Polhemsgatan 21, Stockholm

Charmig trea med sociala ytor!

Utgångspris

5 395 000 kr

Månadsavgift 3 024 kr/mån

Bostadsrättslägenhet i Stockholm

Rum: 3rok

Våning: 1 av 4 , Hiss finns

Byggår: 1897

Boarea: 70 m2 Enligt bostadsrättsföreningen

Hiss. Välkommen att flytta in i en ytterst välskött förening med mycket god ekonomi, som innehar både råvind, en hyreslägenhet samt uthyrning av två lokaler. På Polhemsgatan 21 bor du vid en lugn gata med ett attraktivt läge invid toppen av grönskande Kronobergsparken mitt emellan Bergsgatan och Hantverkargatan. Till höger utanför porten stoltserar Riddarfjärden och blickar du till vänster ser du hörnet av Kronobergsparken. Här bor du med direkt närhet till bra kommunikationer med såväl Fridhemsplans som Rådhusets tunnelbana, samt flertalet bussar. Kronobergsparken med utegym, basketplan, hundpark samt lekplats för de små finner du precis utanför dörren. All tänkbar service invid Hantverkargatan och Fridhemsplan med flertalet matbutiker, Åhléns, restauranger och caféer når du med någon minuts promenad. Vackra Norr Mälarstrand med grönskande promenadstråk längs med vattnet ligger ett stenkast bort. Har du aldrig besökt adressen är det värt att svänga förbi för att förstå det fantastiska läget. Lägenheten finner du utan insyn en våning upp från gatuplan samtidigt som du har en altandörr ut mot bakgården, där du kan disponera den mysiga innegården i motsatt väderstreck. Hiss går smidigt att nås från gatuplan, och den rymmer dubbelvagn. I lägenhetsförteckningen är objektet disponerad som en tvåa men är ombyggd till tre rejäla rum och kök.

Läs mer

Kontakta mäklaren för mer information

Anmäl intresse

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Visning

  Mån 18 November

  17:00 - 17:30

  Varmt välkommen med din anmälan!

  2019-11-18 17:00:00 2019-11-18 17:30:00 40 Bostadsvisning Polhemsgatan 21, Stockholm 59,3304865910088, 18,036545937066 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

  Intresseanmälan

   * Obligatoriska fält
   ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

   Intresseanmälan

    * Obligatoriska fält
    ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

    Ansvarig mäklare

    Hanna Mikiver

    Reg. Fastighetsmäklare

    Mobil: 0739-854443

    Hanna.Mikiver@lansfast.se

    Planritning

    Värdera din bostad kostnadsfritt*

    Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

    *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

    Beskrivning

    Interiör

    Hall

    Välkomnande hall som direkt påvisar lägenhetens höga standard. Väggarna är ljust grå och på golvet ligger ett vackert trägolv.

    Vardagsrum

    Lägenhetens givna mittpunkt där ljuset flödar ifrån det stora fönstret och dörr ut mot en lugn och mysig innergård. Vackra originaldetaljer finns bevarade så som historiska fönsterspeglar med djupa nischer. Stort och luftigt vardagsrum som enkelt rymmer både soffgrupp samt stort matbord. Väggarna är ljust målade och golvet kläs av härligt plankgolv. Öppen och luftig planlösning mellan kök och vardagsrum.

    Sovrum 1

    Lägenhetens största sovrum har vi här! Det finns dubbelgarderob samt generöst utrymme för dubbelsäng och övrig möblering. Vitmålade väggar och härligt plankgolv återfinns även i detta rum

    Sovrum 2

    Det andra mysiga sovrummet ger luftiga ytor att möblera med dubbelsäng och sängbord. Du har möjlighet till fantastisk förvaring som kan nå full takhöjd. Rummet får härligt ljusinsläpp från ett stort spröjsat fönster.

    Badrum

    Det rymliga badrummet är stilrent renoverat med vitkaklade väggar och en fondvägg i grå skiffersten. Badrummet är mycket fräscht och har takdusch i silver. Intill finns toalettstol samt handfat med integrerad spegel ovanför. Golvvärme skapar härlig komfort.

    Kök

    Det stilfulla köket finns i anslutning till vardagsrummet. Du finner en generös arbetsyta, och får extra belysning från diskreta spotlights som sitter infällda i taket. Här finns induktionshäll integrerad i bänkskivan, ugn samt diskmaskin. I köket ligger ett vackert plankgolv med vitmålade väggar som också återfinns i de båda sovrummen. Det finns utrymme att möblera med middagsbord för 6-8 personer.

    Förråd

    På vinden finner du ett stort förråd. som stoltserar med sitt höga tak. Där får du enkelt plats med det mesta, allt ifrån flertalet staplade förvaringslådor, till både vinterdäck och ett par extra möbler.

    Bostad

    Rum

    3 rok

    Boarea

    70m2

    Areakälla

    Enligt bostadsrättsföreningen

    Våning

    1 av 4 , Hiss finns

    Lägenhetsnummer

    99-2333-1-3-2

    Andel i föreningen

    Uppgiften har ej gått att få fram

    Andel av årsavgift

    5,54992%

    TV och internet

    Kabel-TV och bredband 100-mbit levereras av Telia. Kabel-TV basutbud och bredbad fiber ingår i avgiften.

    Byggnad

    Fastighetsbeteckning

    Bostadsrättslägenhet

    Byggår:

    1897

    Byggnadstyp

    Flerfamiljhus

    Energideklaration:

    Hiss:

    Hiss finns

    Allmänt om föreningen

    Föreningens namn:

    HSB:s BRF Kronobergsklippan i Stockholm

    Föreningens organisationsnummer:

    769604-1164

    Föreningsform:

    Bostadsrättsförening

    Äkta/oäkta förening:

    Äkta förening

    Tillåter föreningen delat ägande?

    Ja

    Föreningens byggnader

    Antal lägenheter:

    19 st

    varav hyresrätter: 1 st

    Antal lokaler:

    2

    Byggår

    1897

    Äger föreningen marken?

    Ja

    Allmän information

    BRF Kronobergsklippan ligger intill Kronobergsparken på Kungsholmen i Stockholm, och är s.k. äkta bostadsrättsförening. BRF Kronobergsklippan består av 19 st lägenheter varav 18 upplåts med bostadsrätt och en upplåts med hyresrätt. Utöver dessa upplåts även två företagslokaler (Fotograf och café fokuserad på brädspel, se http://dicecafesthlm.se/) som hyresrätt. Föreningen äger marken och köpte huset 1999, samma år som föreningen bildades.

    Föreningens ekonomi

    Ekonomisk förvaltning sköts av HSB Inga planerade avgiftsförändringar/ KH 2019-11-08 föreningen tillåter delat ägande, Inget formkrav på procentandel, men de som har ett sådant upplägg i föreningen har 10% för den som bor där. / KH 2019-11-08

    Föreningens planerade och utförda renoveringar

    UTFÖRDA 2000 Balkonger Balkonger byggdes på en del av lägenheterna 2001 Gården Renovering 2003 Värmecentral Ny värmecentral intallerades 2005 Taket Ommålat 2006 Taket Snöskydd installerade 2010 Mur Muren renoverad och ommålad 2011 Bredband Fiber-bredband istallerat 2014 Tvättstuga Renovering av tvättstuga 2016 Tak och fasad Renovering av Gårdshuet 2017 Tak och fasadrenovering av Gatuhuset 2017 Gatuhus: Stambyte kök 2017 Gård/Gatuhus: Relining av stammar 2017 Gatuhus: Renonvering tak och fasad PLANERADE: Under de kommande åren planeras byte av hiss i gatuhuset samt inspektion av utförd relining av avloppsstammarna. Byte av värmeanläggningen. 2020 - Upprätta ny energideklaration

    Gemensamma utrymmen

    Tvättstuga, cykelrum, barnvagnsrum, enkelt badrum i källaren.

    Gårdsplats

    Föreningen har en mysig och lugn innergård som sommartid rustas med sittgrupp och grill.

    Parkering:

    Boendeparkering på gatan kan ansökas via Gatu- och Fastighetskontoret (www.gfk.stockholm.se) för den som är matalsskriven i stadsdelen.

    Försäkring:

    Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam och AIG. I försäkringen ingår bostadsrättstillägg samt styrelseansvarsförsäkring.

    Läs mer

    Allmänt

    Adress Polhemsgatan 21, Stockholm

    Kommun Stockholm

    Församling Västermalms Församling

    Boendeform Bostadsrättslägenhet

    Upplåtelseform Bostadsrätt

    Ekonomi

    Pris: 5 395 000 kr

    Månadsvgift: 3 024 kr/mån

    Pantsättning: Bostaden är pantsatt.

    Pantsättningsavgift: 465 kr

    Överlåtelseavgift: 1 163 kr Betalas av köpare

    Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende

    Karta & område

    Bobutiken i Stockholm - Kungsholmen

    Besök bobutiken

    Liknande bostäder