Björkbacksvägen 33, TYRESÖ

Välplanerad och trevlig trea i centralt läge!

Utgångspris

2 700 000 kr

Månadsavgift 5 670 kr/mån

Bostadsrättslägenhet TYRESÖ

Rum: 3 rok varav 2-3 sovrum

Våning: 1 av 2 , Hiss finns inte

Byggår: 1964

Boarea: 89 m2

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång. Här kan du läsa mer om Försprång®.

-Inglasad balkong i soligt sydväst-läge. -Fina ytskikt genomgående och bra planlösning. -Stabil förening med mycket god ekonomi. -Här bor du med närhet till allt. -Flexibelt tillträde. Här bor du i en välplanerad 3/4:a som har en fantastisk inglasad balkong som används som ett extra rum året runt! Lägenheten har två vackra helkaklade våtrum som renoverades i samband med stambytet under 2015. vitt och ljust kök med en bänkskiva i trä och goda förvaringsmöjligheter och fina arbetsytor, i köket finns även plats för ett stort matbord för den stora familjen. Stort socialt vardagsrum med gott om yta för möblering och från vardagsrummet når man den härliga inglasade balkongen i soligt sydläge. Sedan finns ett stort master bedroom och ett till rymligt sovrum som går att dela upp till två (om man skulle behöva en fyra). Sist men inte minst finns väldigt fina förvarings möjligheter i inner-hallen med en hel garderobsvägg och i anslutning till hallen och ett stort förråd som ligger precis utanför dörren som tillhör lägenheten! Fortsättningsvis har förening en mycket god ekonomi med härliga samlingsplatser som till exempel den gemensamma grillplatsen som är belägen nära lägenheten. Här har man även en grönskande och lugn utegård runt omkring Björkbacksvägen, samtidigt som det bara tar cirka 5 minuter att gå till Tyresö Centrum. Där finns allt från matbutiker, systembolag, klädbutiker, gym, apotek, vårdcentral och mycket mer. I närområdet finns också Tyresö golfbana samt mycket natur och härliga gångstråk för den som gillar långa promenader. Varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare för mer info!

Läs mer

Kontakta mäklaren för mer information

Anmäl intresse

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Ansvarig mäklare

  Isabelle Björkstrand

  Fastighetsmäklare/Kontorschef

  Mobil: 0700-67 88 19

  isabelle.bjorkstrand@lansfast.se

  Planritning

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

  Beskrivning

  Interiör

  Bostad

  Rum

  3 rok varav 2-3 sovrum

  Boarea

  89m2

  Våning

  1 av 2 , Hiss finns inte

  Lägenhetsnummer

  15

  Andel i föreningen

  0,002679%

  Andel av årsavgift

  0,26774%

  TV och internet

  Föreningen är ansluten till ComHem "Tre hål i väggen", samt till Telenor där uttag finns ovanför ytterdörren i hallen. Digital-tv, bredband och telefoni kan fås genom dessa företag. Grundutbud för TV via ComHem ingår i månadsavgiften. Avtal för bredband tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren.

  Byggnad

  Fastighetsbeteckning

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1964

  Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

  Energideklaration

  Hiss

  Hiss finns inte

  Allmänt om föreningen

  Föreningens namn

  HSB Brf Björkbacken i Tyresö

  Föreningens organisationsnummer

  712400-0139

  Föreningsform

  Bostadsrättsförening

  Äkta/oäkta förening

  Äkta förening

  Tillåter föreningen delat ägande?

  Ja

  Föreningens byggnader

  Antal lägenheter

  383 st

  Antal lokaler

  5

  Byggår

  1964

  Äger föreningen marken

  Ja

  Allmän information

  Brf Björkbacken upplåter 383 lägenheter med bostadsrätt samt 5 lokaler med hyresrätt (fotvård, grossist, Röda korset, partilokal). Föreningen registrerades 1963, klassas som en äkta förening och äger marken. Föreningens fastighet bebyggdes 1964 och förvärvades av föreningen samma år. Besök gärna föreningens hemsida för mer information: https://www.hsb.se/stockholm/brf/bjorkbacken/.

  Föreningens ekonomi

  -Ekonomisk förvaltning sköts av SBC. -Föreningen kräver att köpare blir medlem i HSB. Medlemskap söks via HSB Stockholm. Fortsättningsvis betalas medlemsavgiften i HSB av föreningen. Endast den första insatsen skall betalas av köparen. Det planeras inte någon avgiftshöjning i dagslaget. (2019-07-04) Föreningen tillåter delat ägande, den som bor i lägenheten måste minst äga 10 %.

  Föreningens planerade och utförda renoveringar

  UTFÖRDA 2018: Utbyte av fönstervägg och balkongdörr i vardagsrum i 102 lägenheter. 2018: Dränering runt gaveln Björkbacksvägen 73. 2018: All maskinell utrustning i stora tvättstugan byttes ut. 2018: Renovering och infärgning av betongsocklar. 2016-2017: Belysning gångvägar, byte belysning trapphus. fuktisolering och dränering av källarhus. 2013-2015: Stambyte. 2011-2015: Målning av fristående byggnader, fastigheterna, garage, soprum och förråd samt renovering av entrédelar. 2011: OVK 2011: Enhetsmätning el införs med en uppgradering till 3-fas. 2010: Renovering av trapphus. 2009: Radonmätning. PLANERADE 2016-2020: Föryngring av viss växtlighet. 2019: Fortsatt byte av fönster och dörr mot altan/balkong. Mer info om projektet finns på föreningens hemsida. (pågår) 2019: Översyn av alla tak. (pågår) 2019: Kartläggning/besiktning av samlingsledningar i mark. (pågår) 2019-2020: OVK och rensning av ventilationen. (kommer utföras när fönsterbytet är klart).

  Gemensamma utrymmen

  - 1 stor tvättstuga med grovtvätt (Björkbacksvägen 63). - 2 grovsoprum, miljörum. - Bastu och gym (bastun är för tillfället avstängd inför byggnation av nödutgång). - Övernattningslägenhet (nr 73) och gemensamhetslokal (nr 77). Kostnad för att hyra respektive utrymme är 400 kr/dygn.

  Gårdsplats

  Innergårdar med grillplatser, lekplatser, fotbollsplan och boulebana.

  Parkering

  206 bilplatser. Att hyra bilplats kostar 200 kr/månad. Till samtliga bilplatser ingår motorvärmare. 110 carports, av dessa är 6 handikapplatser. Att hyra en carport kostar 250 kronor/månad. 152 garageplatser. Att hyra garage kostar 350 kronor/månad. I dagsläget finns platser lediga av samtliga typer (kontrollerat 2019-05-17). Många önskar dock hyra plats på en specifik adress och då kan det vara väntetid. För att anmäla intresse och ställa dig i kö kontakta förvaltaren på 08-657 90 90.

  Försäkring

  Fullvärdesförsäkring finns via Trygg Hansa. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

  Föreningens hemsida

  https://www.hsb.se/stockholm/brf/bjorkbacken/

  Centrala Tyresö

  Läs mer

  Allmänt

  Adress: Björkbacksvägen 33, TYRESÖ

  Kommun: Tyresö

  Område: Centrala Tyresö

  Församling: Tyresö Församling

  Boendeform: Bostadsrättslägenhet

  Upplåtelseform: Bostadsrätt

  Ekonomi

  Utgångspris: 2 700 000 kr

  Månadsavgift: 5 670 kr/mån

  Pantsättning: Bostaden är inte pantsatt.

  Pantsättningsavgift: 465 kr

  Överlåtelseavgift: 1 163 kr Betalas av köpare

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende

  Karta & område

  Bobutiken i Tyresö

  Besök bobutiken

  Liknande bostäder