Objektbild

Lövskogsgatan 19, Göteborg

Trea med balkong i högt läge!

Pris:

Pris ej angivet

Månadsavgift 4 333 kr/mån inkl. värme, vatten, bredband och kabel-TV.

Bostadsrättslägenhet - Göteborg

Rum: 3 rok varav 2 sovrum

Våning: 4 av 5 , hiss finns

Byggår: 1947

Boarea: 74,5 m2

Försprångsbostad

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång. Här kan du läsa mer om Försprång.

Välkommen till denna ljuvliga 40-talstrea med balkong i soliga sydväst. Bostaden erbjuder tidstypiska detaljerna såsom vacker fiskbensparkett, generös takhöjd och djupa fönsternischer i marmor. Vardagsrummet har fint ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti och mynnar ut i en rofylld balkong. I Norra Guldheden bor ni i en grön oas med promenadavstånd till Linné och Vasastaden samt mysiga picknickplatser med underbar utsikt. Välskött förening där bredband ingår i avgiften och gemensamhetsanläggningar som hobbyrum och gästlägenhet finns att nyttja. Välkomna!

Läs mer

Försprångsbostad

Försprång innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Ivan Petkovski

  Fastighetsmäklare

  Franchisetagare

  Mobil: 0708-16 67 00

  ivan.petkovski@lansfast.se
  Planritning

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Hall

   Välkomna in i hallen. Här möts du av den vackra fiskbensparketten, ljusa väggar med plats för avhängning.

   Vardagsrum

   Vardagsrummet fylls av ett fint och naturligt ljus. Här finns plats för soffa med tillhörande möblemang samt matsalsmöbel. Från vardagsrummet nås balkongen som befinner sig i sydvästläge för att avnjuta sol både lunch och middag.

   Kök

   Köket renoverades i stort under 2015. Här möts man av ljus köksinredning i vitt med en bänkskiva av ek. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, induktionshäll, fläkt, ugn samt inbyggd diskmaskin och mikrovågsugn.

   Badrum

   Ljusblå kakel och klinker. Badrumsindredningen består av WC, handfat, spegelskåp, duschkabin och handdukstork. Här finner du en tvättmaskin från Cylinda.

   Sovrum 1

   Golvet i sovrummet utgörs av ekparkett där plats för dubbelsäng finns. Sovrummet har en platsbyggd garderob samt två garderober från IKEA.

   Sovrum 2

   Det andra sovrummet utgörs av parkett i mörkare ton som omringas av väggar i ljust beige. Här finns plats för dubbelsäng men kan också användas som arbetsplats.

   Bostad

   Boarea

   74,5m2 (Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.)

   Våning

   4 av 5 , hiss finns

   Lägenhetsnummer

   90

   Andel i föreningen

   1,18288%

   Andel av årsavgift

   1,18288%

   TV och internet

   Föreningen har bredband samt digital-TV via telia som ingår i avgiften.

   Byggnad

   Byggår

   1947

   Byggnadstyp

   Flerfamiljshus

   Energideklaration

   Energideklarationen är utförd 2012-12-11

   Uppvärmning

   Fjärrvärme

   Hiss

   Hiss finns

   Allmänt om föreningen

   Föreningens namn

   HSB Brf Guldberget

   Föreningens organisationsnummer

   757200-7925

   Föreningsform

   Bostadsrättsförening

   Äkta/oäkta förening

   Äkta förening

   Tillåter föreningen delat ägande?

   Ja

   Föreningens byggnader

   Antal lägenheter

   96 st

   Antal lokaler

   0 st

   Byggår

   1947

   Äger föreningen marken

   Ja

   Allmän information

   Bostadsrättsföreningen HSB Brf Guldberget ligger med ett utmärkt läge på lummiga Norra Guldheden. Tack vare föreningens läge har men förutom den lummiga omgivningen promenadavstånd till såväl Linnégatan, Slottsskogen, Kungsportsavenyn och Chalmers. I denna förening finns totalt 96 stycken bostadsrätter med en total lägenhetsyta om 6282 kvadratmeter. Dessa lägenheter fördelar sig i fyra stycken hus som samtliga har byggår 1947. Adresserna som tillhör föreningen är Lövskogsgatan 14, 16, 18 och 19, dessa adresser fördelas på fastigheterna Guldheden 15:1 och Guldheden 14:1. Då föreningen äger fastigheterna påverkas inte avgiften av tomträttsavgälder. Ekonomi: Föreningens ekonomi är god, föreningen har en låg belåning om endast 2522 kronor/kvm (info från årsredovisningen 2020). Styrelsen arbetar med en långsiktig underhållsplan och i den står det att avgifterna höjs cirka 2% årligen. Avsikten med planen är att föreningen genom årliga fondavsättningar skall kunna finansiera det framtida underhållet med huvudsakligen egna medel. På detta sätt avser föreningen att undvika risken för obehagliga avgiftshöjningar i framtiden. Hemsida: https://www.guldberget.se/

   Föreningens planerade och utförda renoveringar

   1990 - Byte av samtliga elledningar. 1990 - Reparation av balkonger samt byte av balkongräcke. 1990 - Byte av samtliga fönster och balkongdörrar. 1997 - Byte av samtliga vatten- och avloppsstammar. 1997 - Renovering av samtliga badrum till hög standard. 1997 - Byte av fasadskivor på sydvästfasader hus 16 och 18. 1997 - Igenläggning av piskbalkonger samt översyn av tak. 1997 - Nytt soprum. 2005 - Installation av säkerhetsdörrar. 2006 - Målning av trapphus. 2007 - Renovering av tegelfasader åt söder och öster. 2008/2009 - Takrenovering med byte av fotrännor och simslister på samtliga hus. 2010 - Installation av nytt värmeregleringssystem. 2011 - Dränering. 2012 - Insättning av friskluftsventiler i varje lägenhet. 2013 - Renovering av styrelserummet, målning av ytterdörrar och ny värmeväxlare till fjärrvärmesystemet. 2014 - Nya låsbanor i hissarna. 2014 - Vattentank till värmesystemet. 2015 - Nya värmekulvertar mellan husen och vacuumavluftare till värmesystemet. 2015 - Fasadrenovering hus 18. 2015 - Nya brandvarnare och brandsläckare. 2016 - Fasadrenovering hus 14 och 19. 2017 - Installation av nytt energistyrningssystem och nya radiatorventiler. 2017 - Byte av fyra tvättmaskiner och torktumlare samt avfuktare. 2018 - Bytt termostater och installerat givare i varje lägenhet. Under året installerades även avfuktare i torkrummen. 2019 - Rustades grönområden upp samt så kontrollerade man hissar och balkonger. 2020 - Har föreningen bytt passage- och bokningssystem för gemensamma resurser (tvättstugor). Kommande underhåll: Föreningen kommer att undersöka status på balkongerna nu i höst för att göra eventuell ombyggnad kommande år.

   Gemensamma utrymmen

   I föreningen finns tre välutrustade tvättstugor, en är belägen på Lövskogsgatan 14 och de andra två på Lövskogsgatan 18. I hus 18 finns en stenmangel samt en elektrisk kallmangel och i hus 14 finns en varmmangel. Dessutom så finns det ett Hobbyrum i föreningen, detta är beläget i hus 18. Notera att det finns cykelförråd i samtliga hus. Det finns även en gästlägenhet som är belägen i hus 14, denna är utrustad med två sängar, en bäddsoffa, duschrum, pentry med kokplatta, mikro samt kylskåp. Denna lägenhet kan hyras mot en kostnad av 350 kronor per natt.

   Parkering

   Föreningen hyr ut 58 st parkeringsplatser varav 8 har laddplats och 17 har uttag för motorvärmare. Plats kan hyras till en kostnad om ca 400 kr/månad. I dagsläget är det kö till samtliga platser. Utmed Lövskogsgatan finns även möjligheter till boendeparkering. För ansökan om boendeparkering samt mer information om områdets sträckning och priser, gå in på www.goteborg.se/trafikkontoret

   Försäkring

   Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

   Föreningens hemsida

   www.guldberget.se

   Guldheden

   Allmänt om området

   En lugn grön oas för senfunkisälskare. Här är det nära till hela stadens utbud, och på bekvämaste sätt promenerar du eller tar vagnen från Wavrinskys plats. Nära till Chalmers tekniska högskola. Området är i princip helt bevarat enligt den gamla stadsplanen med stora grönområden och många fina uteplatser. Stadsdelen är nu klassad som riksintresse enligt Naturresurslagen med motiveringen att det är ett mönsterområde för 40- och 50-talets bostadsbyggande och ett mycket bra exempel på hur idéer om grannskapsplanering omsattes i verkligheten. Frånvaron av genomfartstrafik gör området lugnt.

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Lövskogsgatan 19, Göteborg

   Kommun: Göteborg

   Område: Guldheden

   Boendeform: Bostadsrättslägenhet

   Upplåtelseform: Bostadsrätt

   Ekonomi

   Pris: Pris ej angivet

   Månadsavgift: 4 333 kr/mån inkl. värme, vatten, bredband och kabel-TV.

   Pantsättning: Bostadsrätten är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2021-07-08

   Pantsättningsavgift: 476 kr

   Överlåtelseavgift: 1 190 kr Betalas av säljare

   Driftkostnad: 564 kr/månad

   Driftskostnaden fördelas enligt följande:

   Elkostnad: 437 kr/månad

   Försäkring: 127 kr/månad

   Antal personer i hushållet: 1 st

   Länkar

   Photo Play

   Karta & område

   Göteborg - Centrum

   Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Kungsgatan 56 i Göteborg, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i Göteborg Centrum!

   Läs mer

   Bobutiken i Göteborg - Centrum

   Hitta din mäklare i Göteborg - Centrum

   Liknande bostäder