Vi vill att du ska känna dig trygg. Därför anpassar vi kontinuerligt arbetssätt, kundmöten och visningar efter rådande situation. Läs mer Jag förstår
Objektbild

Folkungagatan 22 A, Uppsala

Praktiskt planerad 1:a med balkong inbäddad bland husen i lugna Svartbäcken!

Pris:

1 595 000 kr

Accepterat pris

Månadsavgift 1 578 kr/mån I avgiften ingår: värme, kall- och varmvatten.

Bostadsrättslägenhet - Uppsala

Rum: 1 rok

Våning: 3 av 3  (Våningsplan 3 av 3. ) , hiss finns inte

Byggår: 1968

Boarea: 31,7 m2

Försprångsbostad

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång. Här kan du läsa mer om Försprång®.

60-talets mest charmiga detaljer gör sig påminda i form av riktiga stenskivor i fönster, bevarad skåpinredning i kök och platsbyggd förvaring som täcker full takhöjd, detta kombineras med mer moderna detaljer såsom rejäl balkong, helkaklat våtutrymme och stilrena golv. Kvadratmetrarna fördelas på rejält arbetskök med matplats invid, vardagsrum som rymmer både soffgrupp och säng, hall med god förvaringsyta och helkaklat våtutrymme med dusch och uttag för tvättmaskin från stamrenoveringen år 2003. Sommartid blir balkongen din alldeles egna frizon med gott om plats för möblemang. Platsbyggd trätrall bonar in och vyn över kringliggande allmänning ger lugn och ro. Förening med de större renoveringarna gjorda, god extern förvaring till bostaden i form av ett förråd, i övrigt gemensamma utrymmen i källarplan såsom tvättstugor med torkrum, mangelrum, cykelförråd/barnvagnsrum, hobbyrum och samlingslokal. Bo i omtyckta Svartbäcken, angränsande till stadskärnan, så centralt men ändå i naturskön miljö med fina rekreationsområden och motionsspår i Röbo. En liten promenad bort finner ni Torbjörnstorg med bl a mataffärer, blomsterhandel och ombud för Posten, strax intill finns Fyrishov med olika former av träningsverksamhet och attraktivt äventyrsbad. Till Uppsala city tar du dig enkelt och smidigt via de väl utbyggda gång- och cykelvägarna som löper antingen via Svartbäcksgatan eller längs Fyrisån alternativt med buss som har täta avgångar, även fördelaktigt pendlarläge till Stockholm via E4:ans påfart.

Läs mer

Försprångsbostad

Försprång innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Visning

  Vi anpassar våra visningar efter rådande situation för din och vår säkerhet.

  Tor 30 Juli

  Bokad visning vänligen ring eller mejla mäklaren

  Planritning Planritning

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Hall

   Ligger i anslutning till samtliga utrymmen i bostaden och bjuder på god förvaring i hatthylla, tre platsbyggda garderober och ett linneskåp, samtliga med överskåp. Väggar målade i ljusgrått och mörkgrått klinkergolv som övergår i trestavigt parkettgolv.

   Vardagsrum

   Väl tilltaget och rymmer både säng och soffmöblemang om så önskas. Utgång till rymlig balkong i nordväst. Vitmålade väggar, tegelliknande tapet som fondvägg och fyrstavigt parkettgolv.

   Kök

   Perfekt arbetskök i anslutning till mindre matplats invid fönster. Skåpinredning från byggåret i cremevitt, lagom stora arbetsytor med laminatbänk av mönstret virrvarr, diskbänk och skafferi. Maskinell utrustning såsom kombinerad spis/ugn (Cylinda, -12), micro (Ide Line) och kombinerad kyl/frys (Bosch). Väggar målade i sandfärgad ton och trestavigt parkettgolv.

   Dusch/WC

   Från stamrenoveringen år 2003 med uppdaterad inredning från år 2016. Duschhörna med vikbara dörrar av klarglas, handfat, wc, kommod, väggfast hylla och toppmatad tvättmaskin (Whirlpool). Helkaklade väggar i vitt med grå dekor på mitt och ljusgrått klinkergolv.

   Uteplats/Balkong

   Rymlig balkong i nordväst fångar upp förmiddags- och kvällssolen. Gott om plats för möblemang, platsbyggd trätrall som bonar in, inunder tak och med vädringsstång. Vy mot lugn, allmän yta på husets baksida.

   Bostad

   Boarea

   31,7m2

   Våning

   3 av 3  (Våningsplan 3 av 3. ) , hiss finns inte

   Lägenhetsnummer

   517

   Andel i föreningen

   0,4987%

   Andel av årsavgift

   Andel av årsavgift har ej gått att få fram.

   TV och internet

   Kabel-TV via ComHem. Bredband via ComHem.

   Övriga utrymmen

   Till bostaden hör nyttjanderätten till ett källarförråd om ca 4 kvm.

   Byggnad

   Byggår

   1968

   Byggnadstyp

   Flerfamiljshus

   Energideklaration

   Energideklarationen är utförd 2019-11-19
   Energiklass:

   Hiss

   Hiss finns inte

   Allmänt om föreningen

   Föreningens namn

   Rolf

   Föreningens organisationsnummer

   717600-7347

   Föreningsform

   Bostadsrättsförening

   Äkta/oäkta förening

   Äkta förening

   Tillåter föreningen delat ägande?

   Ja

   Föreningens byggnader

   Antal lägenheter

   92 st

   Antal lokaler

   2 st

   Byggår

   1968

   Äger föreningen marken

   Ja

   Allmän information

   Bostadsrättsföreningen Rolf består av sex flerfamiljshus med adress Folkungatan 12-22 samt två innergårdar med mellanliggande parkeringsplats. Det finns 92 lägenheter och två lokaler. Föreningen har ett gemensamt elavtal och varje bostadsrättsinnehavare debiteras månadsvis. Föreningen godkänner delat ägande och den som bor i lägenheten ska äga minst 10%. Bostadsrättstillägget för hemförsäkring ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Radonmätning gjord, värde under gränsvärdet. Besök gärna föreningens hemsida www.brf-rolf.se

   Föreningens ekonomi

   Föreningen har beslutat att höja avgiften med 2% fr.o.m 1/7 2019. (Uppgifter kontrollerade maj 2019).

   Föreningens planerade och utförda renoveringar

   Föreningen planerar att renovera balkongerna år 2020. (Uppgifter kontrollerade maj 2019). Föreningen har bland annat låtit utföra följande renoveringar: 1981 - Värmeåtervinning och isolering av vindarna 1985 - Installation av avfuktningsaggregat 1986 - Inreglering av värmesystemet 1995 - Byte av tvättmaskiner 2000 - Byte av fjärrvärmeutrustning 2001 - Inomhusgivare för fjärrvärmereglering 2003 - Stamrenovering och i samband med detta nya ytskikt i badrummen 2004 - Energisnåla kranar i badrum 2007 - Installation av nya tvättmaskiner, el renovering och nya el centraler installerades. 2008 - Utbyte samtliga reglerventiler i källaren för elementen, energisnåla lampor i källare, installation av sensorstyrda ljusarmaturer i trapphusen, omläggning av tak 2009 - Byte av samtliga ventilationsaggregat, bättre värmeåtervinning 2010 - Konstantventiler i kök och badrum för mindre vatten– och värmeåtgång 2011 - Pumpautomatik för vatten i radiatorkrets 2012 - Byte av fönster samt renovering av samlingslokalen. 2013 - Byte till säkerhetsdörrar. 2016 - Breddning och målning av parkeringsrutor, alla kallvattenstammar har byts ut i fastigheten 2017 - Elmätare för samtliga lägenheter är installerade, som innebär att föreningen har ett gemensamt abonnemang direkt med leverantör. 2018 - Entréportar och soprumsdörrar.

   Gemensamma utrymmen

   I föreningen finns cykelförråd, samlingsrum, hobbyrum, barnvagnsförråd samt tvättstuga med torkrum och mangelrum. Trapphus och gemensamma utrymmen städas av extern firma.

   Gårdsplats

   Fina innergårdar med lekplatser för barnen samt flera möbelgrupper.

   Parkering

   Föreningen har 16 garageplatser (1000 kr/mån). I dagsläget är det lång kö. 72 parkeringsplatser med el-plint (400 kr/mån). I dagsläget finns ledig plats. (Uppgifter kontrollerade maj 2019)

   Föreningens hemsida

   http://www.brf-rolf.se/

   Svartbäcken

   Allmänt om området

   Svartbäcken var i början på nittonhundratalet Uppsalas fattigaste stadsdel. Idag drömmer många om att flytta hit. Lugnet, grönskan, de stora villorna med de stora trädgårdarna. Tio minuter med cykel från mitt i stan. Stadsdelen inramas av Fyrisån i väster och av järnvägen mot Norrland i öster. Rakt igenom den löper Svartbäcksgatan spikrakt med domkyrkan som riktmärke för den som kör söderut. På den östra sidan finns villakvarteren och ett och annat flerbostadshus från 40- och 50-talet. På den västra – där det också är förbluffande lugnt och grönt – är det flerfamiljshusen i tre och fyra våningar som dominerar. Här ligger också Fyrishov med sitt äventyrsbad som i många år varit med på listan över Sveriges mest besökta, och som nu byggs om och rustas upp. Vill du bo nära naturen kan du nästan inte bo bättre. Promenerar du ut ur Svartbäcken i norr kommer du in i Röbo-området med motionsspår, skidspår och naturlekplats. Och fortsätter du en kvart till över slätten är du framme i Gamla Uppsala med Kungshögarna och Vikingamuseet.

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Folkungagatan 22 A, Uppsala

   Kommun: Uppsala

   Område: Svartbäcken

   Boendeform: Bostadsrättslägenhet

   Upplåtelseform: Bostadsrätt

   Ekonomi

   Pris: 1 595 000 kr
   Accepterat pris

   Månadsavgift: 1 578 kr/mån I avgiften ingår: värme, kall- och varmvatten.

   Pantsättning: Bostadsrätten är inte pantsatt.

   Pantsättningsavgift: 465 kr

   Överlåtelseavgift: 1 163 kr Betalas av köpare

   Driftkostnad: 225 kr/månad

   Driftskostnaden fördelas enligt följande:

   Elkostnad: 100 kr/månad

   Försäkring: 125 kr/månad

   Kommentar till driftkostnad: Driftskostnaden är baserad på ett hushåll innehållandes en vuxen person.

   Antal personer i hushållet: 1 st

   Karta & område

   Uppsala

   Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Drottninggatan 3 i Uppsala, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i Uppsala!

   Läs mer

   Bobutiken i Uppsala

   Hitta din mäklare i Uppsala

   Liknande bostäder