Objektbild

S:t Olofsgatan 4, Uppsala

Unik och charmig 6:a med uthyrningsdel & öppen spis i de pittoreska kvarteren vid Öfre Slotts!

Pris:

6 000 000 kr

Accepterat pris

Månadsavgift 7 307 kr/mån I avgiften ingår: Värme, kall- och varmvatten, bredband via ComHem 50/10.

Bostadsrättslägenhet - Uppsala

Rum: 6 rok varav 5 sovrum

Våning: 1 av 5 , hiss finns

Boarea: 143 m2

Försprångsbostad

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång. Här kan du läsa mer om Försprång®.

Ni befinner er bland de pittoreska kvarteren på Övre Slotts, kullerstenen leder er fram i den fina miljön och strax tornar ett högt, grönt hus med omgivande fruktträd i form av körsbär och äppelträd som står i blom och skapar en fin kontrast mot den dova, gröna nyansen på fasaden... En pampig entré med några få trappsteg leder er in till denna bostad. Hallen bjuder på en välkomnande vy över bostaden samt god avhängningsyta. Bostaden har tidigare utgjort två bostäder, det är fortfarande två lägenhetsnummer inom föreningen samt två entréer så man skulle kunna dela av bostaden i två enheter men det finns även möjlighet att hyra ut del av bostaden. Trots att bostaden från början utgjorde två lägenheter känns nuvarande planlösning väldigt naturlig. Sällskapsytorna består idag av ett stort vardagsrum med dubbla fönster mot granngården som låter dess grönska bli en del av rummet, här finns öppen spis som värmer kallare årstider och det är gott om plats för ett flertal möbelgrupper. Andra rum man gärna samlas i är matsalen med fönster åt två olika väderstreck samt i köket med välhållen, äldre skåpinredning, matplats invid fönster och all maskinell utrustning du kan tänkas behöva. Det är totalt tre rum som nyttjas som sovrum idag men de kan likväl utgöra fem sovrum/barnrum om så önskas, det är varierande storlekar på rummen men samtliga rymmer säng samt ytterligare möblemang. Ett av rummen som kan göras om till sovrum är hobbyrummet med det gamla köket bevarat från ursprungsbostaden. Det är goda förvaringsmöjligheter i bostaden med många garderober och det finns totalt tre kaklade våtutrymmen varav två av dem har dusch-/badmöjlighet (det senaste är renoverat år 2010) och en installerad tvättmaskin. Bostadsrättsföreningen Pistolen är en förening med låg belåningsgrad och med merparten av de större renoveringarna gjorda. Fastigheten uppfördes i början av 40-talet i funkisstil och ligger en bit in från S:t Olofsgatan. Den imponerande portalen utgör entrén och leder in till de två trapphusen. Fortsätter man rakt fram når man föreningens vackert grönskande innergård med gräsytor, fruktträd och planteringar, gården utgör en fridfull uteplats mitt i stan omgiven av vackra, äldre byggnader. Denna bostad har totalt fyra externa källarförråd att nyttja, radonvärdena i denna bostad är under gränsvärdena (år 2020), övriga utrymmen inom föreningen är cykelförråd, samlingslokal och tvättstuga med torkrum. Välkommen till en bostad som verkligen andas charm!

Läs mer

Försprångsbostad

Försprång innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Planritning

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Hall

   Endast ett par trappsteg upp via vackert trapphus finner ni denna bostad. Välkomnande vy bjuder in till bostaden. Hall i vinkel med plats för möblemang och god avhängningsyta i hatthylla samt i platsbyggd garderob. Entré via säkerhetsdörr, väggar målade i ljusgul nyans och klinkergolv av ljus terracotta.

   Innerhall

   Löper i vinkel bort mot uthyrningsdelen. Plats för mindre möblemang, platsbyggd garderob, väggar målade i ljusgul nyans och holländskt parkettgolv.

   Sovrum 1

   Bostadens ”master bedroom” med gott om plats för dubbelsäng samt ytterligare möblemang. Förvaring i fem platsbyggda garderober. Dekorativ, fransk balkong. Väggar målade i beige nyans med vinröd fondvägg och holländskt parkettgolv.

   Sovrum 2

   Plats för säng samt ytterligare möblemang. Klädförvaring i platsbyggd garderob med överskåp. Väggar målade i ljusgul nyans och holländskt parkettgolv.

   Hobbyrum/Kök

   Den mindre bostadens f d kök med gamla skåpinredningen bevarad, äldre beslag, diskho, kyl i halvhöjd (Candy, -11), frys i halvhöjd (Elektro Helios, -16), kryddförvaring av glas och äldre serveringsskåp. Vitmålade väggar och svart/vitrutig plastmatta på golv.

   Badrum/WC

   Från stamrenoveringen år 1992. Badkar med stång för draperi, handfat, spegelklätt badrumsskåp, väggfast belysning, wc (-09), hylla och vattenburen handdukstork. Helkaklade väggar i högblankt vitt och grönmelerad våtrumsmatta på golv.

   WC

   Mindre variant med handfat, spegel, belysning, wc (-15) och skåp för förvaring. Vitmålad vävtapet med ljusblått kakel vid handfat och klinkergolv av ljus terracotta med elburen golvvärme.

   Sovrum 3

   Plats för enkelsäng samt ytterligare möblemang. Platsbyggd förvaring i dubbelgarderob med överskåp. Väggar målade i mintgrön nyans och holländskt parkettgolv.

   Vardagsrum

   Väl tilltagen yta med plats för ett flertal sällskapsgrupper. Dubbla fönster mot granngården låter den pittoreska gården bli en del av rummet. Dekorativ öppen spis som man gärna eldar i lite kallare årstider. Väggar målade i cremevit nyans och holländskt parkettgolv.

   Sovrum 4

   Rymligt med gott om plats för dubbelsäng samt ytterligare möblemang. Klädförvaring i platsbyggd dubbelgarderob med överskåp samt i två enkla garderober. Dekorativ fransk balkong med pardörrar, vitmålade väggar med bård upptill och holländskt parkettgolv.

   Dusch/WC

   Renoverat av fackman år 2010. Duschhörna med vikbara dörrar av sotat glas, kommod, öppningsbart fönster, spegelklätt badrumsskåp med belysning, wc, vattenburen handdukstork och tvättmaskin (Electrolux, -11). Helkaklade väggar i vit/beige nyans och ljusgrått klinkergolv med elburen golvvärme.

   Matsal/Sovrum 5

   Gott om plats för många middagsgäster. Fönster åt två olika väderstreck mot de intilliggande, grönskande gårdarna. Väggar i cremevit nyans med bård upptill och holländskt parkettgolv.

   Kök

   Rymligt med gott om plats för matberedningen samt utrymme för rejält matbord. Skåpinredning målade i sval nyans av grått, rejält städskåp, arbetsbänkar av vit laminat. Dubbla fönster mot föreningens innergård. Maskinell utrustning såsom kombinerad kyl/frys (Cylinda, -12), keramikhäll/ugn (Cylinda, -21), spisfläkt (Electrolux, -10) och diskmaskin (Siemens, -13). Väggar målade i vitt med färggrann bård upptill, vitt kakel som stänkskydd och och ljust laminatgolv.

   Bostad

   Boarea

   143m2 (Areauppgifter enligt förvaltare)

   Våning

   1 av 5 , hiss finns

   Lägenhetsnummer

   1A & 1B

   Andel i föreningen

   10,16%

   Andel av årsavgift

   7,26176%

   Kommentar till andelstal

   Lgh 1A - Andel i förening: 7.09% och andel av årsavgift: 7.26176% Lgh 1B - Andel i förening: 3,07% och andel av årsavgift: 3.14437%

   TV och internet

   Kabel-TV via Comhem. Bredband via Comhem.

   Övriga utrymmen

   Nuvarande ägare disponerar fyra klädda källarförråd om 6,5 kvm, 4 kvm, 3,75 kvm och 2,2 kvm.

   Byggnad

   Energideklaration

   Energideklaration är inte utförd

   Hiss

   Hiss finns

   Allmänt om föreningen

   Föreningens namn

   Pistolen

   Föreningens organisationsnummer

   717600-1837

   Föreningsform

   Bostadsrättsförening

   Äkta/oäkta förening

   Äkta förening

   Tillåter föreningen delat ägande?

   Ja

   Föreningens byggnader

   Antal lägenheter

   16 st

   Antal lokaler

   0 st

   Byggår

   1943

   Äger föreningen marken

   Ja

   Allmän information

   Bostadsrättsföreningen Pistolen består av 1 flerfamiljshus med totalt 16 lägenheter. Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Radonmätning gjord, värden något över gränsvärdet. Åtgärder har vidtagits i omgångar och ny mätning planeras. Föreningen godkänner delat ägande och den som bor i lägenheten ska äga minst 10 %.

   Föreningens ekonomi

   I dagsläget finns en beslutad årlig avgiftshöjning om 2 %. (Uppgifter kontrollerade april 2021).

   Föreningens planerade och utförda renoveringar

   Föreningen planerar ett renoveringsprojekt (avloppsrörsystem och ombyggnad i källaren planeras med start augusti och pågå till oktober/november 2021). Projektet pågår så till vida att de har börjat ta in anbud. Beslut planeras till stämman 5 maj 2021. (Uppgifter kontrollerade april 2021). Längre fram planerar föreningen för renovering av tak o fasad. Föreningen har bland annat låtit utföra följande renoveringar: 1992 - Byte av stammar och ombyggnad av badrum. Isolering av vind och husgrund. Nya balkonger. Nytt tegel på taket. 2000 - Ommålning av fönster 2002 - Renovering av skorstens- och ventilationspipor. 2003 - Uthyrning av utrymme på vinden för uppförande av 3 G antenn. 2004 - Byte av värmeväxlare och styrventil för varmvatten. 2006 - Inköp av utrustning till alla kök som varnar för vattenläckor under diskbänken. Obligatorisk Ventilations Kontroll (OVK) genomförd 2007 - Renovering av hissen. 2008 - Reparation av rökkanaler. Vattenskada. Ny ytterport. Ny cirkulationspump. Målning av söderfönster utvändigt. 2009 - Ventilationsgenomgång, täthetsprovning av ventilationskanaler och viss rensning genomfört. Fler friskluftsventiler i fönsterkarmar installerade. Takmålning genomförd. 2011 - Fönstren mot gården är bytta till energiglas. Förnyad radonmätning är genomförd i de fåtal lägenheter där värdena tidigare låg något för högt. Fler ventiler upptagna i fönster för att förbättra ventilationen. 2012 - Stamspolning genomförd. 2013 - Renovering av trapphuset, målning, slipning av golv och byte av armaturer. Byte av avfuktare i torkrummet. 2014 - Målning av källargolv. Rep. av ytterkällartrappan. 2015 - Installation av säkerhetsdörrar. 2017 - OVK är genomförd och sänd till kommunen. En ny mast för mobilantenn är installerad av Hi3Acces AB. Ny Miele tvättmaskin är installerad. Brandskyddsbesiktning har genomförts och erforderliga dörrstängare har installerats. Översvämning i en lägenhet har åtgärdats med upptorkning av fuktskadade områden. Kartläggning av hela ventilationssystemet. 2018 - Målat alla fönster utvändigt inklusive karmarna och fönsterblecken. Upplands Ventilationstjänst har rensat alla imkanaler för självdrag. Samtliga köksfläktar som varit anslutna till imkanalerna har bytts till kolfilterfläktar utan anslutning till imkanalerna. 2019 - Relita har dels spolat ledningarna från lägenheterna, dels kartlagt hela avloppssystemet i källaren med kamera och gjort ritning över systemet. De har också påbörjat spolning av avloppssystemet i källaren.

   Gemensamma utrymmen

   I föreningen finns invändiga cykelförråd, styrelserum och tvättstuga (2 st tvättmaskiner, torktumlare och mangel) med torkrum. Trapphus samt gemensamma utrymmen städas av extern firma.

   Parkering

   Föreningen har inga egna p-platser eller garage.

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: S:t Olofsgatan 4, Uppsala

   Kommun: Uppsala

   Område: Övre Slotts

   Boendeform: Bostadsrättslägenhet

   Upplåtelseform: Bostadsrätt

   Ekonomi

   Pris: 6 000 000 kr
   Accepterat pris

   Månadsavgift: 7 307 kr/mån I avgiften ingår: Värme, kall- och varmvatten, bredband via ComHem 50/10.

   Pantsättning: Bostadsrätten är inte pantsatt.

   Pantsättningsavgift: 476 kr

   Överlåtelseavgift: 1 190 kr Betalas av köpare

   Kommentar till driftkostnad: Driftskostnaden är baserad på ett hushåll innehållandes två äldre personer. Nuvarande ägare har två olika elnätsabonnemang med dubbla fasta avgifter.

   Antal personer i hushållet: 2 st

   Karta & område

   Uppsala

   Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Drottninggatan 3 i Uppsala, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i Uppsala!

   Läs mer

   Bobutiken i Uppsala

   Hitta din mäklare i Uppsala

   Liknande bostäder