Objektbild

Lästmakargatan 10 A, Uppsala

Renoverad 2:a där inget rum känns för litet med balkong i soligt, sydvästligt läge mot innergård.

Pris:

1 895 000 kr

Accepterat pris

Månadsavgift 2 860 kr/mån I avgiften ingår: Värme, kall- och varmvatten, kabel-TV (basutbud) och bredband

Bostadsrättslägenhet - Uppsala

Rum: 2 rok varav 1 sovrum

Våning: 3 av 3  (Våningsplan 3 av 3. ) , hiss finns inte

Byggår: 1951-52

Boarea: 51,5 m2

Försprångsbostad

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång. Här kan du läsa mer om Försprång®.

Inbäddad mellan två innergårdar finner ni denna välplanerade, till större delen renoverade 2:a där inget rum känns för litet. Belägen på ostört läge högst upp i fastighet med balkong som vetter i fördelaktigt, soligt, sydvästligt läge mot lugn grönskande innergård. Hall med god avhängningsyta i platsbyggd garderob och välkomnande vy över stora delar av bostaden, vardagsrum som rymmer stort sällskapsmöblemang samt matsalsbord om så önskas, stilrent kök i vitt med ny skåpinredning och rejäl matplats, rymligt sovrum med god klädförvaring och helkaklat våtutrymme med dusch samt installerad tvättmaskin. Sommartid blir balkongen din alldeles egna oas! Här slår du dig gärna till ro i ett skönt möblemang bland egna planteringar med en kopp kaffe och njuter av dagens bästa soltimmar samtidigt som du blickar ut över föreningens grönskande baksida. Välmående bostadsrättsförening med många av de större renoveringarna gjorda. Varje boende har två förråd i källarplan, det är enkelt att få tvättid, det finns två hobbyrum att nyttja, cykelförråd för smidig förvaring och barnvagnsförråd, samtliga belägna i källarplan. Bo bekvämt med grönskande innergård att nyttja nära köpcentrumet Gränby Centrum med all slags handel ni kan önska er, nära välsorterad mataffär, bra pendlarmöjligheter både kommunalt och för bilburna, en rask promenad till Uppsalas stadskärna och nära förskolor samt skolor upp till gymnasieålder.

Läs mer

Försprångsbostad

Försprång innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Planritning

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Hall

   Rymlig, möblerbar hall med god klädavhängning i två platsbyggda garderober. Entré via säkerhetsdörr, elskåp med automatsäkringar, vitmålade väggar och vitmålat trägolv.

   Kök

   Stilrent inrett med skåpinredning i matt vitt med infällda grepp, skafferi, lådor med dämpning, gott om eluttag, arbetsbänkar av svart laminat och diskbänk med dubbla hoar. Matplats för minst fyra middagsgäster. Maskinell utrustning av märket IKEA såsom infälld induktionshäll, inbyggnadsugn, kolfilterfläkt, kombinerad kyl/frys och integrerad diskmaskin. Infällda spots ovan arbetsbänkar, vitmålade väggar, vitt kakel som stänkskydd ovan bänk, fönsterbrädor av sten och grå/svartrutigt laminatgolv.

   Sovrum

   Stort med gott om plats för dubbelsäng samt ytterligare möblemang. Klädförvaring i tre platsbyggda garderober. Fönster mot lugn gård, fönsterbrädor av sten, vitmålade väggar och vitmålat trägolv.

   Dusch/WC

   Duschhörna med ställning för draperi, kommod, spegelklätt badrumsskåp med belysning, handdukshängare, utfällbar torkställning, wc, eluttag, ventilation och tvättmaskin (Cylinda, -14). Ytskikt från stamrenoveringen år 2003; helkaklade väggar i vitt med svart detalj på mitt och vitt klinkergolv med elburen golvvärme.

   Vardagsrum

   Väl tilltaget med plats för både soffgrupp samt matsalsbord om så önskas. Utgång till balkong i sydvästligt läge. Vitmålade väggar och trestavigt ekparkettgolv.

   Uteplats/Balkong

   Möblerbar balkong i sydvästligt läge med vy över grönskande baksida. Inunder tak och med dekorativ trätrall. Slå er till ro i ett skönt möblemang och njut av dagens bästa soltimmar!

   Bostad

   Boarea

   51,5m2 (Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

   Våning

   3 av 3  (Våningsplan 3 av 3. ) , hiss finns inte

   Lägenhetsnummer

   264

   Andel i föreningen

   0,23706%

   Andel av årsavgift

   0,23706%

   TV och internet

   Kabel-TV via Com Hem. Grundutbud ingår i avgiften. Bredband via Bahnhof. Ingår i avgiften.

   Övriga utrymmen

   Till bostaden hör nyttjanderätten till två källarförråd; ett om ca 3 kvm och ett om 1,5 kvm, dessa är belägna i samma fastighet som bostaden.

   Byggnad

   Fastighetsbeteckning

   Sala Backe 7:1, Sala Backe 8:1, Sala Backe 8:2

   Byggår

   1951-52

   Byggnadstyp

   Flerfamiljshus

   Energideklaration

   Energideklaration är inte utförd
   Energiprestanda, specifik energianvändning: 140 kWh/m2 och år

   Uppvärmning

   Fjärrvärme

   Hiss

   Hiss finns inte

   Allmänt om föreningen

   Föreningens namn

   Östertull

   Föreningens organisationsnummer

   717600-2827

   Föreningsform

   Bostadsrättsförening

   Äkta/oäkta förening

   Äkta förening

   Tillåter föreningen delat ägande?

   Ja

   Föreningens byggnader

   Antal lägenheter

   327 st

   Antal lokaler

   57 st

   Byggår

   1951-52

   Äger föreningen marken

   Ja

   Allmän information

   Bostadsrättsföreningen Östertull består av 16 flerfamiljshus med totalt 327 lägenheter belägna på Salabacksgatan 3-11 och Lästmakargatan 1-14 samt 57 lokaler. Föreningen har ett gemensamt elavtal och varje bostadsrättsinnehavare debiteras kvartalsvis via föreningen för faktisk förbrukning. Föreningen godkänner oftast delat ägande och den som bor i lägenheten ska äga minst 10 % (individuell prövning görs). För mer information besök föreningens hemsida; www.brfostertull.se

   Föreningens ekonomi

   I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar. (Uppgifter kontrollerade januari 2021).

   Föreningens planerade och utförda renoveringar

   Föreningen håller på att montera fläktar på samtliga skrotstenar för att ventilationen ska bli bättre. (Uppgifter kontrollerade januari 2021). Föreningen har balnd annat låtit utföra följande renoveringar: 1989 - Tilläggsisolering av samtliga fasader 1994 - Delvis omläggning av tak 1997 - Byte av ytterfönster 1998 - Tvättstugor renoverade 2000 - Kulvertbyten och undercentral 2001 - Tilläggsisolering av vindar 2002 - Tätning av rökkanaler 2003 - Rörstambyte, elstambyte, eget bredbandsnät och installation av säkerhetsdörrar 2004 - Installation av enskilda elmätare och renovering av lekplatser och gårdsmiljö 2008 - Fasad- och balkongrenovering 2012 - Förnyelse av yttre miljö 2014 - Nya termostater, ny värme- och undercentralsutrustning, byte av tvättutrustning 2015 - Ny fjärrvärmeledning inkopplad, nya cykelställ 2017 - Byte entrédörrar 2018 - Gästlägenhet har iordningställts, utbyte luftvärmare, nya radiatorer 2020 - Bytt samtliga fönster och balkongdörrar

   Gemensamma utrymmen

   I föreningen finns flera tvättstugor att nyttja mellan kl 06-22 och varje tvättstuga är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare och en centrifug samt även torkrum och mangelrum. I föreningen finns även en gästlägenhet (300 kr/natt, kan bokas av medlemmar för deras gäster högst 3 nätter i följd), två hobbyrum (Salabacksgatan 7 A och Lästmakargatan 2 A), träningsrum (Salabacksgatan 9, engångsavgift 200 kr), cykel- samt barnvagnsförråd, samtliga belägna i källarplan. Trapphus samt gemensamma utrymmen städas av extern firma.

   Gårdsplats

   Grönskande innergårdar belägna en bit ifrån trafikerade gator med gemensamma möbelgrupper samt grillplats att nyttja.

   Parkering

   Föreningen har 21 varmgarageplatser (520 kr/mån) och 24 platser i kallgarage (275 kr/mån) samt 164 parkeringsplatser med el-plint (150 kr/mån) och 4 platser utan el-plint (110 kr/mån). Det finns också 3 mc-platser (125 kr/mån). Kö till parkeringsplats med el-plint är i dagsläget några månader. Till garageplats är det fler års kö. Allmän parkering finns längs Lästmakargatan och Årstagatan. (Uppgifter kontrollerade januari 2021).

   Föreningens hemsida

   http://www.brfostertull.se/

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Lästmakargatan 10 A, Uppsala

   Kommun: Uppsala

   Område: Salabacke

   Boendeform: Bostadsrättslägenhet

   Upplåtelseform: Bostadsrätt

   Ekonomi

   Pris: 1 895 000 kr
   Accepterat pris

   Månadsavgift: 2 860 kr/mån I avgiften ingår: Värme, kall- och varmvatten, kabel-TV (basutbud) och bredband

   Pantsättning: Bostadsrätten är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2019-08-15

   Pantsättningsavgift: 476 kr

   Överlåtelseavgift: 1 190 kr Betalas av köpare

   Driftkostnad: 472 kr/månad

   Driftskostnaden fördelas enligt följande:

   Elkostnad: 362 kr/månad

   Försäkring: 110 kr/månad

   Kommentar till driftkostnad: Driftskostnaden är baserad på ett hushåll innehållandes två vuxna personer.

   Karta & område

   Uppsala

   Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Drottninggatan 3 i Uppsala, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i Uppsala!

   Läs mer

   Bobutiken i Uppsala

   Hitta din mäklare i Uppsala

   Liknande bostäder