Vi vill att du ska känna dig trygg. Därför anpassar vi kontinuerligt arbetssätt, kundmöten och visningar efter rådande situation. Läs mer Jag förstår
Objektbild

Fridkullagatan 23, Göteborg

Välplanerad etta med fransk balkong!

Pris:

2 250 000 kr

Som utgångspris

Månadsavgift 2 638 kr/mån Inkl. varme och vatten

Bostadsrättslägenhet - Göteborg

Rum: 1 rok

Våning: 1 av 3  (Markplan) , hiss finns inte

Byggår: 1962

Boarea: 55 m2

Försprångsbostad

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång. Här kan du läsa mer om Försprång®.

Nu har du chansen att förvärva en mycket välplanerad etta där varje kvadratmeter disponeras på allra bästa sätt, och dessutom chans för egen uteplats. Här finner vi ett modernt helkaklat badrum med egen tvättsstation, stort kök med rejäla arbetsytor samt ett öppet och social vardagsrum med tillhörande sovalkov. Fastighet präglas av en härlig radhuskänsla i häftig sextiotalsmiljö, mitt i Johanneberg. Brf Dunken är en stabil och solid föreningen med en belåning på enbart ca 550kr/kvm, föreningen förfogar även över egna parkeringsplatser där möjlighet att hyra finns. Här bor man dessutom i en bostad i ett centralt läge på fina och populära Johanneberg med närhet till såväl Chalmers, Korsvägen samt Avenyn med alla dess bekvämligheter. Vidare är Johanneberg ett lugnt område som omges av flertalet lummiga och fina grönområden samt ett stort utbud av mysiga caféer och restauranger. Detta är ett perfekt område för dig som önskar att bo i ett lugnt område ett stenkast bort ifrån storstadspulsen med alla nöjen och tänkbara bekvämligheter. Vidare finns mycket goda kommunikationer med flera intilliggande hållplatser som trafikeras med olika bussförbindelser som gör att du enkelt tar dig till stadens alla olika delar. Vart välkommen med din visningsanmälan!

Läs mer

Försprångsbostad

Försprång innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Simon Hultström

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0708-78 17 21

  simon.hultstrom@lansfast.se

  Extra kontaktperson

  Elias A Rabogliatti

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0704-28 26 55

  elias.a.rabogliatti@lansfast.se
  Planritning

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Entréhall

   Välkommen till Fridkullagatan 23 och härlig funkiskänsla! Ni välkomnas in i bostaden genom en rymlig hall med mycket goda förvaringsmöjligheter genom bland annat flera stora skjutdörrsgarderober med spegeltäckande dörrar och inredd med Elfa-system. Ifrån hallen når ni lägenhetens badrum till vänster och rakt fram nås kök, vardagsrum samt sovdel. På golvet ligger klinker och väggarna är ljusa.

   Badrum

   Badrummet är rymligt och de helkaklade väggarna samt klinkers i vit nyans skapar en modern och ljus känsla. Badrumsinredningen består av kommod, WC, dusch, handdukstork och golvvärme. Vardagslyx i form av egen tvättmaskin och torktumlare med rejäl arbetsbänk.

   Kök

   Köket är av märket Marbodal har en modern och social planlösning! Luckor i modern vitt färg med en genomtänkt skåpsinredning och gott om förvaringsutrymme. Köket är utrustat med: spis, kyl/frys, diskmaskin samt ugn. Här finns det plats för en mindre matgrupp upp till fyra personer och bra förvaringsmöjligheter. På golvet ligger det genomgående ekparketten och väggarna är ljusa.

   Vardagsrum/sovdel

   Vardagsrummet som är beläget i öppen planlösning med köket skapar en rymlig känsla samt bjuder in till socialt umgänge. Här kan man möblera med en soffgrupp samt separat sovdel med plats för större säng. De stora fönsterna och den franska balkongen ger en ljus och rymlig känsla! Ljusa vägar och på golvet ligger parkett.

   Möjlig Uteplats

   I anslutning till vardagsrummet finns det möjlighet att bygga till en charmig uteplats. Idag erbjuds en ljus fransk balkong som släpper in härligt ljus till vardagsrummet.

   Uteplats/Balkong

   Fransk balkong med möjlighet att ombyggas till uteplats.

   Bostad

   Boarea

   55m2 (Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.)

   Våning

   1 av 3  (Markplan) , hiss finns inte

   Lägenhetsnummer

   00131

   Andel i föreningen

   3,544%

   Andel av årsavgift

   3,83141%

   TV och internet

   Fastheten är ansluten till ComHem.

   Övriga utrymmen

   Till lägenheten disponeras ett källarförråd om ca 5 kvm.

   Byggnad

   Byggår

   1962

   Byggnadstyp

   Flerfamiljhus

   Energideklaration

   Energideklarationen är utförd 2010-12-09

   Uppvärmning

   Fjärrvärme

   Hiss

   Hiss finns inte

   Allmänt om föreningen

   Föreningens namn

   Brf Dunkern

   Föreningens organisationsnummer

   757200-4435

   Föreningsform

   Bostadsrättsförening

   Äkta/oäkta förening

   Äkta förening

   Tillåter föreningen delat ägande?

   Ja

   Föreningens byggnader

   Antal lägenheter

   16 st

   Antal lokaler

   3 st

   Byggår

   1962

   Äger föreningen marken

   Ja

   Allmän information

   Brf Dunkern består av 16 lägenheter med bostadsrätt samt tre lokalker med hyresrätt. Fastigheten uppfördes 1962 och är i gott skick. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 3 481 m², varav 2 602 m² utgör lägenhetsyta och 879 m² utgör lokalyta.

   Föreningens ekonomi

   Föreningens ekonomi är att betrakta som mycket god och stabil. Avgiften har varit oförändrad de senaste åren och inga avgiftshöjningar är planerade. Föreningen har lån på ca 1 700 000 kr och belåningsgraden ligger på 524kr/m2, vilket är väldigt lågt. Föreningen har goda hyresintäkter från lokalerna som alla är uthyrda och där hyran regleras via index.

   Föreningens planerade och utförda renoveringar

   Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2019 och sträcker sig fram till 2033. De renoveringar som är gjorda under de senaste åren är: 2019 Energisparåtgärder 2019 Norra parkeringen Ny asfalt, norra gaveln 2018 Fönstertermålning för Lokaler mot gatan 2018 Fasadmålning Lgh markplan, mot gatan Planerat underhåll: 2020 Luftventiler i fönster 2020 Garagegolv, åtgärda skador dräneringsåtgärder garage och trädgård 2021 Översyn ventilation, garaget Läs gärna föreningens årsredovisning för mer detaljerad information.

   Parkering

   Föreningen förfogar över ett garage samt en tillhörande parkeringsplats, finns att hyra (ca 400kr/ mån). I garage finns en spolplatta som får användas av medlemmarna.

   Johanneberg

   Allmänt om området

   Att bo i Johanneberg är att få det bästa av två världar. Att på några minuters promenad nå Göteborgs absoluta mittpunkt bäddar för spontant aktivt stadsliv men när citypulsen blir för påträngande flyr Johannebergsborna ofta hem till det stillsamma småstadslivet med sina gröna parker, trygga kvarterskrogar och mysiga kaféer. Johanneberg är en av Göteborgs mest populära stadsdelar. Många väljer att bo här just för att det är så nära till centrala Göteborg – Korsvägen, Södra vägen, Götaplatsen och Avenyn men ganska snart inser man att det inte finns någon anledning att lämna sin kära stadsdel. Här finns ju allt man behöver: enkla kvarterskrogar och en av landets främsta stjärnkrogar, mysiga kaféer och småbutiker och inte minst en skön och avslappnad atmosfär. Det centrala läget till trots, så upplevdes faktiskt Johanneberg ligga ”i utkanten” när området skapades på 1920-talet. Det stora flertalet av stadsdelens byggnader är från den här tiden, när nordisk klassicism (även kallat Swedish Grace) mötte funktionalism, vilket har satt sin karaktäristiska prägel. Faktum är att Övre Johanneberg är ett av Sveriges mest välbevarade funkisområden och blandningen av stilar, bostäder och affärsverksamheter i samma byggnader skapar den där härliga, levande och trivsamma småstadskänslan. Johannebergsborna är verkligen bortskämda med gröna parker. Näckrosdammen är den självklara platsen för grillning eller mys i solen och i Johannebergsparken finns en fin och välbesökt lekplats. Dessutom finns många mindre grönytor mellan bostadshusen, där folk tar spontana pauser och picknickar. Eftersom det är gångavstånd till allt ser man hela tiden människor i rörelse. De som rör sig i snabbare tempo väljer Mossens motionsslinga, eller tränar på Fysiken – den enda anläggningen med bollsport på schemat. På tal om gångavstånd, är det aldrig långt till någonting om man bor i Johanneberg. Med flera stombusslinjer, gott om hållplatser och med en av lokaltrafikens stora knutpunkter Korsvägen på promenadavstånd, är Johanneberg bästa läget oavsett om du ska till Mölndal, Centralstationen eller ut i vida världen via Landvetter. Men det är egentligen oviktigt – som Johannebergsbo trivs man bäst hemma. Köpa eller sälja bostad i Johanneberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vårt spekulantregister som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

   Kommunikation

   Promenadavstånd till citypulsen där storstadsshopping och sjudande uteliv varvas med stort kulturutbud. Granne med Chalmers och inte långt från Göteborgs Universitet. För den som inte gärna promenerar så erbjuds goda kommunikationsmöjligheter. Busslinjerna 18, 19, och 52 passerar genom området. Dessutom finner vi Korsvägen en bit bort. En av Göteborgs största knutpunkter för lokaltrafiken. Härifrån går spårvagnar och bussar som tar dig till i stort sett alla Stadens områden, samt till flera av Göteborgs kranskommuner och Landvetter flygplats.

   Tjänster i området

   Johanneberg är som en egen stad i staden och huserar flertalet småbutiker, mysiga kaféer och restauranger. En naturskön stadsdel där man bor lugnt och avskilt men med direkt närhet till det mesta som kan önskas. Mossen, ett grönområde med idrottsplats innehållande bland annat tennisbana och elljusspår.

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Fridkullagatan 23, Göteborg

   Kommun: Göteborg

   Område: Johanneberg

   Möjligt tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

   Boendeform: Bostadsrättslägenhet

   Upplåtelseform: Bostadsrätt

   Ekonomi

   Pris: 2 250 000 kr
   som utgångspris

   Månadsavgift: 2 638 kr/mån Inkl. varme och vatten

   Pantsättning: Bostadsrätten är inte pantsatt.

   Pantsättningsavgift: 473 kr

   Överlåtelseavgift: 1 183 kr Betalas av köpare

   Driftkostnad: 460 kr/månad

   Driftskostnaden fördelas enligt följande:

   Elkostnad: 300 kr/månad

   Försäkring: 160 kr/månad

   Kommentar till driftkostnad: De faktiska kostnaderna kan variera beroende på familjesammansättning och levnadssätt.

   Antal personer i hushållet: 1 st

   Karta & område

   Göteborg - Centrum

   Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Kungsgatan 56 i Göteborg, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i Göteborg Centrum!

   Läs mer

   Bobutiken i Göteborg - Centrum

   Hitta din mäklare i Göteborg - Centrum

   Liknande bostäder