Östersundsgatan 7, 4tr, Vällingby

2 995 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Östersundsgatan 7, 4tr - Vällingby

  Kommun

  Stockholm

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1958-1964

  Boarea

  97m2

  Våning

  4 av 15 , Hiss finns

  Rum

  4 rok

  Område

  Vällingby-Råcksta

  Avgift

  5 333 kr/mån

  I avgiften ingår; värme, vatten & kabelTV.

  Utgångspris

  2 995 000 kr

  30 876 kr/m2

  Stor 4:a belägen ett stenkast från tunnelbana och fina grönområden!

  Varmt välkomna till denna perfekt planerade 4:a som bjuder på bra förvaring, tre bra sovrum och trevliga sällskapsytor i kök och vardagsrum. Tar vi det hela från början väntar här en stor hall med 4 garderober. Längre in till höger väntar badrummen där det större även fungerar som lägenhetens tvättstuga. Skulle det inte räcka finns tvättstugor på varje våningsplan som föreningen tillhanadahåller. I övrigt finns badkar för avkopplande bad samtidigt som det mindre badrummet är utrustat med en dusch. Tar vi oss sedan vidare till köket så märker vi snabbt här att köket går i en klassisk retrostil i turkost. Komplett maskinpark med vita vitvaror och här finns även en stor matplats för det stora sällskapet. Vardagsrummet är näst på tur och ligger i hjärtat av lägenheten. Här finns stora fönsterpartier som bidrar till en ljus vistelse med två franska balkonger som lyfter helhetsintrycket. Sovrummen är tre till antalet med flertalet möbleringslösningar. Det ena, som vi kan kalla Master Bedroom, ger plats åt en dubbelsäng med förvaringsmöjligheter i form av inbyggda garderober. De två andra sovrummen är lämpade för familjens minstingar med plats för sängar, garderober och annan möblering. Tunnelbanan ligger ca 200 meter bort och här trafikerar gröna linjen som tar er till centrala delarna av Stockholm på 25 min. Tvättstuga finns på varje våningsplan samt servicebutik i fastigheten. Förråd finns i anslutning till lägenheten. I huset finns biosalong, gym och takterrass med tillhörande uthyrningslokal i föreningen. Området är under expansion och en helt ny stadsdel byggs här. Nära även till Grimsta naturreservat med bland annat fina motionsspår, promenadstråk, Mälaren och Kanaans klassiska friluftsbad.

  Ansvarig mäklare

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Stor och trevlig hall med 4 st inbyggda garderober. Här ges plats för kläder, skor och annan förvaring. Parkettgolv och ljusa väggar.

  Gäst WC

  Det mindre badrummet är försett med grå/brun klinkers och vita kakelplattor. Vidare finns en dusch, handfat, spegelskåp samt en toalett.

  Badrum

  Det större badrummet har ett grå/brunt klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Här hittar vi ett badkar med duschblandare, toalett, inkaklad spegel samt en underliggande avställningshylla i sten. Då detta rum även fungerar som bostadens tvättstuga så hittar vi givetvis en tvättmaskin kombinerad med torktumlare samt ett praktisk förvaringsskåp ovanför.

  Sovrum 1

  Det största sovrummet ligger i anslutning till hallen och har parkettgolv och ljusa väggar. I förvaringsväg hittar vi tre garderober som ingår i köpet. Gott om plats för dubbelsäng samt andra sängmöbler.

  Sovrum 2

  Det andra sovrummet ligger rakt fram från hallen sett och år perfekt som barnrum eller kontor. Golv beståendes av parkettgolv och väggarna är målade i vitt samt inbyggd garderob.

  Sovrum 3

  Det sista sovrummet gränar mot vardagsrummet och ger plats åt säng, skrivbord och annat möblemang. Parkettgolv och vita väggar samt en inbyggd garderob.

  Vardagsrum

  Lättmöblerat vardagsrum som är ljust och luftigt med en fransk balkong som bidrar till extra öppenhet. Här ges gott om möbleringsyta för soffa, tv-möbler och hyllförvaring. Golv beståendes av parkett och väggarna är målade i vitt.

  Kök

  Turkost kök i vinkel som går i en klassisk retrostil med allt ni kan önska er. Vit maskinpark beståendes av fullstor kyl & frys, ugn, spis, fläkt samt diskmaskin. Vitt kakel och förvaring i världsklass bakom flertalet skåpsluckor som passar exceptionellt med arbetsbänken av laminat. I köket finns också en stor matplats för det stora sällskapet.

  Övriga utrymmen

  Till varje lägenhet hör ett förråd, vissa lägenheter har förrådet på sitt våningsplan, andra nere på entréplan. Alla våningsplan har en tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp. Det finns ett cykelförråd på entréplan samt en grovtvättstuga på våning 2. 

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1958-1964

  Bredband

  Föreningen har tecknat ett avtal med Telia som vår huvudleverantör av Bredband & TV. Detta avtal kommer att sägas upp 2018 och föreningen kommer då att gå ut på öppen fiber. Detta betyder fritt val av leverantör av såväl bredband som TV, förutsatt att de levererar IP-TV. Styrelsen går ut med information när detta blir aktuellt. Kostnaden för TV, bredband och fast telefoni uppgår idag till 379 kr/månaden.

  Bilplats

  Föreningen disponerar inga egna parkeringsplatser. Parkering finns att boka genom Stockholm Parkering i närområde. Råcksta infartsparkering t.ex.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  200 kr/månad

  Elkostnad:

  200 kr/månad

  Total driftkostnad:

  200 kr/månad

  Andel i föreningen:

  0,72475%

  Andel av årsavgift:

  Uppgiften har ej gått att få fram

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2018-01-24

  Förening

  Föreningens namn:

  Råck 16

  Lägenhetsnummer:

  0405

  Antal lägenheter:

  231

  Antal lokaler:

  3

  Allmänt om föreningen:

  Bostadsrättsföreningen Råck16 (organisationsnummer 769625-0369) förvärvade fastigheten Vattenfallet 8 i Råcksta, Vällingby, den 11 oktober 2013. Fastigheten renoverades av PEAB Bostad AB och bostadshusen blev inflyttningsklara under första halvan av 2015. Fastigheten består av 1 byggnad med 231 bostadslägenheter och 3 lokaler. Total BOA 13384 m2. Huset är K-märkt. I föreningen finns även en övernattningslägenhet, en samlingslokal samt en biograf som medlemmarna kan disponera.  Föreningens ekonomi:

  Inga beslut är för närvarande fattade om framtida avgiftsförändringar. Avsättning till reparationsfond sker enligt ekonomisk plan.  Annat:

  Kontorskomplexet i Råcksta ritades för att bli norra Europas största. Vattenfallhuset ritades av Sven Danielson (f 1923) som var chefsarkitekt hos Vattenfall 1951966. Byggnaden uppfördes under åren 1958-1964. Inflyttningen skedde etappvis med start 1962. Nutid: Peab köpte fastigheten 2012 och har renoverat byggnaden invändigt och skapat 231 lägenheter, takterass, biograf samt gym och en butikslokal. Huset är K-märkt


  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor