Objektbild

Bondegatan 1F, Stockholm

Unik chans att förvärva sekelskiftestrea i hjärtat av SoFo!

Pris:

Pris ej angivet

Månadsavgift 3 531 kr/mån I avgiften ingår vatten, bredband 1000 Mbps via fiber samt avsättning till balkongfond.

Bostadsrättslägenhet - Stockholm

Rum: 3 rok varav 2 sovrum

Våning: 1,5 av 3 , hiss finns inte

Byggår: 1885

Boarea: 89 m2

Försprångsbostad

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång. Här kan du läsa mer om Försprång®.

Varmt välkomna till Bondegatan 1F och denna ljuvliga och mycket trivsamma sekelskiftestrea som är belägen 1,5 trappor upp i en vacker byggnad från 1885 - endast ett par kvarter från populära Medis och i närheten av Nytorget. Här bor du på att av Söders hetaste lägen med närhet till allt man behöver och önskar sig. Här erbjuds ni ett harmoniskt hem med ett högt läge i huset, trevlig balkong och en vacker samt fungerade kakelugn. Den genomgående planlösningen ger er maximal funktion på given yta och det finns stora fönster i två väderstreck som bidrar till ett fint flöde av dagsljus, och tack vare rummens storlek kan planlösningen ändras för att skapa ytterligare ett sovrum vid behov. Lägenheten har en interiör som känns gedigen och påkostad i perfekt samspel med husets respektabla ålder och bevarade detaljer. Det här är ett fulländat hem för er som ställer höga krav på ert boende. Föreningens vackra byggnad uppfördes i kvarteret Hökboet under åren 1885 till 1910 efter ritningar av arkitekten A. E. Melander. Byggnaden har getts kulturhistoriska klassificeringen Gul av Stadsmuseet vilket innebär att fastigheten har visst kulturhistoriskt värde och är av positiv betydelse för stadsbilden. Föreningen har en mysig nyrenoverad innergård med trädgårdsmöbler som är perfekt för sköna sommarkvällar. Det finns en modern tvättstuga i fastigheten samt cykel- och barnvagnsrum. Styrelsen har den 28:e Februari informerat medlemmarna att tack vare stärkt föreningsekonomi så kommer lånen under året amorteras med 10,5 MEK samt avgifterna sänkas retroaktivt med 10 % fr.o.m. 1/1-21. Här bor ni i eftersökta kvarter på bästa läget på populära Bondegatan som är en sprudlande del av Södermalm med en unik mix av grönområden, barer, caféer, restauranger och shopping i närområdet. Ett stenkast från lägenheten ligger populära Nytorget och de härliga grönområdena i Vitabergsparken vid Sofia Kyrka vilka båda är två av Söders oaser under sommarhalvåret. Kommunikationerna till området är också utmärkta, och dina vänner tar sig snabbt hem till dig med tunnelbana, buss, bil eller cykel. Med en kort promenad når ni tunnelbanestationerna vid både Skanstull och Medborgarplatsen (gröna linjen).

Läs mer

Försprångsbostad

Försprång innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Gustav Molin

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 072-163 33 32

  gustav.molin@lansfast.se

  Extra kontaktperson

  Rebecca Nordström

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 076-773 04 15

  rebecca.nordstrom@lansfast.se
  Planritning
  Planritning

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Hall

   Luftig hall med svartbetsat trägolv och vita väggar samt infällda spotlights i taket. Avhängningsyta samt ingång till klädkammare inredd med tvättmaskin och torktumlare.

   Vardagsrum

   Vardagsrum med svartbetsat trägolv, vita väggar samt två fönster. Vacker samt fullt fungerande kakelugn finnes. Charmig takstuckatur.

   Kök

   Köket har svart trägolv och vita väggar samt tegelvägg. Skåpsluckor i ek, spotlights och vitt kakel ovan arbetsbänk i granit. Matplats för 4-6 personer samt ett fönster och utgång till balkong mot innegård.

   Sovrum 1

   Sovrum med svartbetsat trägolv och grå/gröna väggar samt två fönster. Ingång till klädkammare och möjlighet till att dela upp rummet för att få ytterligare ett sovrum. Charmig takstuckatur.

   Sovrum 2

   Sovrum med svartbetsat trägolv och bruna väggar samt två fönster. Garderobsvägg om sju garderober samt en dubbelgarderob med spegeldörrar. Charmig takstuckatur.

   Badrum

   Badrum med klinkergolv i brunmetallic med golvvärme och vitkaklade väggar med kaklad fondvägg i brunmetallic. Infällda spotlights i tak. Dusch med glasvägg, kommod, WC samt spegel.

