Objektbild

Dragarbrunnsgatan 33, UPPSALA

Unik bostad med bästa cityläge - ett stenkast från stadskärnan och Resecentrum!

Pris:

2 795 000 kr

Accepterat pris

Månadsavgift 3 653 kr/mån I avgiften ingår: Värme kall- och varmvatten och kabel-Tv

Bostadsrättslägenhet - UPPSALA

Rum: 3 rok varav 2 sovrum

Våning: 3 av 4 , hiss finns

Byggår: 1966

Boarea: 66 m2

Försprångsbostad

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång. Här kan du läsa mer om Försprång®.

Här bor man mitt i händelsernas centrum med endast ett stenkast från Resecentrum och stadskärnan samt med närhet till Stadsparkens grönska och årummet runt Islandsbron med dess mysiga atmosfär och promenadstråk längs Fyrisån. Bostaden erbjuder en rymlig hall med gott om plats för förvaring, utöver finns även en klädkammare samt garderober. Vardagsrummet är stort och luftigt samt ett generöst ljusinsläpp tack vare stora och djupa fönster. Köket är påkostat och utfört i modern tappning som genomsyrar en lyxig känsla med plats för flera gäster, komplett med rostfria vitvaror bestående av upplysbar bänkskiva, diskmaskin, induktionshäll och en stilren köksfläkt samt kyl/frys och golvvärme. Invid köket finns även balkong med plats för möblemang, här bjuds det på en trevlig utsikt mot Uppsala Domkyrkan. Helkaklat badrum med spotlights, tvättmaskin, dusch, tvättställ, handdukstork & wc. Vidare finns två sovrum belägna på ett lugnt läge varav ett stort med plats för dubbelsäng och kontor samt ett mindre med plats för säng och en större garderob. Det här är en bostad som måste upplevas, välkomna på visning!

Läs mer

Försprångsbostad

Försprång innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Dinko Dautovic

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0709-302535

  dinko.dautovic@lansfast.se
  Planritning

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Rumsbeskrivning

   Hall Bostaden erbjuder en rymlig hall med gott om plats för förvaring, utöver finns även en klädkammare samt garderober. Vardagsrum Vardagsrummet är stort och luftigt och har ett generöst ljusinsläpp tack vare stora och djupa fönster. Kök Köket är påkostat och utfört i modern tappning som genomsyrar en lyxig känsla, komplett med rostfria vitvaror bestående av upplysbar bänkskiva, diskmaskin, induktionshäll och en stilren köksfläkt samt kyl/frys och golvvärme. Balkong Invid köket finns en balkong med plats för möblemang, här bjuds de på en trevlig utsikt ut mot Uppsala Domkyrkan. Badrum Helkaklat badrum med spotlights, tvättmaskin, dusch, tvättställ, wc & handdukstork. Sovrum Två sovrum beläget på ett lugnt läge varav ett stort med plats för dubbelsäng och kontor samt ett mindre med plats för säng och en större garderob. Separat klädkammare.

   Bostad

   Boarea

   66m2

   Våning

   3 av 4 , hiss finns

   Lägenhetsnummer

   44

   Andel i föreningen

   5,4276%

   Andel av årsavgift

   Andel av årsavgift har ej gått att få fram.

   TV och internet

   Kabel-TV via ComHem. Basutbudet ingår i avgiften. Bredband via ComHem.

   Byggnad

   Byggår

   1966

   Energideklaration

   Energideklarationen är utförd 2014-01-22
   Energiklass:

   Hiss

   Hiss finns

   Allmänt om föreningen

   Föreningens namn

   Dragarbrunnen

   Föreningens organisationsnummer

   769611-9010

   Föreningsform

   Bostadsrättsförening

   Äkta/oäkta förening

   Oäkta förening

   Tillåter föreningen delat ägande?

   Ja

   Föreningens byggnader

   Antal lägenheter

   24 st

   Antal lokaler

   5 st

   Byggår

   1966

   Äger föreningen marken

   Ej angiven

   Allmän information

   Brf Dragarbrunnen en oäkta bostadsrättsförening som bildades 2005 då fastigheten ombildades från att enbart inhysa hyresrätter. Föreningen upplåter i dagsläget 24 lägenheter med bostadsrätt och fem lokaler med hyresrätt. Oäkta bostadsrättsförening innebär att föreningen inte åtnjuter samma skatteregler som en äkta bostadsrättsförening. Det innebär bl.a. att vid beskattning av kapitalvinst skall hela vinsten tas upp till beskattning. Vinsten beskattas med 30%. Man har inte heller möjlighet att söka uppskov med ev. kapitalvinstskatt. (Läs mer om oäkta bostadsrättsföreningar på www.skatteverket.se .) Radonmätning gjord, värde under gränsvärde. Föreningen godkänner delat ägande och den som bor i lägenheten ska äga minst 10 %. Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Nycklar lämnas till föreningen av säljaren och köparen kvitterar ut. För mer information besök föreningens hemsida www.dragarbrunnen.se

   Föreningens ekonomi

   I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar. (Uppgifter kontrollerade april 2021.)

   Föreningens planerade och utförda renoveringar

   Inga större renoveringar föreligger. (uppgifterna kontrollerade juli 2019) Föreningen har bland annat låtit utföra följande renoveringar. 2009 - radonmätning, vatten- och avloppsstammar samt ombyggnad av samtliga badrum (omdragning av varm- och kallvattenrör, nya golvbrunnar mm), radonmätning, nytt säkerhetsklassat låssystem i samtliga lägenheter, övriga utrymmen samt ytterdörrar. 2011 - byte av elcentral, renovering av tvättstugan nydragning av vatten & avlopp, nytt golv, utbyte av tvättmaskiner & torktumlare, nytt torkrum, nytt boknings- och inpasseringssystem. 2012 - byte till säkerhetsdörrar (de flesta lägenheterna) 2013 - OVK 2014 - löpande underhåll, ny tvättmaskin, energideklaration 2015 - byte av dagvattenrör i källaren 2017 - Tvättstuga 2018 - Renovering av lokal 11

   Gemensamma utrymmen

   I föreningen finns cykelförråd, gemensam tvättstuga finns med fyra tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp samt ett torkrum. Trapphus samt gemensamma utrymmen städas av extern firma.

   Gårdsplats

   Föreningens medlemmar kan nyttja en del av gemensam terrass på andra våningen.

   Parkering

   Som medlem finns ev möjlighet att hyra garageplatser via Vasakronan, Castellum, Dilligenta m.fl (uppgifterna kontrollerade april 2021)

   Föreningens hemsida

   www.dragarbrunnen.se

   Centrum

   Allmänt om området

   Om vissa stora städer säger man att de har ”ett utspritt centrum”. Det säger ingen om Uppsala. Tvärtom. Med tanke på att det här är Sveriges fjärde största stad är citykvarteren få och stadskärnan liten. På tio minuter har du promenerat från böckerna på Carolina Rediviva till tågen vid Resecentrum. Eller längs Fyrisån från Svandammen och Stadsparken till Skolgatan. – när du korsar den är du inne i Luthagen. Att bo centralt i Uppsala har alltid varit eftertraktat. Vissa älskar 1800-talskvarteren längs Övre Slottsgatan med Domkyrkan och universitetsaulan runt hörnet, andra har hittat sitt drömboende i nyproducerade lägenheter med utsikt över slottet. Efter att det under flera decennier inte hänt så mycket i centrala stan har det efter millennieskiftet hänt desto mer. Restauranger, pubar och uteserveringar har poppat upp i stort sett i varje kvarter. En påtaglig och positiv skillnad tycker många som bott i Uppsala längre, eller som inte har varit här på några år. Ett återkommande argument för att bo just här är också avståndet till Stockholm och Arlanda. Jobbar man där – eller av annan anledning vill dit – är det bara några få minuter till stationen och sedan 40 minuter till Stockholm C eller 20 minuter till Arlanda.

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Dragarbrunnsgatan 33, UPPSALA

   Kommun: Uppsala

   Område: Centrum

   Boendeform: Bostadsrättslägenhet

   Upplåtelseform: Bostadsrätt

   Ekonomi

   Pris: 2 795 000 kr
   Accepterat pris

   Månadsavgift: 3 653 kr/mån I avgiften ingår: Värme kall- och varmvatten och kabel-Tv

   Pantsättning: Bostadsrätten är inte pantsatt.

   Pantsättningsavgift: 476 kr

   Överlåtelseavgift: 1 190 kr Betalas av köpare

   Driftkostnad: 450 kr/månad

   Driftskostnaden fördelas enligt följande:

   Elkostnad: 200 kr/månad

   Försäkring: 250 kr/månad

   Karta & område

   Uppsala

   Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Drottninggatan 3 i Uppsala, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i Uppsala!

   Läs mer

   Bobutiken i Uppsala

   Hitta din mäklare i Uppsala

   Liknande bostäder