Spektens Gränd 4, Stockholm

3 190 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Adress

Spektens Gränd 4 - Stockholm

Kommun

Stockholm

Typ

Flerbostadshus

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Byggår

1667

Boarea

29m2

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Våning

0 av 4 (Entréplan) , Hiss finns inte

Rum

1,5 rok

Område

Gamla Stan

Avgift

2 937 kr/mån

I avgiften ingår värme och vatten.

Accepterat pris

3 190 000 kr

110 000 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Sällsynt charmig och optimalt planerad "minitvåa".

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  Tillfälle att förvärva en sällsynt charmig och optimalt planerad "minitvåa" som är belägen i en vacker byggnad från 1667 i en av Gamla stans mest genuina gränder med en riktigt mysig förgård. Lägenheten har genomgående ljusa ytskikt, en vacker öppen spis (eldningsförbud), stenvalv och fönster med djupa nischer. Planlösningen ger er maximal funktion på given yta med en välkomnande hall, ett modernt kök från 2015, ett trivsamt vardagsrum, ett rofyllt sovrum/halvrum och ett helkaklat badrum med dusch och tvättmaskin. Här bor ni i eftersökta kullerstenskvarter i en välskött liten förening med god ekonomi. Runt knuten ligger populära Stortorget som är Stockholms äldsta torg och den här närheten till flertalet restauranger, barer, butiker och caféer gör att ni verkligen kan koppla av och njuta av Gamla Stan när det är som allra bäst. Kommunikationerna till området är utmärkta. Bekvämt med närheten till tunnelbanestation Gamla Stan (röd och grön linje) som ligger ca 250 meter från porten.

  Ansvarig mäklare

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Välkomnande hall med plats för skor, ytterkläder och en liten sittplats. Unika detaljer som framtaget tegel och ett litet fönster med djupa nischer gör att hallen känns inbjudande och hemtrevlig. Målade väggar i vitt och grått klinkergolv.

  Badrum

  Fint helkaklat badrum som har dusch med duschväggar, toalett, tvättställ med kommod, spegel, handdukstork och tvättmaskin. Kaklade väggar och klinkergolv med golvvärme.

  Vardagsrum

  Trivsamt vardagsrum med massvis av charm och hög mysfaktor. Här finns det ett stort fönster med djupa nischer mot föreningens underbara förgård. Målade väggar i vitt och parkettgolv.

  Kök

  Modernt och funktionellt kök som vävs samman med vardagsrummet via den öppna planlösningen. Köket renoverades 2015 och är utrustat med induktionshäll, inbyggd ugn, spisfläkt, kyl/frys och diskmaskin. Grå luckor, vitt kakel och bänkskiva av ek. I köket finns det en fin öppen spis (eldningsförbud råder) och en vacker tegelvägg.

  Sovrum / Halvrum

  Rofyllt sovrum/halvrum med fönster och plats för en 140 cm bred säng. Målade väggar i vitt och parkettgolv.

  Uppvärmning

  Olja

  TV & bredband

  Fiber är framdraget till fastigheten men inte in i lägenheterna.

  Läs mer

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  550 kr/månad

  Försäkring:

  150 kr/månad

  Elkostnad:

  400 kr/månad

  Total driftkostnad:

  550 kr/månad

  Personer i hushållet:

  1 st

  Andel i föreningen:

  15,03%

  Andel av årsavgift:

  15,03%

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt.

  Byggnad

  Byggår:

  1667

  Uppvärmningssystem:

  Olja

  Förening

  Föreningens namn:

  Brf Ajax 5

  Lägenhetsnummer:

  1

  Antal lägenheter:

  5

  Byggår:

  1667

  Antal lokaler:

  0

  Allmänt om föreningen:

  Föreningen registrerades den 19 september 1988 och förvärvade under 1992 fastigheten Ajax 5 i Stockholm. Föreningen upplåter 5 lägenheter med bostadsrätt. Föreningen äger marken och de är ett privatbostadsföretag (äkta förening). Korta fakta: - Äkta förening - Äger marken - Låg belåning på 4 326 kr/kvm bostadsrättsyta - Inga planerade avgiftsförändringar Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och den tekniska förvaltningen sköts av föreningen.  Föreningens ekonomi:

  För närvarande finns det inga planer eller beslut om några avgiftsförändringar. Kontrollerat med föreningens ordförande 2019-08-28.  Gjorda renoveringar:

  2017 - Takrenovering 2016 - Trapphusrenovering 2013 - Fasadreparation 1994 - Rörstambyte 1994 - Elstambyte 1994 - Omputsning av fasad För närvarande finns det inga större renoveringar inplanerade annat än löpande underhåll. Föreningen undersöker möjligheten att kunna ansluta sig till fjärrvärmenätet. Kontrollerat med föreningens ordförande 2019-08-28.  TV/Internet:

  Fiber är framdraget till fastigheten men inte in i lägenheterna.  Gårdsplan:

  Det finns en gemensam och riktigt mysig förgård med utemöbler, grönska och en liten fontän under sommaren.  Gemensamma utrymmen:

  Det finns ett gemensamt förvaringsutrymme i källaren som delas av föreningens medlemmar.  Energideklaration

  Energiklass:

  G

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  324 kWh/m2 per år

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2018-11-13

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor