Vi vill att du ska känna dig trygg. Därför anpassar vi kontinuerligt arbetssätt, kundmöten och visningar efter rådande situation. Läs mer Jag förstår
Objektbild

Kapplandsgatan 118A, Göteborg

MODERN TVÅA MED BALKONG I PERFEKT VÄSTERLÄGE

Pris:

2 650 000 kr

ACCEPTERAT PRIS

Månadsavgift 3 133 kr/mån

Bostadsrättslägenhet - Göteborg

Rum: 2 rok varav 1 sovrum

Våning: 3 av 3 , hiss finns inte

Byggår: 1961

Boarea: 54,8 m2

Försprångsbostad

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång. Här kan du läsa mer om Försprång®.

Nu finns äntligen möjlighet att förvärva en av Kapplandsgatan finaste 2:or! Högst upp i huset, inglasad balkong i bästa västerläge och fint renoverad kök är bara några av fördelarna den här lägenheten erbjuder! En perfekt planerad lägenhet med nyrenoverade ytskikt och social planlösning mellan kök och vardagsrum. Vacker fiskbensparkett i vardagsrum med fantastiskt ljusinsläpp från stora fönster. Förvaring i praktiskt klädkammare och ytterligare förvaring i tillhörande källarförråd. I avgiften ingår dessutom bredband via fiber från Telia. Här är det verkligen bara att flytta in och börja trivas direkt! Här bor du i en stor och stabil HSB förening med låga avgifter. Omgivningarna är välskötta med rejäla gräsytor runt huset som ramas in av fina planteringar. Bekvämt avstånd till kommunikationer gångavstånd till matbutik. I närområdet finner du Änggårdsbergen, Ruddalens motionscentrum samt expansiva Frölunda Torg med allt vad det har att erbjuda. Bra cykelbanor leder dig gärna ut till fina salta bad. På några få minuter med spårvagn eller buss når du restaurangtäta Linnégatan. Välkommen att boka dig på visning.

Läs mer

Försprångsbostad

Försprång innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Emelie Wulff

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0767-63 83 52

  emelie.wulff@lansfast.se
  Planritning

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Hall

   Välkommen in till en öppen och ljus hall med plats för avhängning. Väggarna i lägenheten är målade i vitt och vacker parkett som även är genomgående i hela lägenheten. Härifrån nås en rejäl klädkammare renoverad år 2016. Utrustad med säkerhetsdörr.

   Vardagsrum

   Lägenhetens vardagsrum anknyter till köket och är ljust och öppet. Det stora fönsterpartiet i västerläge ger rummet extra ljus och luftighet och fönsterbrädena i marmor skapar en fin detalj i rummet. Den halvöppna planlösningen mellan köket och vardagsrummet gör det möjligt att placera ett stort matbord med plats för många gäster. Ljusa väggar och vacker fiskbensparkett på golvet.

   Kök

   Köket är ofta det rum man har som central punkt i ett hem, då man tillbringar mycket tid här varje dag. Lägenhetens kök är modernt och har rejält med förvaring och bra arbetsytor. Köket är renoverat år 2015 och har en stilren och smakfull inredning med vita luckor och arbetsbänkar. Det matchande kaklet ger den ljusa inredningen liv och skapar en skön miljö. Den halvöppna planlösningen mot vardagsrummet gör det möjligt för dig att umgås med dina gäster under tiden du lagar mat. Den maskinella parken består av: induktionshäll, ugn, micro, diskmaskin, kolfilterfläkt samt kyl/frys.

   Sovrum

   Mysigt sovrum i lugna färger. Plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och förvaring i byråer. Härifrån nås även bostadens balkong.

   Balkong

   Inglasad balkong belägen i perfekt västerläge. Ett rum att njuta av stora delar av året medans du ser kvällssolen försvinna ner bakom horisonten.

   Badrum

   Helkaklat badrum renoverat i samband med föreningens stambyte. Ljust och fräscht badrum med klinker och golvvärme, dusch med glasdörr, stilren inredning med wc, kommod med handfat och badrumsskåp. Framdragit för tvättmaskin för den som önskar.

   Övrigt

   Till lägenheten finns ett förråd om ca: 6 kvm. Närmaste tvättstuga ligger i husets gavel (132 - 134) och är välutrustad med nya maskiner samt är lättbokad.

   Bostad

   Boarea

   54,8m2 (Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

   Våning

   3 av 3 , hiss finns inte

   Lägenhetsnummer

   124

   Andel i föreningen

   0,003567%

   Andel av årsavgift

   0,35601%

   Övrigt

   Besök gärna bostadsrättsföreningen väl informativa hemsida: http://www.hsb.se/goteborg/skorden.

   Byggnad

   Fastighetsbeteckning

   Järnbrott 129:2

   Byggår

   1961

   Energideklaration

   Energideklarationen är utförd 2020-02-14
   Energiklass:
   Energiprestanda, specifik energianvändning: 117 kWh/m2 och år

   Hiss

   Hiss finns inte

   Allmänt om föreningen

   Föreningens namn

   HSB Brf Skörden

   Föreningens organisationsnummer

   757200-9384

   Föreningsform

   Bostadsrättsförening

   Äkta/oäkta förening

   Äkta förening

   Tillåter föreningen delat ägande?

   Ja

   Föreningens byggnader

   Antal lägenheter

   250 st

   Antal lokaler

   6 st

   Byggår

   1961

   Äger föreningen marken

   Nej

   Allmän information

   Brf Skörden ligger på Kapplandsgatan i Högsbo och är en välskött och trivsam förening som består av 250 lägenheter. Husen stod klara för inflyttning 1961 och ligger runt gröna gårdar som inbjuder till lek och avkoppling. Närhet till såväl centrum, slottsskogen som till Axel Dahlströms Torg med affärer men också kommunikationer, natur och hav.

   Föreningens ekonomi

   Styrelsen har sedan tidigare beslutat att justera upp hyrorna med 3% per år under 3 år, varav den första höjningen genomfördes vid starten av räkenskapsåret 2018/2019. I enlighet med detta genomfördes en andra höjning på 3% inför räkenskapsåret 2019/2020. Parkeringsplatsernas pris har lämnats oförändrade. Föreningen har ett 20-års avtal med Göteborgs stad om nivån på tomträttsavgiften för marken som löper till mars 2020, i enlighet med vilket föreningen betalar en avgift på 352 900 kr. I början på 2019 fick föreningen ett förslag från Göteborgs stad på ett nytt avtal där en avgift på 2 216 160 kr per år föreslogs. Efter diskussion med jurister har styrelsen valt att inte acceptera den föreslagna avgiften då den anses oskälig. Externa jurister har anlitats för att driva ärendet.

   Föreningens planerade och utförda renoveringar

   Utförda renoveringar: 1995/1996: Utbyggnad balkonger och inglasning. Byte fönster. 2001/2002: Ombyggnad badrum till våtrum. Byte rör och elinstallation. 2003/2004: Trapphus målning och nya säkerhetsdörrar. 2007/2008: Nya ytterdörrar till cykel och soprum. 2008/2009: Nytt övernattningsrum och ny fastighetsskötarexpedition i outhyrd lokal. 2009/2010: Påbörjad ombyggnad av innergårdar och ny värmekulvert. 2010/2011: Ombyggnad innergårdar samt byte av värmekulvert. Upprustat kallgarage och övre parkering. 2011/2012: Radonmätning utförd i 70 lägenheter - ett krav från Göteborgs kommun. OVK har utförts. 2012/2013: Ny plåtbeklädnad på väggarna i tvättbås. 2013/2014: Nytt bredbandsavtal med Telia har slutits på tre år. 2014/2015: Åtta tvättmaskiner har bytts ut mot nya. 2015/2016: Nya grillar och utemöbler har köpts in för att komplettera de befintliga. Ny asfaltbeläggning och breddade p-platser framför kallgaragen. 2016/2017: Ny bastu och relaxavdelning. Avloppstammarna från bottenplattan ut till avloppsnätet har inspekterats och lagats där behov fanns. 2017/2018: OVK har genomförts. Göteborgs energi har efter överrenskomelse med föreningen installerat laddstolpar på en del av föreningens gästparkeringar. Föreningen har fått en mobil-app för medlemsinformation, "Min förening". Fastigheterna har kopplats upp till bergvärme via Panncentralen. Kommande större underhåll: Föreningen kommer byta belysning på parkeringsområdet och överväger då även byta övrig elinstallation vid parkeringarna. Föreningen förbereder för underhåll av tak och fasader, där även en förbättring av ventilation övervägs.

   Gemensamma utrymmen

   För föreningens medlemmar finns övernattningslägenhet att hyra om en kostnad av 200kr/dygn, föreningslokal med minst 40 sittplatser om 300kr/dygn, bastu, tvättstugor och biltvättsplatser.

   Gårdsplats

   Det finns 4 stycken grillplatser som medlemmarna kan nyttja.

   Parkering

   P-däck: 175 kr/mån. P-plats nedre inkl el för motorvärme: 250 kr/mån (används elstoplen till att ladda el-bil, blir priset högre) Kallgarage: 350 kr/mån Varmgarage: 500 kr/mån MC-plats i kallgarage: 175 kr/mån Det är separat kö till var och en av parkeringsalternativen. För att ansöka om parkeringsplats, kontakta föreningens förtroendeman. Föreningen har 14 besöksplatser på övre parkeringsdäck. De är belägna längd bort mot Tunnlandsgatan. Avgift: 4 kr/timme eller 30 kr/dygn. På P-däck finns även två bilar från Sunfleet bilpool. Dessa går att hyra med en förmånlig rabatt.

   Försäkring

   Föreningen har valt att teckna ett kollektivt bostadsrättstillägg i Folksam där föreningen även har sin fastighetsförsäkring. Förenklat täcker tillägget det som bostadsrättsinnehavaren har underhållsansvar för. OBS! Försäkringen ersätter inte en hemförsäkring, endast bostadsrättstillägget.

   Högsbo

   Allmänt om området

   Högsbo är ett genuint 1950-talsområde. De flesta husen är byggda i tegel i tre eller fyra våningar, kompletterade med höga punkthus. På Axel Dahlströms Torg står ett ståtligt höghus som var bland de högsta i Europa när det byggdes 1957. Området är centralt beläget med bara fem minuters cykelväg till Majorna eller Linnéplatsen. Med promenadskorna på når du snabbt slottsskogen med fantastisk natur och grönska. Husen är varsamt inpassade mellan gröna bergsknallar och lummiga träd.

   Kommunikation

   Från knuthållplatsen Marklandsgatan kan du ta dig med buss och spårvagn till stora delar av Göteborg med täta avgångar.

   Tjänster i området

   Axel Dahlströms Torg är Högsbos eget centrum. Här finns bank, vårdcentral, restauranger och butiker av olika slag. Allt du behöver i närheten av ditt boende!

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Kapplandsgatan 118A, Göteborg

   Kommun: Göteborg

   Område: Högsbo

   Boendeform: Bostadsrättslägenhet

   Upplåtelseform: Bostadsrätt

   Ekonomi

   Pris: 2 650 000 kr
   ACCEPTERAT PRIS

   Månadsavgift: 3 133 kr/mån

   Pantsättning: Bostadsrätten är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2020-10-23

   Pantsättningsavgift: 473 kr

   Överlåtelseavgift: 1 183 kr Betalas av säljare

   Reparationsfond: 1 011 kr


   Driftkostnad: 317 kr/månad

   Driftskostnaden fördelas enligt följande:

   Elkostnad: 200 kr/månad

   Försäkring: 117 kr/månad

   Kommentar till driftkostnad: De faktiska levnadskostnaderna kan variera beroende på familjesammansättning och levnadssätt

   Antal personer i hushållet: 2 st

   Karta & område

   Göteborg - Väster

   Funderar du på hur du ska välja mäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, villa eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Askims Verkstadsväg 17 i Askim, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i västra Göteborg!

   Läs mer

   Bobutiken i Göteborg - Väster

   Hitta din mäklare i Göteborg - Väster

   Liknande bostäder