Drevergatan 1B, 5 tr, Stockholm

Välkomna till en av Norra Djurgårdsstadens bästa treor med en balkong på 21 kvm i bästa sydvästläge!

Utgångspris

6 595 000 kr

Månadsavgift 3 991 kr/mån

Bostadsrättslägenhet Stockholm

Rum: 3 rok

Våning: 5 av 7 , Hiss finns

Byggår: 2017

Boarea: 82,5 m2

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång. Här kan du läsa mer om Försprång®.

Välkomna till en av Norra Djurgårdsstadens bästa treor! Social öppen planlösning mellan vardagsrum och kök, fint ljusinsläpp genom stora fönster och en stor och härlig balkong om hela 21 kvm i bästa sydvästläge som förlänger hemmet sommartid. Lägg därtill ett lyxigt kök från Marbodal som innehåller all maskinell utrustning från Siemens. Sovrummen är rymliga och utrustade med garderobsförvaring. Här trivs ni med natursköna grönområden inpå husknuten och med ett bekvämt avstånd in till city. Välkomna hit för att trivas i många år! I föreningen finns dessutom två stycken takterrasser som kan nyttjas fritt av medlemmarna. Brf Björk & Plaza ligger med ett av Norra Djurgårdsstadens mest attraktiva lägen alldeles intill Husarviken. Det naturnära läget gör att promenad- och löpspår finns alldeles intill fastigheten. Samtidigt är läget i området optimalt med närhet till bank, butiker och caféer. Välsorterade Coop ligger runt husknuten och Hemköp några minuters promenad bort. Kommunikationer finns via flertalet busslinjer som stannar vid Drevergatan och tar er genom stan. Även tunnelbanans station Ropsten nås inom ca 7 minuters promenadavstånd

Läs mer

Kontakta mäklaren för mer information

Anmäl intresse

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Ansvarig mäklare

  Viktor Bjälkenfalk

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 070-984 00 76

  viktor.bjalkenfalk@lansfast.se

  Extra kontaktperson

  Linnea Mott

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 070-984 00 79

  linnea.mott@lansfast.se

  Planritning Planritning

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

  Beskrivning

  Interiör

  Hall

  Ta hissen upp till femte våningen och kliv in genom den trygga och tysta säkerhetsdörren. Här möts ni av en ljus hall med gott om plats för avhängning i garderober med spegelskjutdörrar. Väggarna är målade i vitt och golvet pryds av en mörkgrå klinker.

  Vardagsrum

  Väl tilltaget vardagsrum i öppen planlösning mot kök. Rikligt med ljus tack vare stort fönsterparti mot den stora balkongen. På golvet ligger ett parkettgolv av ek och väggarna är målade i vitt. Vardagsrummet är lättmöblerat och inrymmer soffa med tillhörande möblemang samt matsalsbord med plats för 6-8 personer. Från vardagsrummet nås balkongen.

  Kök

  Stilrent kök från Marbodal som inspererar till matlagning. Här finns det gott om plats för förvaring i skåp med ljusa luckor. Den lyxiga bänkskivan av marmor fungerar även som stänkskydd. Köket är i övrigt utrustat med: induktionshäll, kyl/frys, diskmaskin, köksfläkt, inbyggd mikro och varmluftsugn. Vitvarorna kommer från Siemens och är i rostfritt. Parkett på golvet och vitmålade väggar.

  Balkong

  Förläng sommaren på bostadens balkong som är något utöver det vanliga med utsikt mot Husarviken. Här njuter ni av sol från 11.00 sommartid till solnedgång. Ett vackert läge som man inte kan renovera sig till. Balkongen är hela 21 kvm och ni får plats med allt ni kan önska er och lite till.

  Sovrum 1

  Bostadens master bedroom är stor och ljust tack vare stort fönsterparti. Sovrumet ger plats åt såväl dubbelsäng som åt tillhörande möblemang. Fint parkettgolv och väggar som är målade i vitt. Gott om plats för förvaring i form av en garderobsvägg med spegelskjutdörrar.

  Sovrum 2

  Sovrum 2 passar utmärkt som barnrum eller arbetsrum. Sovrummet inrymmer både säng och sängmöblemang.

  Badrum

  Rymligt och fräscht badrum med vitkaklade väggar och ett vitt klinkergolv. Badrummet är i övrigt utrustat med: golvvärme, takdusch, WC, handfat med kommod, badrumsskåp med spegel, tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk, väggskåp och elektrisk handdukstork. Infällda spotlights i tak.

  Övrigt

  Tillträde enligt överenskommelse.

  Bostad

  Rum

  3 rok

  Boarea

  82,5m2

  Våning

  5 av 7 , Hiss finns

  Lägenhetsnummer

  21503

  Andel i föreningen

  1,09203%

  Andel av årsavgift

  1,09203%

  Övriga utrymmen

  Till lägenheten hör ett förråd. I föreningen finns också cykelrum - barnvagns- och rullstolsrum samt två stycken takterrasser som kan nyttjas fritt av de boende. På takterrasserna finns dessutom en festlokal vardera varav den ena är utrustad med kök. Det finns även ett övernattningsrum för medlemmarna att hyra om vänner och bekanta kommer på besök.

  Övrigt

  I Norra Djurgårdsstaden bor du centralt samtidigt som du har direkt närhet till fina grönområden i Lill-Jans Skogen och Stora Skuggans naturområden, här finns bl.a. motionsslingor för den löpvillige samt skidspår vintertid. Området beskrivs bäst som expansivt och naturskönt med fina promenadstråk samtidigt som all tänkbar service finns på bekvämt avstånd. Flera förskolor finns etablerade i området och grundskola upp till årskurs 6 finns i Hjorthagen. Dessutom finns folkkulturcentrum/Medborgarhuset, en mötesplats för konst, musik och teater, tennisbana samt fotbollsplan. Goda kommunikationer med buss nr 55, 6 samt nr 75 från Gasverket som går genom stan, samt med T-bana Ropsten som nås inom ca 7 minuters promenadavstånd. Med cykel kan du ta dig till Stureplan på ca 5-10 minuter. http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/ny-stombusslinje-mellan-ropsten-och-karolinska Nu föds en ny lokal kreativ stadskärna i det gamla gasverksområdet vid Husarviken med service, kultur och upplevelser. I de vackra tegelbyggnaderna som under mer än 100 år försåg innerstaden med stadsgas, görs nu plats för Gasverket. I den mindre Gasklocka 1 blir det ett musikhotell och en atriumscen, vilket rimmar väl med Gasverkets profilering som destination för upplevelser inom kultur. Se http://www.gasverket.se/ för hur planen för området ser ut. En ny skola ska även byggas här för ÅK F-9. Läs mer på: http://bygg.stockholm.se/Alla-projekt/norra-djurgardsstaden/Flytta-hit/Hjorthagen/Gasverket/

  Byggnad

  Fastighetsbeteckning

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  2017

  Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

  Energideklaration

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  Fönster

  2-glasfönster isolerruta + 3-glasfönster

  Ventilation

  FTX, mekanisk till- & frånluft m värmeåtervinning

  Hiss

  Hiss finns

  Allmänt om föreningen

  Föreningens namn

  Björk och Plaza

  Föreningsform

  Bostadsrättsförening

  Äkta/oäkta förening

  Äkta förening

  Tillåter föreningen delat ägande?

  Ja

  Föreningens byggnader

  Antal lägenheter

  94 st

  Antal lokaler

  2

  Byggår

  2017

  Äger föreningen marken

  Ja

  Allmän information

  Brf Björk och Plaza är en äkta bostadsrättsförening som stod inflyttningsklar under 2017. Byggherre är Skanska och husen är Svanenmärkta. Föreningen har 94 lägenheter (1 – 5 r.o.k.) som fördelas på två huskroppar med 35 lägenheter i Björk och 59 lägenheter i Plaza. Varje hus har en gemensamhetslokal med stora takterrasser för gemensamt utnyttjande. Föreningen äger också två kommersiella lokaler för uthyrning, vilken den ena är uthyrd till Puls och Träning och den andra är ledig för uthyrning. Det finns även ett övernattningsrum för medlemmarna att hyra om vänner och bekanta kommer på besök. Under husen finns 43 bilplatser och två MC platser för uthyrning. Marken som fastigheterna står på ägs av föreningen.

  Föreningens ekonomi

  Föreningen har en god budgeterad ekonomi med ca 15 000 kr/kvm i skuldsättningsgrad, vilket betraktas som normalnivå för nyproduktion. Solceller på taket samt svanenmärkt hus ger även låga driftskostnader och underhåll för föreningen. Att bo Svanenmärkt är ett enkelt sätt att värna om vår värld. I stora drag hjälper du till att rädda världen genom att energiförbrukning är låg, materialen noga utvalda och att klimatpåverkan på så sätt blir minimal. För vidare information se bifogad ekonomisk plan.

  Norra Djurgårdsstaden

  Läs mer

  Allmänt

  Adress: Drevergatan 1B, 5 tr, Stockholm

  Kommun: Stockholm

  Område: Norra Djurgårdsstaden

  Församling: Engelbrekts Församling

  Boendeform: Bostadsrättslägenhet

  Upplåtelseform: Bostadsrätt

  Ekonomi

  Utgångspris: 6 595 000 kr

  Månadsavgift: 3 991 kr/mån

  Pantsättning: Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2019-10-01 Lån med lägenheten som säkerhet löses av säljaren senast tillträdesdagen.

  Pantsättningsavgift: 465 kr

  Överlåtelseavgift: 1 163 kr Betalas av köpare

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende

  Karta & område

  Bobutiken i Stockholm - Östermalm

  Besök bobutiken

  Liknande bostäder