   Bostad

   Boarea

   89m2 (Areauppgift enligt uppmätning)

   Kommentar area

   Boarea 88 kvm enl. föreningens lägenhetsförteckning

   Våning

   1,5 av 3 , hiss finns inte

   Lägenhetsnummer

   F102

   Andel i föreningen

   2,21442%

   Andel av årsavgift

   Andel av årsavgift har ej gått att få fram.

   TV och internet

   TV via ComHem. Bredband via Bahnhof, 1000 Mbps fiber, ingår i månadsavgiften.

   Övriga utrymmen

   Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett förråd.

   Byggnad

   Fastighetsbeteckning

   Höken 15

   Byggår

   1885

   Byggnadstyp

   Flerfamiljshus

   Energideklaration

   Energideklarationen är utförd 2019-07-07
   Energiklass:
   Energiprestanda, specifik energianvändning: 129 kWh/m2 och år

   Uppvärmning

   Direktverkande el

   Hiss

   Hiss finns inte

   Allmänt om föreningen

   Föreningens namn

   Brf Hökboet

   Föreningens organisationsnummer

   769619-0946

   Föreningsform

   Bostadsrättsförening

   Äkta/oäkta förening

   Äkta förening

   Tillåter föreningen delat ägande?

   Ej angiven

   Föreningens byggnader

   Antal lägenheter

   64 st , varav hyresrätter: 7 st

   Antal lokaler

   7 st

   Byggår

   1885-1910

   Äger föreningen marken

   Ja

   Allmän information

   Föreningsinformation Husen uppfördes mellan åren 1885 och 1910 med A E Melander som arkitekt. Ett axplock av Melanders verk är bland annat Sörenska palatset, Bångska palatset och ritningar till inredningen av kafésalen på Hamburger Börs. Brf Hökboet bildades 2008 och förvärvade då 3 fastigheter i kvarteret Höken. Bostadsrättsföreningen består idag av 56 bostadsrättslägenheter, 8 hyresrättslägenheter samt 7 uthyrda lokaler. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta). Ekonomi: Föreningen har en stabil ekonomi. Styrelsen har informerat medlemmarna att tack vare stärkt föreningsekonomi så kommer lånen under året amorteras med 10,5 MEK samt avgifterna därmed sänkas retroaktivt med 10 % from 1/1-21. För mer info se årsredovisningen. TV & internet Comhem och Ownit fiber bredband. Kostnad för basutbud TV och fiber bredband ingår i månadsavgiften. Gemensamhetsutrymmen: - Tvättstuga - Barnvagnsförråd - Innergård Parkering: Boendeparkering på gatan. Utförda renoveringar: 2020 - Renovering av Tvättstuga 2020 - Renovering av bjälklag och innergårdar 2016 - Byte av ytterdörrar i samtliga lägenheter 2016 - Renovering av trapphus 2016 - Byte av trapphusens ytterdörrar 2013 - Snörasskydd 2013 - Utebelysning 2013 - Värmecentral 2012 - Fasadrenovering 2012 - Renovering av fönster 2011 - Låssystem uppdaterades 2011 - Bredband installerades 2010 - Stambyte V/A 2009 - Utbyte av maskinpark i tvättstuga 2009 - Renovering av soprum Kommande renoveringar: Inga planerade renoveringar. Övrigt: I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar. Kontrollerat 2021-02-22. Föreningen tillåter delar ägande. Juridisk person godkänns ej som medlem.

   Föreningens hemsida

   www.hokboet.se

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Bondegatan 1F, Stockholm

   Kommun: Stockholm

   Område: Södermalm

   Boendeform: Bostadsrättslägenhet

   Upplåtelseform: Bostadsrätt

   Ekonomi

   Pris: Pris ej angivet

   Månadsavgift: 3 531 kr/mån I avgiften ingår vatten, bredband 1000 Mbps via fiber samt avsättning till balkongfond.

   Pantsättning: Bostadsrätten är pantsatt.

   Pantsättningsavgift: 476 kr

   Överlåtelseavgift: 1 190 kr

   Driftkostnad: 950 kr/månad

   Driftskostnaden fördelas enligt följande:

   Uppvärmning: 700 kr/månad

   Försäkring: 250 kr/månad

   Karta & område

   Stockholm - Södermalm

   Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Götgatan 85 A i Stockholm, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i Södermalm!

   Läs mer

   Bobutiken i Stockholm - Södermalm

   Hitta din mäklare i Stockholm - Södermalm

   Liknande bostäder