Birger Jarlsgatan 67, 1tr, Stockholm

7 395 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Birger Jarlsgatan 67, 1tr - Stockholm

  Kommun

  Stockholm

  Typ

  Flerfamiljshus

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1924

  Boarea

  91m2

  Areauppgifter enligt mätning

  Våning

  0,5 av 5 (Våningsplan 0,5 av 5 (0,5 trappor). ) , Hiss finns

  Rum

  3 rok varav 2 sovrum

  Område

  Stockholm - Vasastan/Norrmalm

  Avgift

  2 852 kr/mån

  I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg på 165kr för bredband tillkommer.

  I avgiften ingår värme och vatten. Bredband ingår mot en obligatorisk kostnad på 165 kr/mån.

  Utgångspris

  7 395 000 kr

  81 264 kr/m2

  Drömlik trea på bästa cityadress med låg avgift!

  Föreningen har beslutat att amortera av hela lånet och bli skuldfria! Resterande kapital går in i en stark kassa. Välkomna till ett tryggt boende! Då det tillkommit kapital på 14 650 000 kr till föreningen från försäljning av ombildad hyresrätt och föreningen endast har 11 000 000 kr i belåning har styrelsen därför beslutat att använda detta kapital och amortera av lånen och bli skuldfria! Precis i anslutning till Jarlaplan och vackra Ellen Keys park finner ni denna vackra och välplanerade våning om 91 kvm som präglas av sekelskiftes oslagbara charm. Här möts du av en välkomnande hall med lyxig golvvärme, vilket är genomgående i köket. Väl tilltagen takhöjd, stuckatur och stora, vackra bågformade spröjsade fönster vilket skapar ett fantastiskt ljusflöde kännetecknar detta drömlika hem. Modernt och stilrent kök med gott om arbetsytor, klinkers med golvvärme, gott om förvaring. Belägen i en stabil och välskött förening. Centralt läge med direkt närhet till de bästa restauranger, caféer och pubar.

  Ansvarig mäklare

  Joseph Rashid

  Reg. Fastighetsmäklare

  073-682 96 49

  joseph.rashid@lansfast.se Läs mer om Joseph

  Extra kontaktperson

  Fanny Palsander

  Reg. Fastighetsmäklare

  073-6240776

  fanny.palsander@lansfast.se Läs mer om Fanny

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Rumsbeskrivning

  Entré Tack vare den genomgående planlösningen känns entrén ljus och luftig. Här finns vackra spegeldörrar med smart förvaring. Kök Smakfullt renoverat kök med mörkt klinkergolv. Två stora djupa fönster ger köket mycket ljus, gott om plats för ett stort matbord och komplett maskinell utrustning. Den består av diskmaskin, kyl, frys, ugn, mikrovågsugn, glaskeramikhäll, varmluftsugn, vattenburen golvvärme i kök och hall samt fläkt. Vita skåpluckor med gott om förvaring där man utnyttjat den generösa takhöjden till fullo. Mörk stenbänkskiva löper längs väggen och ger gott om arbetsyta. Vardagsrum Vardagsrummet har ett härligt ljusinsläpp tack vare det stora vackra bågformade fönstret. Det är lättmöblerat och det finns gott om plats för sällskapsmöblemang. Väggarna går i en ljus vacker ton och ekparkett på golv. Sovrum 1 Det större sovrummet har fantastiskt fint stort bågformat fönster som ger underbart ljusinsläpp. Utsikt över grönskande Ellen Keys park. Vackra ljusa väggar och ekparkett på golv. Väl tilltagen platsbyggd garderobsvägg med skjutdörrar samt ännu en garderob längre in i rummet. Plats för fullstor dubbelsäng och. Här finns även stuckaturer och en takrosett. Sovrum 2 Det mindre sovrummet kan användas antingen som barnets sovrum eller som kontor. Här finns möjlighet till möblering med dubbelsäng. Rummet har fönster mot den lugna innergården. Badrum Stort välplanerat helkaklat badrum med rymlig duschhörna, handfat med kommod, spegel, WC och handdukstork. Ljusa klinkerplattor på golv och vita kakelplattor på väggar.

  Hall

  Välkomnande och ljus hall, gott om förvaring i garderober med spegeldörrar, stora klinkersplattor med golvvärme och ljusa väggar.

  Vardagsrum

  Stort, rymligt och luftigt vardagsrum med högt i tak vilket ger en fantastisk rymd, parkettgolv och ljusa väggar. Stora bågformade fönster med spröjs vilket ger ett härligt ljusflöde. Plats för matplats om så önskas.

  Kök

  Rymligt och modernt kök med gott om arbetsytor och förvaring, mörk bänkskiva och mosaikkakel, ugn, häll, mikro, diskmaskin, hel kyl och frys, härligt ljusflöde från två stora fönster med spröjs och vackra inbyggda hyllor bredvid fönster. Plats för matbord som rymmer 6-8 personer. Genomgående stora kakelplattor från hallen med golvvärme.

  Sovrum 1

  Plats för dubbelsäng, ljus parkett och ljusa väggar. Förvaring i garderober. Stora spröjsade fönster med fint ljusflöde.

  Sovrum 2

  Stort och rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, ljust parkettgolv, ljusa väggar, stora bågformade fönster med spröjs som ger ett härligt lusflöde. Gott om förvaring i form av klädkammare samt skjutdörrsgarderober med vackra spegeldörrar samt spegelglas.

  Badrum

  Helkaklat ljust och fräscht badrum med takdusch, handdukstork, kommod, spegel och wc.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1924

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  TV & bredband

  Bredband tillhandahålls av Telenor, avgiften är f.n. 165 kr (obligatorisk) och debiteras på avgiftsavin. TV-utbudet levereras av ComHem. Avtal tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren. Alla lägenheter är anslutna till stadsnätet.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  370 kr/månad

  Försäkring:

  120 kr/månad

  Elkostnad:

  250 kr/månad

  Total driftkostnad:

  370 kr/månad

  Personer i hushållet:

  2 st

  Kommentar:

  OBS: driftskostnaderna är ca-uppgifter

  Andel i föreningen:

  3,256%

  Andel av årsavgift:

  Uppgiften har ej gått att få fram

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt.

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 163 kr

  Betalas av köpare

  Byggnad

  Byggår:

  1924

  Fönster:

  2-glasfönster

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Förening

  Föreningens namn:

  Brf Smeden 7

  Lägenhetsnummer:

  1/1001

  Antal lägenheter:

  36

  Byggår:

  1924

  Antal lokaler:

  2

  Allmänt om föreningen:

  Bostadsrättsföreningen Smeden 7 äger och förvaltar fastigheten Smeden 7 med adress Birger Jarlsgatan 67 och Rehnsgatan 1, i Johannes församling. Huset byggdes 1924 och föreningen köpte fastigheten 2009. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Förening registrerades 1999. I föreningen finns 36 lägenheter varav 34 innehas med bostadsrätt och 2 stycken med hyresrätt samt 2 lokaler som hyrs ut med hyresrätt (kontor och gallerist).  Föreningens ekonomi:

  Ekonomisk förvaltning sköts av Förvaltning i Östersund AB (en del av Riksbyggen). Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2019-01-16). Delat ägande har godkänts tidigare. Styrelsen avgör vid förfrågan.  Gjorda renoveringar:

  UTFÖRDA 2018: Renovering av fasad mot gatan på bottenplan och vid kungsbalkonger mot gatan 2016: Renovering av gårdens ytskikt 2016: Sanering och renovering av lokal i gatuplan. 2016: Öppning och ventilationsinstallation av blindutrymmen i källare. 2014: Ytskikt och bärighetsundersäkning, gård 2014: Ombyggnad undercentral (värmeväxlare) 2014: Nytt låssystem installerat 2013: Renovering trapphus och hissar 2012: Anslutit alla lgh till stadsnätet 2012: Komplettering av hängrännor med värmekablar 2012: Balkongrenovering 2011: Fönsterrenovering 2002-2003: Fastighetens tidigare ägare Svenska Bostäder utförde en totalrenovering av fastigheten med bl a nya stammar och ny el i hela huset. KOMMANDE 2019: Byte av hissar 2019: Renovering av fönster och målning av entrédörrar. 2020: OVK och tätskikt gården  TV/Internet:

  Bredband tillhandahålls av Telenor, avgiften är f.n. 165 kr (obligatorisk) och debiteras på avgiftsavin. TV-utbudet levereras av ComHem. Avtal tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren. Alla lägenheter är anslutna till stadsnätet.  Parkering:

  Föreningen disponerar inget garage eller parkeringsplatser. Parkering sker på gatan i enlighet med Stockholms Stads bestämmelser. Boendeparkering tillämpas för mantalsskrivna på adressen. Tillstånd ansöks hos Trafikkontoret, telefon 08-508 263 00 eller på www.stockholm.se/parkering.  Gårdsplan:

  Innergård med utemöblemang.  Gemensamma utrymmen:

  - Tvättstuga belägen i källaren. Här finns två tvättmaskiner, en torktumlare samt torkskåp och mangel. - Cykelförråd - Vädringsbalkonger - Extra förråd kan hyras i mån av plats för 100 kr/mån.  Annat:

  Slutgiltig köpare uppmanas att kontrollera ovanstående information med föreningens styrelse.


  Energideklaration

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  134 kWh/m2 per år

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor