Vi vill att du ska känna dig trygg. Därför anpassar vi kontinuerligt arbetssätt, kundmöten och visningar efter rådande situation. Läs mer Jag förstår
Objektbild

Aschebergsgatan 32, Göteborg

Elegant sekelskiftestrea med balkong!

Pris:

Pris ej angivet

Månadsavgift 4 940 kr/mån Inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband.

Bostadsrättslägenhet - Göteborg

Rum: 3 rok varav 2 sovrum

Våning: 3 av 6 , hiss finns

Byggår: 1905

Boarea: 115 m2

Försprångsbostad

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång. Här kan du läsa mer om Försprång®.

På en av Göteborgs populäraste adresser återfinns denna mycket trivsamma och väldisponerade våning om ca 115 kvm, fördelat på tre vackra rum och kök. Varsamt renoverade detaljer såsom spegeldörrar, breda fotlister, stuckatur och kakelugn. Två ljusa och representativa rum i fil med höga pardörrar emellan, idag vardagsrum och matsal. Gedigna fönsterpartier mot gatan som välkomnar ljuset, vacker utsikt mot Erik Dahlbergstrappan. Det väl tilltagna sovrummet smyckas av en vacker kakelugn och rummet ligger rofyllt beläget mot gården. I anslutning till sovrummet ligger klädkammaren. Stilrent kök i högblankt vitt med svarta granitskivor, som är komplett utrustat med rostfria vitvaror med hög standard. Från köket nås bostadens rejäla balkong som ligger rofyllt mot innergården! Brf Aschebergsgatan 32 är en stabil förening med god ekonomi! Tveka inte att framföra ditt intresse av bostaden till ansvarig mäklare redan idag!

Läs mer

Försprångsbostad

Försprång innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Simon Hultström

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0708-78 17 21

  simon.hultstrom@lansfast.se

  Extra kontaktperson

  Adam Frostelind

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0735-07 85 01

  adam.frostelind@lansfast.se

  Planritning

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Hall

   Varmt välkommen till Ascherbergsgatan 32 och denna ljusa och trevliga sekelskiftestrea! I hallen finns det plats för avhängning och mindre möblemang. På golvet ligger den genomgående ekparketten, på väggarna en ljus tapet och i taket infällda spotlights. En vacker detalj är den bevarande nischen med stenskiva.

   Kök

   Till vänster från hallen finner vi våningens trivsamma och sociala kök. En svart granitskiva och svarta kakelplattor bryter snyggt av mot den i övrigt vita inredningen. Köket är utrustat med spishäll, fläktkåpa, diskmaskin, inbyggd ugn och mikro samt rostfri kyl/frys. Det finns även utrymme för en matgrupp med plats för sex personer. Väggarna går i vitt och på golvet ligger ekparkett. Här nås även bostaden balkong.

   Balkong

   Den sociala och rymliga balkongen erbjuder plats för en soffgrupp. Balkongen är inklädd med en marinblå väv och på golvet ligger trätrall.

   Matsal

   Mittemot köket finner vi bostadens matsal, som kan användas som ett arbetsrum eller sovrum om så önskas. Det stora fönsterpartiet ger ett härligt ljusInsläpp och takhöjden gör rummet rymligt. Taket pryds av stuckatur och takrosett. Väggarna går i vit ljus färg och ekparketten löper tröskelfritt vidare in i vardagsrummet.

   Vardagsrum

   Det sociala vardagsrummet är perfekt för trevliga mingel eller mysiga hemmakvällar. Det stora fönstret ger en vacker utsikt mot Erik Dahlbergstrappan. I taket finns stuckatur och takrosett. Rummet har ljusa väggar och på golvet ligger ekparketten.

   Sovrum

   Vidare in finner vi bostadens sovrum, som är rofyllt belägen mot innergården. Här står den vackra kakelungen (ej fungerande) som fint smyckar rummet. Parkett och randig tapet i lugna färger, i taket finns stuckatur och takrosett. De vackra fönsterpartierna ger ett härligt ljusinsläpp. I anslutning till rummet ligger klädkammaren som erbjuder god förvaring.

   Badrum

   Badrummet är stilrent inrett med klinker på golvet, kakel på väggarna och spotlights i taket. Här finns WC och handfat med tillhörande kommod.

   Duschrum

   Mitt emot badrummet ligger duschrummet. Här erbjuds dusch med glasväggar, handdukstork och handfat. Det finns även plats för installation av tvättmaskin om så önskas. Även detta rum är helkaklat.

   Bostad

   Boarea

   115m2 (Areauppgifter enligt säljarens mättning.)

   Kommentar area

   Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostadens boarea 109 kvm.

   Våning

   3 av 6 , hiss finns

   Lägenhetsnummer

   8

   Andel i föreningen

   10,98%

   Andel av årsavgift

   11,03165%

   TV och internet

   Tv och bredband ingår i avgiften.

   Byggnad

   Fastighetsbeteckning

   Vasastaden 27:16

   Byggår

   1905

   Byggnadstyp

   Flerfamiljshus

   Energideklaration

   Energideklaration är beställd

   Hiss

   Hiss finns

   Allmänt om föreningen

   Föreningens namn

   Brf Aschebergsgatan 32

   Föreningens organisationsnummer

   769611-8004

   Föreningsform

   Bostadsrättsförening

   Äkta/oäkta förening

   Äkta förening

   Tillåter föreningen delat ägande?

   Ja

   Föreningens byggnader

   Antal lägenheter

   12 st , varav hyresrätter: 1 st

   Antal lokaler

   1 st

   Byggår

   1905

   Äger föreningen marken

   Ja

   Allmän information

   Brf Aschebergsgatan 32 förvärvade fastigheten Vasastaden 27:16 år 2006. Fastigheten byggdes 1905 och består av ett flerbostadshus. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 165 kvm, varav 1 070 kvm utgör lägenhetsyta och 95 kvm utgör lokalyta. Föreningen upplåter 11 lägenheter med bostadsrätt och 1 lägenheten och 1 lokal med hyresrätt. Trappstädning: Trappstädning ombesörjs av medlemmar två gånger om året. Förvaltare: SBC: Sveriges Bostadsrätts Centrum sköter föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning samt lägenhetsregistret.

   Föreningens ekonomi

   Ekonomin i föreningen är stabil. Inga planerade avgiftshöjningar finns (kontrollerat med ordförande 27/5). Föreningens lån är för närvarande amorteringsfria. En av lägenheterna är hyresrätt och kommer inbringa pengar till föreningen den dagen den säljs. Föreningens uthyrda lokal ger även en god intäkt.

   Föreningens planerade och utförda renoveringar

   Utförda Renoveringar: 2018 Relining av avloppsstammar 2018 Åtgärder mot fukt i entré/källare 2017 Nya maskiner i tvättstuga 2010 - 2011 Renovering entré och lokal 2010 Målning 2008 Nyinstallation hiss 2008 Ny fjärrvärmepump 2006 Omläggning av tak Planerade Renoveringar: 2020 Ny belysning på gård och i entré 2020-2022 Renovering av fönster Byggnaderna är i mycket gott skick och föreningen följer en underhållsplan. För mer information om planerade och utförda renoveringar, se bifogad årsredovisning.

   Gemensamma utrymmen

   I källaren finns en välutrustad tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel.

   Parkering

   Föreningen disponerar inga parkeringsplatser med för folkbokförd på adressen kan man söka boendeparkering. För mer info om pris och områdessträckning gå in på www.goteborg.se/boendeparkering. Det finns även flertalet garage i området.

   Försäkring

   Fullvärdesförsäkring finns via Moderna Försäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen. Samtliga ovanstående uppgifter är inhämtade från senaste årsredovisning (2019) samt efter samtal med föreningsordförande den 2020-05-27. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

   Vasastaden

   Allmänt om området

   Stenstaden i Göteborg är fantastisk på många sätt. Det är en av de bäst bevarade stadsmiljöerna i Sverige från perioden 1870-1920, år då det borgerliga samhället hade sin höjdpunkt och dagens storstäder växte fram. För att hitta dess motsvarighet måste man jämföra med Boulevarderna i Paris, Berlin och Ringen i Wien m fl platser. Nyrenässans inom arkitektur och konsthantverk är en benämning på den strömning under 1800-talet som anknöt till 1400- och 1500-talens italienska renässans. Inom arkitekturen blev renässanspalatsen en förebild. Sydeuropas nyrenässans har till synes med full kraft låtit inspirera arkitekten till detta verk vilket vi nu kan erbjuda en del av. Vasastaden anses av många som en av stadens mest attraktiva delar. Med dess rika folkliv, kultur, skolor, restauranger, caféer, affärer, parker och den genomgående Vasaallén med promenad- och cykelvägar, ges alla möjligheter för vem som helst till ett trivsamt leverne.

   Kommunikation

   Från området går det täta kommunikationer med buss och spårvagn. Vasaplatsen är en knutpunkt för kollektivtrafiken med trafik i flera riktningar.

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Aschebergsgatan 32, Göteborg

   Kommun: Göteborg

   Område: Vasastaden

   Möjligt tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

   Boendeform: Bostadsrättslägenhet

   Upplåtelseform: Bostadsrätt

   Ekonomi

   Pris: Pris ej angivet

   Månadsavgift: 4 940 kr/mån Inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband.

   Pantsättning: Bostadsrätten är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2020-05-12

   Pantsättningsavgift: 473 kr

   Överlåtelseavgift: 1 183 kr Betalas av köpare

   Karta & område

   Göteborg - Centrum

   Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Munkebäcks Allé 32 i Göteborg, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i Göteborg Centrum!

   Läs mer

   Bobutiken i Göteborg - Centrum

   Hitta din mäklare i Göteborg - Centrum

   Liknande bostäder