Rindögatan 15, 1 tr, Stockholm

Nyrenoverad och mycket välplanerad trea med genomgående moderna materialval och fina parkettgolv.

Utgångspris

4 695 000 kr

Månadsavgift 3 244 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv (basutbud) och bredband 100 Mbit.

Bostadsrättslägenhet Stockholm

Rum: 3 rok varav 2-2 sovrum

Våning: 1 av 9 , Hiss finns

Byggår: 1938

Boarea: 54 m2 Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Välkomna till denna nyrenoverade och välplanerade trea om 54 kvm som är belägen i populär förening med balkong i bästa söderläge. Lägenheten är nyrenoverad med fina materialval. Stilrent inredd med ett nytt kök med gott om arbetsytor vilket gör matlagningen till en fröjd. Ett socialt vardagsrum som ligger i öppen planlösning mot kök skapar en sällskaplig och trevlig atmosfär, perfekt för både middagar och lugna hemmakvällar. En god natts sömn får man i bostadens rogivande sovrum. Lägg därtill en möblerbar balkong i bästa söderläge så har du en lägenhet att flytta in och trivas i många år framöver. Välskött bostadsrättsförening med låg skuldsättning. På Rindögatan 15 bor du bekvämt med tunnelbanan, station Gärdet, samt flertalet bussar i närheten av fastigheten. I närområdet finns flertalet caféer, restauranger och matbutiker. Gångavstånd till såväl Stureplan, Djurgården som till fina Tessinparken som bjuder på härliga parkytor sommartid.

Läs mer

Kontakta mäklaren för mer information

Boka visning

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Visning

  Sön 12 Januari

  12:00 - 12:45

  Öppen visning men anmäl Er gärna

  2020-01-12 12:00:00 2020-01-12 12:45:00 40 Bostadsvisning Rindögatan 15, 1 tr, Stockholm 59,34703637, 18,09582203 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

  Mån 13 Januari

  17:00 - 17:30

  Öppen visning men anmäl Er gärna

  2020-01-13 17:00:00 2020-01-13 17:30:00 40 Bostadsvisning Rindögatan 15, 1 tr, Stockholm 59,34703637, 18,09582203 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

  Intresseanmälan

   * Obligatoriska fält
   ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

   Intresseanmälan

    * Obligatoriska fält
    ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

    Intresseanmälan

     * Obligatoriska fält
     ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

     Ansvarig mäklare

     Viktor Bjälkenfalk

     Fastighetsmäklare

     Mobil: 070-984 00 76

     viktor.bjalkenfalk@lansfast.se

     Planritning

     Värdera din bostad kostnadsfritt*

     Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

     *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

     Beskrivning

     Interiör

     Hall

     Välkomna in genom ytterdörren och ni möts av en rymlig och ljus hall. Under fötterna vilar en nylagd parkett och väggarna är vitmålade.

     Vardagsrum

     Rymligt vardagsrum med fint ljusinsläpp tack vare stora fönster i gavel. Nymålade vita väggar och en nylagd parkett på golvet. Från vardagsrummet nås lägenhetens stora och härliga balkong.

     Balkong

     Möblerbar balkong i bästa söderläge som ger många härliga soltimmar.

     Sovrum 1

     Stort sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Nymålade väggar i vitt och ett snyggt nylagt parkettgolv. Tack vare dem stora fönsterpartierna blir det ett härligt ljusinsläpp.

     Sovrum 2

     Välplanerat sovrum som nås via vardagsrummet med grönska utanför. Även här är väggarna nymålade i vitt och på golvet ligger samma fina nylagda parkett som i övriga rum.

     Kök

     Sprillans nytt kök med stilrena materialval. Bra förvaringsmöjligheter med vita släta luckor och bra arbetsytor vilket inbjuder till matlagning. Köket ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet vilket skapar en väldigt social atmosfär. Köket är i övrigt utrustat med: Spishäll, ugn, fläkt, kyl/frys samt en diskmaskin.

     Badrum

     Väldisponerat badrum som nås via dörr från hallen. Vita moderna kakelplattor och ett ljust klinkergolv under fötterna. Här finns dessutom en dusch, handfat, spegelskåp och WC.

     Övrigt

     Tillträde enligt överenskommelse.

     Bostad

     Rum

     3 rok varav 2-2 sovrum

     Boarea

     54m2

     Areakälla

     Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

     Våning

     1 av 9 , Hiss finns

     Lägenhetsnummer

     0004

     Andel i föreningen

     0,72997%

     TV och internet

     Bredband Alla lägenheter är försedda med bredbandsuttag och bredband från ownit med hastigheten 100 Mbit uppströms och nedströms samt IP-telefoni för den som vill utnyttja det (ingår med 0 kr o fast avgift och 0 kr för flytt av telefonnummer). Bredbandsuttaget sitter i de flesta lägenheter vid ytterdörren. Mer hastighet (1 GBit för 199 kr/månad) kan köpas till samt ytterligare tjänster för avtalade priser hos ownit. För dig som vill ha IP-telefoni krävs en separat tjänstefördelare/router från Ownit. För mer information och information hur du som är nyinflyttad ska göra kontakta Ownit. Kabel TV Alla lägenheter är försedda med analog kabel-tv från comhem, s.k analogt grundutbud, vilket ingår i avgiften. Utbudet omfattar de vanligaste kanalerna vilka omfattar ungefär kanal 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12 kunskapskanalen, barnkanalen och några till. Utbudet kan variera något mellan åren. Kontakta Comhem om du önskar fler/andra kanalpaket.

     Övrigt

     Kuriosa: Gärdet bebyggdes till större delen under 1930-talet och framåt, och är därför arkitektoniskt likformigt. Den dominerande byggnadsstilen är tidig funktionalism. Området användes som förebild för bostadsområden i hela världen. Det nyskapande ifråga om stadsdelens planering var framför allt att kvarteren inte är slutna utan husen ligger fristående från varandra. Det finns också många grönområden mellan husen. Kommunikationer: Utmärkta förbindelser med tunnelbana från Gärdet samt innerstadsbussar. Närområdet: Längs Rindögatan finns flera restauranger och caféer. På några minuters promenadavstånd finns en matvarubutik. Shopping: Vid Karlaplan ligger Fältöversten, ett nyrenoverat inomhuscentrum med stort utbud av butiker, mataffärer, restauranger, apotek och Systembolag. Allt detta på endast ca 5 minuters promenad från Rindögatan. Tessinparken: På väg mot Karlaplan passerar ni Tessinparken. Parken är mycket omtyckt och välbesökt sommartid. Här finns en parklek för barnen och ett café för vuxna.

     Byggnad

     Fastighetsbeteckning

     Bostadsrättslägenhet

     Byggår

     1938

     Energideklaration

     Hiss

     Hiss finns

     Allmänt om föreningen

     Föreningens namn

     Haubitsen 2 i Stockholm

     Föreningens organisationsnummer

     702000-8525

     Föreningsform

     Bostadsrättsförening

     Äkta/oäkta förening

     Äkta förening

     Tillåter föreningen delat ägande?

     Ja

     Föreningens byggnader

     Antal lägenheter

     157 st

     Antal lokaler

     2

     Byggår

     1938

     Äger föreningen marken

     Ja

     Allmän information

     Brf Haubitsen 2 (702000-8525) bildades 1938 och består av två fastigheter, Haubitsen 2 och Arméfördelningen 1, belägna på Rindögatan 15 och Furusundsgatan 2,4,6. Totalt består föreningen av 157 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har en stabil belåningsgrad. Föreningen godkänner delat ägande, lägsta ägarandel 25 %. Lägenhetsinnehavaren måste teckna ett så kallat bostadsrättstillägg till sin hemförsäkring.

     Föreningens ekonomi

     En höjning av avgiften är beslutad till 4,5% fr.o.m 2020-01-01 för att täcka ökade driftkostnader.

     Föreningens planerade och utförda renoveringar

     Planerade renoveringar 2021: Fasadrenovering Furusundsg. och Rindög. 2020: Byte av hissar Rindög. 2020: Start projektering fasadrenovering Furusundsg. och Rindög. 2019: Nytt avfallssystem samt i ordningsställande av soprum. Rindög. Furusundsg. beroende av tillstånd att disponera trottoaryta. Gjorda renoveringar 2017: Renovering av hiss samt byte av hissmaskineri på Furusundsgatan 4 Tilläggsisolering av vind på Furusundsgatan Fönsterrenovering utförd på Furusundsgatan 2-6. Ytterglas utbytt till energiglas. Målning och tätning utförd samt nya ventiler monterade. 2016: Renovering av hiss samt byte av hissmaskineri på Furusundsgatan 6 Ny värmestyrning Renovering och upprustning av föreningens gemensamma gym 2015: Renovering av hiss samt byte av hissmaskineri på Furusundsgatan 2 2013-2014: Byte av ventiler på värmestammar Stamspolning och stamfilmning 2012-2013: Ytskiktsrenovering av hisskorgar Installation av bredbandsnät Installation av sparmunstycken till kranar Iordningställande av grönytor på fastigheten på Furusundsgatan Byte av avfuktare i torkrum 2011-2012: Lagning putsskador Målning av balkonger Målning hisschakt Renovering av piskbalkong Rg 15 2009: Energibesiktning OVK Radonmätning 2007: Renovering av styrelserummet (fd vicevärdskontoret). Utbyte av armaturer för belysning i entréer. Renovering/utbyte av portar. Återskapa funkisstil med portar i ek och glas. 2006: Utbyte av portkodsenheter (Rindögatan 15) 2005: Furusundsgatan: Ny värmeväxlare Renovering och ommålning av väggar i källare Renovering och ommålning av väggar i gamla pannrummet Tvätt och bättringsarbeten av väggar i trapphus Högtryckstvätt och ommålning av tak Genomgång av ventilationssystem Rindögatan: Tvätt och bättringsarbeten av väggar i trapphus Högtryckstvätt och ommålning av tak Putsrenovering av ventilationstrummor på vind Fogkomplettering av gångplattor på piskaltan Byte av gallergrindar i hissar Genomgång av ventilationssystem Historiska renoveringar 1989 - 1990 Stor renovering byte av vatten och avloppsstammar 1989 - 1990 Stor renovering i badrum byte av kakel, och byte av handfat, badkar och toaletter. 1989 - 1990 Stor renovering av el-matning till lägenheter samt byte av ledningar, uttag, strömbrytare och central i lägenheter. 1989 - 1990 Stor renovering av hissmaskineri 1993 Renovering av vred och ventiler till värmeelement samt intrimning av värmesystem 1998 Rengörning och ombyggnad av ventilations system samt OVK besiktning av ventilation 1999 Renovering av fönster

     Gemensamma utrymmen

     Föreningens två fastigheter ligger på Rindögatan 15 och på Furusundsgatan 2, 4 & 6. I båda fastigheterna finns tvättstugor med tvättmaskiner, torktumlare och mangel. På Rindögatan finns även torkrum. Det finns även utrymmen att ställa cyklar i båda fastigheterna. Barnvagnar I huset på Furusundsgatan finns ett barnvagnsförråd som du når genom den andra dörren på bortre kortändan av huset (den mot studentbacken). Observera att enbart barnvagnar/insatser och pulkor/trehjulingar får placeras där. Gym Vi har ett gym i källaren (ingång via trappan till höger om entrén) på Rindögatan. Önskar du kvittera ut en nyckel dit, vänligen kontakta Storholmen på 0771-786 746 eller maila till boendesupport@storholmen.se. En engångsavgift på 200 kr tas ut via Storholmen. Vid flytt överlåter du nyckeln till den nya lägenhetsinnehavaren.

     Parkering

     Föreningen har till sitt förfogande 1 P-plats bakom huset på Furusundsgatan, med infart från Furusundsgatan. Platsen är i nuläget uthyrd. Vid intresse om köplats, maila styrelsen@brfhaubitsen2.se eller lägg en lapp i styrelsens brevlåda på Rindögatan 15, 1 tr. Föreningen har även, genom avtal med Brf Haubitsen 3, förtur att hyra 6 parkeringsplatser på parkeringen belägen mellan Furusundsgatan 10 och Rindögatan 15. Infart från Furusundsgatan. För mer information om parkeringsplatserna, alternativt för att ställa dig i kö, kontakta Gustav Bergström i Brf Haubitsen 3 på k.f.gustav.bergstrom@gmail.com

     Försäkring

     Försäkring Alla lägenhetsinnehavare måste teckna så kallat bostadsrättstillägg till sin hemförsäkring. Tilläggsförsäkringen täcker skador på delar av lägenheten som lägenhetsinnehavaren har underhållsansvar för, exempelvis golv, badrum och andra ytskikt. Saknar du tilläggsförsäkring och får en vattenskada (oavsett om den härstammar från din egen lägenhet) får du annars bekosta alla reparationer själv.

     Föreningens hemsida

     www.brfhaubitsen2.se

     Gärdet

     Läs mer

     Allmänt

     Adress: Rindögatan 15, 1 tr, Stockholm

     Kommun: Stockholm

     Område: Gärdet

     Boendeform: Bostadsrättslägenhet

     Upplåtelseform: Bostadsrätt

     Ekonomi

     Utgångspris: 4 695 000 kr

     Månadsavgift: 3 244 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv (basutbud) och bredband 100 Mbit.

     Pantsättning: Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2019-10-16 Lån med lägenheten som säkerhet löses av säljaren senast tillträdesdagen.

     Pantsättningsavgift: 465 kr

     Överlåtelseavgift: 1 164 kr Betalas av säljare

     Kommentar till driftkostnad: Då säljaren ej bor i lägenheten finns det inga driftkostnader att tillgå.

     Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende

     Karta & område

     Bobutiken i Stockholm - Östermalm

     Besök bobutiken

     Liknande bostäder