Föreningsgatan 3A, Göteborg

Alla bilder

Visa på karta

Adress

Föreningsgatan 3A - Göteborg

Kommun

Göteborg

Typ

Flerfamiljshus

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Byggår

1975

Boarea

74m2

Våning

5 av 8 , Hiss finns

Rum

3 rok varav 2 sovrum

Område

Vasastaden

Avgift

4 660 kr/mån

I avgiften ingår värme vatten och kabel-tv

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Välkommen till Vasastan optimalt planerad och attraktiv trerumslägenhet med lugnt och naturnära läge

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  Ansvarig mäklare

  Dennis Tasbas

  Reg. Fastighetsmäklare

  0735-07 85 01

  dennis.tasbas@lansfast.se Läs mer om Dennis

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Övriga utrymmen

  Lokal och övernattningsrum 250kr/ dygn.Det finns två tvättstugor i föreningen som är belägna på bottenvåningen i hus 1A och 3A. Varje tvättstuga är utrustad med 4 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 2 torkrum och 1 mangel. På föreningens bakgård finns det en allmän kolgrill som samtliga föreningens medlemmar kan använda.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1975

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  Läs mer

  Omgivning

  Beskrivning av omgivningen

  Stenstaden i Göteborg är fantastisk på många sätt. Det är en av de bäst bevarade stadsmiljöerna i Sverige från perioden 1870-1920, år då det borgerliga samhället hade sin höjdpunkt och dagens storstäder växte fram. För att hitta dess motsvarighet måste man jämföra med Boulevarderna i Paris, Berlin och Ringen i Wien m fl platser. Nyrenässans inom arkitektur och konsthantverk är en benämning på den strömning under 1800-talet som anknöt till 1400- och 1500-talens italienska renässans. Inom arkitekturen blev renässanspalatsen en förebild. Sydeuropas nyrenässans har till synes med full kraft låtit inspirera arkitekten till detta verk vilket vi nu kan erbjuda en del av. Vasastaden anses av många som en av stadens mest attraktiva delar. Med dess rika folkliv, kultur, skolor, restauranger, caféer, affärer, parker och den genomgående Vasaallén med promenad- och cykelvägar, ges alla möjligheter för vem som helst till ett trivsamt leverne.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Andel i föreningen:

  0,86%

  Andel av årsavgift:

  0,85%

  Pantsättning:

  Bostaden är inte pantsatt.

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 163 kr

  Betalas av köpare

  Byggnad

  Byggår:

  1975

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Förening

  Föreningens namn:

  Brf Grimberget

  Antal lägenheter:

  0

  Byggår:

  1975

  Antal lokaler:

  2

  Allmänt om föreningen:

  Centralt belägen förening på Föreningsgatan 1-3. Antal lägenheter/lokaler: Brf Grimberget består av 147 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och två lägenheter som upplåts med hyresrätt. Det finns tre hyreslokaler. Fastighet: Föreningen äger fastigheten Annedal 6:15. Parkering: Brf Grimberget har 40 garageplatser för bil. Plats för bil kan hyras till en kostnad av 800 kr per månad. För tillfället är det kö till samtliga parkeringsplatser. Renoveringar/ kommande renoveringar: Föreningen har under 2009-2010 gjort en stor fasadrenovering, bytt alla fönster, lagt om tak och gjort om gården. Under 2012 har nya hissar installerats. Stammarna spolas och filmas med jämna mellanrum. Visar på gott skick. Grunden är delvis renoverad i samband med garagerenoveringen som gjordes för några år sedan. Samtliga lägenhetsdörrar har bytts ut till nya säkerhetsdörrar under våren 2016. I samband med detta har även trappuppgångarnas mattor har bytts ut och väggarna har målats. Underhållsplanen är uppdaterad i november 2014. Husen är i gott skick. Alla renoveringskostnader ska rymmas inom underhållsplanen och den budget som avsatts till yttre fond. Ekonomi: Föreningens ekonomi är god. Det finns inga planer på att höja månadsavgifterna. Andrahandsuthyrning och juridisk person: Föreningen följer hyresrättslagen. Se föreningens stadgar. Gemensamhetslokaler/tvättstuga: I föreningen finns två tvättstugor med fyra tvättmaskiner. De ligger i källaren i uppgång 1A och 3A. Föreningslokalen kommer att omvandlas till lägenhet, föreningen har inte beslutat hur kvarvarande gemensamt utrymme kommer att utnyttjas, möjligtvis till bastu/spa avdelning. Kabel-TV / bredband: Com Hems basutbud för tv ingår i månadsavgiften. Trappstädning: Sköts genom entreprenad. Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar. Förvaltare: Husjuristerna sköter föreningens ekonomiska förvaltning och Esplanad sköter i huvudsak den tekniska förvaltningen. Ni hittar också mycket bra information på föreningens fina hemsida: www.brfgrimberget.se



  Parkering:

  Föreningen förfogar över 40 garageplatser. I dagsläget finns det inga lediga platser . För mer info se: http://ikfab.kjellberg.se/parkering.



  Gemensamma utrymmen:

  Förening erbjuder förutom ett nyrenoverat övernattningsrum även bastu, gym och pingisbord för sina medlemmar



  Energideklaration

  Status:

  Ej utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor