Objektbild

Salagatan 51 B, Uppsala

30-talsetta med gott om charm, kök med matplats och stor balkong. Utmärkt pendlarläge!

Pris:

2 100 000 kr

Accepterat pris

Månadsavgift 2 860 kr/mån I avgiften ingår: Värme, kall- och varmvatten. Obligatoriskt tillägg om 125 kr/mån för digital-TV, bredband (100/100) samt telefoni (samtalstaxa tillkommer).

Bostadsrättslägenhet - Uppsala

Rum: 1 rok

Våning: 1 av 3  (1/2 trappa) , hiss finns inte

Byggår: 1934

Boarea: 39,5 m2

Försprångsbostad

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång. Här kan du läsa mer om Försprång®.

Ljus och väldisponerad 30-talsetta med gott om charm och med en stor härlig balkong i fint västerläge mot innergård. Lägenheten, som är bekvämt belägen endast en halvtrappa upp, präglas av ljus tack vare fönster i två väderstreck och ges en extra känsla av rymd tak vare den väl tilltagna takhöjden. Här finns detaljer som genomgående trägolv, bevarat serveringsskåp, djupa fönsternischer och vackra dubbeldörrar ut till balkongen. Planlösningen fördelar sig över hall med bra förvaring, kök som delvis renoverats och som rymmer matplats för ca 4 personer, vardagsrum med plats för såväl soffa som säng samt ett fräscht helkaklat badrum med badkar. Stabil bostadsrättsförening med väl underhållna fastigheter. Föreningens tre hus är belägna mellan Salagatan och Frodeparken och ritades av den dåvarande och numera välkände stadsarkitekten Gunnar Leche år 1934. Mellan husen finns trivsamma innergårdar med grönska och flera sittgrupper för de boende att nyttja. Flera mervärden så som en gemensam samlingslokal, bastu och ett övernattningsrum finns också att tillgå. Här i Fålhagen bor du i mysiga kvarter samtidigt som stadens puls och rikliga utbud av service, butiker, restauranger, gym m m finns på kort promenadavstånd. För dig som pendlar så går du på bara ett par minuter till Resecentrum och studerar du så tar du dig till flera av Universitetets institutioner snabbt och smidigt på cykel. Varmt välkomna att boka visning!

Läs mer

Försprångsbostad

Försprång innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Visning

  Vi anpassar våra visningar efter rådande situation för din och vår säkerhet. Läs mer här

  Sön 30 Maj

  Kontakta mäklaren för mer information

  Ansvarig mäklare

  Teresa Pettersson

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0730-66 77 80

  teresa.pettersson@lansfast.se
  Planritning

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Hall

   Rymlig hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor samt bra förvaring i tre fristående garderober samt en inbyggd med överskåp. Trägolv och vitmålade väggar.

   Kök

   Fint kök som delvis renoverats men där den äldre charmen bevarats med serveringsskåp och skafferi. Köket är utrustat med kyl/frys, spishäll, inbyggnadsugn samt fläkt och här ryms matplats för ca 4 personer. Trägolv och vitmålade väggar.

   Vardagsrum

   Ljust och luftigt rum där det ryms såväl soffa som säng. Fint ljusinsläpp tack vare stort fönsterparti och dubbeldörrar ut till balkongen. Trägolv och vitmålade väggar.

   Badrum

   Fräscht, stamrenoverat badrum med badkar, tvättställ och wc. Kaklade väggar och klinker på golv.

   Uteplats/Balkong

   Stor balkong i fint västerläge mot föreningens innergård

   Bostad

   Boarea

   39,5m2 (Areauppgifter enligt förvaltaren)

   Våning

   1 av 3  (1/2 trappa) , hiss finns inte

   Lägenhetsnummer

   5

   Andel i föreningen

   1,0741%

   Andel av årsavgift

   1,0741%

   TV och internet

   Föreningen har ett gruppavtal med Telenor där följande ingår för en obligatorisk avgift om 125 kr/mån: Digital-TV (basutbudet), bredband samt IP-telefoni (samtalstaxa tillkommer).

   Övriga utrymmen

   Till lägenheten hör ett källar- och ett vindsförråd.

   Byggnad

   Fastighetsbeteckning

   Fålhagen 38:2

   Byggår

   1934

   Byggnadstyp

   Flerfamiljshus

   Energideklaration

   Energideklarationen är utförd 2020-04-20
   Energiklass:
   Energiprestanda, specifik energianvändning: 189 kWh/m2 och år

   Uppvärmning

   Fjärrvärme

   Hiss

   Hiss finns inte

   Allmänt om föreningen

   Föreningens namn

   HSB Brf Tvåan

   Föreningens organisationsnummer

   717600-4963

   Föreningsform

   Bostadsrättsförening

   Äkta/oäkta förening

   Äkta förening

   Tillåter föreningen delat ägande?

   Ja

   Föreningens byggnader

   Antal lägenheter

   78 st

   Antal lokaler

   4 st

   Byggår

   1934

   Äger föreningen marken

   Ja

   Allmän information

   Bostadsrättsföreningen HSB Tvåan består av tre flerfamiljshus på adressen Salagatan 51-55 i det lugna området Fålhagen i centrala Uppsala. I föreningen finns 78 lägenheter och fyra lokaler. Avgift till HSB om 500 kr/köpare (denna summa återfås då lägenheten säljs) debiteras av föreningen. Medlemsavgift till HSB om 300 kr/år tillkommer. Föreningen godkänner delat ägande och den som bor i lägenheten ska äga minst 10 %. För mer information besök föreningens hemsida www.sites.google.com/view/brf-tvaan.

   Föreningens ekonomi

   En höjning av årsavgiften med runt 2 % per år är att räkna med på grund av allmän prisstegring av de varor och tjänster som föreningen nyttjar. Större höjningar kan dock inte räknas bort helt, då årsavgifterna alltid måste fastställas så att föreningens ekonomi är långsiktigt hållbar. (Uppgifter kontrollerade januari 2021.)

   Föreningens planerade och utförda renoveringar

   Inga större renoveringar föreligger. (Uppgifter kontrollerade januari 2021.) Föreningen har bland annat låtit utföra följande renoveringar: 1995 - Tak, fasad, stamrenovering 1996 - El 2009 - Fönster 2013 - Renovering av trapphus, postfack och nya lägenhetsdörrar 2015 - Renovering av övernattningsrum på Salagatan 55 2019 - Takrenovering

   Gemensamma utrymmen

   I föreningen finns cykelförråd, barnvagnsförråd, samlingslokal för mindre fester (500 kr hyrning fredag- och lördagskvällar, övriga kvällar kostar 100 kr), hobbyrum, bastu, övernattningsrum och tvättstuga. Trapphus samt gemensamma utrymmen städas av extern firma.

   Parkering

   Föreningen har 12 parkeringsplatser med el-plint (350 kr/mån). I dagsläget är det ca 25 i kö. (Uppgifter kontrollerade januari 2021.)

   Föreningens hemsida

   https://sites.google.com/view/brf-tvaan

   Fålhagen

   Allmänt om området

   Fålhagen ligger i de östra delarna av centrum och här bor du centralt i en rogivande miljö, i ett mycket attraktivt område med bra pendlarläge både vad gäller tåg och bil. Fålhagen är en av de allra populäraste stadsdelarna i staden. Geografiskt så betraktas Fålhagen som hela området inom Vaksalagatan, gamla E4:an, Fålhagsleden och Resecentrum. I den lilla gallerian Kvarnen hittar du allt från välsorterad livsmedelsaffär till restauranger och affärer. I stadsdelen finns vårdcentral, tandläkare, apotek, Uppsala Konsert & Kongress och via en kort promenad så tar du dig till allt vad Uppsalas stadskärna har att erbjuda! Mitt i området finns den vackra Vaksalaskolan, ritad, som så många andra av områdets fastigheter, av Gunnar Leche. Framför skolan ligger Vaksalatorg som när årstiden tillåter bjuder på torghandel av blommor och grönsaker. På lördagarna kan man som privatperson hyra plats där och ha vindsrensning eller kanske sälja bröd för att få ihop till skolresan.

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Salagatan 51 B, Uppsala

   Kommun: Uppsala

   Område: Fålhagen

   Möjligt tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

   Boendeform: Bostadsrättslägenhet

   Upplåtelseform: Bostadsrätt

   Ekonomi

   Pris: 2 100 000 kr
   accepterat pris

   Månadsavgift: 2 860 kr/mån I avgiften ingår: Värme, kall- och varmvatten. Obligatoriskt tillägg om 125 kr/mån för digital-TV, bredband (100/100) samt telefoni (samtalstaxa tillkommer).

   Pantsättning: Bostadsrätten är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2020-10-23

   Pantsättningsavgift: 476 kr

   Överlåtelseavgift: 1 190 kr Betalas av köpare

   Driftkostnad: 461 kr/månad

   Driftskostnaden fördelas enligt följande:

   Elkostnad: 320 kr/månad

   Försäkring: 141 kr/månad

   Antal personer i hushållet: 3 st

   Karta & område

   Uppsala

   Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Drottninggatan 3 i Uppsala, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i Uppsala!

   Läs mer

   Bobutiken i Uppsala

   Hitta din mäklare i Uppsala

   Liknande bostäder