Varning! Just nu förekommer bedrägeriförsök där personer som utger sig för att vara mäklare kontaktar bostadssäljare och ber dem legitimera sig via BankID. Var uppmärksam! Läs mer Jag förstår


Murargatan 5, Uppsala

1 925 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Intresseanmälan

   * Obligatoriska fält,
   ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

   Visning

   Sön 24 Mar 14:30 - 15:00

   Öppen visning - anmäl dig för bättre service

   Anmäl till visning

   Adress

   Murargatan 5 - Uppsala

   Kommun

   Uppsala

   Boendeform

   Bostadsrättslägenhet

   Byggår

   1956

   Boarea

   62,5m2

   Våning

   1 av 3 , Hiss finns inte

   Rum

   2 rok varav 1 sovrum

   Område

   Salabacke

   Avgift

   2 714 kr/mån

   I avgiften ingår: Värme, kall- och varmvatten och Kabel-TV (basutbud) och bredband.

   Accepterat pris

   1 925 000 kr

   30 800 kr/m2

   Helrenoverad bostad som följer en röd tråd och stor, inbjudande balkong i västligt läge.

   Äntligen en bostad som genomgått alla tänkbara renoveringar och håller en genomgående modern känsla! Här har man inte tummat på några detaljer; samtliga rum har dekorativa taklister och höga vita golvsocklar och man har sett över alla ytskikt. Bostaden har ett rustat kök från Ikea med massiva arbetsbänkar av ek och matplats intill fönster, rymligt sovrum för dubbelsäng samt ytterligare möblemang med god klädförvaring i stor klädkammare, helkaklat renoverat våtutrymme från år 2004 med dusch och tvättmaskin, möblerbar hall med god avhängningsyta i platsbyggd garderob, väl tilltaget vardagsrum som rymmer både soffgrupp och matsalsmöbel om så önskas och mycket inbjudande stor balkong i västligt läge med gott om plats för eget möblemang och egna planteringar som fångar upp den absolut bästa eftermiddags- samt kvällssolen! Välmående bostadsrättsförening med låga månadsavgifter och alla de större renoveringarna gjorda. God extern förvaring till bostaden i form av ett stort vindsförråd. Skyddad, grönskande innergård med stora gräsytor, grillplats och trädgårdsmöbler att nyttja. Föreningen har gemensamma utrymmen att nyttja såsom sex tvättstugor, cykelförråd, barnvagnsförråd och samlingsrum. Bo en rask cykeltur från Uppsalas stadskärna med allt vad den kan erbjuda, nära Gränby Centrum, nära Brantings torg med bl a restaurang, mataffär och konditori, invid förskolor samt skolor upp till gymnasieålder och med bra pendlarmöjligheter!

   Ansvarig mäklare

   Linn Thyrestam Grape

   Fastighetsmäklare

   0709-15 44 48

   Linn.Thyrestam.Grape@lansfast.se Läs mer om Linn

   Alla bilder

   Planritning

   Visning

   Visning 1

   2019-03-24 14:30:00 2019-03-24 15:00:00 40 Bostadsvisning Murargatan 5, Uppsala 59,86193339, 17,67453649 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

   Beskrivning

   Hall

   Välkomnande vy över bostaden bjuder in till bostaden. God avhängningsyta i hatthylla samt i djup platsbyggd garderob med spegelklädda skjutdörrar samt väggfast inredning. Säkerhetsdörr, elskåp, vita taklister, vitmålade väggar, höga vita golvsocklar och ljust laminatgolv.

   Kök

   Rymligt med gott om plats för rejält matbord invid fönster. Skåpinredning från IKEA med profilerade luckor i vitt med belysta vitrindelar och arbetsbänk av massivt trä. Maskinell utrustning av märket IKEA från år 2011 såsom infälld keramikhäll, kolfilterfläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro, integrerad diskmaskin och integrerad kyl/frys. Vita taklister, vitmålade väggar med fint mönstrad fondvägg, höga vita golvsocklar och ljust laminatgolv.

   Sovrum

   Stort med gott om plats för dubbelsäng samt ytterligare möblemang. Fönster mot lugn innergård. Vita taklister, väggar målade i dov svart/grön nyans, höga vita golvsocklar och vit heltäckningsmatta.

   Klädkammare

   I anslutning till bostadens sovrum med platsbyggd inredning för både hängande och vikta kläder. Belysning, väggar målade i mörkgrön nyans och vit heltäckningsmatta.

   Dusch/WC

   Duschhörna med ställning för draperi, handfat, väggfast spegel, wc, eluttag, tvättmaskin (Bosch). Infällda spots i tak, helkaklade väggar i högblankt vitt och sandfärgat klinkergolv.

   Vardagsrum

   Väl tilltaget med gott om plats för både soffgrupp samt matsalsbord. Utgång via fönstertäckt dörr till balkong i nordvästligt läge. Vita taklister, vitmålade väggar, höga vita golvsocklar och ljust laminatgolv.

   Övriga utrymmen

   Till bostaden hör nyttjanderätten till ett vindsförråd om ca 11 kvm.

   Byggnad/Renoveringar

   Byggnadsår: 1956

   Uteplats/Balkong

   Mycket inbjudande stor balkong i västligt läge med gott om plats för eget möblemang och egna planteringar. Infravärme, stilren platsbyggd trätrall och eluttag. Slå er till ro i skönt möblemang och njut av eftermiddags- samt kvällssolen!

   Läs mer

   Omgivning

   Beskrivning av omgivningen

   Salabacke eller Salabackar är en stadsdel i väster mot Fålhagen och i norr mot Gränby. Stadsdelens centrum ligger runt Brantingstorg där det finns ett affärscentrum med butiker, apotek, bibliotek och ungdomsgård. På nära håll ligger köpcentrumet Gränby centrum. Det finns många skolor vid Brantingstorg och runt om i området. Salabacke ger även närhet till Årsta Centrum där man bland annat finner livsmedelsaffär, restaurang, vårdcentral, tandläkare, veterinär och blomsterhandel. Salabacke är ett område som ökat mycket i popularitet de senaste åren. Troligen tack vare dess utmärkta läge endast några minuters resa med cykel och bekvämt gångavstånd till city och stationen.

   Läs mer

   Dokument - klicka för att ladda ner

   Fakta

   Ekonomi

   Driftkostnad:

   600 kr/månad

   Försäkring:

   150 kr/månad

   Elkostnad:

   450 kr/månad

   Total driftkostnad:

   600 kr/månad

   Personer i hushållet:

   2 st

   Kommentar:

   Driftskostnaden är baserad på ett hushåll innehållandes två vuxna personer.

   Andel i föreningen:

   0,77501%

   Andel av årsavgift:

   0,77501%

   Pantsättning:

   Bostaden är pantsatt.

   Pantsättningsavgift:

   465 kr

   Överlåtelseavgift:

   1 163 kr

   Betalas av köpare

   Förening

   Föreningens namn:

   Betonggjutaren

   Lägenhetsnummer:

   501

   Antal lägenheter:

   132

   Byggår:

   1955-57

   Antal lokaler:

   5

   Allmänt om föreningen:

   Bostadsrättsföreningen Betonggjutaren består av 132 lägenheter samt fem lokaler. Radonmätning gjord 2004, värde under gränsvärde. Föreningen godkänner delat ägande och den som bor i lägenheten ska äga minst 10 %. Bostadsrättstillägg för hemförsäkringen ingår i föreningens fastighetsförsäkring. . Besök gärna föreningens hemsida: www.betonggjutaren.se.   Föreningens ekonomi:

   Föreningen har beslutat att höja avgiften med 5 % fr.o.m 2019-01-01. Uppgifterna kontrollerade januari 2019)   Gjorda renoveringar:

   Renovering av vissa balkongplattor pågång/pågår. Föreningen har bland annat låtit utföra följande renoveringar: 1996 - Renovering av köksstammar. 2004 - Omläggning av tak, stam- och badrumsrenovering samt elrenovering. 2005 - Fönsterrenovering. 2006 - Säkerhetsdörrar. 2010 - Butiksrenovering och ny lekpark. 2013 - Gjort om ett torkrum till tvättstuga med nya torkskåp. 2014 - 10 nya parkeringsplatser anlades. 2015 - Renovering av samlingslokal.   TV/Internet:

   Kabel-TV via ComHem. Basutbud med 8 favoriter ingår i månadsavgiften. Bredband via Bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften, hastighet 100/100 Mbit/s. Den fasta avgiften för IP-telefoni via Bredbandsbolaget ingår också i månadsavgiften (samtalstaxa tillkommer). Möjlighet att teckna eget avtal med ComHem finns.   Parkering:

   Föreningen har 52 garageplatser i två olika storlekar (250/350 kr/mån). 71 parkeringsplatser med el-plint (140 kr/mån). I dagsläget är det 1 i kö till p-plats och ca 14 i kö till garage. (Uppgifterna kontrollerade januari 2019)   Gårdsplan:

   Föreningen har en innergård med möblerade uteplatser och grillar samt lekplats.   Gemensamma utrymmen:

   I föreningen finns cykelförråd, mangelrum, samlingslokal och sex stycken tvättstugor med torkrum.   Allmänt

   Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

   Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

   Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

   Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

   Om budgivning

   Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

   Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

   Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

   Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

   Boendekalkyl

   Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

   Boendekalkyl Räntor