Objektbild

Götgatan 22 B, Uppsala

Härlig 4:a med uthyrningsmöjlighet och stora förråd

Accepterat pris

3 775 000 kr

Månadsavgift 4 288 kr/mån I avgiften ingår: Värme, kall- och varmvatten och kabel-TV (basutbud).

Bostadsrättslägenhet Uppsala

Rum: 4 rok varav 3 sovrum

Våning: 3 av 3 , Hiss finns inte

Boarea: 93 m2 Areauppgift enligt förvaltare

Välkommen in i denna charmiga lägenhet med såväl öppen spis som uthyrningsmöjlighet och vore inte det nog så finns det även två riktigt stora förråd om ca 30 kvadratmeter endast en trappa upp. Ytan fördelas på ett härligt kök där takhöjden verkligen kommer till sin rätt, ett vardagsrum med både fungerande öppen spis och balkong, ett helkaklat badrum med både tvättmaskin och torktumlare samt tre sovrum varav ett med egen balkong. Vill man få en extra inkomst går det att stänga till mellan sovrum och kök för att skapa en separat lägenhet med egen ingång. Uthyrningsdelen får då ett rum med egen balkong och wc. Möjlighet att installera enklare köksutrustning finns i det som idag är en klädkammare. Dusch finns att tillgå i anslutning till föreningens bastu i källaren. Lägenheten har fina ytskikt och är i ett genomgående gott skick. Den gamla vackra parketten tillsammans med små burspråk vid balkongerna och fina fönsternischer ger lägenheten stora doser charm och en hemtrevlig känsla. Läget i Luthagen har inte mycket i övrigt att önska. Endast ett fåtal minuter från stadskärnan och med Fyrisån alldeles intill ligger föreningens innergård skyddad från omkringliggande gator vilket gör att barnen kan leka på innergården. Vill man så finns dessutom flera fina promenadstråk längs ån. Här bor du mitt i stan men samtidigt avskilt från stadens stress. En riktigt härlig lägenhet att komma hem till. Varmt välkommen på visning!

Läs mer

Kontakta mäklaren för mer information

Boka visning

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Visning

  Sön 26 Januari

  13:30 - 14:00

  Öppen visning - anmäl dig för bättre service

  2020-01-26 13:30:00 2020-01-26 14:00:00 40 Bostadsvisning Götgatan 22 B, Uppsala 59,8648741600408, 17,6243770122528 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

  Intresseanmälan

   * Obligatoriska fält
   ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

   Intresseanmälan

    * Obligatoriska fält
    ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

    Ansvarig mäklare

    Herman Silén

    Fastighetsmäklare

    Mobil: 0704-30 34 59

    herman.silen@lansfast.se

    Planritning Alternativ planritning med uthyrningsdel

    Värdera din bostad kostnadsfritt*

    Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

    *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

    Beskrivning

    Interiör

    Hall

    Härlig hall med plats för både jackor och skor. Klassiskt parkettgolv och vitmålade väggar samt en brun fondvägg. Längre in i hallen finns även ett städskåp.

    Kök

    Ljust och luftigt kök där takhöjden verkligen kommer till sin rätt. Här finns matplats och fint parkettgolv tillsammans med målade väggar och en smakfull fondtapet. Köket är utrustat med varmluftsugn, inbyggd mikrovågsugn, kyl/frys, spishäll, fläkt och diskmaskin. Arbetsbänk av ek och stora kakelplattor som stänkskydd. Genom att nyttja takhöjden har köket också gott om förvaringsmöjligheter.

    Vardagsrum

    Stort rum i fil med matrum/sovrum. Här finns även ett charmigt burspråk vid utgången till balkongen. Rummet har ett diskret skåp monterat mitt emot den öppna spisen vilket gör att rummet känns avdelat och blir lättare att möblera. På väggen mot matrummet finns en platsbyggd bokhylla med infälld belysning som smakfull detalj. Vardagsrummet har målade väggar och vackert parkettgolv.

    Sovrum / Matrum

    Sovrum/matrum med dubbla skjutdörrar mot vardagsrummet. Parkettgolv och vitmålade väggar samt en härlig måttbeställd världskarta som fondtapet.

    Badrum

    Helkaklat badrum med mörkt klinkergolv och vitkaklade väggar. Här finns badkar på tassar, tvättställ, toalett, spegel med belysning samt ett fönster. Här finns även både tvättmaskin och torktumlare under den praktiska arbetsbänken. Ovan bänken finns flera skåp för god förvaring.

    Sovrum

    Sovrum med fint laminatgolv och vitmålade väggar samt en mönstrad fondtapet. Detta rum har tidigare varit kök och en del av de äldre köksskåpen sitter kvar och ger bra förvaring. Här finns även den gamla serveringsklockan bevarade som dekorativ detalj.

    Sovrum / Möjlig uthyrningsdel

    Idag nås sovrummet från köket men kan även nås genom egen entré från trapphuset. Den entrén är idag tillstängd men går lätt att återställa. Sovrummet har fint parkettgolv, ljusa väggar och ett litet charmigt burspråk vid den egna balkongen.

    Wc

    Idag används den som gäst-wc och är därmed perfekt till uthyrningsdelen. Ljust målade väggar samt målad plastmatta på golv.

    Klädkammare / Kök

    Idag en fin klädkammare av äldre snitt som vid uthyrning kan byggas om för att installera ett enklare kök.

    Balkong

    Två balkonger varav en i den tilltänkta uthyrningsdelen. Plats för lite blomster och en stol till morgonkaffet.

    Förråd

    Till lägenheten följer nyttjanderätt till två stora vindsförråd om totalt ca 30 kvm samt ett källarförråd om ca 3,5 kvm.

    Bostad

    Areakälla

    Areauppgift enligt förvaltare

    Våning

    3 av 3 , Hiss finns inte

    Lägenhetsnummer

    46

    Andel i föreningen

    2,173%

    TV och internet

    Kabel-TV via Telenor. Basutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via Telenor.

    Byggnad

    Energideklaration

    Energideklarationen är utförd 2019-09-22
    Energiklass:

    Hiss

    Hiss finns inte

    Allmänt om föreningen

    Föreningens namn

    Rotegårdarna

    Föreningens organisationsnummer

    717600-2090

    Föreningsform

    Bostadsrättsförening

    Äkta/oäkta förening

    Äkta förening

    Tillåter föreningen delat ägande?

    Ja

    Föreningens byggnader

    Antal lägenheter

    54 st

    Antal lokaler

    0

    Byggår

    1945

    Äger föreningen marken

    Ja

    Allmän information

    Bostadsrättsföreningen Rotegårdarna består av tre flerfamiljshus med totalt 54 lägenheter belägna på Götgatan 22-24 och Tegnérgatan 5. Radonmätningar är gjorda och inga resultat är över gränsvärdet 200 bqr. Föreningen godkänner delat ägande och den som bor i lägenheten ska äga minst 10 %. Nyckelhantering via Lås och Säkerhetscenter AB. Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i föreningens fastighetsförsäkring. För mer information besök föreningens hemsida www.rotegardarna.se.

    Föreningens ekonomi

    I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar. (Uppgifter kontrollerade oktober 2019.)

    Föreningens planerade och utförda renoveringar

    Föreningen planerar fasadrenovering om ca 2 - 3 år (Uppgifter kontrollerade oktober 2019.) Föreningen har bland annat låtit utföra följande renoveringar: 1995 - Stamrenovering, badrum och elsystem Alla ledningar för vatten och varmvatten/ventiler är utbytta till nya samt att alla stamledningar för värme/ventiler också är utbytta. Brunnar/avlopp i badrum är bytta och anslutna till befintlig stående spillvattenstam. Samtliga spillvattenledningar under källargolv är utbytta till nya. 2005 - Nya garageportar till kallgaragen 2007 - Ny asfaltbeläggning samt nytt staket på gården 2009 - Stamspolning 2011 - Nya balkongdörrar. Målning av fönster, källargolv, tvättstugor samt trapphus. Installation av nya brand- och säkerhetsklassade lägenhetsdörrar samt nya lås till lägenheter och gemensamma utrymmen. 2015/2016 - Terrass och balkongrenovering 2017 - Spolning av spillvatten samt filmning av stammar. Inspektion/filmning av dagvattenledningar samt ändring av utkastare.

    Gemensamma utrymmen

    I föreningen finns tre tvättstugor, cykelförråd, bastu med dusch, hobbyrum, pingisrum samt gillestuga som kostnadsfritt kan lånas (även för övernattning). Trapphus samt gemensamma utrymmen städas av extern firma.

    Gårdsplats

    Stor innergård med inhägnad del där det finns gräsytor med utemöbler och plats för barnen att leka.

    Parkering

    Föreningen har trettio parkeringsplatser i kallgarage med el-plint (300 kr/mån) och fyra i varmgarage (400 kr/mån). I dagsläget är det 3 i kö till kallgarage och lång kö till varmgarage. (Uppgifter kontrollerade oktober 2019.) Utöver garagen finns en gästparkering med plats för fyra bilar.

    Föreningens hemsida

    http://www.rotegardarna.se/

    Luthagen

    Allmänt om området

    Luthagen fick sitt namn från Johan Luth som ägde marken på 1600-talet. För de som känner Uppsala har det en speciell klang. Berättar du att du bor här nickar många igenkännande och undrar i vilken del - främre eller bortre? Båda har sin charm och sina fördelar. Främre Luthagen, på södra sidan om Luthagsesplanden. består av klassiska innerstadskvarter från förra seklets fem första decennier. Med Katedralskolan, Ekonomikum, den gröna Vasaparken och det blå Vasahuset som självklara orienteringspunkter. Och med den blandning av människor i alla åldrar, bostäder och butiker som du ofta ser i äldre och lite mindre storstäder. Bortre Luthagen, norr om Luthagsesplanaden, är först en fortsättning på det typiska innerstadslivet. Men pulsen är lite lägre och avstånden mellan husen lite större. Sedan korsar du Ringgatan och kommer in i några av Uppsalas äldsta och mest attraktiva villakvarter. Men du är fortfarande i Luthagen, och fortfarande på bekvämt gångavstånd från Stora Torget.

    Läs mer

    Allmänt

    Adress: Götgatan 22 B, Uppsala

    Kommun: Uppsala

    Område: Luthagen

    Församling: Uppsala Domkyrkoförsamling

    Möjligt tillträdesdatum: Enligt ök

    Boendeform: Bostadsrättslägenhet

    Upplåtelseform: Bostadsrätt

    Ekonomi

    Utgångspris: 3 775 000 kr Accepterat pris

    Månadsavgift: 4 288 kr/mån I avgiften ingår: Värme, kall- och varmvatten och kabel-TV (basutbud).

    Pantsättning: Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2019-10-15

    Pantsättningsavgift: 465 kr

    Överlåtelseavgift: 1 163 kr Betalas av köpare

    Driftkostnad: 720 kr/månad

    Driftskostnaden fördelas enligt följande:

    Elkostnad: 450 kr/månad

    Försäkring: 270 kr/månad

    Antal personer i hushållet: 4 st

    Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende

    Karta & område

    Bobutiken i Uppsala

    Besök bobutiken

    Liknande bostäder