Storgatan 56 A, Sundsvall

1 795 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Storgatan 56 A - Sundsvall

  Kommun

  Sundsvall

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1964

  Boarea

  84,5m2

  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

  Våning

  3 av 8 , Hiss finns

  Rum

  4 rok

  Område

  Centrum

  Avgift

  4 071 kr/mån

  ink värme, vatten, kabel-tv & bredband

  Utgångspris

  1 795 000 kr

  21 243 kr/m2

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  Välkommen till denna stilfulla gavellägenhet på central adress i populära Brf Guldsmeden. Bekvämt boende på tredje våningen med hiss i huset. Välskött förening med låga månadsavgifter där bredband och IP-telefoni ingår. Gångavstånd till stadskärnan och universitet m.m.

  Ansvarig mäklare

  Fredrik Karström

  Reg. Fastighetsmäklare

  070-182 07 32

  fredrik.karstrom@lansfast.se Läs mer om Fredrik

  Extra kontaktperson

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Interiör

  Enhetligt med genomgående snyggt laminatgolv i hela lägenheten förutom vid entrén där det ligger slitstarkt klinkergolv. Hall Rymlig och luftig hall som erbjuder väldigt goda förvaringsmöjligheter i flertal garderober. Badrum Mycket stilfullt och fräscht badrum med kakel och klinker. Utrustat med dusch, wc, handfat, kommod och kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Praktiskt med en egen tvätt del som erbjuder förvaring och arbetsbänk. Behagligt med golvvärme under fötterna. Kök Trivsamt kök med matplats invid fönster som erbjuder vidsträckt utsikt upp mot Åkersviksgatan. Köksinredningen består av kombinerad kyl-frys, spishäll, ugn, fläkt, diskmaskin och vinkyl. Vardagsrum Trevligt vardagsrum med snygg fondvägg. Härligt ljusinsläpp från fönster och fransk balkong. Master Bedroom Fridfullt sovrum med insynsskyddat läge.

  Övriga utrymmen

  I föreningen finns olika gemensamhetsutrymmen som hobbyrum med snickerimaskiner, vävstuga mm. Det finns två renoverade tvättstugor i källaren samt källarförråd och matkällare.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1964

  Gjorda renoveringar: 2014-15 Relining 2009 Renoveringar av hissar 2009 Renovering av tvättstugor 2009 Gemensamhets el 2006 Nytt låssystem 2004 Byte av lägenhetsdörrar 2000 Porttelefoner 1997 Byte av radiatorventiler samt justering av värmesystem 1997 Fönsterbyte 1995 Badrumsrenovering Föreningen har även porttelefoner.

  TV

  Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

  Bredband

  Bredband. Hastighet: 100 Mbit/s. Leverantör: Riksnet. Ingår i avgiften.

  Bilplats

  Garageplats. Till garageplatsen är det separat kö. Parkeringsplats. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

  Läs mer

  Omgivning

  Beskrivning av omgivningen

  Om du prioriterar stadens alla möjligheter är det självklart att välja ett centralt boende. Sundsvalls innerstad - stenstan - är en av Sveriges vackraste och bäst bevarade sekelskiftesmiljöer. Kollektivtrafik Avstånd till centrum 0 km. Bussförbindelserna från Sundsvalls centrum är goda, även nattetid till övriga bostadsområden i Sundsvalls kommun. Bostäder Här finns villaområden och flerfamiljshus. Skolor Kommunala grundskolor, Sundsvalls gymnasium och Mittuniversitetet. Fristående grundskolor, fristående gymnasieskolor. Vårdcentral och tandläkare Vårdcentralen Centrum och Folktandvården Centrum Sundsvall. Service Här finner du självklart det mesta som banker, posten, polisen, mataffärer, närbutiker och en rad företag av olika slag. Resa till och från Sundsvall Reser gör du enkelt, från Stockholm finns flera bussbolag som med dagliga förbindelser. Norrifrån går den klassiska "Norrlandskusten" med flera dagliga anslutningar till Sundsvall från de större orterna längs kusten, ända från Haparanda. Sundsvalls centralstation har flera avgångar dagligen med snabbtåget X2000 från Stockholm samt även flera dagliga avgångar med "Nabotåget" från Östersund. När det gäller flygförbindelser har Sundsvall direktflyg till Stockholm, Gotland, Karlstad, Göteborg och Luleå. Kultur, idrott och fritid. I centrum finns Domsaga Musikhus för musikintresserade ungdomar. I området finns volleybollplan, fotbollsplaner och fitnessanläggningar. Här finns Statsbiblioteket, Kulturmagasinet med museum, café och aktiviteter, Gustav Adolfs kyrka, Sporthallsbadet, GIF Sundsvalls hemmaarena Norrporten arena och Sundsvalls Dragons hemmaarena på Sporthallen, där båda arenorna också erbjuder många andra aktiviteter. Här finns småbåtshamn, promenadstråk, teater- och musikscener och mycket, mycket mer. För mer information, besök www.sundsvall.se

  Läs mer

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  239 kr/månad

  Elkostnad:

  239 kr/månad

  Total driftkostnad:

  239 kr/månad

  Andel i föreningen:

  0,3675%

  Andel av årsavgift:

  Uppgiften har ej gått att få fram

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2019-03-06

  Pantsättningsavgift:

  455 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 138 kr

  Betalas av köpare

  Förening

  Föreningens namn:

  Brf Guldsmeden

  Lägenhetsnummer:

  01166

  Antal lägenheter:

  258

  Antal lokaler:

  45

  Allmänt om föreningen:

  Föreningens fastighet Guldsmeden 7, 8, 9 och 12 bebyggdes 1964. På fastigheten finns fyra bostadshus innehållande 258 lägenheter och 45 lokaler. Fastigheten är belägen på Storgatan 52 - 58.  Gjorda renoveringar:

  Gjorda renoveringar: 2014-15 Relining 2009 Renoveringar av hissar 2009 Renovering av tvättstugor 2009 Gemensamhets el 2006 Nytt låssystem 2004 Byte av lägenhetsdörrar 2000 Porttelefoner 1997 Byte av radiatorventiler samt justering av värmesystem 1997 Fönsterbyte 1995 Badrumsrenovering Föreningen har även porttelefoner.  Annat:

  Väst på stan på Storgatan 52-58 ligger Bostadsrättsföreningen Guldsmeden. Husen står på historisk mark där den stora stadsbranden startade 1888 och ödelade all bebyggelse. Här byggdes långt senare under åren 1964-1965 Brf Guldsmeden med fyra höghus, på den tiden kallade Sundsvalls Manhattan. Här finns, längs med Selångerån, 258 lägenheter och ett antal lokaler som bl. a inrymmer pantbank, restaurang, studieförbund, advokatkontor mm. På fem minuters promenadavstånd ligger stenstaden med torget och alla butiker, Mittuniversitetet med Campus, Himlabadet med sporthall, samt Norrporten Arena och Tonhallen.


  Energideklaration

  Energiklass:

  D

  Energiprestanda:

  115 kWh/m2 år

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor