Ringvägen 162, Stockholm

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Visning

  Sön 06 Jan 12:15 - 13:00

  Huvudvisning - anmäl gärna intresse hos ansvarig mäklare.

  Anmäl till visning

  Adress

  Ringvägen 162 - Stockholm

  Kommun

  Stockholm

  Typ

  Flerfamiljshus

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1929 - 1932 ° Carl Åkerblad

  Boarea

  30m2

  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

  Våning

  1 av 5 , Hiss finns

  Rum

  1 rok

  Område

  Södermalm - Sofia

  Avgift

  1 565 kr/mån

  I avgiften ingår värme och vatten.

  Charmigt tjugotal i skyddat läge invid Vitabergens kulturkvarter!

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  Invid Vitabergens kulturkvarter väntar en ombonad pärla med stor personlighet. Lägenheten erbjuder ett avskilt läge bland lummig flora, där ni kan följa årstidernas växlingar. Trivsamt och väl tilltaget rum som lämpar sig för likväl paret som för singeln. Föreningen har en välsmord ekonomi med låg skuldsättning och generöst utbud av gemensamma utrymmen för medlemmar. Läget kan knappast bli bättre med närhet till Nytorget, Blecktornsparken, 'Vitan' och kvarterens vackra kulturhus. Välkomna till kvarteret Vitbetan! Sommaren 1929 färdigställde Carl Åkerblad ritningarna till denna byggnad. Huset stod två år senare uppfört av byggmästare H. Sjölin i kvarteret Vitbetans nordvästra del. Huset har tidstypisk distinkt kulör, höga spröjsade fönster och indragen så kallad kungsvåning. Byggnadssättet under tjugotalet kännetecknas av slutna kvarter och en mer samlad bebyggelse, resultatet av att man försökte bygga bort efterkrigstidens bostadsbrist. Den stad som växte fram under tjugotalet kallades ofta trädgårdsstad. De slutna kvarteren och gårdarna omgärdade av bostadshus gav plats för planteringar. Från gatan nåddes innergårdarna genom dekorerade, välvda portar och en separat entré fanns till varje trapphus. Bäst beskrivs tjugotalsklassicismens formspråk med enhetlighet, symmetri, stramhet, lugn och ordning. Byggnaderna skulle ha en symmetrisk och jämn utstrålning med väl avvägda proportioner. I detta vackra hus finns även en nyans av den tidiga funktionalismen. Föreningens fastighet har idag den tredje högsta kulturhistoriska klassificeringen hos Stockholms Stad och anses som av positiv betydelse för stadsbilden och av ett visst kulturhistoriskt värde. Suveräna kommunikationer i kvarteren. Era vänner tar sig snabbt till er med tunnelbana, buss, bil eller båt. Bekvämt med flertalet busslinjer runt kvartersknuten (ca 80m) såsom 3:an och 76:ans linjer. En kort promenad (ca 600m) från lägenheten ligger Skanstulls tunnelbana (grön linje). Längre ner på Katarina Bangata når ni Norra Hammarbyhamnen där båttrafik trafikerar Nybroplan och Hammarby Sjöstad. Här bor ni i direkt närhet till ett stort urval av prisbelönta restauranger, barer och välsorterade mataffärer. Längre upp på gatan når ni populära Nytorget, Södermalms äldsta torg, samt de härliga grönområdena i Vitabergsparken invid Sofia Kyrka. Runt husknuten ligger Stora och Lilla Blecktornsparken. En perfekt blandning av både puls och rofylld miljö!

  Ansvarig mäklare

  Felipe Osorio Åström

  Fastighetsmäklare

  070-156 85 65

  felipe.osorio@lansfast.se Läs mer om Felipe

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Visning 1

  2019-01-06 12:15:00 2019-01-06 13:00:00 40 Bostadsvisning Ringvägen 162, Stockholm 59,3100999021917, 18,0877554416657 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

  Beskrivning

  Hall

  - Säkerhetsdörr - Fiskbensmönstrad ekparkett - Hatthylla i originalutförande - Ingång till badrum

  Badrum

  - Helkaklat utförande - Dusch med blandare i kromat utförande - Vägghängt spegelskåp - WC

  Kök

  - Klinker - Arbetsbänk i trä - Elugn med gjutjärnsplattor - Diskho med blandare i kromat utförande

  Vardagsrum

  - Fiskbensmönstrad ekparkett - Fönsterparti med spröjs - God plats för sovdel, matplats och soffdel - Klädkammare

  Övriga utrymmen

  Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett vindsförråd. Föreningen tillhandahåller även medlemmar med: - Modern tvättstuga i källarplan med tre tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. - Grönskande innergård med sittgrupper, grill, cykelställ och cykelförråd. - Cykelrum, nås via gården

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1929 - 1932 ° Carl Åkerblad

  Uppvärmning

  Fjärrmäre

  TV

  TV-kanaler levereras av Telia.

  Bredband

  Bredband levereras av Telia. Ett obligatoriskt tillägg om 247 kr tillkommer per månad tillkommer för bredband och TV-kanaler.

  Bilplats

  För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms Stad. Tillståndet låter dig parkera under längre tid och till en lägre avgift än besökande. 1 100 kr/månad eller 75 kr/dygn. En handläggningsavgift på 300 kronor tas ut vid nyansökan, områdesbyte eller fordonsbyte. Det finns även möjlighet att hyra garageplats i närbelägna garage. För vidare information besök www.stockholm.se/parkering.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  265 kr/månad

  Försäkring:

  135 kr/månad

  Elkostnad:

  130 kr/månad

  Total driftkostnad:

  265 kr/månad

  Personer i hushållet:

  2 st

  Andel i föreningen:

  1,833%

  Andel av årsavgift:

  Uppgiften har ej gått att få fram

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2018-11-12

  Byggnad

  Byggår:

  1929 - 1932 ° Carl Åkerblad

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrmäre

  Förening

  Föreningens namn:

  Brf Vitbetan 27

  Lägenhetsnummer:

  9

  Antal lägenheter:

  40

  Byggår:

  1929-1932 ° Carl Åkerblad

  Antal lokaler:

  1

  Allmänt om föreningen:

  Brf Vitbetan 27 förvärvade 2008 fastigheten och består idag av 40 lägenheter samt 1 lokal för uthyrning. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen är stabil och välskött med alla större renoveringar utförda i samband med förvärvet. Brf Vitbetan 27 är ett privatbostadsföretag (äkta förening). Korta fakta: - Äger marken - Låg skuldsättning, ca 2 436 kr/m - Delat ägande godkänns, lägsta andel 10% - God ekonomi med många stora kostnadskrävande arbeten utförda Förvaltning Den ekonomiska förvaltningen sköts av BEJO redovisningsbyrå AB. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av basbelopp (f.n. 1 138 kr) och en pantsättningsavgift om 1% av basbelopp (f.n. 455 kr per pant) som betalas av pantsättaren. För mer information se föreningens hemsida: https://www.vitbetan27.se/  Föreningens ekonomi:

  Amortering av lånen har under 2017 skett med 200 000 kr. Avgifterna till föreningen har varit oförändrad i ca 14 år. Inga beslutade avgiftsförändringar.  Gjorda renoveringar:

  2018 - OVK 2017 - Brandskyddsbesiktning. Alla brandvarnare är utbytta 2016 - En ny Electrolux torktumlare 2015 - Spolning av samtliga V/A-stammar i kök och badrum - Telia bredband uppdaterad därmed möjlighet att köpa till snabbare bredbandsuppkoppling 2014 - Radonkontroll - Byte av hissens maskineri och styrsystem 2013 - Ommålning av fönster och fönsterdörrar mot gatan - Ny torktumlare - Ny undercentral för fjärrvärmen 2012 - Installation och kollektiv anslutning till Telia fibernät - Nytt låssystem för porten och allmänna utrymmen 2009-2010 - Installation av säkerhetsdörrar och postboxar i entrén - Samtliga V/A-stammar har spolats - Taket målades om 2005 - Relining av V/A-stammar i källaren 2003-2004 - Byte av V/A stammar i kök 2002-2003 - Byte av el-stigare 1990 - Fasadrenovering 1987-1989 - Byte av V/A stammar i badrum  TV/Internet:

  TV och bredband har leverantör Telia. Ett obligatoriskt tillägg om 247 kr tillkommer per månad.  Energideklaration

  Energikonsumtion:

  154 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor