Andra Långgatan 4B, GÖTEBORG

Alla bilder

Visa på karta

Adress

Andra Långgatan 4B - GÖTEBORG

Kommun

Göteborg

Typ

Flerfamiljshus

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Byggår

1929

Boarea

40m2

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Biarea

12m2

Våning

1 av 4 (Gårdsläge) , Hiss finns

Rum

2 rok varav 1 sovrum

Område

Linnéstaden

Avgift

1 835 kr/mån

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  TVÅA MED ENASTÅENDE LÄGE I LINNÉ & LÅG AVGIFT!

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  Söker du efter en lägenhet i perfekt läge? Nu har du möjlighet att förvärva en tvåa mitt i Linnéstadens attraktivaste del, ”Långgatorna”. En unik och harmonisk känsla infinner sig när du kliver in i porten till föreningens mysiga gård. Detta hem erbjuder förutom ett härligt gårdsläge också en väldisponerad planlösning. Köket är charmfullt, badrummet helkaklat, vardagsrummet och sovrummet väl tilltagna. Brf Masthugget 8:6 är en välskött och stabil förening med låg belåningsgrad och goda grannar. På gården finns en uteplats med grillmöjligheter att nyttja som medlem. Notera den låga avgiften om 1 836 kr! Avgiften sänktes med hela 10 % i årsskiftet. Läget runt Andra Långgatan är fantastiskt och utanför porten finns allt man kan önska! Ett område mitt i storstadspulsen som skapar stora valmöjligheter. Ett stenkast bort nås några av Göteborgs mest uppskattade restauranger Tullen, The Rover, Tacos & Tequila och Taverna Averna. Även livsmedelsbutiker finns nära tillhands. För att inte underskatta Slottsskogens och Änggårdsbergens gröna och motionsmöjligheter inom kort gångavstånd. 50 meter bort ligger dessutom Järntorget som alltid tillhandahåller en buss eller spårvagn att kliva på i rätt riktning! Missa inte chansen att förvärva detta hem med enastående läge i Linné! Varmt välkommen med din anmälan.

  Ansvarig mäklare

  Angelica Stenvold

  Reg. Fastighetsmäklare

  0708-78 17 21

  angelica.stenvold@lansfast.se Läs mer om Angelica

  Alla bilder

  Planritning

  Planlösning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall & kök:

  Välkommen till Andra Långgatan 4B – En lägenhet som vetter in mot den lugna gården! Hallen är charmfull och binder samman med köket. Goda förvaringsmöjligheter finns i en klädkammare. Köket är liksom hallen stilfullt. Golvet pryds av ett schackrutigt golv i svartvitt och väggarna är ljusa, vilket sätter rummets prägel. En naturlig plats för matgrupp om 2 – 4 personer finns vid fönsterpartiet. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, fläkt, ugn, kyl och frys samt en diskmaskin som förenklar vardagen. God arbetsyta och förvaringsmöjligheter tack vare både under- och överskåp.

  Badrum

  Lägenhetens badrum är helkaklat där utrustningen delvis är ny sedan 2019. WC, duschhörna, handdukstork och handfat med kommod.

  Vardagsrum

  Vardagsrummet är generöst och inrymmer både soff- och matgrupp samt diverse andra möblemang efter önskemål. Väggarna är nyligen målade i vitt och på golvet ligger ett trägolv. Ett fönsterparti släpper in fint ljus till detta rummet. Utanför är det lummigt och grönt från uteplatsens växter.

  Sovrum

  Sovrummet är beläget längst in i lägenheten och har plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. En garderobslängd står för ypperlig förvaring av kläder och skor. Utrymme finns även för en arbetshörna om så behövs. Liksom vardagsrummet är golvet belagt med ett trägolv, men ena väggen är tapetserad med en häftig djurtapet och resterande är vita.

  Uteplats (gemensam)

  I direkt anslutning till lägenheten finns en gemensam uteplats med grillmöjligheter att nyttja. Uteplatsen är belägen i ett lugnt gårdsläge.

  Övriga utrymmen

  Förråd finns att tillgå via föreningen.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1887

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  Uteplats/Balkong

  Lägenheten är placerad i ett mysigt gårdsläge där föreningen har en gemensam uteplats att nyttja som medlem.

  Läs mer

  Omgivning

  Beskrivning av omgivningen

  Området präglas av mindre affärer och stor livfullhet! I de centrala kvarteren finns Saluhallen Briggen med delikatesser från de flesta länder, blommor i gatustånd, fiskbil, systembolag och massor av annat fint att upptäcka. Kanske är det just kombinationen av det pulserande nöjeslivet, de personliga boutiquerna, den genuina sten-stadsmiljön samt närheten till Slottsskogen och andra platser för välmående som gjort Linnéstaden till en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Härifrån når du större delen av innerstaden på bara ett par minuter. Bra kommunikationer med både buss och spårvagn. Närhet till service såsom matbutiker, gym, vårdcentral och allt vad man kan tänkas behöva. På bekvämt gångavstånd ligger dessutom Slottsskogen och Änggården med härliga promenadslingor och andra rekreationsmöjligheter. Ta en promenad i området och förälska dig i Linnéstadens unika atmosfär med dess rika utbud av caféer och restauranger. Här har du nära till allt som denna underbara stadsdel har att erbjuda!

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  600 kr/månad

  Försäkring:

  200 kr/månad

  Elkostnad:

  400 kr/månad

  Total driftkostnad:

  600 kr/månad

  Personer i hushållet:

  2 st

  Andel i föreningen:

  Uppgiften har ej gått att få fram

  Andel av årsavgift:

  4,069%

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2019-07-01

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 163 kr

  Betalas av köpare

  Byggnad

  Byggår:

  1929

  Ventilation:

  Frånluftssystem

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Förening

  Föreningens namn:

  Brf Masthugget 8:6

  Lägenhetsnummer:

  1001

  Antal lägenheter:

  13

  Byggår:

  1929

  Antal lokaler:

  1

  Allmänt om föreningen:

  Brf Masthugget 8:6 äger fastigheten Masthugget 8:6. Byggnaden är uppförd 1929 och adresserna är Andra Långgatan 4B. Totalt upplåter föreningen 13 lägenheter och 1 lokal med hyresrätt. Den totala bostadsarean uppgår till 1 002 kvm. Föreningen registrerades 2003 och äger marken. Ekonomi: Föreningen är en välskött och stabil förening med god ekonomi. Belåningsgraden 2 801 kr/kvm är lägre än genomsnittet i Göteborg (6 000 kr/kvm). I årsskiftet 2018 – 2019 sänktes avgifterna med 10 %. Genomfört underhåll: 2018: OVK-besiktning och grundlig genomgång av det systematiska brandskyddsarbetet. 2017: Spolning och filmning av stammar. Bra skick, inget behov av underhåll. 2015: Underhåll av fasad mot gatan (tegelfasaden). 2003: Underhåll och målning av tak. Slutet av 1980-talet: Stamrenovering. Kommande underhåll: Föreningen följer en detaljerad underhållsplan. Mindre underhåll sker löpande enligt planen. 2019: Blästring och rostskyddsbehandling av balkar i källare, OVK-relaterade åtgärder. 2020: Nytt torkskåp. 2021: Målning av träpanel på cykelhuset. 2022: Energideklaration, besiktning av el- och värmesystem. Parkering: Boendeparkering finns i området för de som är folkbokförda i stadsdelen. Tillstånd för boendeparkering ansöks hos Göteborgs Stad, tfn 031 - 368 25 65. För mer information om områdets sträckning och priser, gå in på www.goteborg.se/boendeparkering. Gemensamhetslokaler: I föreningen finns en gemensam, härlig uteplats i gårdsläge att nyttja. Tillgång till grill och utemöbler finns. Vidare finns också en tvättstuga utrustat med det som behövs. Försäkring: Fullvärdesförsäkring via TryggHansa. Förvaltning: Bredablick förvaltning i Sverige AB sköter den ekonomiska förvaltningen. Ovanstående uppgifter är hämtade från föreningens årsredovisning (2018), stadgar och styrelsen. Uppgifter som är av särskild vikt bor kontrolleras med föreningen.  Energideklaration

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  99 kWh/m2 per år

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2009-08-13

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor