Furusundsgatan 13, 6 tr, Stockholm

Alla bilder

Visa på karta

Adress

Furusundsgatan 13, 6 tr - Stockholm

Kommun

Stockholm

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Byggår

1938

Boarea

37,5m2

Våning

6 av 8 (Våningsplan 6 av 8. ) , Hiss finns

Rum

1,5 rok varav 1 sovrum

Avgift

1 401 kr/mån

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Funkispärla på Furusundsgatan 13!

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  På 6:e våningen finner ni denna oslagbara funkispärla med balkong i härligt sydvästläge! Välkommen in i denna charmiga minitvåa belägen högt upp i fritt läge med fantastisk vy över Stockholmstad. Här finner du vackra välbevarade och omhändertagna detaljer från funktionalismens tidsera. Den optimala planlösning bjuder på rikligt ljusinsläpp från generösa fönster partier med himlen som granne. Balkongen erbjuder många härliga soltimmar samt en svårslagen vy utöver Stockholmstad. Vi ses på visning!

  Ansvarig mäklare

  Extra kontaktperson

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Kliv in igenom den trygga säkerhetsdörren och möts av en hall med avhänging i platsbyggda originalgraderober. På golvet ligger en praktisk klinker och väggarna är vitmålade.

  Kök

  Rymligt kök som inbjuder till matlagning, här får ni gott om förvaring i skåp med vita luckor. Ovan arbetsbänkar i stål finner ni ett vitt kakel som stänkskydd. På golvet ligger samma praktiska klinker som i hallen. Här finns det utrymme för en matplats för 4-6 personer. Många väljer att göra om matplatsen till ett sovrum och därmed göra om lägenheten till en "mini-tvåa". Köket är utrustat med: Kyl/frys samt spis.

  Rum

  Stort rum med utrymme för såväl vardagsrumsmöblemang som sängmöbel. På golvet ligger en fin fiskbensparkett och väggarna är vitmålade. Från vardagsrummet når ni den fantastiska balkongen.

  Balkong

  Rymligt möblerbar balkong i västerläge med fantastisk utsikt över stadens skyline.

  Badrum

  Helkaklat badrum med en våtrumsmatta på golvet. Väggarna kläds av ett vitt kakel med bård. Badrummet är utrustat med: WC, handfat, spegelskåp samt dusch.

  Övrigt

  Tillträde enligt överenskommelse.

  Övriga utrymmen

  Det finns gemensam tvättstuga med torkrum, cykelförråd och takterass. På takterassen finns infravärme och en gasolgrill som alla boende i föreningen kan använda.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1938

  2018 OVK 2017 Slipa entégolv (Diamantslipning) 2016 Byte av garageportarna 2015 Byte av hissmaskineri (Totalrenovering) 2012 Ny centralfläkt (ventilation) 2012 Ny porttelefon 2011 Byte av fjärrvärmecentral 2010 Utvändig målning av garagedörrar 2009 Målning av tvättstuga 2008 Målning av tak 2006 Målning av balkongplattor (Fuktspärr skyddar betongen) 2006 Ny hissinredning i form av ekfanér och marmorgolv. Tryckknappar och elektronik är utbytta. Stil och material har valts för att anknyta till den ursprungliga funkisstilen. 2004 Omputsning av fasad (Total omputsning 100% ny puts) 2004 Nya balkongräcken och plåtar 2004 Byte av ytterfönster (Underhållsfria aluminiumfönster) 2001 rengjordes ventilationskanalerna och husets centralfläkt på taket byttes ut mot en mer energisnål. 1986 Rörstambyte 1986 Elstambyte 1986 Renovering av balkonger 1986 Omläggning av tak

  TV & bredband

  Huset är anslutet till ComHems kabel-TV nät. Alla som bor i huset kan se TV 1, TV 2 och TV 4 via kabel-TV-uttaget utan kostnad. Vill du se fler kanaler betalar du en avgift till ComHem varje månad. Avgiften varierar beroende på hur många kanaler du vill ha. Ring ComHem på 0771-55 00 00 om du vill veta mer. Ownit. 1000 Mbit till hela huset att dela på. Ingår i avgiften.

  Uteplats/Balkong

  Rymlig och möblerbar balkong i soligt västerläge med fantastisk utsikt över hela staden.

  Bilplats

  4 garageplatser, 1 600 kr/mån. 9 parkeringar, 900 kr/mån.

  Läs mer

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Andel i föreningen:

  Uppgiften har ej gått att få fram

  Andel av årsavgift:

  Uppgiften har ej gått att få fram

  Pantsättning:

  Bostaden är inte pantsatt.

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 163 kr

  Förening

  Föreningens namn:

  Vattentornet 3

  Antal lägenheter:

  52

  Byggår:

  1938

  Antal lokaler:

  2

  Allmänt om föreningen:

  Föreningen är klassad som en äkta bostadsrättsförening och förvärvar fastigheten sedan 2000. Föreningen äger marken.  Föreningens ekonomi:

  Avgiften höjdes under 2018 med 5% på grund av uppsagt hyreskontrakt för utrymme på vinden, som föreningen inte räknar med att kunna hyra ut igen.  Gjorda renoveringar:

  2018 OVK 2017 Slipa entégolv (Diamantslipning) 2016 Byte av garageportarna 2015 Byte av hissmaskineri (Totalrenovering) 2012 Ny centralfläkt (ventilation) 2012 Ny porttelefon 2011 Byte av fjärrvärmecentral 2010 Utvändig målning av garagedörrar 2009 Målning av tvättstuga 2008 Målning av tak 2006 Målning av balkongplattor (Fuktspärr skyddar betongen) 2006 Ny hissinredning i form av ekfanér och marmorgolv. Tryckknappar och elektronik är utbytta. Stil och material har valts för att anknyta till den ursprungliga funkisstilen. 2004 Omputsning av fasad (Total omputsning 100% ny puts) 2004 Nya balkongräcken och plåtar 2004 Byte av ytterfönster (Underhållsfria aluminiumfönster) 2001 rengjordes ventilationskanalerna och husets centralfläkt på taket byttes ut mot en mer energisnål. 1986 Rörstambyte 1986 Elstambyte 1986 Renovering av balkonger 1986 Omläggning av tak  TV/Internet:

  Huset är anslutet till ComHems kabel-TV nät. Alla som bor i huset kan se TV 1, TV 2 och TV 4 via kabel-TV-uttaget utan kostnad. Vill du se fler kanaler betalar du en avgift till ComHem varje månad. Avgiften varierar beroende på hur många kanaler du vill ha. Ring ComHem på 0771-55 00 00 om du vill veta mer. Ownit. 1000 Mbit till hela huset att dela på. Ingår i avgiften.  Parkering:

  4 garageplatser, 1 600 kr/mån (kö). 9 parkeringar, 900 kr/mån (kö)  Gemensamma utrymmen:

  Det finns gemensam tvättstuga med torkrum, cykelförråd och takterass. På takterassen finns infravärme och en gasolgrill som alla boende i föreningen kan använda.  Energideklaration

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  177 kWh/m2 per år

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor