Vi vill att du ska känna dig trygg. Därför anpassar vi kontinuerligt arbetssätt, kundmöten och visningar efter rådande situation. Läs mer Jag förstår
Objektbild

Rindögatan 15, 1 tr, Stockholm

Nyrenoverad och välplanerad trea med genomgående moderna materialval och fina parkettgolv.

Pris:

5 150 000 kr

Månadsavgift 3 390 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv (basutbud) och bredband 100 Mbit.

Bostadsrättslägenhet - Stockholm

Rum: 3 rok varav 2 sovrum

Våning: 1 av 9 , hiss finns

Byggår: 1938

Boarea: 54 m2

Försprångsbostad

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång. Här kan du läsa mer om Försprång®.

Välkomna till denna nyrenoverade och välplanerade trea om 54 kvm som är belägen i populär förening med balkong i bästa söderläge. Lägenheten är nyrenoverad med fina materialval. Stilrent inredd med ett nytt kök med gott om arbetsytor vilket gör matlagningen till en fröjd. Ett socialt vardagsrum som ligger i öppen planlösning mot kök skapar en sällskaplig och trevlig atmosfär, perfekt för både middagar och lugna hemmakvällar. En god natts sömn får man i bostadens rogivande sovrum. Lägg därtill en möblerbar balkong i bästa söderläge så har du en lägenhet att flytta in och trivas i många år framöver. Välskött bostadsrättsförening med låg skuldsättning. På Rindögatan 15 bor du bekvämt med tunnelbanan, station Gärdet, samt flertalet bussar i närheten av fastigheten. I närområdet finns flertalet caféer, restauranger och matbutiker. Gångavstånd till såväl Stureplan, Djurgården som till fina Tessinparken som bjuder på härliga parkytor sommartid.

Läs mer

Försprångsbostad

Försprång innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Viktor Bjälkenfalk

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 070-984 00 76

  viktor.bjalkenfalk@lansfast.se

  Extra kontaktperson

  Linnea Mott

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 070-984 00 79

  linnea.mott@lansfast.se
  Planritning

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Hall

   Välkomna in genom ytterdörren och ni möts av en rymlig och ljus hall. Under fötterna vilar en nylagd parkett och väggarna är vitmålade.

   Vardagsrum

   Rymligt vardagsrum med fint ljusinsläpp tack vare stora fönster i gavel. Nymålade vita väggar och en nylagd parkett på golvet. Från vardagsrummet nås lägenhetens stora och härliga balkong.

   Balkong

   Möblerbar balkong i bästa söderläge som ger många härliga soltimmar.

   Sovrum 1

   Stort sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Nymålade väggar i vitt och ett snyggt nylagt parkettgolv. Tack vare dem stora fönsterpartierna blir det ett härligt ljusinsläpp.

   Sovrum 2

   Välplanerat sovrum som nås via vardagsrummet med grönska utanför. Även här är väggarna nymålade i vitt och på golvet ligger samma fina nylagda parkett som i övriga rum.

   Kök

   Sprillans nytt kök med stilrena materialval. Bra förvaringsmöjligheter med vita släta luckor och bra arbetsytor vilket inbjuder till matlagning. Köket ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet vilket skapar en väldigt social atmosfär. Köket är i övrigt utrustat med: Spishäll, ugn, fläkt, kyl/frys samt en diskmaskin.

   Badrum

   Väldisponerat badrum som nås via dörr från hallen. Vita moderna kakelplattor och ett ljust klinkergolv under fötterna. Här finns dessutom en dusch, handfat, spegelskåp och WC.

   Övrigt

   Tillträde enligt överenskommelse.

   Bostad

   Boarea

   54m2 (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)

   Våning

   1 av 9 , hiss finns

   Lägenhetsnummer

   0004

   Andel i föreningen

   0,72997%

   Andel av årsavgift

   0,72997%

   TV och internet

   Bredband Alla lägenheter är försedda med bredbandsuttag och bredband från ownit med hastigheten 100 Mbit uppströms och nedströms samt IP-telefoni för den som vill utnyttja det (ingår med 0 kr o fast avgift och 0 kr för flytt av telefonnummer). Bredbandsuttaget sitter i de flesta lägenheter vid ytterdörren. Mer hastighet (1 GBit för 199 kr/månad) kan köpas till samt ytterligare tjänster för avtalade priser hos ownit. För dig som vill ha IP-telefoni krävs en separat tjänstefördelare/router från Ownit. För mer information och information hur du som är nyinflyttad ska göra kontakta Ownit. Kabel TV Alla lägenheter är försedda med analog kabel-tv från comhem, s.k analogt grundutbud, vilket ingår i avgiften. Utbudet omfattar de vanligaste kanalerna vilka omfattar ungefär kanal 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12 kunskapskanalen, barnkanalen och några till. Utbudet kan variera något mellan åren. Kontakta Comhem om du önskar fler/andra kanalpaket.

   Övrigt

   Kuriosa: Gärdet bebyggdes till större delen under 1930-talet och framåt, och är därför arkitektoniskt likformigt. Den dominerande byggnadsstilen är tidig funktionalism. Området användes som förebild för bostadsområden i hela världen. Det nyskapande ifråga om stadsdelens planering var framför allt att kvarteren inte är slutna utan husen ligger fristående från varandra. Det finns också många grönområden mellan husen. Kommunikationer: Utmärkta förbindelser med tunnelbana från Gärdet samt innerstadsbussar. Närområdet: Längs Rindögatan finns flera restauranger och caféer. På några minuters promenadavstånd finns en matvarubutik. Shopping: Vid Karlaplan ligger Fältöversten, ett nyrenoverat inomhuscentrum med stort utbud av butiker, mataffärer, restauranger, apotek och Systembolag. Allt detta på endast ca 5 minuters promenad från Rindögatan. Tessinparken: På väg mot Karlaplan passerar ni Tessinparken. Parken är mycket omtyckt och välbesökt sommartid. Här finns en parklek för barnen och ett café för vuxna.

   Byggnad

   Byggår

   1938

   Energideklaration

   Energideklaration är inte utförd

   Hiss

   Hiss finns

   Allmänt om föreningen

   Föreningens namn

   Haubitsen 2 i Stockholm

   Föreningens organisationsnummer

   702000-8525

   Föreningsform

   Bostadsrättsförening

   Äkta/oäkta förening

   Äkta förening

   Tillåter föreningen delat ägande?

   Ja

   Föreningens byggnader

   Antal lägenheter

   157 st

   Antal lokaler

   2 st

   Byggår

   1938

   Äger föreningen marken

   Ja

   Allmän information

   Brf Haubitsen 2 (702000-8525) bildades 1938 och består av två fastigheter, Haubitsen 2 och Arméfördelningen 1, belägna på Rindögatan 15 och Furusundsgatan 2,4,6. Totalt består föreningen av 157 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har en stabil belåningsgrad. Föreningen godkänner delat ägande, lägsta ägarandel 25 %. Lägenhetsinnehavaren måste teckna ett så kallat bostadsrättstillägg till sin hemförsäkring.

   Föreningens planerade och utförda renoveringar

   Planerade renoveringar 2021: Fasadrenovering Furusundsg. och Rindög. Takrenovering. 2020: Byte av hissar Rindög. 2020: Start projektering fasadrenovering Furusundsg. och Rindög. 2019: Nytt avfallssystem samt i ordningsställande av soprum. Rindög. Furusundsg. beroende av tillstånd att disponera trottoaryta. Gjorda renoveringar 2017: Renovering av hiss samt byte av hissmaskineri på Furusundsgatan 4 Tilläggsisolering av vind på Furusundsgatan Fönsterrenovering utförd på Furusundsgatan 2-6. Ytterglas utbytt till energiglas. Målning och tätning utförd samt nya ventiler monterade. 2016: Renovering av hiss samt byte av hissmaskineri på Furusundsgatan 6 Ny värmestyrning Renovering och upprustning av föreningens gemensamma gym 2015: Renovering av hiss samt byte av hissmaskineri på Furusundsgatan 2 2013-2014: Byte av ventiler på värmestammar Stamspolning och stamfilmning 2012-2013: Ytskiktsrenovering av hisskorgar Installation av bredbandsnät Installation av sparmunstycken till kranar Iordningställande av grönytor på fastigheten på Furusundsgatan Byte av avfuktare i torkrum 2011-2012: Lagning putsskador Målning av balkonger Målning hisschakt Renovering av piskbalkong Rg 15 2009: Energibesiktning OVK Radonmätning 2007: Renovering av styrelserummet (fd vicevärdskontoret). Utbyte av armaturer för belysning i entréer. Renovering/utbyte av portar. Återskapa funkisstil med portar i ek och glas. 2006: Utbyte av portkodsenheter (Rindögatan 15) 2005: Furusundsgatan: Ny värmeväxlare Renovering och ommålning av väggar i källare Renovering och ommålning av väggar i gamla pannrummet Tvätt och bättringsarbeten av väggar i trapphus Högtryckstvätt och ommålning av tak Genomgång av ventilationssystem Rindögatan: Tvätt och bättringsarbeten av väggar i trapphus Högtryckstvätt och ommålning av tak Putsrenovering av ventilationstrummor på vind Fogkomplettering av gångplattor på piskaltan Byte av gallergrindar i hissar Genomgång av ventilationssystem Historiska renoveringar 1989 - 1990 Stor renovering byte av vatten och avloppsstammar 1989 - 1990 Stor renovering i badrum byte av kakel, och byte av handfat, badkar och toaletter. 1989 - 1990 Stor renovering av el-matning till lägenheter samt byte av ledningar, uttag, strömbrytare och central i lägenheter. 1989 - 1990 Stor renovering av hissmaskineri 1993 Renovering av vred och ventiler till värmeelement samt intrimning av värmesystem 1998 Rengörning och ombyggnad av ventilations system samt OVK besiktning av ventilation 1999 Renovering av fönster

   Gemensamma utrymmen

   Föreningens två fastigheter ligger på Rindögatan 15 och på Furusundsgatan 2, 4 & 6. I båda fastigheterna finns tvättstugor med tvättmaskiner, torktumlare och mangel. På Rindögatan finns även torkrum. Det finns även utrymmen att ställa cyklar i båda fastigheterna. Barnvagnar I huset på Furusundsgatan finns ett barnvagnsförråd som du når genom den andra dörren på bortre kortändan av huset (den mot studentbacken). Observera att enbart barnvagnar/insatser och pulkor/trehjulingar får placeras där. Gym Vi har ett gym i källaren (ingång via trappan till höger om entrén) på Rindögatan. Önskar du kvittera ut en nyckel dit, vänligen kontakta Storholmen på 0771-786 746 eller maila till boendesupport@storholmen.se. En engångsavgift på 200 kr tas ut via Storholmen. Vid flytt överlåter du nyckeln till den nya lägenhetsinnehavaren.

   Parkering

   Föreningen har till sitt förfogande 1 P-plats bakom huset på Furusundsgatan, med infart från Furusundsgatan. Platsen är i nuläget uthyrd. Vid intresse om köplats, maila styrelsen@brfhaubitsen2.se eller lägg en lapp i styrelsens brevlåda på Rindögatan 15, 1 tr. Föreningen har även, genom avtal med Brf Haubitsen 3, förtur att hyra 6 parkeringsplatser på parkeringen belägen mellan Furusundsgatan 10 och Rindögatan 15. Infart från Furusundsgatan. För mer information om parkeringsplatserna, alternativt för att ställa dig i kö, kontakta Gustav Bergström i Brf Haubitsen 3 på k.f.gustav.bergstrom@gmail.com

   Försäkring

   Försäkring Alla lägenhetsinnehavare måste teckna så kallat bostadsrättstillägg till sin hemförsäkring. Tilläggsförsäkringen täcker skador på delar av lägenheten som lägenhetsinnehavaren har underhållsansvar för, exempelvis golv, badrum och andra ytskikt. Saknar du tilläggsförsäkring och får en vattenskada (oavsett om den härstammar från din egen lägenhet) får du annars bekosta alla reparationer själv.

   Föreningens hemsida

   www.brfhaubitsen2.se

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Rindögatan 15, 1 tr, Stockholm

   Kommun: Stockholm

   Område: Gärdet

   Boendeform: Bostadsrättslägenhet

   Upplåtelseform: Bostadsrätt

   Ekonomi

   Pris: 5 150 000 kr

   Månadsavgift: 3 390 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv (basutbud) och bredband 100 Mbit.

   Pantsättning: Bostadsrätten är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2019-10-16

   Pantsättningsavgift: 473 kr

   Överlåtelseavgift: 1 183 kr Betalas av säljare

   Kommentar till driftkostnad: Då säljaren ej bor i lägenheten finns det inga driftkostnader att tillgå.

   Karta & område

   Stockholm - Östermalm

   Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Storängsgatan 7 i Stockholm, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare på Östermalm!

   Läs mer

   Bobutiken i Stockholm - Östermalm

   Hitta din mäklare i Stockholm - Östermalm

   Liknande bostäder