Drevergatan 1B, 5 tr, Stockholm

6 595 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Adress

Drevergatan 1B, 5 tr - Stockholm

Kommun

Stockholm

Typ

Flerfamiljshus

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Byggår

2017

Boarea

82,5m2

Våning

5 av 7 , Hiss finns

Rum

3 rok

Område

Norra Djurgårdsstaden

Avgift

3 991 kr/mån

I månadsavgiften ingå värme, kallvatten, digital-TV och bredband.

Utgångspris

6 595 000 kr

79 939 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Välkomna till en av Norra Djurgårdsstadens bästa treor med en balkong på 21 kvm i bästa sydvästläge!

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  Välkomna till en av Norra Djurgårdsstadens bästa treor! Social öppen planlösning mellan vardagsrum och kök, fint ljusinsläpp genom stora fönster och en stor och härlig balkong om hela 21 kvm i bästa sydvästläge som förlänger hemmet sommartid. Lägg därtill ett lyxigt kök från Marbodal som innehåller all maskinell utrustning från Siemens. Sovrummen är rymliga och utrustade med garderobsförvaring. Här trivs ni med natursköna grönområden inpå husknuten och med ett bekvämt avstånd in till city. Välkomna hit för att trivas i många år! I föreningen finns dessutom två stycken takterrasser som kan nyttjas fritt av medlemmarna. Brf Björk & Plaza ligger med ett av Norra Djurgårdsstadens mest attraktiva lägen alldeles intill Husarviken. Det naturnära läget gör att promenad- och löpspår finns alldeles intill fastigheten. Samtidigt är läget i området optimalt med närhet till bank, butiker och caféer. Välsorterade Coop ligger runt husknuten och Hemköp några minuters promenad bort. Kommunikationer finns via flertalet busslinjer som stannar vid Drevergatan och tar er genom stan. Även tunnelbanans station Ropsten nås inom ca 7 minuters promenadavstånd

  Ansvarig mäklare

  Extra kontaktperson

  Alla bilder

  Planritning

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Ta hissen upp till femte våningen och kliv in genom den trygga och tysta säkerhetsdörren. Här möts ni av en ljus hall med gott om plats för avhängning i garderober med spegelskjutdörrar. Väggarna är målade i vitt och golvet pryds av en mörkgrå klinker.

  Vardagsrum

  Väl tilltaget vardagsrum i öppen planlösning mot kök. Rikligt med ljus tack vare stort fönsterparti mot den stora balkongen. På golvet ligger ett parkettgolv av ek och väggarna är målade i vitt. Vardagsrummet är lättmöblerat och inrymmer soffa med tillhörande möblemang samt matsalsbord med plats för 6-8 personer. Från vardagsrummet nås balkongen.

  Kök

  Stilrent kök från Marbodal som inspererar till matlagning. Här finns det gott om plats för förvaring i skåp med ljusa luckor. Den lyxiga bänkskivan av marmor fungerar även som stänkskydd. Köket är i övrigt utrustat med: induktionshäll, kyl/frys, diskmaskin, köksfläkt, inbyggd mikro och varmluftsugn. Vitvarorna kommer från Siemens och är i rostfritt. Parkett på golvet och vitmålade väggar.

  Balkong

  Förläng sommaren på bostadens balkong som är något utöver det vanliga med utsikt mot Husarviken. Här njuter ni av sol från 11.00 sommartid till solnedgång. Ett vackert läge som man inte kan renovera sig till. Balkongen är hela 21 kvm och ni får plats med allt ni kan önska er och lite till.

  Sovrum 1

  Bostadens master bedroom är stor och ljust tack vare stort fönsterparti. Sovrumet ger plats åt såväl dubbelsäng som åt tillhörande möblemang. Fint parkettgolv och väggar som är målade i vitt. Gott om plats för förvaring i form av en garderobsvägg med spegelskjutdörrar.

  Sovrum 2

  Sovrum 2 passar utmärkt som barnrum eller arbetsrum. Sovrummet inrymmer både säng och sängmöblemang.

  Badrum

  Rymligt och fräscht badrum med vitkaklade väggar och ett vitt klinkergolv. Badrummet är i övrigt utrustat med: golvvärme, takdusch, WC, handfat med kommod, badrumsskåp med spegel, tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk, väggskåp och elektrisk handdukstork. Infällda spotlights i tak.

  Övrigt

  Tillträde enligt överenskommelse.

  Övriga utrymmen

  Till lägenheten hör ett förråd. I föreningen finns också cykelrum - barnvagns- och rullstolsrum samt två stycken takterrasser som kan nyttjas fritt av de boende. På takterrasserna finns dessutom en festlokal vardera varav den ena är utrustad med kök. Det finns även ett övernattningsrum för medlemmarna att hyra om vänner och bekanta kommer på besök.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 2017

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  Bilplats

  I föreningen finns det 43 st garageplatser som går att hyra av medlemmarna för 2 100 kr/mån. Till garageplatserna är det kö.

  Övrigt

  I Norra Djurgårdsstaden bor du centralt samtidigt som du har direkt närhet till fina grönområden i Lill-Jans Skogen och Stora Skuggans naturområden, här finns bl.a. motionsslingor för den löpvillige samt skidspår vintertid. Området beskrivs bäst som expansivt och naturskönt med fina promenadstråk samtidigt som all tänkbar service finns på bekvämt avstånd. Flera förskolor finns etablerade i området och grundskola upp till årskurs 6 finns i Hjorthagen. Dessutom finns folkkulturcentrum/Medborgarhuset, en mötesplats för konst, musik och teater, tennisbana samt fotbollsplan. Goda kommunikationer med buss nr 55, 6 samt nr 75 från Gasverket som går genom stan, samt med T-bana Ropsten som nås inom ca 7 minuters promenadavstånd. Med cykel kan du ta dig till Stureplan på ca 5-10 minuter. http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/ny-stombusslinje-mellan-ropsten-och-karolinska Nu föds en ny lokal kreativ stadskärna i det gamla gasverksområdet vid Husarviken med service, kultur och upplevelser. I de vackra tegelbyggnaderna som under mer än 100 år försåg innerstaden med stadsgas, görs nu plats för Gasverket. I den mindre Gasklocka 1 blir det ett musikhotell och en atriumscen, vilket rimmar väl med Gasverkets profilering som destination för upplevelser inom kultur. Se http://www.gasverket.se/ för hur planen för området ser ut. En ny skola ska även byggas här för ÅK F-9. Läs mer på: http://bygg.stockholm.se/Alla-projekt/norra-djurgardsstaden/Flytta-hit/Hjorthagen/Gasverket/

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Andel i föreningen:

  1,09203%

  Andel av årsavgift:

  1,09203%

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2019-10-01

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 163 kr

  Betalas av köpare

  Byggnad

  Byggår:

  2017

  Fönster:

  2-glasfönster isolerruta + 3-glasfönster

  Ventilation:

  FTX, mekanisk till- & frånluft m värmeåtervinning

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Förening

  Föreningens namn:

  Björk och Plaza

  Lägenhetsnummer:

  21503

  Antal lägenheter:

  94

  Byggår:

  2017

  Antal lokaler:

  2

  Allmänt om föreningen:

  Brf Björk och Plaza är en äkta bostadsrättsförening som stod inflyttningsklar under 2017. Byggherre är Skanska och husen är Svanenmärkta. Föreningen har 94 lägenheter (1 – 5 r.o.k.) som fördelas på två huskroppar med 35 lägenheter i Björk och 59 lägenheter i Plaza. Varje hus har en gemensamhetslokal med stora takterrasser för gemensamt utnyttjande. Föreningen äger också två kommersiella lokaler för uthyrning, vilken den ena är uthyrd till Puls och Träning och den andra är ledig för uthyrning. Det finns även ett övernattningsrum för medlemmarna att hyra om vänner och bekanta kommer på besök. Under husen finns 43 bilplatser och två MC platser för uthyrning. Marken som fastigheterna står på ägs av föreningen.  Föreningens ekonomi:

  Föreningen har en god budgeterad ekonomi med ca 15 000 kr/kvm i skuldsättningsgrad, vilket betraktas som normalnivå för nyproduktion. Solceller på taket samt svanenmärkt hus ger även låga driftskostnader och underhåll för föreningen. Att bo Svanenmärkt är ett enkelt sätt att värna om vår värld. I stora drag hjälper du till att rädda världen genom att energiförbrukning är låg, materialen noga utvalda och att klimatpåverkan på så sätt blir minimal. För vidare information se bifogad ekonomisk plan.  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor