 2016-2017 2016 Besiktning av balkonger och ev reparation 2016 Reparation gård  Energideklaration

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  147 kWh/m2 per år

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor