Vi vill att du ska känna dig trygg. Därför anpassar vi kontinuerligt arbetssätt, kundmöten och visningar efter rådande situation. Läs mer Jag förstår
Objektbild

Kapplandsgatan 134, Göteborg

Renoverad 2a med inglasad balkong i väst!

Pris:

2 395 000 kr

Utgångspris

Månadsavgift 3 116 kr/mån

Bostadsrättslägenhet - Göteborg

Rum: 2 rok

Våning: 2 av 2 , hiss finns inte

Byggår: 1961

Boarea: 58,8 m2

Försprångsbostad

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång. Här kan du läsa mer om Försprång®.

Kommande försäljning! Nu finns möjlighet att förvärva denna trevliga 2:a om 58,8 kvm. En lägenhet som erbjuder ett bekvämt och prisvärt boende med närhet till allt! Bostaden är nyligen renoverad med ljusa, smakfulla färgval på väggar och slipade golv. Modernt ljust kök med naturlig matplats intill fönster. Härligt utsikt från den inglasade balkongen mot den fina, gröna innergården i västläge. Helkaklat badrum som renoverades i samband med stambytet. Bra förvaring i form av rymlig klädkammare. Bredband och Kabel-tv ingår i avgiften. I samma trappuppgång nås även tvättstugan samt tillhörande källarförråd. Här bor du i ett attraktivt område, på gränsen till Kungsladugård och Majorna. Kort gångavstånd till Marklandsgatan som är en av de större knutpunkterna för lokaltrafiken i Göteborg. På bara ett fåtal minuter med spårvagnen tar du dig till restaurang- och cafétäta Linnégatan eller expansiva Frölunda torg. På ännu närmre avstånd nås dessutom Axel Dahlströms torg där du exempelvis både finner matbutiken Ica Högsbo, bibliotek och träningscentret Nordic Wellness. Änggårdsbergen, Slottsskogen och Botaniska trädgården finns på promenadvänligt avstånd! Välkommen att boka dig på visning!

Läs mer

Försprångsbostad

Försprång innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Filip Söndergaard

  Fastighetsmäklare

  Franchisetagare

  Mobil: 0767-63 83 43

  filip.sondergaard@lansfast.se

  Extra kontaktperson

  Emelie Wulff

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0767-63 83 52

  emelie.wulff@lansfast.se

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Hall

   Du välkomnas in i bostaden genom hallen. Direkt till höger finns plats att hänga av jackan och skorna, för att sedan nå bostadens samtliga rum.

   Badrum

   Helkaklat stambytt badrum (2002/2003) i ljusa, neutrala toner. För extra komfort finns både golvvärme och tvättmaskin installerat.

   Kök

   Ljust, modernt kök med ljusa skåpssluckor, ljusgrått kakel samt svart bänkskiva. Maskinpark bestående av ugn och mikro i arbetshöjd, spishäll, kyl/frys och diskmaskin. Här finns gott om plats för matlagning och umgänge. Intill fönster finns den naturliga platsen för matbord som rymmer 4 personer. Renoverat 2019.

   Vardagsrum

   Stort härligt vardagsrum med vackert ljusinsläpp genom det stora fönsterpartiet. Golvet pryds av vackert slipad fiskbensparkett och färgen på väggarna går i en målad ljusgrå kulör. Plats för större möblemang efter eget tycke och smak.

   Balkong

   Från vardagsrummet når du bostadens inglasade balkong. Här kan du njuta av eftermiddag och kvällssolen tidig vår till sen höst i och med inglasningen. Med lugnt läge och utsikt över en av föreningens välvårdade innergårdar blir det här en given favoritplats.

   Klädkammare

   Inredd klädkammare med hyllsystem för optimal förvaring.

   Sovrum

   Sovrummet rymmer dubbelsäng med tillhörande sängbord. Det finns även plats för skrivbordshörna eller om man hellre vill - plats för garderob. Vitmålat med en behagligt tapetserad fondvägg som skapar en lugn och harmonisk känsla.

   Bostad

   Boarea

   58,8m2 (Bostadsrättsföreningen)

   Våning

   2 av 2 , hiss finns inte

   Lägenhetsnummer

   45

   Andel i föreningen

   0,0037164%

   Andel av årsavgift

   0,37174%

   Byggnad

   Byggår

   1961

   Byggnadstyp

   Flerfamiljhus

   Energideklaration

   Energideklarationen är utförd 2020-02-14
   Energiklass:
   Energiprestanda, specifik energianvändning: 106 kWh/m2 och år

   Uppvärmning

   Fjärrvärme

   Ventilation

   Mekanisk frånluft

   Hiss

   Hiss finns inte

   Allmänt om föreningen

   Föreningens namn

   HSB Brf Skörden

   Föreningens organisationsnummer

   757200-9384

   Föreningsform

   Bostadsrättsförening

   Äkta/oäkta förening

   Äkta förening

   Tillåter föreningen delat ägande?

   Ja

   Föreningens byggnader

   Antal lägenheter

   250 st

   Antal lokaler

   6 st

   Byggår

   1961

   Äger föreningen marken

   Nej

   Allmän information

   Brf Skörden ligger på Kapplandsgatan i Högsbo och är en välskött och trivsam förening som består av 250 lägenheter. Husen stod klara för inflyttning 1961 och ligger runt gröna gårdar som inbjuder till lek och avkoppling. Närhet till såväl centrum, slottsskogen som till Axel Dahlströms Torg med affärer men också kommunikationer, natur och hav.

   Föreningens ekonomi

   Styrelsen har sedan tidigare beslutat att justera upp hyrorna med 3% per år under 3 år, varav den första höjningen genomfördes vid starten av räkenskapsåret 2018/2019. I enlighet med detta genomfördes en andra höjning på 3% inför räkenskapsåret 2019/2020. Parkeringsplatsernas pris har lämnats oförändrade. Föreningen har ett 20-års avtal med Göteborgs stad om nivån på tomträttsavgiften för marken som löper till mars 2020, i enlighet med vilket föreningen betalar en avgift på 352 900 kr. I början på 2019 fick föreningen ett förslag från Göteborgs stad på ett nytt avtal där en avgift på 2 216 160 kr per år föreslogs. Efter diskussion med jurister har styrelsen valt att inte acceptera den föreslagna avgiften då den anses oskälig. Externa jurister har anlitats för att driva ärendet.

   Föreningens planerade och utförda renoveringar

   Utförda renoveringar: 1995/1996: Utbyggnad balkonger och inglasning. Byte fönster. 2001/2002: Ombyggnad badrum till våtrum. Byte rör och elinstallation. 2003/2004: Trapphus målning och nya säkerhetsdörrar. 2007/2008: Nya ytterdörrar till cykel och soprum. 2008/2009: Nytt övernattningsrum och ny fastighetsskötarexpedition i outhyrd lokal. 2009/2010: Påbörjad ombyggnad av innergårdar och ny värmekulvert. 2010/2011: Ombyggnad innergårdar samt byte av värmekulvert. Upprustat kallgarage och övre parkering. 2011/2012: Radonmätning utförd i 70 lägenheter - ett krav från Göteborgs kommun. OVK har utförts. 2012/2013: Ny plåtbeklädnad på väggarna i tvättbås. 2013/2014: Nytt bredbandsavtal med Telia har slutits på tre år. 2014/2015: Åtta tvättmaskiner har bytts ut mot nya. 2015/2016: Nya grillar och utemöbler har köpts in för att komplettera de befintliga. Ny asfaltbeläggning och breddade p-platser framför kallgaragen. 2016/2017: Ny bastu och relaxavdelning. Avloppstammarna från bottenplattan ut till avloppsnätet har inspekterats och lagats där behov fanns. 2017/2018: OVK har genomförts. Göteborgs energi har efter överrenskomelse med föreningen installerat laddstolpar på en del av föreningens gästparkeringar. Föreningen har fått en mobil-app för medlemsinformation, "Min förening". Fastigheterna har kopplats upp till bergvärme via Panncentralen. Kommande större underhåll: Föreningen kommer byta belysning på parkeringsområdet och överväger då även byta övrig elinstallation vid parkeringarna. Föreningen förbereder för underhåll av tak och fasader, där även en förbättring av ventilation övervägs.

   Gemensamma utrymmen

   För föreningens medlemmar finns övernattningslägenhet att hyra om en kostnad av 200kr/dygn, föreningslokal med minst 40 sittplatser om 300kr/dygn, bastu, tvättstugor och biltvättsplatser.

   Gårdsplats

   Det finns 4 stycken grillplatser som medlemmarna kan nyttja.

   Parkering

   P-däck: 175 kr/mån. P-plats nedre inkl el för motorvärme: 250 kr/mån (används elstoplen till att ladda el-bil, blir priset högre) Kallgarage: 350 kr/mån Varmgarage: 500 kr/mån MC-plats i kallgarage: 175 kr/mån Det är separat kö till var och en av parkeringsalternativen. För att ansöka om parkeringsplats, kontakta föreningens förtroendeman. Föreningen har 14 besöksplatser på övre parkeringsdäck. De är belägna längd bort mot Tunnlandsgatan. Avgift: 4 kr/timme eller 30 kr/dygn. På P-däck finns även två bilar från Sunfleet bilpool. Dessa går att hyra med en förmånlig rabatt.

   Försäkring

   Föreningen har valt att teckna ett kollektivt bostadsrättstillägg i Folksam där föreningen även har sin fastighetsförsäkring. Förenklat täcker tillägget det som bostadsrättsinnehavaren har underhållsansvar för. OBS! Försäkringen ersätter inte en hemförsäkring, endast bostadsrättstillägget.

   Högsbo

   Allmänt om området

   Högsbo är ett genuint 1950-talsområde. De flesta husen är byggda i tegel i tre eller fyra våningar, kompletterade med höga punkthus. På Axel Dahlströms Torg står ett ståtligt höghus som var bland de högsta i Europa när det byggdes 1957. Området är centralt beläget med bara fem minuters cykelväg till Majorna eller Linnéplatsen. Med promenadskorna på når du snabbt slottsskogen med fantastisk natur och grönska. Husen är varsamt inpassade mellan gröna bergsknallar och lummiga träd.

   Kommunikation

   Från knuthållplatsen Marklandsgatan kan du ta dig med buss och spårvagn till stora delar av Göteborg med täta avgångar.

   Tjänster i området

   Axel Dahlströms Torg är Högsbos eget centrum. Här finns bank, vårdcentral, restauranger och butiker av olika slag. Allt du behöver i närheten av ditt boende!

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Kapplandsgatan 134, Göteborg

   Kommun: Göteborg

   Område: Högsbo

   Boendeform: Bostadsrättslägenhet

   Upplåtelseform: Bostadsrätt

   Ekonomi

   Pris: 2 395 000 kr
   Utgångspris

   Månadsavgift: 3 116 kr/mån

   Pantsättning: Bostadsrätten är inte pantsatt.

   Pantsättningsavgift: 473 kr

   Överlåtelseavgift: 1 183 kr Betalas av säljare

   Reparationsfond: 1 030 kr


   Driftkostnad: 450 kr/månad

   Driftskostnaden fördelas enligt följande:

   Elkostnad: 300 kr/månad

   Försäkring: 150 kr/månad

   Antal personer i hushållet: 2 st

   Karta & område

   Göteborg - Väster

   Funderar du på hur du ska välja mäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, villa eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Askims Verkstadsväg 17 i Askim, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i västra Göteborg!

   Läs mer

   Bobutiken i Göteborg - Väster

   Hitta din mäklare i Göteborg - Väster

   Liknande bostäder