Ingemarsgatan 5, Stockholm

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Ingemarsgatan 5 - Stockholm

  Kommun

  Stockholm

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1969

  Boarea

  74m2

  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

  Våning

  3 av 6 , Hiss finns

  Rum

  3 rok

  Område

  Stockholm - Vasastan/Norrmalm

  Avgift

  3 477 kr/mån

  inkl. värme, vatten och bostadsrättstillägg. Kabel-TV och bredband ingår mot ett frivilligt tillägg på 225 kr/mån.

  inkl. värme, vatten och bostadsrättstillägg. Kabel-TV och bredband ingår mot ett valfritt tillägg på 225 kr/mån.

  Högt belägen och ljus trea med rymlig och mysig balkong

  Välkommen till Ingemarsgatan 5 och denna fina bostad om tre rum och kök. Här samspelar omsorgsfullt originaldetaljer med moderna material, vilket ger känslan av ett lyxigt men samtidigt tidlöst hem. Lägenheten är högt belägen, ljus med öppen planlösning, stora sällskapsytor, fint ljusinsläpp och bra förvaringsmöjligheter.   Här stiger du in i en inbjudande, rymlig och funktionell hall med klädkammare bakom skjutgarderober vilket ger gott om förvaringsmöjligheter, vidare in till ett öppet, socialt och välplanerat vardagsrum med öppen planlösning mot köket. Vilket är fint, modernt och med gott om arbetsytor. Lägenhetens badrum är smakfullt och funktionellt. Detta boende har ett av Vasastans bästa lägen – alldeles intill Brunnsviken! Med en kort promenad når du Vanadislunden och inom några minuter är man vid Hagaparken. Här finns det mesta för familjen som vill kunna njuta av det bästa i Stockholm.

  Ansvarig mäklare

  Joseph Rashid

  Reg. Fastighetsmäklare

  073-682 96 49

  joseph.rashid@lansfast.se Läs mer om Joseph

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  I denna lägenhet möts man av en inbjudande, rymlig och funktionell hall med klädkammare med skjutgarderober och gott om förvaringsmöjligheter . Här finns vita väggar och ljust golv.

  Kök

  Köket är fint, modernt och trevligt och har öppen planlösning mot vardagsrummet och generösa arbetsytor.

  Vardagsrum

  Lägenhetens vardagsrum är öppet, socialt och välplanerat med generösa sällskapsytor. Rummet har vita väggar och parkettgolv.

  Sovrum 1

  Från vardagsrummet når du detta sovrum som är rogivande och rymligt med gott om förvaring. Sovrummet har mörka väggar och parkettgolv.

  Sovrum 2

  Lägenhetens andra sovrum är stort och har plats för säng och nattduksbord. Detta rum har vita väggar och parkettgolv.

  Badrum

  Ett smakfullt och funktionellt badrum med badkar, duschvägg, tvättmaskin, handfat och wc. Badrummet har mörkt klinkergolv och kaklade väggar.

  Balkong

  En rymlig, trevlig och mysig balkong som nås från vardagsrummet. Här har man utsikt mot den trevliga innergården.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1969

  TV & bredband

  Kabel-TV via Comhem. Bredbandsleverantör är Bredband2 (fiberlina) med uppkoppling på upp till 1000/1000 där kabeln tillåter. Ingemarsgatan 5 har kabeln Cat 5e vilket inte når upp till 1000/1000. Andra huskroppen som har adress Roslagsgatan 44 byggdes 2006 och där installerades Cat 6-kabel vilket i teorin ger ett snabbare bredband och klarar 1000/1000. 225 kr per månad tillkommer för bredband och kabel-TV. Det som ingår då är TV (7 digitala och 17 analoga), samt bredband (hastigheter ovan). Denna avgift är ej obligatorisk men eftersom det är förmånligt har samtliga medlemmar i dagsläget valt att betala denna.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Andel i föreningen:

  0,0216623%

  Andel av årsavgift:

  Uppgiften har ej gått att få fram

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt.

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 163 kr

  Betalas av säljare

  Förening

  Föreningens namn:

  Brf Ingemar 13

  Lägenhetsnummer:

  12

  Antal lägenheter:

  41

  Byggår:

  1969

  Antal lokaler:

  2

  Allmänt om föreningen:

  Föreningen äger och förvaltar fastigheten sedan den 7 november 2001 och omfattar 41 bostadsrättslägenheter, en kontorslokal (bostadsrätt), en hyreslokal (Modigo AB) samt garage. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Fastigheten är belägen på Ingemarsgatan 5/Roslagsgatan 44 i Stockholm. Byggnaden är uppförd 1969 och byggdes till med så kallad "lnfill"-del och taklägenheter år 2006. Fastigheten består av ett flerbostadshus. Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.brfingemar13.se  Föreningens ekonomi:

  Ekonomisk förvaltning sköts av Fastighetsägarna Service Stockholm AB. Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget. Föreningen har stark ekonomi som ger utrymme både för förbättringar och amortering (kontrollerat 2019-04-23). Föreningen accepterar delat ägande och har inga krav på lägsta ägarandel. För att bli medlem måste man äga med andemeningen att mantalsskriva sig och bo i fastigheten.  Gjorda renoveringar:

  UTFÖRDA 2017-2018: Omfattande terrassrenovering, Ingemarsgatan/Roslagsgatan. 2015: Byte av hissmotor Roslagsgatan 44 2015: Ombyggnation av hissdörrar Ingemarsgatan 5 2015: Radonmätning 2015: PCB-sanering 2015: Spolning av stammarna i båda fastigheterna 2014: Ny sophanteringsanläggning. 2010: Installation av bergvärme. 2004-2007: Nybyggnation Roslagsgatan 44 samt taklägenheter Ingemarsgatan 5, samtliga stammar i våtrummen bytta, nya fönster i gamla fastigheten, nytt tak, nya balkonger, ny hiss/hissmaskin, ny och renoverad undercentral. PLANERADE - Inga större renoveringar planerade i dagsläget, endast löpande underhåll och en del mindre förbättringar.  TV/Internet:

  Kabel-TV via Comhem. Bredbandsleverantör är Bredband2 (fiberlina) med uppkoppling på upp till 1000/1000 där kabeln tillåter. Ingemarsgatan 5 har kabeln Cat 5e vilket inte når upp till 1000/1000. Andra huskroppen som har adress Roslagsgatan 44 byggdes 2006 och där installerades Cat 6-kabel vilket i teorin ger ett snabbare bredband och klarar 1000/1000. 225 kr per månad tillkommer för bredband och kabel-TV. Det som ingår då är TV (7 digitala och 17 analoga), samt bredband (hastigheter ovan). Denna avgift är ej obligatorisk men eftersom det är förmånligt har samtliga medlemmar i dagsläget valt att betala denna.  Parkering:

  Garage med 25 platser finns i fastigheten. Garageplats kostar 1600 kr/mån. En mindre plats finns för 1200 kr/mån. Ingen plats ledig i dagsläget. 5 personer står i kö men samtliga på bytes- eller roteringslistan. De som står på roteringslista har fått plats men har rätt att välja en “bättre” plats ifall nya lediga platser uppkommer.  Gårdsplan:

  Mycket fin gård iordningställd med trevlig uteplats och grillplats samt en lekyta för barn. Gården har nytt tätskikt och är hållfastighetsbesiktigad. Nyrenoverade fina utemöbler. Gården kan bokas för egna aktiviteter. Fast installerad julgransfot /"midsommarstång" med eluttag.  Gemensamma utrymmen:

  Det finns cykelförråd, barnvagnsförråd, tvättstuga och soprum/retursoprum.  Annat:

  Slutgiltig köpare uppmanas att kontrollera ovanstående information med föreningens styrelse.


  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor