Objektbild

Körvelgatan 18 B, Uppsala

2:a i markplan som år 2021 genomgått påkostad renovering med balkong i soligt sydväst mot lugn gård!

Pris:

1 895 000 kr

Accepterat pris

Månadsavgift 2 980 kr/mån I avgiften ingår: Värme, kall- och varmvatten. Obligatoriskt tillägg om 190 kr/mån för digital-TV, bredband och IP-telefoni. Obligatoriskt tillägg om 81 kr/mån för den fasta elkostnaden. Obligatoriskt tillägg om 35 kr/mån för bostadsrättstillägg.

Bostadsrättslägenhet - Uppsala

Rum: 2 rok varav 1 sovrum

Byggår: 1971

Boarea: 60,3 m2

Försprångsbostad

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång. Här kan du läsa mer om Försprång.

Bostaden har genomgått en påkostad renovering där man sett över samtliga ytskikt. Bostaden följer en röd tråd med ljusa kulörer på väggar som möter trestavigt ekparkettgolv, samtliga rum har även dekorativa vita taklister. Praktisk planlösning med vardagsrum som ger gott om plats för sällskapsmöblemang samt matsalsbord. Utöver detta har man en rymlig hall med platsbyggd garderob för god klädförvaring, stort sovrum med plats för dubbelsäng samt ytterligare möblemang, stilrent renoverat kök med matplats och helkaklat våtutrymme från år 2021 med duschhörna samt tvättdel med installerad tvättmaskin och torktumlare. Extern förvaring i förråd som är beläget i trapphuset. Balkong i fördelaktigt, sydvästligt läge mot lugn innergård. Under tak, inhägnad med grind, trall och gott om plats för egna planteringar. Brf Körveln är en stor bostadsrättsförening om 334 lägenheter. Föreningen har god ekonomi med låg belåning per kvadratmeter och de flesta större renoveringarna är gjorda. Det finns goda parkeringsmöjligheter med fler parkeringsplatser än antal lägenheter, de har ett fördelaktigt el- samt bredbandsavtal, flera servicehus med tvättstugor att nyttja, många grönskande innergårdar med välutrustade lekplatser, samlingslokal att hyra, tre övernattningsrum att hyra och för de som behöver extra kallförråd för förvaring finns det att hyra. Området Årsta är ett mycket omtyckt och barnvänligt område. Här bor ni nära naturen samtidigt som ni enkelt tar er både till stadskärnan och Gränby Centrum med all tänkbar service. Förskola, grundskola och aktiva föreningar med idrottsaktiviteter för barn, vårdcentral och mataffär finns alldeles i närheten vid torget "Årsta centrum". Ni har även bra bussförbindelser samt cykelvägar för smidig pendling och påfart till nya E4:an i närheten.

Läs mer

Försprångsbostad

Försprång innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Planritning

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Hall

   Rymligt med gott om plats för avhängning i hatthylla samt i platsbyggd garderob med spegelklädda skjutdörrar och väggfast inredning. Infällda spots i tak, väggar målade i ljusgrå ton och trestavigt ekparkettgolv.

   Vardagsrum

   Gott om plats för soffmöblemang samt matsalsbord. Utgång till balkong i sydväst. Vita taklister, väggar målade i ljusgrå ton och trestavigt ekparkettgolv.

   Dusch/WC

   Renoverat av fackman år 2021; duschhörna med vägg av klarglas, kommod, wc, infällda hyllplan, handdukshängare och tvättdel med arbetsbänk av ljusgrå laminat med tvättmaskin (Bosch, -21) och torktumlare (Bosch, -21). Infällda spots i tak, helkaklade väggar i högblankt vitt och ljusgrått klinkergolv med elburen golvvärme.

   Kök

   Skåpsinredning av ek med belysta vitrindelar och stilrena handtag. Goda arbetsytor med arbetsbänkar av grå laminat och nedsänkt ho. Maskinell utrustning såsom kombinerad kyl/frys (Electrolux), inbyggnadsugn (Whirlpool), diskmaskin (Bosch, -21), infälld induktionshäll (IKEA) och kolfilterfläkt (IKEA). Vita taklister, väggar målade i ljusgrå ton och trestavigt ekparkettgolv.

   Sovrum

   Stort med gott om plats för dubbelsäng samt ytterligare möblemang. Fönster mot allmänning, vita taklister, väggar målade i ljusgrå ton och trestavigt ekparkettgolv.

   Bostad

   Boarea

   60,3m2 (Areauppgifter enligt förvaltare)

   Våning

   1 av 0 , hiss finns inte

   Lägenhetsnummer

   6118B1

   Andel i föreningen

   0,2443%

   Andel av årsavgift

   0,24474%

   TV och internet

   Föreningen har ett gruppavtal med Com Hem där följande ingår för en obligatorisk avgift om 190 kr/mån: Com Hems digital-TV (basutbudet), bredband 1000/100 samt IP-telefoni.

   Övriga utrymmen

   Nuvarande ägare disponerar ett förråd om ca 2,5 kvm, detta är beläget i samma trapphus.

   Byggnad

   Byggår

   1971

   Energideklaration

   Energideklarationen är utförd 2019-10-01

   Hiss

   Hiss finns inte

   Allmänt om föreningen

   Föreningens namn

   Körveln

   Föreningens organisationsnummer

   717600-7784

   Föreningsform

   Bostadsrättsförening

   Äkta/oäkta förening

   Äkta förening

   Tillåter föreningen delat ägande?

   Ja

   Föreningens byggnader

   Antal lägenheter

   334 st

   Antal lokaler

   0 st

   Byggår

   1971

   Äger föreningen marken

   Ja

   Allmän information

   Bostadsrättsföreningen Körveln består av totalt 334 lägenheter. Föreningen godkänner delat ägande. Radonmätning gjord och några lägenheter har värden över gränsvärdet. Föreningen har ett gemensamt elabonnemang för hela föreningen och varje lägenhets verkliga förbrukning avläses var tredje månad och debiteras lägenheten med en eftersläpning på fyra månader. Debiteringen sker per förbrukad kwh samt fast månadsavgift på 81 kr. Nyckelhantering via Certego. Besök gärna föreningens hemsida; www.korveln.se

   Föreningens ekonomi

   I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar. (Uppgifter kontrollerade Juli 2021).

   Föreningens planerade och utförda renoveringar

   Inga större renoveringar föreligger. (Uppgifter kontrollerade Juli 2021). Underhåll av tak sker i föreningen för tillfället. Föreningen har bland annat låtit utföra följande renoveringar: 1995 - Stamrenovering, vatten och värme i alla fastigheter. 2001 - Byte av panel på balkonger. 2004 - Byte av balkongtak och målning av portar. 2005 - Målning av träpanel och upprustning av gavelspetsar. 2006 - Byte till säkerhetsdörrar och låssystem. 2007 - Byte av tvättmaskiner, torkskåp och tumlare. Upprustning av undercentral med styrning för uppvärmningen. 2008 - 2010 Stamrenovering av avlopp, relining. 2010 - Byte till nya 3-glasfönster. 2011 - Byte av frånluftsaggregat till tryck- och temperaturstyrd reglering i alla byggnader. 2012 - Byte av fläktaggregat på servicehus. 2013 - Ny LED-ytterbelysning i området och samtliga tvättstugor har fått nya ytskikt. 2014 - 2017 - Ventilationsrengöring, huskropp utvändigt, byte av lekplatsutrustning, OVK, yttertak, reparation av staket samt målning av träfasader. 2018 - Samlingslokalen har renoverats och två övernattningslägenheter har renoverats. 2019 - Renovering av balkonger samt markrenovering. 2020 - Renovering tak, markarbeten och stenläggningar, pergola, renovering av lekplatser.

   Gemensamma utrymmen

   I området finns tre servicehus med tvättstugor (Körvelgatan 9, 25 och 35). På Körvelgatan 32 har föreningen en mycket fin samlingslokal som kallas Puben. Puben har full köksutrustning och kostnaden för att hyra den är 300 kr/dag. Föreningen har tre nyrenoverade övernattningsrum i hus 17 som medlemmar kan hyra till sina gäster. Kostnaden för det större rummet, som har fyra bäddar samt pentry och badrum, är 200 kr per natt och för de två mindre rummen är kostnaden 150 kr per natt för det med fyra bäddar och 100 kr för det med två bäddar. Till dessa mindre rum finns en gemensam toalett i korridoren. Expeditionen finns i servicehus 9. Det finns extra kallförråd att hyra för medlemmarna för 100 kr/mån, kösystem tillämpas. Trapphus samt gemensamma utrymmen städas av extern firma.

   Gårdsplats

   Mycket trivsamma och barnvänliga innergårdar med många lekplatser och boulebana.

   Parkering

   Det finns 336 parkeringsplatser med el-plint för 150 kr/mån (51 st i kö) samt 14 parkeringsplatser utan el-plint för 130 kr/mån (66 st i kö) samt 6 st el-bilsplatser för 500 kr/mån (10 st i kö). Man får ha max två parkeringsplatser per lägenhet. Byte samt den lägenhet som inte har någon plats har förtur. Genom att stå i kö samlas köpoäng. För att ställa sig i kö till parkering, sök via Riksbyggens hemsida via boendewebben. (Uppgifter kontrollerade juli 2021).

   Föreningens hemsida

   http://korveln.se

   Årsta

   Allmänt om området

   Mitt i området ligger den stora Årstaparken med fina grönytor för lek och härliga promenadstråk. I Årsta centrum finns bland annat mataffären Årstahallen med bra öppettider och vårdcentralen. I dess närhet finner ni köpcentrumet Gränby Centrum som ständigt utvecklas och byggs ut, idag finns bland annat systembolag, mataffärer, bank och många affärer med allt från kläder till inredning och elektronik. I området finns flera förskolor och grundskolorna Ångelstaskolan och Årstaskolan. Stadsbussar med täta avgångar som stannar vid centralstationen. Det finns fina cykelvägar för cyklisten ned till centrum. För bilpendlaren är det är nära till E4-påfart. I området finns också fotbollsklubben Vaksala SK som har en mycket bred ungdomsverksamhet. Det finns även flera mindre parkområden och hundrastgården i Boktryckarparken är attraktivt för hundägare.

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Körvelgatan 18 B, Uppsala

   Kommun: Uppsala

   Område: Årsta

   Boendeform: Bostadsrättslägenhet

   Upplåtelseform: Bostadsrätt

   Ekonomi

   Pris: 1 895 000 kr
   Accepterat pris

   Månadsavgift: 2 980 kr/mån I avgiften ingår: Värme, kall- och varmvatten. Obligatoriskt tillägg om 190 kr/mån för digital-TV, bredband och IP-telefoni. Obligatoriskt tillägg om 81 kr/mån för den fasta elkostnaden. Obligatoriskt tillägg om 35 kr/mån för bostadsrättstillägg.

   Pantsättning: Bostadsrätten är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2021-10-12

   Pantsättningsavgift: 476 kr

   Överlåtelseavgift: 1 190 kr Betalas av köpare

   Karta & område

   Uppsala

   Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Drottninggatan 3 i Uppsala, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i Uppsala!

   Läs mer

   Bobutiken i Uppsala

   Hitta din mäklare i Uppsala

   Liknande bostäder